HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC ! Avagy minden szinten, szinte minden ! Értékeld a témát: -----

#2461 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 02. 12:10

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 12:02

jajaja, mindenki le van sz@rva, legyen az, amit te akarsz nézni ;)

Miért, szerinted nem a magyar adokat kéne elsődlegesen berakni a csomagokba? Azért elenyésző szerintem azoknak a száma
akik ezeket az adokat nézik. pl. A Szlovén 2-t olyan sokan nézik? Vagy a Rai Uniot? Az osztrák meg bejon itt antennán is. Vagy a TV5-ot? baromira popularis adok, ja...
Vagy még a SAT1, ORF2, PRO7, mind az alapcsomagba, ahelyett ,hogy magyar adok lennének ott.

Mond, Te mennyit nézed mondjuk a TV5-t? Nalátod... Addig mig nincs digitális műsorszórás (kábelen is) addig ez van, korlátozott a beteheto adok száma. De ha valaki annyira ezeket akarja nézni, ezeket fogni lehet műholdon, Nem olyan nagy beruházás egy muholdvevő plsuz parabola...

csatorna kiosztas
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2462 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 12:17

te ugye délnyugaton laksz, biztos véletlenül van ott az osztrák meg a szlovén adó, bp-n a upc-nél egyik sincsen.

egyébként egyik adót se nézem, vagy szinte alig, szóval rossz példa, anyám viszont sokszor néz tv5-öt, tve-t, mezzot, sőt a bbc prime-ot is nézné ha lenne.

légy erős, ha ezeket senki sem nézné, akkor nem lennének a csomagban.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2463 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 12:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 12:17

te ugye délnyugaton laksz, biztos véletlenül van ott az osztrák meg a szlovén adó, bp-n a upc-nél egyik sincsen.

egyébként egyik adót se nézem, vagy szinte alig, szóval rossz példa, anyám viszont sokszor néz tv5-öt, tve-t, mezzot, sőt a bbc prime-ot is nézné ha lenne.

amit ismerek, az a családom, és biza ott nem nagyon néznek ilyen adokat. A városban sok a kisnyugdijas, ok se hinném, hogy TV5-t, meg hasonlokat néznének.

Nos, azért ne bizz abba, hogy azt rakjak be amit az ember nezni. Nemrég volt olyan, mikor a musorstrukturat atalakitottak, hogy olyan adokat kivettek, amiket szerintuk nem nez senki, aztán kiderült, hogy azért elég szép számmal nézik.

A szlovén2 helyett meg pont becsusszanhatna az axn scifi. meg van ha jol emlekszem horvat ado is, azt se hinnem, hogy annyian neznek...

engem amugy hidegen hagy, hogy bp-n mi van, meg mi nincs, a musorkiosztas minden varosba (sot ,meg varoson belul is, itt is kétfajta van) változik, szoval az igényeket lehet adott városhoz igazitani. DE én még nem halottam volna, hogy az ismerosi korben (ami azért eléggé nagy) valakit is megkérdeztek vonla, hogymit szokott nézni (statisztika)

de a legjobb ugye a digitalis musorszoras lenne, csakhat arra meg varhatunk meg...
ha ilyeneket néz, mirét nem veszel egy parabolat (ja, az itt eléggé elterjedt, még a 90-es évek elejéből) ott bejonnek ezek.

#2464 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 12:45

engem meg az hagy hidegen, hogy a te családod mit nem néz ;)

akkor megmondom az összefüggést: délen van jelentősebb szlovén/horvát/etc kisebbség, itt meg nincs. szóval az igények a városhoz vannak igazítva, nálatok meg cctv4 (kínai) nincs.

és azért nem veszek parabolát, mert van kábelen is. és még mindig ugyanitt tartunk, hogy mivel nem az van a kábelen ami téged érdekel, ezért vegyen mindenki parabolát, mert te az axn scifidet akarod. szerintem vegyél te parabolát, és piszkáld a digitv-t vagy a upcdirectet, hogy tegyék bele a csomagba az axn-t. :p

(nálunk volt felmérés, hogy ki mit néz, többször is. sőt amikor kivették a mezzot, volt nagy felháborodás, és visszatették)

ja, ha sokkal többen lennének a tematikus adók (mert egy ilyen a kábelcégnek is többe kerül sokkal, mint egy olasz közszolgálati), akkor drágább lenne az előfizetés, és az nem tetszene.

#2465 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 12:52

nos, Szombathelyen a szlovén kissebség elenyésző, és ezt első kézből tudom, mivel tagja vagyok. Kozulunk _senki_ nem nézi a szlovén 2-t, mivel eléggé szar az az adó.
Horvátok sincsenek többen, pár százan vannak, nem hinném, hogy miattuk raktak volna be.

Azt ne feledd, hogy upc csak itt szhelyen és táplánban van a megyében, szoval ez a kisebbséges dolog nem ért célba.
Miattam lehetne drágább a tévé, ha a sok külföldi helyett értelmes magyar nyelvű csatornákat raknának be. De nem teszik.

z előbb irtad, hogy idesanyad nézné a bbc prime-t ha lenne, most meg irod, hogy nem veszel parabolat, mert benne van. akkor most hogyan?

#2466 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 12:57

nyilván a többire értettem, egy adó miatt nem kezdek el falakat fúrni, engedélyt szerezni, tetőt bontani, annyira nem fontos az egész. ha lenne akkor néha nézné, ha nincs, akkor nem.

a kisebbséges dolgot akkor elnéztem, sry.
azt valszeg ők is végigszámolták, hogyha mondjuk másfélszer ennyibe kerülne az előfizetés, akkor ennyi előfizetőt vesztenének, és ez nekik megéri-e.

#2467 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 13:23

Idézet: qnadam - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 13:02

jajaja, mindenki le van sz@rva, legyen az, amit te akarsz nézni ;)

miért? teljesen igaza van, szereljen fel mindenki parabolát aki mondjuk mtv-t (nem a királyi  :Đ )szeretne fogni.  :D  nomeg magyar adókon annyira változatos filmek mennek, nem láttuk még mindegyiket csak 20x...
én pl hiányolom Pro7, Sat1, Rtl2 csatornákat...régen, falun azokon nőttem fel...

...amúgy itt Rubicom-nál is csak sima AXN van...
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2468 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 15:03

Nyugaton sincs osztrák, mert átálltak digitálisra.
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5247277
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2469 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 15:23

Idézet: NeCrO - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 13:23

miért? teljesen igaza van, szereljen fel mindenki parabolát aki mondjuk mtv-t (nem a királyi  :Đ )szeretne fogni.  :D  nomeg magyar adókon annyira változatos filmek mennek, nem láttuk még mindegyiket csak 20x...
én pl hiányolom Pro7, Sat1, Rtl2 csatornákat...régen, falun azokon nőttem fel...

...amúgy itt Rubicom-nál is csak sima AXN van...

Ne hiányold a tulajok ugyanazok, mint az itthoni ker. tv-knek.

Idézet

annyira változatos filmek mennek, nem láttuk még mindegyiket csak 20x...

Amikor parabola  meg AM-mikró láz volt 15-20 éve, akkor ott láttunk Piedont, bruszlít, csáknóriszt, sztárvárszot, meg indyjonest orrvérzésig. Ráadásul úgy megvágva, hogy jelenetsorrend változás is volt.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#2470 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 15:39

Anno, amikor az AM-mikrót még "szállodalánc"-nak becézték és a bennfentesek, akik rendelkeztek némi infóval a működésről, meg egy kis pénzük is volt, felszerelték a "pesti parabolát".
Talán volt benne magyar adó, de főként a külföldieknek szólt.
Jelenleg vannak külföldi tulajdonú kábel- és műholdas lehetőségeink, tele vagyunk letelepedett, és átutazó külföldivel.
UPC kábelen nem ugyanaz a kínálat, mint UPC Directen. ami a kábelesben benne van a családi csomagban, azért a műholdason külön kell csengetni, pl. sportadók. Aztán még nagyobb csomagot is vehetsz, ha akarsz.
Bár általában nem akarunk, mert nem éri meg.
Jó ez a "hazai" csomag kábelen, de hiányozna mellőle pár ismeretterjesztő.
Ha megveszem az "alapot", már javul a helyzet, de akkor megkapom a számomra is fölösleges külföldi ker.tvket, viszont gondosan a legdrágább csomagban van két-három olyan csatorna, amit néznél.
Ez üzlet. A szolgáltatók mindent megtesznek a javunkért.  ;)
Mi meg boldogan nekik adjuk...

#2471 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 15:42

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. nov. 1., csütörtök - 12:05

Olyan USA online boltot keresek, ami szállít Svédországba is. :)

eBay.com, Amazon.com, Newegg.com. Egyenbkent ott az Access USA, az vegkepp megoldja a gondodat. :)

Szerkesztette: spidey 2007. 11. 02. 15:45 -kor

#2472 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 18:59

Idézet: spidey - Dátum: 2007. nov. 2., péntek - 15:42

eBay.com, Amazon.com, Newegg.com. Egyenbkent ott az Access USA, az vegkepp megoldja a gondodat. :)

Köszi!
A legtöbb helyen csak USA-ba szállítanak, de végül sikerükt találni párat akik szállítanak Európába is.

#2473 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 11:56

Lehet e regénybe más könyvekből származó írásrészletet beleiktatni? Úgy, hogy a könyv végén felhasznált irodalomban fel van tüntetve az oldalszám, és hogy honnan származik?
Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2474 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 12:05

Regénybe nem, legfeljebb idézetként, kiemelve, hogy pl. "Mint XY mondta:...". Mellesleg regényben nem nagyon szokott "felhasznált irodalom" lenni...

#2475 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 12:20

Idézet: debaj - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 13:05

Regénybe nem, legfeljebb idézetként, kiemelve, hogy pl. "Mint XY mondta:...". Mellesleg regényben nem nagyon szokott "felhasznált irodalom" lenni...

Tehát akkor ez tilos? Néhány szakkönyvből lenne pár részlet beiktatva szereplői párbeszédbe, mintha ők mondanák. De a könyv végén meg lenne jelölve, honnan származik az X oldal adott részlete.

Hogy pl a 43-dik oldal tartalmának forrása ez és ez a könyv ettől és ettől.
A 76-dik oldal tartalmának forrása ez és ez a könyv ettől a szerzőtől

stb.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 11. 03. 12:28 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2476 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 12:34

És ha nem egy az egyben emeled át a szöveget, csak az idézetekben található adatokat felhasználva írod a szöveget? Akkor semmi gond nincsen.

#2477 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 03. 12:42

Idézet: debaj - Dátum: 2007. nov. 3., szombat - 13:34

És ha nem egy az egyben emeled át a szöveget, csak az idézetekben található adatokat felhasználva írod a szöveget? Akkor semmi gond nincsen.

Magyarul teljesen átírva? Működik az is, csak nyilván nagyobb munka.
Azért megkérdeztem pár szakmai helyen is  a dolgot.

paranormal.hu

#2478 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 04. 11:25

van valami 5letetek, hogy honann lehet folyamatosan mindenféle növény/gaz/fűfélékhez (pitypang, utilapú, hibiszkusz, lóhere, cikória, bogáncs, bükköny, réti ecsetpázsit, gyemekláncfű)?  akár mag is érdekel...

(teknős kajának kell)

egyelőre jobb híjján angliából akarok ebayről rendelni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2479 Felhasználó inaktív   spidey 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 15:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. nov. 4., vasárnap - 12:25

van valami 5letetek, hogy honann lehet folyamatosan mindenféle növény/gaz/fűfélékhez (pitypang, utilapú, hibiszkusz, lóhere, cikória, bogáncs, bükköny, réti ecsetpázsit, gyemekláncfű)?  akár mag is érdekel...

(teknős kajának kell)

egyelőre jobb híjján angliából akarok ebayről rendelni...

Pitypangot eBayrol. Hat... meg ilyen se b...tam.  :Đ

Mas:

a szemuvegem megkarcolodott (1-2 cmes karcolasok) tobb helyen valami bulizgatas utan. :) Namost, ebbe a sok kis karcolasba, ha nem is latszik kivulrol, de egy ido utan belegyulik a por. Van masik szemuvegem, de ez a jobb. Van valakinek otlete, hogy szemuvegtisztito kendon kivul mivel lehet meg hatekonyan kiszedni a kis piszkokat belole? Most egy ideig nem fogok tudni uj szemuveget csinaltatni sajna...

#2480 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 06. 18:13

Sziasztok!

Egy nagy kérdésem lenne. Íme a story:

Barátnőm és édesanyja véletlenül tegnap mindketten vettek Budakeszi térségére helyi bérletet. Mivel kettőre nincs szükség, így megpróbálták mindketten visszaváltani, sikertelenül. A pénztárban azt a választ kapták, hogy menjenek el Akácfa utcába, ott eldöntik hány napot volt használva a bérlet, meg méltányosságot gyakorolnak, de pénzt nem adnak vissza.

Kérdésem: Mit lehet ilyen esetben tenni? Semmilyen módon nem váltható vissza a bérlet?
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.