HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC ! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC ! Avagy minden szinten, szinte minden ! Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 30. 16:55

Vagy esetleg a Brennig's...

#2142 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 17:48

Idézet: bean - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 9:21

NeCrO, megkertem apamat hogy nezzen utana. Megy PU. Koszond Jahno-nak es Lulu64-nak :)

Köszönöm az infókat. :)
Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2143 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 30. 18:04

Idézet: A.J. Crowley - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 13:45

IrfanView nem tud ilyet? Kicsi és ingyenes.

Asszem nem tud de megnezem majd
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2144 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 08:23

ha valaki kimeny mondjuk amerikanusba, ahol 21 ev a nagykorusag hatara (ha jol tudom), de a sajat orszagaban mar nagykoru, akkor amerikaba is nagykoru, vagy nem? (tfh. még nem töltötte be a 21-et)?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2145 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 08:39

Idézet: charlie - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:23

ha valaki kimeny mondjuk amerikanusba, ahol 21 ev a nagykorusag hatara (ha jol tudom), de a sajat orszagaban mar nagykoru, akkor amerikaba is nagykoru, vagy nem? (tfh. még nem töltötte be a 21-et)?

Nem. Ha nincs 21, akkor a jenkiknél fiatalkorúnak számít.

#2146 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 08:55

amugy a nagy pocsojan tul miert pont 21 a nagykorusag hatara?

#2147 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 09:48

Idézet: charlie - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:55

Régen elég sokfelé volt 21 europaban is, csak lejjebb vitték nálunk.
Az USA-ban is kiserleteztek a 'drinking age' 18-ra szoritásával a 60-as/70-es evekben de elég jol kimutathatoan megnott a kozuti balesetek száma ugyhogy inkább lemondtak az otletrol.
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2148 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:01

Idézet: charlie - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 9:55

Szerintem ha jobban belegondosz, az mégis reálisabb. Főleg, ha a mai 18 éveseket vesszük.
<b>If you can't be famous, be infamous</b>
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#2149 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:15

mintha mondjuk barmin is valtoztatna...
amerikanusban nem kapnak italt a fiatalkoruak a boltba, meg a kocsmaba? vagy hogyhogy megnott a kozuti balesetek szama?

#2150 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:23

Idézet: charlie - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 11:15

amerikanusban nem kapnak italt a fiatalkoruak a boltba, meg a kocsmaba?

Boltban nem kapnak, kocsmába be se mehetnek, csak kísérővel. Unokatesómnak (akkor volt 24 éves) meg kellett mutatnia az útlevelét, csak úgy szolgálták ki alkohollal egy szórakozóhelyen. És ezt elég keményen betartják/betartatják.

Rafkósabbaknak persze van 21+ éves cimborájuk, aki megveszi nekik a rekesz sört.

Viszont gondolj bele, vannak államok (pl. Arkansas), ahol 14 éves korodtól lehet jogsid. Ha még emellé ihatna is a delikvens, az maga lenne a káosz.

#2151 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:29

nemtom, en soha nem ereztem arra kenyszert, hogy igyak, es vezessek, akkor ott miert ereznek ilyenre kenyszert? ez csak neveles kerdese, nem?
mondjuk ez meg megint erdekes, jogsit mar 14 evesen kaphat, de nagykoru csak 21 evesen lesz.

(EGOKA mondta, hogy realisabb, mert hulyek a 18 evesek. nos, szerintem, aki tenlyeg "hulye" az harom ev mulva is az lesz, bar nem tudom mit ertett hulyeseg alatt)

#2152 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 10:47

Idézet: charlie - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 11:29

nemtom, en soha nem ereztem arra kenyszert, hogy igyak, es vezessek, akkor ott miert ereznek ilyenre kenyszert?

Nézz be bármilyen, bicskanyitogatónál valamivel kulturáltabb kocsmába péntek-szombat este. Gyöngyösön pl. van egy Mephisto nevű motoros kocsma, anno amikor megnyitott, kellemes társaság volt szolid árakkal, volt, hogy oda jártunk ebédelni, hétvégén meg rendszeresen beültünk sörözni-beszélgetni-zenét hallgatni. Manapság kb. úgy néz ki egy hétvége, hogy 14-16 éves Korn pólós kölykök vedelnek hajnalig, közben ki-kiszaladnak rókázni. De ugyanez vonatkozik egy sereg más helyre, ahogy egyszer egy cimborám megjegyezte, "én úgy tudom, hogy az óvoda a park túloldalán van".

Persze, ez csak nevelés kérdése, de ahhoz kell nevelő is.

Idézet

mondjuk ez meg megint erdekes, jogsit mar 14 evesen kaphat, de nagykoru csak 21 evesen lesz.

Én úgy emlékszem, ennek az a magyarázata, hogy ezekben az államokban nagy távolságok és erős tanya-farmkultúra van, az általános iskolát még le lehet tudni a környéken, viszont középiskola gyakran csak az egy-két óra autóútra levő kisvárosban van.

Szerkesztette: debaj 2007. 08. 31. 10:48 -kor

#2153 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 14:38

Idézet: charlie - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 11:29

nemtom, en soha nem ereztem arra kenyszert, hogy igyak, es vezessek, akkor ott miert ereznek ilyenre kenyszert? ez csak neveles kerdese, nem?

(EGOKA mondta, hogy realisabb, mert hulyek a 18 evesek. nos, szerintem, aki tenlyeg "hulye" az harom ev mulva is az lesz, bar nem tudom mit ertett hulyeseg alatt)

Hol is mondtam azt, h hülyék?

Éretlenek, ennyi.

Amúgy igenis van különbség egy 18 és egy 21 éves gondolkozása között. Nyilván nem a szélsőségekről beszélek, hanem az áltagról, a nagy átlagról. No meg sokan (nem városiak, hanem inkébb vidékiek, és az USAban abból van a több) 18 és 21 éves koruk között házasodnak, és ugye jön az első gyerek is. Ez azért picit (jó, ez sem igaz mindenkire) komolyabbá teszi az embert. Felelőségteljesebben gondolkozik, hisz már nem csak saját magáért felel.
<a href='http://megmentesreerdemeshelyek.blogspot.com/' target='_blank'>Megmentésre érdemes helyek</a>

#2154 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 15:59

Idézet: EGOKA - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 15:38

Amúgy igenis van különbség egy 18 és egy 21 éves gondolkozása között. Nyilván nem a szélsőségekről beszélek, hanem az áltagról, a nagy átlagról. No meg sokan (nem városiak, hanem inkébb vidékiek, és az USAban abból van a több) 18 és 21 éves koruk között házasodnak, és ugye jön az első gyerek is. Ez azért picit (jó, ez sem igaz mindenkire) komolyabbá teszi az embert. Felelőségteljesebben gondolkozik, hisz már nem csak saját magáért felel.

Biztos? :think:

Anno volt egy Apache AH-64 Longbow nevu 2 CD-s jatek, abban volt egy 3D-s rajz, ami egy gorenyt abrazolt skunk works feliratta.

Ezt a kepet keresnem. koszi!:)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2155 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 31. 20:48

Hm?

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Szerkesztette: debaj 2007. 08. 31. 20:49 -kor

#2156 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 06:30

Nem, nekem a jatekban levo 3D-s rajz kellene.  :) 
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2157 Felhasználó inaktív   EGOKA 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 09:53

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. aug. 31., péntek - 16:59

Biztos? :think:

Hozzátettem, h ez természetesen ( :confused: ) nem mindnekire igaz.

#2158 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 12:09

Amicsban nem kapni a boltban alkoholt, legalábbis Massachussettes-ben nem, de azon a környéken sem. Vannak ún. liquer store-ok, ahova ki van irva szep nagy betukkel hogy ha nem látszol harmincnak akkor mutass fel vmi papirt ami igazolj a korodat és halál komolyan veszik a dolgot.
Persze valoban sokaknak a nagykoru haverja veszi a piát, de ha kiderül akkor elég rosszul járnak mindketten.

#2159 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 12:20

Idézet: Eiki - Dátum: 2007. aug. 30., csütörtök - 17:55

Vagy esetleg a Brennig's...

Nem, megneztem az egyáltalán nem ismeri a CR2-t

#2160 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 01. 18:26

inni sem ihatnak a fiatalkoruak?

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106