HWSW Informatikai Kerekasztal: Microsoft TechNet programsorozat - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Microsoft TechNet programsorozat Tudj meg mindent a Windows Vistáról!

#1 Felhasználó inaktív   Echo 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:07

Sziasztok,

A Microsoft immár már jó pár éve megrendezi a TechNet programsorozatot, azonban korábban az események többsége csak egy szűkebb (vállalati) kör számára volt elérhető.

Most már olyan eseményeket, tartalmakat is készítünk, amiket bárki elérhet, aki komolyabban érdeklődik az újdonságok iránt, és szeretne többet megtudni például a Windows Vistáról, Office 2007-ről, illetve a Microsoft szerverszoftvereiről.

Minden, amit készítünk a TechNet programsorozat részeként elérhető a www.microsoft.hu/technet oldalon, azon belül pedig a fenti két képre kattintva. Itt lehet kiválasztani, hogy melyik szakmai modul érdekel, és azon belül minden már lezajlott előadás anyaga elérhető, valamint lehet regisztrálni azokra is, amik még csak később lesznek.

A Windows Vista modul oldala: http://www.microsoft...fice_modul.aspx
Az infrastruktúra modul oldala: http://www.microsoft.com/hun/technet/infra...tura_modul.aspx

Kép

Az már csak hab a tortán, hogy január végén az előadások tartalma alapján két online kvízt is indítunk, ahol értékes nyereményeket nyerhetnek a legjobban szereplők. (dobozos Windows Vista és Office 2007, illetve egymillió forint értékben szakmai rendszergazda és más Microsoft tanfolyamcsomagok a Számalk és a NetAcademia felajánlásában)

Ezen kívül elérhetőek online a mély szakmai témákat boncolgató TechNet Magazin legfrisebb és régebbi számai is itt: http://www.microsoft...2006-08-09.mspx

Kép  Kép

Mindezek mellett MVP-k és a Microsoft munkatársai szakmai blogot indítottak a www.microsoft.hu/technet címen, ami RSS-ben is elérhető (www.microsoft.hu/technet/rss.aspx)

Ezt a fórumtémát több ok miatt indítottam el:
- egyrészt itt szeretném felhívni a figyelmeteket a legfrissebb újdonságokra (elérhető videók Vistáról, Office-ról, cikkek, új Magazin számok, események, stb), de csak ha tényleg érdeklődés mutatkozik rá. Kérlek, jelezzétek, hogy hasznos-e ez az egész számotokra!
- másrészt nagyon remélem, hogy megosztjátok velünk véleményeteket, észrevételeiteket, és javaslataitokat, hogy miket szeretnétek látni, kapni, amik segítenek titeket, mint IT szakembereket a Microsoft szoftverek megismerésében, használatában - ugyanis a teljes TechNet programnak egy célja van: hogy ti, a magyar informatikusok minél több, használható információhoz, tudáshoz, segíséghez jussatok.

Kiváncsi vagyok a véleményetekre, írjatok!

Üdv,
  Budai Péter

#2 Felhasználó inaktív   Echo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 10:35

Most csütörtökön lesz egy webcastunk a Windows Vista Group Policy újdonságairól Gál Tamás előadásában:
http://www.microsoft.com/hun/webcast/defau...c9-0da907b0874a

Két héttel rá lesz egy a Windows Vista biztonsági újdonságairól:
http://www.microsoft.com/hun/webcast/defau...cc-9305005d65a9

És már elérhető a Windows Vista áttekintése rendszergazdáknak (videó és PPT) Szalontay Zoltán és Csepei Tibor prezentálásában:
http://www.microsoft.com/hun/webcast/defau...97-4020693bac33

A webcast értesítőkre itt lehet feliratkozni (minden webcast előtt három nappal levelet küldünk a webcast címével és linkjével):
http://www.microsoft.../eml_keres.aspx

#3 Felhasználó inaktív   Newfronter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 11:08

Idézet: Echo - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 11:35

...Gál Tamás előadásában...

Őt ismerem, még általános iskolás korunkban ismertem meg, akkor is nagyon segítőkész volt. :)

Természetesen figyelmmel kísérem a webcastokat.

#4 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 14:32

No végre ismét indulnak a webcast-ok. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#5 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 14:59

link

Ez utóbbit egy ráérő éjszakai esti órában már meg is néztem. :)
"Légy szerény mint én..."

#6 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 15:26

Tudom, hogy ez a topik inkabb az informatikusoknak szol, de fel szeretnem vetni itt is a problemamat.

Volt alkalmam mindegyik buildet kiprobalni, es eleinte nagyon bizakodo voltam, de most az RC1 megjelenese utan mar csalodottsagot erzek, bar hozzatennem, hogy rengeteg olyan tulajdonsag talalhato a Vistaban, amit meg mindig rendkivulinek tartok.
Nem tudom, hogy az RTM-ig meg mi fog valtozni, de nagyon ketlem, hogy azt a rengeteg felhasznaloi felulettel kapcsolatos hibat ki fogjak javitani.
Egyszeruen fel nem tudom fogni, hogy ennyi kovetkezetlenseget, hogyan engedhetnek meg maguknak. A shellrevealed.com forumaiban nagy csatakat vivtunk a Shell Team megnyilatkozo tagjaival, de ugy tunik, nem lehet "jobb belatasra teriteni oket". Nyilvan nincs mar ido ezekre a dolgokra.
Nem arra vagyok kivancsi, hogy hogyan lehet, feedbacket kuldeni, mert azok a csatornak mar kifujtak, es nem hinnem, hogy akar a tomeges visszajelzesnek lenne igy a vege fele barmi hatasa, hanem arra, hogy ti mit gondoltok errol.

#7 Felhasználó inaktív   Echo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 15:42

Idézet: ion - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 14:26

Tudom, hogy ez a topik inkabb az informatikusoknak szol, de fel szeretnem vetni itt is a problemamat.

Volt alkalmam mindegyik buildet kiprobalni, es eleinte nagyon bizakodo voltam, de most az RC1 megjelenese utan mar csalodottsagot erzek, bar hozzatennem, hogy rengeteg olyan tulajdonsag talalhato a Vistaban, amit meg mindig rendkivulinek tartok.
Nem tudom, hogy az RTM-ig meg mi fog valtozni, de nagyon ketlem, hogy azt a rengeteg felhasznaloi felulettel kapcsolatos hibat ki fogjak javitani.
Egyszeruen fel nem tudom fogni, hogy ennyi kovetkezetlenseget, hogyan engedhetnek meg maguknak. A shellrevealed.com forumaiban nagy csatakat vivtunk a Shell Team megnyilatkozo tagjaival, de ugy tunik, nem lehet "jobb belatasra teriteni oket". Nyilvan nincs mar ido ezekre a dolgokra.
Nem arra vagyok kivancsi, hogy hogyan lehet, feedbacket kuldeni, mert azok a csatornak mar kifujtak, es nem hinnem, hogy akar a tomeges visszajelzesnek lenne igy a vege fele barmi hatasa, hanem arra, hogy ti mit gondoltok errol.

igen, ez szerintem is teljesen offtopic, de azért válaszolok:
a Vista már biztosan nem lesz az a Longhorn, amire mindenki várt/számított 2003 novemberében. Ennek számtalan oka van, amit mind bizonyára tudtok is, párról én is írtam már, de ez csak kis része az egésznek:

http://download.microsoft.com/download/8/f...ae86e21e/23.pdf

Viszont most már meg fog jelenni, és használni is fogjuk minden nap. Sok szempontból jobb, mint az XP, és az alapok már rendben vannak. Hamarosan jön majd a Vista R2, ami várhatóan foglalkozni fog ezekkel a problémákkal is jobban, azonban a Kernel, a WinFX/.Net 3.0 és a rendszer legmélye alkalmas a következő 5-10 évre. Erre már lehet alkalmazástfejleszteni, javítócsomagot csinálni, R2-t csinálni, Blackcombot, Praguet, Viennát fejleszteni.

Jó hogy kijön most már? Igen.
Fogjuk használni? A többség igen.
Az, amire régen vártunk? Nem, de a potenciál benne van.
Hibáztunk? Igen. Tisztában vagyunk vele, és a jövőben határozottabban tenni fogunk ellene.

Mindenesetre szeretném, ha ez a topic nem erről szólna, hanem arról, hogy miben tudunk segíteni a Vista jelenlegi változatának megismerésében, ugyanis az már nagyon is aktuális kérdés.

#8 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 16:22

Idézet: Echo - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 16:42

Mindenesetre szeretném, ha ez a topic nem erről szólna, hanem arról, hogy miben tudunk segíteni a Vista jelenlegi változatának megismerésében, ugyanis az már nagyon is aktuális kérdés.

Engem főleg az a rész érdekel, hogy hogyan lehet majd vállalati környezetbe illeszteni a dolgokat. És hogyan lehet rábeszélni a cégeket, hogy váltsanak.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#9 Felhasználó inaktív   Echo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 19:56

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 15:22

Engem főleg az a rész érdekel, hogy hogyan lehet majd vállalati környezetbe illeszteni a dolgokat. És hogyan lehet rábeszélni a cégeket, hogy váltsanak.

Erről is lesz szó a webcastokon, természetesen az áttekintéssel érdemes kezdeni, ott ez szépen funkcionális igények szerint van csoportosítva, és aszerint bemutatjuk, mik is a képességei a rendszernek.

Windows Vista áttekintés rendszergazdáknak (link)

Utána a többi webcasttal elmélyedünk a részletekben (biztonság, group policy, hálózatkezelés, grafikai/driver alrendszer), valamint az TechNet szemináriumon élőben bemutatjuk ezek egy kisebb részét, valamint kitérünk a Kernel újdonságaira, a teljesítmény és stabilitásnövelő képességekre, és élőben demózzuk majd várhatóan a telepítést/áttérést a rendelkezésre álló legújabb eszközökkel. Ezek is elérhetőek lesznek persze online PPT és videó formájában.

Szóval nézd meg az áttekintést, és ha még nem vagy biztos, tegyél fel itt nyugodtan konkrétabb kérdéseket, vagy nézd meg a mélyebb előadásokat is.

#10 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 20:18

Idézet: Echo - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 20:56

Erről is lesz szó a webcastokon, természetesen az áttekintéssel érdemes kezdeni, ott ez szépen funkcionális igények szerint van csoportosítva, és aszerint bemutatjuk, mik is a képességei a rendszernek.

Windows Vista áttekintés rendszergazdáknak (link)

Utána a többi webcasttal elmélyedünk a részletekben (biztonság, group policy, hálózatkezelés, grafikai/driver alrendszer), valamint az TechNet szemináriumon élőben bemutatjuk ezek egy kisebb részét, valamint kitérünk a Kernel újdonságaira, a teljesítmény és stabilitásnövelő képességekre, és élőben demózzuk majd várhatóan a telepítést/áttérést a rendelkezésre álló legújabb eszközökkel. Ezek is elérhetőek lesznek persze online PPT és videó formájában.

Szóval nézd meg az áttekintést, és ha még nem vagy biztos, tegyél fel itt nyugodtan konkrétabb kérdéseket, vagy nézd meg a mélyebb előadásokat is.

Előadásokat mindenképpen megnézem, aztán majd kérdezek. :)

#11 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 07:56

kicsit offtopic: a már kifizetett éves technet árával/árából lesz valami?

#12 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 02:32

Sziasztok!

Offolni nem akarok, de talán ez idetartozik a témához..
Hol lehet megrendelni a TechNet Magazint?

Köcce.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#13 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 11. 10. 20:58

Csak támogatni tudom ezt a sorozatot, nekem nagyon tetszenek! Szinte minden fontos dolgot, közvetlenül profiktól megtudni az igazán kincs! Köszönjük!!!  :respect:  :respect:  :respect:  :respect:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#14 Felhasználó inaktív   Echo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 20:04

Sziasztok,

kicsit régen írtam már, elnézést érte.

Magazin: megrendelni a fizikai változatot sajnos már nem lehet. Az online verzió viszont bárki számára elérhető, ráadásul most jelent meg a harmadik új szám: www.microsoft.hu/technetmagazin

Amúgy folyamatosan bővül a letölthető és megnézhető webcastok, prezik, bejegyzések száma, jövő héten pl. a Vista hálózatkezeléséről és wireless lehetőségeiről lesz szó. Regisztrálni itt tudtok: http://www.microsoft.com/hun/webcast/defau...1e-dcb67261c7ae

Holnap indulok ki TechEd: IT Forumra Barcelonába, szerintem minden nap írunk majd valami érdekeset róla, nagyon érdekesnek ígérkezik.
Pl. várhatóan kedden már RTW (release to web) lesz a Windows Powershell!

#15 Felhasználó inaktív   Echo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 11. 20:05

Idézet: pgyafi - Dátum: 2006. okt. 8., vasárnap - 6:56

kicsit offtopic:   a már kifizetett éves technet árával/árából lesz valami?

elnézést, hogy korábban nem reagáltam!
írj egy levelet nekem az i-pbudai kukac microsoft.com címre, és megbeszéljük a részleteket!

#16 Felhasználó inaktív   Newfronter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 07:06

Ez fog nagyon érdekelni. :)
A suliban épp a 2003-as Office-t használjuk programból, de mondta a tanárunk, hogy a 2007-esben az XML-el minden könnyebb lesz, nem kicsit, nagyon. :)
Nem tudom, hogy milyen mélységű lesz a webcast, de remélem indulásnak jól fog jönni!

C#-ban programozunk, és így használjuk az Office fájlformátumait, egyelőre még a "zárt" formátumokat.

#17 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 12:08

Idézet: Newfronter - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 7:06

Ez fog nagyon érdekelni. :)
A suliban épp a 2003-as Office-t használjuk programból, de mondta a tanárunk, hogy a 2007-esben az XML-el minden könnyebb lesz, nem kicsit, nagyon. :)
Nem tudom, hogy milyen mélységű lesz a webcast, de remélem indulásnak jól fog jönni!

C#-ban programozunk, és így használjuk az Office fájlformátumait, egyelőre még a "zárt" formátumokat.

Múlt héten volt ez a webcast. :) Nem volt túlzottan részletes sajnos.

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó