Idézet: horka01 - Dátum: 2008. júl. 12., szombat - 11:30
Helló
Olvastam Norbert feltüntetett cikkét, hogyan lehet a DirectX-et beállítani, de úgy nekem nem sikerült.
...
Nekem ATI kártyám van és szivesen tesztelném az élsimítást, de DX nélkül nem megy.
...
Horka: Épp az élsimítással kapcsolatban írtam már, de akkor most elmondok pár részletet: Jelen pillanatban az NVidia driverek miatti
GLX hibák miatt alapból kikapcsolták a Multisampling/Antialising (azaz élsimítás) funkciót. Engedélyezni úgy lehet, hogy a registry-ben hozzáadod a Direct3D bejegyzéshez az "AllowMultisampling" értéket. Fejből most nem tudom hol található meg, sajnos nincsen egy ilyen Wine most kéznél, de ha nagyon fontos a pontos helye, akkor megnézhetem.
Másik módja az élsimítás engedélyezésének, hogy az ATI driverében engedélyezed az élsimítást, mert akkor az kihatással lesz a Wine-os alkalmazásokra is. (NVidia alatt legalábbis így van)
Most jött ki nemrég az 1.1.1, nem tudom azóta mi változott, remélem már javítva lettek ezek problémák. Amint lesz kis időm, nyomozom tovább az élsimítási kérdést.
Másik: DirectX: Ha pontosan követed a leírást, működik. Pár dolog fontos: Ügyelj arra, hogy ha Windows XP módban telepíted, akkor a .NET-hez tartozó DLL-eket is lehetőleg Windows XP-hez szedd le. (Ha megnézed a leírást, ott Windows 2000 módban telepítik a DirectX-et, én bár mindkettő módban próbáltam, az is megoldás, ha felrakod 2000 módban, és utána váltasz XP módra.) Ami a lényeges: Legyenek meg a DLL Exception-ök a Wine registry-ben, legyenek meg azok a fájlok, amik adják a .NET környezetet, illetve figyelj arra, hogy ha 2000 módban telepíted, 2000-es DLL fájlokat használj, vagy ha XP módban, akkor XP-hez tartozókat másolj fel. Nem véletlenül lehet a Windows módot változtatni, nemcsak a megjelenő verzió infók miatt...