HWSW Informatikai Kerekasztal: Játékok linuxon - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Játékok linuxon Wine,cedega,dosbox,natív játékok linuxon Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 27. 18:15

JÁTÉK: Space Ranger
FUTTATÓ: Wine 1.0
TRÜKK: --
MEGJEGYZÉS: Nem egy nagy játék. Egy régi mellékletként van nálam. Kipróbáltam indul e és indul.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

Ui.: 1g0R köszönöm, de valószínüleg egy bug lesz a hiba.
Norbert csak kedves akartam lenni a forumhoz , de remélem tetszett.
Már OpenSUSE 11 van fenn az ATI 3d támogatás remek és stabil, ha kell segítság jelezz vissza.

Üdv.

#742 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 04. 09:27

Sziasztok!

Elnézéseteket kérem, hogy eddig nem nagyon voltam aktív, de egy nagyon érdekes hibára figyeltünk fel az egyik bugban a Wine honlapján. Jelenleg a következőképpen néz ki a bug: Az NVidia 100.14.19 feletti driverek esetében nem lehet 2x és 4x-es antalising-ot (élsimítás, más nevén multisampling) alkalmazni, mert "Bad drawable" hibával az adott BÁRMELYIK 3D-t használó Windows program Wine-al nem fog elindulni. Ez érinti az összes Wine-t; bár először Wine hibára gyanakodtunk, ami nem zárható ki, de úgy tűnik az Nvidia megváltoztatott valamit API terén.
A hiba mind felülbírálással, mind az adott program Multisampling opciójánál jelentkezik. Közben tartom a kapcsolatot egy külföldi sráccal is, aki kicsit alaposabban beleásta magát.
Akit érdekelnek a részletek, a bugot itt találja: http://bugs.winehq.o...ug.cgi?id=13101

Még valami: Ha van köztetek ATI felhasználó, megtenné a következőt? Kérem állítson be egy Windows játéknál 2x vagy 4x élsimítás, és indítsa el Wine-al. Elméletileg, ha az elmélet helyes, s tényleg az Nvidia a bűnös, nála működnie kell.

Szerkesztette: Norbert 2008. 07. 04. 09:38 -kor

Üdvözlettel:

Norbert

#743 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 06. 17:19

JÁTÉK: BEYOND THE RED LINE
FUTTATÓ: Nativ
MEGJEGYZÉS: A játék egy ingyenes Freespace2 Open mod, demo állpotban. Amihez nem kell az eredeti játék. Régebben megemlítettem ezt a játékot itt és most teszteltem. A játékban néha előfordulnak apróbb grafikai hibák. Amik furcsmód néha vannak néha nincsenek.  :confused:  A képek teljes képernyőn a játék beépített képmetőjével történt és pár szín hamis. Majd javítanak rajta. Nagyon szép a játék nekem tetszik.  :D
LETÖLTÉS: http://www.game-warden.com/bsg/  ( torrent-el lehet hivatalosan )

Kép

Kép

Kép

#744 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 08:44

ahoy,

Játék : Crysis
Futtató : wine 1.1.1
Trükk : nocd
Megjegyzés : Atom gép kell hozzá.Geforce 7900GS-en meg se mukkant, 8800-on már megy jól.Néhány grafikai hiba még előfordul.

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok
Motorizálta a Fedora 9 Linux 2.6.26.1

#745 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 10:30

Helló
Olvastam Norbert feltüntetett cikkét, hogyan lehet a DirectX-et beállítani, de úgy nekem nem sikerült. A DX települt, állítottam a wine-t, de 3d nem megy.Ha van valakinek személyes tapasztalata vagy egyébb kérem segítsen. Nekem ATI kártyám van és szivesen tesztelném az élsimítást, de DX nélkül nem megy. Ja és valami változott az ATI táján, bár linux alatt az újkártyákra nem jelenik meg az fglrx azonnal csak pár hónap múlva. Az fglrx egyre kifortotabb és stabilabb és remekebb.  :respect:  Személyes tapasztalat. Quake Wars demo remekül megy  :)  . OpenSuse 11 alatt legalább is.Tehát nem kell vissza fogni, ha ATI-t akarnak.
Esetleg valaki más véleményét vagy tapasztalatát várom.
Üdv.

#746 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 11:09

JÁTÉK: HOMEWORLD (1.05 patch)
FUTTATÓ: PlayOnLinux- wine 1.1.1
TRÜKK: Indítás után OpenGL-re állítani a videó beállításokat.
MEGJEGYZÉS: A Homeworld-nek van natív verziója, de nem az igazi. Sokáig nem futtott wine-n, de most újra jó. A wine-s verzión a különbözó mod-ok is futtatnak, majd arról is rakok fel képeket.

Kép

Kép

Kép

JÁTÉK: HOMEWORLD: CATACLYSM
FUTTATÓ: PlayOnLinux- wine.1.0.0
TRÜKK: Indítás után OpenGL-re állítani a videó beállításokat.
MEGJEGYZÉS: Egyszer már volt, de felraktam újabb wine-vel.

Kép

Kép

#747 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 14. 09:03

Idézet: horka01 - Dátum: 2008. júl. 12., szombat - 11:30

Helló
Olvastam Norbert feltüntetett cikkét, hogyan lehet a DirectX-et beállítani, de úgy nekem nem sikerült.
...
Nekem ATI kártyám van és szivesen tesztelném az élsimítást, de DX nélkül nem megy.
...

Horka: Épp az élsimítással kapcsolatban írtam már, de akkor most elmondok pár részletet: Jelen pillanatban az NVidia driverek miatti GLX hibák miatt alapból kikapcsolták a Multisampling/Antialising (azaz élsimítás) funkciót. Engedélyezni úgy lehet, hogy a registry-ben hozzáadod a Direct3D bejegyzéshez az "AllowMultisampling" értéket. Fejből most nem tudom hol található meg, sajnos nincsen egy ilyen Wine most kéznél, de ha nagyon fontos a pontos helye, akkor megnézhetem.
Másik módja az élsimítás engedélyezésének, hogy az ATI driverében engedélyezed az élsimítást, mert akkor az kihatással lesz a Wine-os alkalmazásokra is. (NVidia alatt legalábbis így van)
Most jött ki nemrég az 1.1.1, nem tudom azóta mi változott, remélem már javítva lettek ezek problémák. Amint lesz kis időm, nyomozom tovább az élsimítási kérdést.

Másik: DirectX: Ha pontosan követed a leírást, működik. Pár dolog fontos: Ügyelj arra, hogy ha Windows XP módban telepíted, akkor a .NET-hez tartozó DLL-eket is lehetőleg Windows XP-hez szedd le. (Ha megnézed a leírást, ott Windows 2000 módban telepítik a DirectX-et, én bár mindkettő módban próbáltam, az is megoldás, ha felrakod 2000 módban, és utána váltasz XP módra.) Ami a lényeges: Legyenek meg a DLL Exception-ök a Wine registry-ben, legyenek meg azok a fájlok, amik adják a .NET környezetet, illetve figyelj arra, hogy ha 2000 módban telepíted, 2000-es DLL fájlokat használj, vagy ha XP módban, akkor XP-hez tartozókat másolj fel. Nem véletlenül lehet a Windows módot változtatni, nemcsak a megjelenő verzió infók miatt...
Üdvözlettel:

Norbert

#748 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 00:10

ahoy,

Játék : Assassins Creed
Trükk : nocd, és a registryben a 3D bejegyzésnél egy kis tisztítás
Észrevétel : bika gép kell hozzá.

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok

#749 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 06:16

Alapvetően mennyival fut lassabban Linux alatt egy Windows-os játék?
Kép

#750 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 07:01

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 7:16

Alapvetően mennyival fut lassabban Linux alatt egy Windows-os játék?

Erre nehéz válaszolni.Gondolom több tényezőtől függ. Pl: wine, maga a program,hardver,vga driver és ugyanez a windows-os részen is igaz.Ezt úgy lehetne lemérni ha ua. a hardveren, a gyártó által ua. számozott vga driverrel, ua. a programot tesztelnénk le, ugyanolyan sör mellett :-).
Személyes tapasztalatom pedig az, hogy alapvetően wine alatt erősebb gép kell, mint windows alatt.De tapasztaltam olyat is,hogy nagyobb frame rate-el futott egy játék, illetve nem szaggatott, wine alatt.
Itt azért szembe kell állítani a DirectX-et az OpenGL-el, és azt hogy (ha jól tudom), akkor egy wrapperelés történik DX-ről GL-re.Tehát mindenképpen egy művelettel több történik, mint windows alatt.Igy hirtelen ennyi......
--
Linux és Mac játékok

#751 Felhasználó inaktív   Norbert 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 11:08

Alapvetően egyetértek Igorral, de személyes tapasztalatom azt mutatja, hogy nem érezhető a különbség.
Sőt, számomra a Mafia Wine alatt még szebben futott, ugyancsak a Hidden and Dangerous 2 is, Clive Barker Undying-ja ugyanolyan szépen, Half Life 1 szintén (sőt, egyes esetekben még megbízhatóbban).
Sorolhatnám még a játékokat, igaz bár, hogy egyel több művelet kell, de én nem éreztem különbséget.
Üdvözlettel:

Norbert

#752 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 13:09

En a KOTOR1-2nel ereztem, hogy linux alatt jelentosen simabb a jatek.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#753 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 18. 18:12

ahoy,

Játék : Lego StarWars
Trükk : nocd
Megjegyzés : megy szépen jól.

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok

#754 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 09:59

Két játék a kedvenc univerzumomból. BABYLON 5 Mind a kettő ingyenes, de windows alá írták.

JÁTÉK: BABYLON 5 I'VE FOUND HER
FUTTATÓ: PlayOnLinux - wine 1.1.0
TRÜKK:--
MEGJEGYZÉS: Az elején furcsán viselkedett a wine gyorsabban játszotta a játékot a keleténél, de egyszer csak magától helyre jött.  :confused: A régebben a wine alatt voltak grafikai hibák, de most már csak kevés és nem zavaróak. ( 1-et fedeztem fel )
LETÖLTÉS: http://ifh.firstones.com/

Kép

Kép

Kép

JÁTÉK: THE BABYLON PROJECT
FUTTATÓ:  PlayOnLinux - wine 1.1.0
TRÜKK: Kapcsoljuk ki teljenen az ALSA hangot és állítsuk OSS-re, mert a játék közben elmehet a hang.
MEGJEGYZÉS: A menüben  az egér hiba zavaró, de jól az elenkező szélre húzva orvosolható. Kicsi grafiaki hibák, föleg a hipertérkapuknál és az elején az egér mutatónál. Az egeret játék közben ne használjuk irányításra.
LETÖLTÉS: http://babylon.hard-light.net/

Kép

Kép

Kép

#755 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 14:38

Régebben megigértem, hogy bemutatom Homeworld modok futnak wine alatt. Csak példa képpen, aki esetleg más játék alatt szeretí őket ne fogja magát vissza linux alatt. Némelyikkel egy teljesen új játékot kapumk. ÍME:

JÁTÉK: HOMEWORLD (1.05 patch)+ BABYLON 5 MOD-OK
FUTTATÓ: PlayOnLinux- wine 1.1.1
TRÜKK: A régebben leírtak szerint.
MEGJEGYZÉS: Tapasztalat szerint ugyan olyanok, mint a windows alatt.

Kép

Kép

Kép

#756 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 18:17

Idézet: 1g0R - Dátum: 2008. júl. 18., péntek - 7:01

Erre nehéz válaszolni.Gondolom több tényezőtől függ. Pl: wine, maga a program,hardver,vga driver és ugyanez a windows-os részen is igaz.Ezt úgy lehetne lemérni ha ua. a hardveren, a gyártó által ua. számozott vga driverrel, ua. a programot tesztelnénk le, ugyanolyan sör mellett :-).
Személyes tapasztalatom pedig az, hogy alapvetően wine alatt erősebb gép kell, mint windows alatt.De tapasztaltam olyat is,hogy nagyobb frame rate-el futott egy játék, illetve nem szaggatott, wine alatt.
Itt azért szembe kell állítani a DirectX-et az OpenGL-el, és azt hogy (ha jól tudom), akkor egy wrapperelés történik DX-ről GL-re.Tehát mindenképpen egy művelettel több történik, mint windows alatt.Igy hirtelen ennyi......

Köszi a választ, lehet hamarosan megejtek 1 próbát vele! Meg is mondom miért; FEAR combatozok sokat, és a fellelhető szerverek nagyrésze linuxon fut. Namost tapasztalatból vettük észre hogy a linuxos szervereken, bár jók a pingek de érdekes móddal "lagolnak", és a maximum fps is alacsonyabb mintha win-es szerveren játszanánk. Próba képp érdekelne hogy ha linux alól játszanék vele megszűnne e ez a jelenség.
Melyik disztribúciót javasolnátok hozzá?
Kép

#757 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 19. 19:52

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 19:17

Köszi a választ, lehet hamarosan megejtek 1 próbát vele! Meg is mondom miért; FEAR combatozok sokat, és a fellelhető szerverek nagyrésze linuxon fut. Namost tapasztalatból vettük észre hogy a linuxos szervereken, bár jók a pingek de érdekes móddal "lagolnak", és a maximum fps is alacsonyabb mintha win-es szerveren játszanánk. Próba képp érdekelne hogy ha linux alól játszanék vele megszűnne e ez a jelenség.
Melyik disztribúciót javasolnátok hozzá?

Válasszuk ketté a szerver és kliens dolgot.

Szerver esetében csak a processzor dolgozik lényegében, és semmi grafika.Ha itt gond van a játék sebességével, akkor az többnyire a szerver konfigurációjától függ, persze az elérési sebesség sem elhanyagolható.Kliens esetében már komplexebb a dolog.
Nem valószínű hogy megszünne a problémád.Mi csináltunk lan-partikat, ahol linux szerver volt (codX,mohaa,quake,utX,stb), a kliensek pedig vegyesen Windows, Linux sőt Mac.Akadozást csak a partik elején tapasztalunk, amíg a szerver configot tökéletesre nem reszeltük.
--
Linux és Mac játékok

#758 Felhasználó inaktív   1g0R 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 18:22

ahoy,

Játék : Need for Speed ProStreet
Trükk :no-cd
Megjegyzés : full screenben ment szépen a játék, ablakban hibákat dobott, majd kilépett.Full screenben nem lehet átváltani másik alkalmazásra, mert attól szintén kilép.

Kép

Kép
--
Linux és Mac játékok

#759 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 20. 19:34

Idézet: 1g0R - Dátum: 2008. júl. 19., szombat - 19:52

Válasszuk ketté a szerver és kliens dolgot.

Szerver esetében csak a processzor dolgozik lényegében, és semmi grafika.Ha itt gond van a játék sebességével, akkor az többnyire a szerver konfigurációjától függ, persze az elérési sebesség sem elhanyagolható.Kliens esetében már komplexebb a dolog.
Nem valószínű hogy megszünne a problémád.Mi csináltunk lan-partikat, ahol linux szerver volt (codX,mohaa,quake,utX,stb), a kliensek pedig vegyesen Windows, Linux sőt Mac.Akadozást csak a partik elején tapasztalunk, amíg a szerver configot tökéletesre nem reszeltük.

:respect:
Kép

#760 Felhasználó inaktív   horka01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 15:55

Egy lopakodós játék

JÁTÉK: AURORA WATCHING
FUTTATÓ: PlayOnLinux - wine 1.1.1
TRÜKK: --
MEGJEGYZÉS: ALSA-t kikapcsolni és hangot OSS-re állítani, mert elmehet játék közben a hang.

Kép

Kép

Kép

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37