HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 07. 13:40

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:20

Én nem a szigetelés hiányát érzem a legnagyobb bajnak ...

Nomost akkor ez egy uj építésű lakás?

Azt kellene megnézni, hogy egy lezárt, üres (legalábbis ember nincs benne) szobában mennyire megy fel reggelre a páratartalom egy kiadós esti szellőztetés után. Uj lakásoknál tényleg sokszor előfordul, hogy a falnak nincs ideje kiszáradni a belső munkák elkezdése előtt. Akkor meg az egész extra macera értelmetlen, amíg ki nincs száradva a fal.

Amúgy - bár sokan nagyon kitartóan hirdetik az ellenkezőjét - a falon keresztül régen sem ment nagy páraforgalom. A teljes páraforgalomnak max. néhány százaléka. Szóval elenyésző. A fal szerepe jó esetben (nincs állandó vízmozgás a falban) csak annyi, hogy a rajta levő vakolat afféle pufferként tárolja: felveszi és kiengedi a vizet a szoba felé, és segít kialakítani egy állandó, egészséges mikroklímát.
Elköltöztem :-)

#1022 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:47

Idézet: leslie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:46

mondjuk értékcsökkenés képp kérj vissza 10%-ot a kontár munka végett.

Kérni lehet, de ilyen melókra általában van egy projektcég aki mindent intéz, aztán mr jó eséllyel az átadás előtt felszívódik nyom nélkül.
Make love not Wor.

#1023 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:52

Idézet: leslie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:44

Normális ablakgyártó 0ft-ért ráteszi

te láttad már, hogyan teszik fel?
Ciciman is on borda

#1024 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:53

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 15:47

Kérni lehet, de ilyen melókra általában van egy projektcég aki mindent intéz, aztán mr jó eséllyel az átadás előtt felszívódik nyom nélkül.

Szerencsére ők még megvannak. Kis lakásszámú társasházakat építenek, van rendes honlapjuk referenciákkal. Most is van két futó projektjük. Meglátjuk... lassan aktuális lesz az egy éves bejárás.

#1025 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 14:54

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 12:29

Ez a cucc higroszabályozós, ami nem úgy működik, mint egy postaláda-csapóajtó. Csak akkor nyit, ha a páratartalom átlép egy bizonyos határt, utána zár.

És mennyibe fáj 1 db ilyen?
Ciciman is on borda

#1026 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 15:12

Idézet: fram - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 15:54

És mennyibe fáj 1 db ilyen?

Fogalmam sincs... de nem lehet valami olcsó...
http://www.peneszmen...hu/legbevezetok

#1027 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 15:28

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 15:12

Fogalmam sincs... de nem lehet valami olcsó...
http://www.peneszmen...hu/legbevezetok

csodaszalag a rugó ellenében?  :)
tehát ha kint fúj a szél, akkor szépen kinyitja -> postaláda  :cool:
Ciciman is on borda

#1028 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 16:23

Idézet: fram - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 16:28

csodaszalag a rugó ellenében?  :)
tehát ha kint fúj a szél, akkor szépen kinyitja -> postaláda  :cool:

én nem vagyok a cég beépített embere, de nem értem, hogy miért nyitná ki a szél...  :think:

#1029 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 17:31

Nekünk amióta utólagos hőszigetelést csináltak Panelprogramban, azóta jelent meg az egyik szoba ablak feletti részénél némi penészesedés. Előtte sose volt.

Ráadásul ugyebár eredetileg is volt szigetelés (falak és homlokzat), de ezt most erre rátették + új vakolat. Nem tudom nyilván van-e köze hozzá, vagy csak kevesebbet szellőztetünk, mint máskor.  :think: Az ablakok maradtak, azok nem lettek cserélve.

Az a honlap nem rossz ami volt linkelve, most én is küzdök egy kicsit ezzel a magas páratartalommal.

Ezek a páramentesítő kütyük, a tablettával használhatók valamire? (pl. Ceresit), illetve most láttam egy ilyet is, szerintem ugyanaz, féláron:

Idézet

Az élettanilag elfogadható páratartalom 40-60% között van.

Találtam egy ilyet is:
http://www.peneszmentesites.hu/hirado

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Kory 2008. 12. 07. 17:36 -kor

#1030 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 17:38

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 16:23

én nem vagyok a cég beépített embere, de nem értem, hogy miért nyitná ki a szél...  :think:

Idézet

kívül pedig a tok felső peremének alján helyezünk el egy esővédős rovarrácsot. Így nem csak a víz nem tud befolyni a szellőzőn keresztül, hanem a rovarok is távol tarthatóak otthonunktól.

tehát a cucc kívülről nyitott, belül meg:

Idézet

A higroszabályozott szellőző készülékek lelke egy poliamid pántköteg, amit a gyártás során, egy speciális vegyszerrel impregnáltak. A poliamid ebben a formában a légnedvesség hatására pontosan úgy viselkedik, mint az emberi hajszál: minél nedvesebb annál jobban nyúlik és minél szárazabb annál jobban húzódik össze. Ez a pántköteg mechanikusan mozgatja egy rugós áttételen keresztül a szellőző zsaluit.

mondjuk én azt sem értem, ha fullra zárva van minden, honnan veszi észre a szalag, h odabé kánagy a gőz? (szalag nincs elrejtve?)
amire én gondolok: rugó ellenében dolgozik a szalag, ha a szél megtámogatja a szellőző lamelláit, hiába zárna a szellőző (mert feszes a szalag), kinyílik

postaláda  :cool:

Szerkesztette: fram 2008. 12. 07. 17:40 -kor

Ciciman is on borda

#1031 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 17:43

Idézet: Kory - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 17:31

Ezek a páramentesítő kütyük, a tablettával használhatók valamire? (pl. Ceresit), illetve most láttam egy ilyet is, szerintem ugyanaz, féláron:

Nekem Ceresit van, segít, bár nem tökéletes megoldás. Egy Duo készülék van a nagyobbik légtérben, (~30-32nm), itt teregetek, itt élek többnyire. Konfortosabban érzem magam, mióta megvan. A két tabletta (2.000 Ft) kb 5 hétre elég.

Annyi, hogy ha nagy a szoba, akkor szerintem érdemesebb két gyűjtőt venni, és nem egy ilyen duo-t, hatékonyabb szerintem.

#1032 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 17:47

Idézet: Tigger - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 17:43

Nekem Ceresit van, segít, bár nem tökéletes megoldás. Egy Duo készülék van a nagyobbik légtérben, (~30-32nm), itt teregetek, itt élek többnyire. Konfortosabban érzem magam, mióta megvan. A két tabletta (2.000 Ft) kb 5 hétre elég.

Annyi, hogy ha nagy a szoba, akkor szerintem érdemesebb két gyűjtőt venni, és nem egy ilyen duo-t, hatékonyabb szerintem.

Akkor veszek egyet próbaképpen, köszi. (Akartam is már a héten, de a tipikus eset: nem volt a hirdetett termék). Praktikerben néztem, de 5 ezer Ft lenne kompletten pót-tablettával. Az egy kicsit húzós.

30 nm-es helyiségem nincs, 19 nm a legnagyobb. Én az ablakokon megjelenő párásodást szeretném legfőképp elkerülni, meg a 58-65%-os páratartalom csökkentése se lenne rossz.

Szerkesztette: Kory 2008. 12. 07. 17:47 -kor

#1033 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 18:04

Idézet: fram - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 18:38

mondjuk én azt sem értem, ha fullra zárva van minden, honnan veszi észre a szalag, h odabé kánagy a gőz? (szalag nincs elrejtve?)
amire én gondolok: rugó ellenében dolgozik a szalag, ha a szél megtámogatja a szellőző lamelláit, hiába zárna a szellőző (mert feszes a szalag), kinyílik

postaláda  :cool:

Tehát egyikőnk sem tudja pontosan hogy működik :)

Mindenesetre remélem nem kell kipróbálnom...

#1034 Felhasználó inaktív   Rstudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 18:28

Idézet: Kory - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 17:47

Akkor veszek egyet próbaképpen, köszi. (Akartam is már a héten, de a tipikus eset: nem volt a hirdetett termék). Praktikerben néztem, de 5 ezer Ft lenne kompletten pót-tablettával. Az egy kicsit húzós.

30 nm-es helyiségem nincs, 19 nm a legnagyobb. Én az ablakokon megjelenő párásodást szeretném legfőképp elkerülni, meg a 58-65%-os páratartalom csökkentése se lenne rossz.

Auchanban ~3k a nagyobbik, két tablettával, a kisebbik árát nem tudom, és 2k a két tabletta. Kis helyiségbe szerintem elég az egy tablettás.

#1035 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 20:17

Idézet: Rive - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 13:40

Amúgy - bár sokan nagyon kitartóan hirdetik az ellenkezőjét - a falon keresztül régen sem ment nagy páraforgalom. A teljes páraforgalomnak max. néhány százaléka. Szóval elenyésző. A fal szerepe jó esetben (nincs állandó vízmozgás a falban) csak annyi, hogy a rajta levő vakolat afféle pufferként tárolja: felveszi és kiengedi a vizet a szoba felé, és segít kialakítani egy állandó, egészséges mikroklímát.

A belső pára 3%-a jut át a falakon, többit az ember szellőzteti. Falnak statikai szerepe van, tartja a födémet. A falnak a tévhittel ellentétben nincs hőszigetelő szerepe, egyszerűen nem felel meg erre a célra, arra hőszigetelés kell.
Ideális szerkezet: 20cm mészhomok tégla, rajta 25-35cm szigetelés, esetleg eztán egy átszellőztetett légrés, majd egy kismérető téglafal. Csak ez igen drága móka. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1036 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 20:18

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 14:47

Jaja, itthon ez van, egy családi házra is megéri csinálni egy vállalkozást, ami után kapásból eltűnik. :(

#1037 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 20:19

Idézet: fram - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 14:52

te láttad már, hogyan teszik fel?

X, tőlem kérdezték, h miket kérek rá, nekem nem kellett ilyen cucc, mert kevésbé légtömör így az ablak.
Kinnt ugye az új kecókat nyomáspróbázzák is. Itthon meg felteszik a jó ablakot, majd tesznek rá szellőző réseket. Érdekes. :)

#1038 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 20:22

Idézet: leslie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 20:17

A belső pára 3%-a jut át a falakon, többit az ember szellőzteti. Falnak statikai szerepe van, tartja a födémet. A falnak a tévhittel ellentétben nincs hőszigetelő szerepe, egyszerűen nem felel meg erre a célra, arra hőszigetelés kell.
Ideális szerkezet: 20cm mészhomok tégla, rajta 25-35cm szigetelés, esetleg eztán egy átszellőztetett légrés, majd egy kismérető téglafal. Csak ez igen drága móka. :)

Egyszerűbb lenne, ha hobbit lakást csinálnál magadnak, vagy bunkert.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#1039 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 20:47

Idézet: JonesC - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 20:22

Egyszerűbb lenne, ha hobbit lakást csinálnál magadnak, vagy bunkert.

Pedig ez a jövő. Csak még nem tudsz róla, mert nem foglalkozol a témával. :)

#1040 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 07. 21:12

Idézet: begbie - Dátum: 2008. dec. 7., vasárnap - 18:04

Tehát egyikőnk sem tudja pontosan hogy működik :)

amiről regél az ürge a neten, azt _konkrétan_ nem láttam még
de idén nyílászárókat cseréltünk, BNVs Expón volt csak szellőzőket aplikáló cég émmeg fullra kikérdeztem mindent
ott postaláda opció volt légkamra szétcseszéssel ... higromasszázs duma ide vagy oda

Szerkesztette: fram 2008. 12. 07. 21:17 -kor

Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »