HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 06. 07:34

Fa: 4-5 évente festheted át, plusz drágább, és vetemedhet. Műanyagnál ez nincs, innen csak az a kérdés, h melyik szimpatikusabb.A jó fa ablak horror drága.

A cellák száma azt mondja meg, h a keretben hány részre osztották a levegőt. 68mm-es profilnál 5 feletti szám parasztvakítás. 4 rétegű ablak itthon nem nagyon van, 3 alá nem adnám a helyedben. Részemről a premier 88+ ablakokat preferálom, ezek már majdnem passzív házasak, de még kifizethetők. 88mm széles 7 kamrás tok, 3 rétegű üveggel, 3-as gumitömítéssel. Kissé nehéz, ezért 2 ember kell a beszereléshez, egy 90*150-es fix ablak van vagy 80kg, elég nehezen megemelhető. :)

Amin tudsz spórolni az az, h egy helységbe elég egy nyitható ablak, a többi (ha van), lehet fix. Egy fix ablak ugyanabban a méretben 30-40%-al olcsóbb, mint a nyitható, és nem kicsit légtömörebb.

Ha nincs szellőztető géped, akkor minden helységbe legyen egy olyan ablak, amiben higrós páratartalomra érzékeny szellőztető bigyula van.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1642 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 08:39

Ajtónál arra ügyelj, hogy hiába 12ponton záródó csirigli ajtót mutogatnak, ha az összes falbabigyó egy zár megpiszkálásával mozdítható, akkor szart se ér. Kiemelésgátló kell, külön zárak kellenek, az se baj, ha vasból van az ajtó.
Minden zárat föl lehet nyomni - kérdés, mennyi idő kell hozzá. A macerásabb daraboknak - főleg lépcsőházas/folyosós házban - neki se esnek a rosszarcúak, mert túl nagy a rizikó a szüttyögés miatt. Sav meg kocogtatás ellen is vannak már megoldások.
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1643 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 09:03

Köszönöm a javaslatokat, próbálok ezek szerint eljárni :)

leslie: írtad hogy te a premier márkájú ablakokat preferálod, ha esetleg ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező, de másik gyártó ablakait tudom csak megvenni, azok se rosszabbak?

Szerkesztette: Valdy 2011. 03. 06. 09:05 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1644 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 06. 09:03

leslie: írtad hogy te a premier márkájú ablakokat preferálod, ha esetleg ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező, de másik gyártó ablakait tudom csak megvenni, azok se rosszabbak?

Hát mellik az a gyártó? :) Ez csak ettől függ. A premiert azért ajánlottam, mert itt van a kecóban már vagy 6db beépítve, és kb ugyanennyit fogok még venni apránként. Nekem beváltak.

Ilyen 10-20% ár miatt nem érdemes rizikózni, mert jó esetben ablakot 20-30 évre vesz az ember, ennyi idő távlatában inkább a minőség az elsődleges. Engem ezek remélem már kiszolgálnak.

#1645 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 06. 07:34

Fa: 4-5 évente festheted át, plusz drágább, és vetemedhet. Műanyagnál ez nincs, innen csak az a kérdés, h melyik szimpatikusabb.A jó fa ablak horror drága.

Nekem van pár ismerősöm, akiknél a műanyag ablakok vannak.
Volt akinél eldeformálódott, ami rosszabb, mint a fa esetében, mert itt nem nagyon lehet korrigálni.
Másnál meg a színe lett a fehér lett "nem annyira fehér" idővel, azzal sem lehetett mit kezdeni.
A fánál mindkettő orvosolható.

És szebb is. :)
De ez csak az én magánvéleményem.

#1646 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 17:02

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 06. 16:11

Hát mellik az a gyártó? :)

Nem tudom, amilyet kapni lehet itt vidéken. Gondolom bemegyünk majd egy ilyen üzletbe, aminek az emberei fogják majd beszerelni. Többet perpill nem tudok erről mondani :D
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1647 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 18:24

Üzenet megtekintéseIdézet: MisterY - Dátum: 2011. 03. 06. 16:47

De ez csak az én magánvéleményem.

Ezek mind régi problémák, gagyi ablakok alapján. Ma már kissé más a helyzet.

#1648 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 06. 17:02

Nem tudom, amilyet kapni lehet itt vidéken. Gondolom bemegyünk majd egy ilyen üzletbe, aminek az emberei fogják majd beszerelni. Többet perpill nem tudok erről mondani :D

Akkor nagy fasz vagy, ha nem is jársz utána. Nem mindegy, h milyen anyagból van a műanyag profilja, milyen vasalat van benne, mi az üveg paramétere...
Ha ilyeneket nem tudsz, akkor bemész, és megvezetnek minden hülyeséggel, és beveszed. És beépítik azt, amin a legtöbb a hasznuk.

#1649 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 06. 18:53

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 06. 18:25

Akkor nagy fasz vagy, ha nem is jársz utána. Nem mindegy, h milyen anyagból van a műanyag profilja, milyen vasalat van benne, mi az üveg paramétere...
Ha ilyeneket nem tudsz, akkor bemész, és megvezetnek minden hülyeséggel, és beveszed. És beépítik azt, amin a legtöbb a hasznuk.

Hát többet csak akkor fogok tudni mondani, ha már jártam a boltban és láttam a kínálatot. Nyilván nem fogok rábólintani az első ajánlatra.

#1650 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 09:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 06. 19:53

Hát többet csak akkor fogok tudni mondani, ha már jártam a boltban és láttam a kínálatot. Nyilván nem fogok rábólintani az első ajánlatra.

Én is ablakcsere előtt állok.
A legolcsóbbat ( 4db 150 x 150-es osztott bukó/nyíló - 180.000 Ft anyag + beszerelés + kőműves munka) ők ajánlották:

http://www.aranyabla...1_termekek.html

Délután bemegyek és meglesem, hogy konkrétan melyiket tartalmazza az ár.

A mázolás elmaradt, viszont a festést megcsináltuk, sokat nem kellett glettelnem, viszont az alapanyagokra elment vagy 25.000 Ft (elég pici konyha, nagyon kicsi előszoba és fürdő).
Dulux festéket használtunk, első próbálkozás ellenére is elég szép lett.

Azon gondolkodtam, hogy egy beépített szekrény tolóajtós előlapját bevállaljam-e asztalos nélkül.
Gondolom csak az alsó és felső konzolt + bútorlapot + kilincset kell feltenni.

#1651 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2011. 03. 17. 09:45

A legolcsóbbat

:Đ

#1652 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 10:09

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 17. 11:07

:Đ

Nekem sem mond semmit, hogy X kamrás, meg X K-s üvegezés. :laugh:

Szerkesztette: H.Niki 2011. 03. 17. 10:10 -kor

#1653 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 11:10

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2011. 03. 17. 10:09

Nekem sem mond semmit, hogy X kamrás, meg X K-s üvegezés. :laugh:

Itt érdeklődj:
http://forum.index.h...39&la=108517427

Ablakot 20-30 évre vesz az ember. Ennyi időre kell leosztani a jó közepes minőségű-árú ablak árát, és a legolcsóbb, legszarabbat. Nyilván ekkora időre, ha saját ingatlan, és nem akar költözni, akkor ezen nem éri meg spórolni, felétve, ha nem akarod mondjuk 10 év múlva megint cserélni.
Oszt akkor a legolcsóbb lesz a legdrágább hirtelen.

#1654 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 06. 18:24

Ezek mind régi problémák, gagyi ablakok alapján. Ma már kissé más a helyzet.

Nekem szigetelős faszi azt mondta, hogy a legjobb még ma is a fa.
Ha jól van megcsinálva, akkor 100 évig ablak marad az ablak.
És igaza is lehet, mert pl. nagyfater régi háza '61-ben épült és azóta is azok az ablakok vannak benne. És meglepően jó állapotban.

#1655 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 17. 12:20

Nekem szigetelős faszi azt mondta, hogy a legjobb még ma is a fa.
Ha jól van megcsinálva, akkor 100 évig ablak marad az ablak.
És igaza is lehet, mert pl. nagyfater régi háza '61-ben épült és azóta is azok az ablakok vannak benne. És meglepően jó állapotban.

Azé vágod, h a "szigetelős faszi" jó eséllyel a szigetelést is elbökte, csak nem vettétek észre, az ablak meg egy tök külön szakma, oszt annyira kompetens, mint én a főzésben.

Nyilván a legjobb a fa, de a jó fa ablak sokkal drágább, mint ugyanaz a minőségű műanyagból. Lehet bekérni internorméktól árajánlatot, oszt utána seggreülve gondolkodni. :)

#1656 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 13:51

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 17. 13:03

Azé vágod, h a "szigetelős faszi" jó eséllyel a szigetelést is elbökte, csak nem vettétek észre, az ablak meg egy tök külön szakma, oszt annyira kompetens, mint én a főzésben.

Nyilván a legjobb a fa, de a jó fa ablak sokkal drágább, mint ugyanaz a minőségű műanyagból. Lehet bekérni internorméktól árajánlatot, oszt utána seggreülve gondolkodni. :)

Nem nálunk szigetelt, csak beszéltem vele. Ott éppen fa ablakok voltak és a tulaj nagyon meg volt elégedve a szigeteléssel, sokkal melegebbnek érződik a lakás. Valami bevésős szilikongumis bigyó volt.
Mindegy.

Persze, hogy drágább.
De nem kell 20-30 év múlva másikat venni meg kicserélni, így már olcsóbb. Nem?

Persze fából is láttam olyan ablakot, hogy kis túlzással kiférne az ujjam a réseken, de pl. amik nagyfaternál volta, azok nagyon jók voltak.

#1657 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 18:40

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 03. 17. 13:03

Na kinn volt nálunk az első cég, felmérték a dolgot, már meg is küldték az árajánlatot. Az egész lakásra (cirka 11 ablak + bejárati ajtó + bontás, szerelési díj, stb): 836ezer ft

Ezt én kicsit sokallom. Ráadásul nem is olyan ablakkal számoltak, amint amit te mondtál, hanem Gealan(német), 6légkamrás, 74mm-es,fehér színű, műanyag profiolból, Ug:1.0-ás.

Rákérdeztem a srácnál, aki felmérte, arra is amit te javasoltál, azt mondta az sokkal drágább lenne (a premier márkáról nem is hallott még).

Ja és ez olyan ár, hogy március végéig 45% kedvezmény van az ablakokra.

Szerkesztette: Valdy 2011. 03. 17. 18:41 -kor

#1658 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 19:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Valdy - Dátum: 2011. 03. 17. 18:40

Ezt én kicsit sokallom. Ráadásul nem is olyan ablakkal számoltak, amint amit te mondtál, hanem Gealan(német), 6légkamrás, 74mm-es,fehér színű, műanyag profiolból, Ug:1.0-ás.

Rákérdeztem a srácnál, aki felmérte, arra is amit te javasoltál, azt mondta az sokkal drágább lenne (a premier márkáról nem is hallott még).

Már csak itthon lehet eladni ezeket az elavult ablakokat, ne csodálkozz, h ezzel számolt. Premiernek ilyenkor olyan akciója van, h a 2 rétegű árában adják a 3 rétegűt. :)

Írd fel, h mekkora ablakaid vannak, és kérj több cégtől árajánlatot, beépítéssel. Kezdheted azon az indexes fórumon, amit linkeltem.

Én tőlük szoktam premiert rendelni: www.doorland.hu

#1659 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 17. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2011. 03. 17. 13:51

Persze, hogy drágább.
De nem kell 20-30 év múlva másikat venni meg kicserélni, így már olcsóbb. Nem?

Sokkal drágább. Valamint jobban karban kell tartani. Aznem olyan, hogy megkarcolódik, aztán leszarod, vagy csak mosni kell, oszt jó idő.
Make love not Wor.

#1660 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 18. 07:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 17. 23:49

Sokkal drágább. Valamint jobban karban kell tartani. Aznem olyan, hogy megkarcolódik, aztán leszarod, vagy csak mosni kell, oszt jó idő.

A legszebb, amikor átkenik olajfestékkel a fa ablakot. Ha egy ilyet tisztességgel fel akarsz újítani, az egy komplett hétvége, és akkor még gyors voltál. Ha csak lazúrozva van, azt is 4-5 évente át kell csiszolni, és festeni. Muternál az elöbbi verziót csináltuk egy egész nyáron. Nekem elég volt, soha többet fa ablak. :)

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.