HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 06. 20. 22:25

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2011. 06. 20. 21:41

egyelőre ez tűnik befutónak:

Ez tompít a fényén dulván, ami abban segít, hogy szórt lesz, ellenben ereje zéró. Én van ahova szeretem konkrétan a műanyag búrát is, de lehet egy üvegesebb/átlátszóbbal jobban járnál.
Make love not Wor.

#1802 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 21. 06:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 20. 22:03

Szerintetek mi a jobb fűtéscsövezéshez? Vörösréz vagy valamilyen műanyag rendszer (Henco)?

Ma már szinte mindenki műanyagot használ, ha teheti. Én is annál fogok maradni. Meg persze ez szerszám kérdése is, de hencohoz tudok szerszámot kölcsönkérni majd. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#1803 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 07:01

Hát a mester az így első körben én lennék. Pont az a bajom a Hencoval, hogy nem tudom, lehet-e pl. kölcsönözni hozzá szerszámot. A rézhez van minden apósnak, csak időben azért sokkal lassabb, meg a forrasztgatás azért nem olyan egyszerű gyakorlat nélkül, persze ha a szivárgásnélküliség a cél.

Az a baj, hogy tavasszal bejelentették, hogy a ház (tégla 4szintes, Zuglóban, 50es években épült) kapott piroslapot, meg kell csináltatni a kéménybélelést. Először az volt, hogy egyben intézi 4 lépcsőház, most meg kiderült, hogy mindenki egyénileg. Elég szopó.

Esetleg ha van valakinek jól bevált szakembere gázszereléshez (kazán+bekötése), azt megköszönném. Esetleg épületgépész a tervekhez.
Igaz, hogy gázkészülék cserekor kell minden esetben gázellátási terv kell (40+fa lenne)?
KomposztWC

#1804 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 07:11

Mindenféle szerszámot lehet kölcsönözni. Ha magadnak csinálod, akkor pláne műanyag, sokkal egyszerűbb, gyorsabb a munka.

#1805 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 07:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 21. 08:01

Hát a mester az így első körben én lennék. Pont az a bajom a Hencoval, hogy nem tudom, lehet-e pl. kölcsönözni hozzá szerszámot. A rézhez van minden apósnak, csak időben azért sokkal lassabb, meg a forrasztgatás azért nem olyan egyszerű gyakorlat nélkül, persze ha a szivárgásnélküliség a cél.

Az a baj, hogy tavasszal bejelentették, hogy a ház (tégla 4szintes, Zuglóban, 50es években épült) kapott piroslapot, meg kell csináltatni a kéménybélelést. Először az volt, hogy egyben intézi 4 lépcsőház, most meg kiderült, hogy mindenki egyénileg. Elég szopó.

Esetleg ha van valakinek jól bevált szakembere gázszereléshez (kazán+bekötése), azt megköszönném. Esetleg épületgépész a tervekhez.
Igaz, hogy gázkészülék cserekor kell minden esetben gázellátási terv kell (40+fa lenne)?

Akkor kell terv, ha a gázszolgáltató felé bejelentési kötelezettséggel járó átalakítást végzel a gázrendszeren, attól hogy készülékcsere van, és minden oda kerül, nem kell terv.

Átalakításkor, falbontás, csövezés áthelyezésnél kell. Akkor is kell terv, ha a gázórát leszerelték. De ha nem változik semmi, és mondjuk csak visszaszerelés van, akkor a régi gázterv is megfelelő lehet, ha megvan. Ha nincs, ezt tervtárból 800 Ft-ért lehet kb. kikérni. A tervet engedélyeztetésre meg kell küldeni a gázszolgáltatónak. Ha új bekötésről van szó, akkor bukó az egész. Az min 150-200 ezer Ft mire megfelel a 2009-es érvényben lévő törvénynek.
A 40+áfa az pesti ár? :) 24+Áfa Zalaegerszegen egy gázterv.

Szerkesztette: Kory 2011. 06. 21. 07:18 -kor

#1806 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 18:58

A gázos átfolyós vízmelegítő helyére menne fel a turbó. Tehát csövet, órát nem kéne bántani, csak másik készüléket rákötni. Erre mondta a pali, hogy akkor is kell.

Ma rákérdeztem egy helyen, 400k a Henco, vagy hasonló rendszerekhez való szerszám bérlésénél a kaució... Vagy ajánlottak másik helyen vörösréz csövezést, de nem forrasztósat, hanem ez is valamilyen roppantós technológia. Sokkal gyorsabb, de ide is kéne szerszám...

Kazánnak Baxi tűnik befutónak, az Ecofourt lehet kád fölé is rakni, 24 kW, olyan 200k huf.

Ha Egerszegen lennék, nem lenne baj, van minden munkára ismerős, de lehet az lesz a vége, hogy felhívom őket, szerintem úgy is olcsóbban jövök ki, mint itteniekkel. Asztalossal is így volt, szállítással, szereléssel kijött kb. a pesti ár 70%-ból. Ahogy a nyílászáró is.
KomposztWC

#1807 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 21. 08:01

Esetleg ha van valakinek jól bevált szakembere gázszereléshez (kazán+bekötése), azt megköszönném.

sógorom
elég gázos
csöves

Szerkesztette: *Iguana* 2011. 06. 21. 19:12 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#1808 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 21. 22:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 21. 18:58

Ma rákérdeztem egy helyen, 400k a Henco, vagy hasonló rendszerekhez való szerszám bérlésénél a kaució... Vagy ajánlottak másik helyen vörösréz csövezést, de nem forrasztósat, hanem ez is valamilyen roppantós technológia. Sokkal gyorsabb, de ide is kéne szerszám...

Ugyanaz a szerszám kell hozzá, csak más pofával :cool2:
Azért ilyan drága, mertkiskicsikínai nem tudja leutánozni még a szerszámot :blush:
Ha elakadsz, írj privit vállalunk ilyen munkákat bőven...

#1809 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 08:06

Ja, azt horror bérelni, nekem 1x odaadták 40-ért is, de aszondta a fickó, h 250k kauciót szoktak kérni. De asszem nem csak henco van.

#1810 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 08:08

Üzenet megtekintéseIdézet: KiFe - Dátum: 2011. 06. 21. 23:39

Ha elakadsz, írj privit vállalunk ilyen munkákat bőven...

Gondolom nem véletlen akarja sk megcsinálni. :)

#1811 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 22. 17:43

Úgy vagyok vele, hogy soha nem csináltam ilyet, de azért komoly pénzt lehetne spórolni vele, megérné szórakozni, főleg, hogy fél napokat el tudok jönni munkahelyről, szóval nem lenne ez sem gond. Csak ugye ha elakadok, az szopó, meg nem is biztos, hogy meg tudom csinálni.

Most azon gondolkodom, hogy kérek több árajánlatot, és aztán meglátom. Olyan kéne, aki a tervtől, engedélyen át a kivitelezést (legalább a gázas szereléseket)is megcsinálja.

De köszi KiFe az ajánlatot, lehet megkereslek majd.

Szerkesztette: Grillo 2011. 06. 22. 17:43 -kor

KomposztWC

#1812 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 11:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 21. 19:58

A gázos átfolyós vízmelegítő helyére menne fel a turbó.

Meg elektromos jegyzőkönyv.
Make love not Wor.

#1813 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 19:39

Jahogy. MOndjuk fater villamosmérnök, szerintem meg tudja oldani. Remélem...
KomposztWC

#1814 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 19:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 23. 20:39

Jahogy. MOndjuk fater villamosmérnök, szerintem meg tudja oldani. Remélem...

Max. ismerőse megoldja. Mérnök általában tervezni szokott. No meg az sem mindegy milyen villamosmérnök.
Make love not Wor.

#1815 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 23. 21:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 23. 20:39

MOndjuk fater villamosmérnök, szerintem meg tudja oldani.

Hátö. Ilyenhez zengedély is kell, meg hitelesített mérőműszer, meg satöbbi, egyszerűbb felcsörgetni valami helyi villanyszerelőt, aki csinál ilyet, az kiméri a cuccot meg megírja a jegyzőkönyvet tíz perc alatt, neked meg max pár ezresed bánja.

#1816 Felhasználó inaktív   KiFe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 21:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2011. 06. 22. 17:43

Úgy vagyok vele, hogy soha nem csináltam ilyet, de azért komoly pénzt lehetne spórolni vele, megérné szórakozni, főleg, hogy fél napokat el tudok jönni munkahelyről, szóval nem lenne ez sem gond. Csak ugye ha elakadok, az szopó, meg nem is biztos, hogy meg tudom csinálni.

Most azon gondolkodom, hogy kérek több árajánlatot, és aztán meglátom. Olyan kéne, aki a tervtől, engedélyen át a kivitelezést (legalább a gázas szereléseket)is megcsinálja.

De köszi KiFe az ajánlatot, lehet megkereslek majd.

Kompletten intézünk mindent, van tervező, kéményseprős ismerős ha kell..
Ha felvázolnád mit is szeretnél azon kívűl amit leírtál csinálni - mert az kb egy napos meló - talán segíthetnék szóban mire figyelj...

#1817 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 22:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 23. 12:03

Meg elektromos jegyzőkönyv.

Otthonra? :-s

Merthogy céghez 5 évente érintésvédelmi, 8 évente tűzvédelmi elektromos felülvizsgálat kell -soktízezerért- az ok. Jön a munkavédelmi felügyelőség, oszt leellenőrzi.

De egy magánlakásba milyen hatóság mehet be pecsétes jegyzőkönyveket olvasgatni? :think:

#1818 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 22:08

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 06. 23. 22:19

egyszerűbb felcsörgetni valami helyi villanyszerelőt, aki csinál ilyet, az kiméri a cuccot meg megírja a jegyzőkönyvet tíz perc alatt, neked meg max pár ezresed bánja.

Azért akinek műszere meg engedélye van, az sem végez tíz perc alatt, és nem is párezer, hanem inkább 10-20tól kezdődik, és attól függ micsoda.
Make love not Wor.

#1819 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 22:11

Üzenet megtekintéseIdézet: cyberde - Dátum: 2011. 06. 26. 23:01

De egy magánlakásba milyen hatóság mehet be pecsétes jegyzőkönyveket olvasgatni? :think:

Pld. kérik a gázosok. Új építésnél pld. 7 kilowatt feletti teljesítménynél már elektromos terv kell. Aztán ismerősömet most éppen azzal szopatták a helyi önkormányzattól, hogy hátsó kertben csinált terasz felújítást, és 2 év múlva letámadták vele, hol az építési napló, művezető, műszaki elllenőr, szerződések, ésatöbbi.

Néha komolyabban veszik, mint a nyilvános helyeket.
Make love not Wor.

#1820 Felhasználó inaktív   cyberde 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 26. 23:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 06. 26. 23:11

Pld. kérik a gázosok. Új építésnél pld. 7 kilowatt feletti teljesítménynél már elektromos terv kell. Aztán ismerősömet most éppen azzal szopatták a helyi önkormányzattól, hogy hátsó kertben csinált terasz felújítást, és 2 év múlva letámadták vele, hol az építési napló, művezető, műszaki elllenőr, szerződések, ésatöbbi.

Néha komolyabban veszik, mint a nyilvános helyeket.

Azért egy újépítés, meg egy kazáncsere között nagy a difi. Be sem kell jelenteni, úh a gázművek nem is tud róla.

Ha minden magánlakásba, minden kazáncserénél pecsétes jegyzőkönyv kellene, ezek az érintésvédelmi felülvizsgálók többet keresnének, mint az orosz maffia.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.