HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#2041 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 07. 21:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 07. 15:06

Olyan lehet, mint a tűzoltók feszítő-vágó szerszáma, amivel pikk-pakk szétszednek balesetkor autóroncsokat.
Ha betörő volnék, én is ilyennel járnék "munkába" :)

Ellenben nehéz vele mozogni. Átlag betörés az gyors és egyszerű. Nálunk elsőránézésre értéket vittek, pár fiókot kihúztak, hangfalkábelekkel és egyébbel nem szórakoztak, minihifiz is kivágták egy késsel, aztán ennyi.

Ahol melóztam, ott meg ráérőset játszottak, még a kanapét is elvitték egy kisteherrel.

Bár ha valaki tud ilyen bérelhetőt, akkor mondja, ismerősék éppen egy elbaszott vasbetonszerkezettel szopolnak.
Make love not Wor.

#2042 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 07. 21:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 07. 17:07

legtöbb helyen 6-os, 8-as vasból van a rács, egy sima erővágóval pár perc alatt körbe lehet vágni az egészet.

Sima és a pár perc azért elég necces. Az, hogy én gyenge vagyok hozzá az egy dolog, de nemtom. Maga a szerszám is van vagy 10+ kilós.
Make love not Wor.

#2043 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 08. 21:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 07. 15:06

Olyan lehet, mint a tűzoltók feszítő-vágó szerszáma, amivel pikk-pakk szétszednek balesetkor autóroncsokat.
Ha betörő volnék, én is ilyennel járnék "munkába" :)

Nem kell vágni semmit. A rács "tokba" beakasztják a cuccból kiálló két bizbaszt, és az annyira szétfeszíti oldalra, h az ajtó kinyílik, mert a zár nyelve már nem ér bele a tokba. Télleg max 1 perc az egész, és hacsak nem recseg a fal, vagy vmi, akkor hangtlan a dolog..
Persze, ilyen esetekben is csak az számít, h ha van az ajtó elött egy rács, van egy komolyabbnak kinéző ajtó, plusz egy riasztó fölötte, meg egy rimi matrica az ajtón, akkor inkább a szomszédba mennek, ahol mondjuk semmi sincs. De nálunk anno a lakótelepen volt olyan is, h a szuperül levédett kecóba a fölötte levő szomszédtól jutottak be, kötélen lemásztak az erkélyen. Nyilván ott tudták, h megéri bemenni még így is.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2044 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 21:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 07. 21:26

Sima és a pár perc azért elég necces. Az, hogy én gyenge vagyok hozzá az egy dolog, de nemtom. Maga a szerszám is van vagy 10+ kilós.

Ezek direkt úgy vannak kitalálva, h nem kell hozzá fizikilag túl nagy erő. Nyilván egy 50 kilós kiscsajnak nem menne. Nekem anno vastelepen nem volt gondom a 10(vagy 12)-es betonvassal, kezembe nyomta a fickó a szerszámot, h vágjam akkora darabokra, ami nekem jól esik.
Spec ötvöztek nem hiszem, h jáccanak ebben az alsóbb árkategóriában. Akinem van pénze, az nyilván nem lakótelepen csövezik. :)

#2045 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 21:40

Itt asszem elég lett volna valami látszat plusz is, mert ahogy utólag nézegettem, a szinten lévő 4 ajtóból csak a miénken nincs keresztpántos zár...
KomposztWC

#2046 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 01. 08. 21:24

Nem kell vágni semmit. A rács "tokba" beakasztják a cuccból kiálló két bizbaszt, és az annyira szétfeszíti oldalra, h az ajtó kinyílik, mert a zár nyelve már nem ér bele a tokba. Télleg max 1 perc az egész, és hacsak nem recseg a fal, vagy vmi, akkor hangtlan a dolog..
Persze, ilyen esetekben is csak az számít, h ha van az ajtó elött egy rács, van egy komolyabbnak kinéző ajtó, plusz egy riasztó fölötte, meg egy rimi matrica az ajtón, akkor inkább a szomszédba mennek, ahol mondjuk semmi sincs. De nálunk anno a lakótelepen volt olyan is, h a szuperül levédett kecóba a fölötte levő szomszédtól jutottak be, kötélen lemásztak az erkélyen. Nyilván ott tudták, h megéri bemenni még így is.

De ha olyan a zár, hogy nem oldalt zár, hanem alul felül pluszban, akkor mi van? :-) Ami még eszembe jutott, a zártszelvényt kiönteni betonnal. Lehet, hogy ez faszság.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2047 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 07. 21:26

És nem bírsz el 10 kg-t?
Van aki egész nap ennél nehezebb szerszámmal dolgozik.

Egyébként fenét 10 kg, ezek a modern, csőnyelű erővágók nagyon könnyűek, és ezek is elbírnak 8-as, 10-es vassal. Mondjuk 10-eshez már kell erő :D
Volt, hogy ismerősnek a rácsokat ezzel daraboltam szét egy darab betonvas térhálóból, aztán zártszelvényből keretet hegesztettünk hozzá, és bele a rácsot. 6-os vas volt, irtó könnyen lehetett vágni, mint a vajat.
Mondtam is, hogy mi a biztosíték, hogy ha mi ezt így méretre vágjuk, akkor nem fogja valaki ugyanígy kivágni a keretből körben 2 perc alatt ... azt' akkor ott marad a rácsnak csak a kerete, üresen ...

#2048 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 09:13

Persze, ilyen esetekben is csak az számít, h ha van az ajtó elött egy rács, van egy komolyabbnak kinéző ajtó, plusz egy riasztó fölötte, meg egy rimi matrica az ajtón, akkor inkább a szomszédba mennek, ahol mondjuk semmi sincs.

Igen, a tűzoltók használják feszítésere is, nem csak vágásra.
Sőt, még úgy is, hogy a pofák két oldalára láncot akasztanak, és még húzni is tudnak vele.

De nálunk anno a lakótelepen volt olyan is, h a szuperül levédett kecóba a fölötte levő szomszédtól jutottak be, kötélen lemásztak az erkélyen. Nyilván ott tudták, h megéri bemenni még így is.

Jaja.
Családi háznál akár még a falat/födémet is kibontják, ha az ajtó túl erős. Panelban az neccsessebb volna :D

#2049 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 01. 08. 22:03

De ha olyan a zár, hogy nem oldalt zár, hanem alul felül pluszban, akkor mi van? :-) Ami még eszembe jutott, a zártszelvényt kiönteni betonnal. Lehet, hogy ez faszság.

Az. A betonnak a nyomó szilárdsága nagy, oldal irányban nem terhelhető, mert törik, mint a ropi. Befalazni a vasalást már jobb ötlet.

#2050 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 09:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 01. 08. 22:03

Akkor feszítik alul is meg felül is, vagy mittomén.
Hát, még egy 40-es zártszelvénybe (és azért az már vastag) is férne kb. 4 cm beton ... annál a zártszelvény sokkal erősebb, semmit nem ér pluszban hozzá. Lánggal vagy flexszel nehezebb tőle elvágni, de úgysem a rács keretét fogják vágni.

#2051 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 12:27

van 1 kis gardrob szoba, ahova akasztós cuccoknak feltettem 1-1 rudat, vmi fos obis műanyag tartóval.
félév alatt ma szakadt le másodszor az egész, mert eddig bírta a műanyag tartó...
alig robbanok fel.

hol kapok normális tartót?
bár lehet jobban járnék ha fából "faragnék"
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2052 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 12:29

Én vasból hajligattam annó+heggesztettem meg, hasonló okokból. De fából is lehet faragni.

#2053 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 12:48

nincs eszközöm heggesztéshez és társaihoz :(
fadarabot még csak elfűrészelek 3 helyen :)

most mondja barátnőm, hogy alatta polcok is leszakadtak attól ahogy ráesett. qrvajó. :mad:

Szerkesztette: WiZARD 2012. 01. 09. 12:49 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2054 Felhasználó inaktív   rupic 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 15:31

Egy hegesztés erősebb lesz attól ha ha heggesztés? :)
Erről szól a superstringek (tenzormátrixok) modell.

#2055 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 09. 09:06

Mondtam is, hogy mi a biztosíték, hogy ha mi ezt így méretre vágjuk, akkor nem fogja valaki ugyanígy kivágni a keretből körben 2 perc alatt ... azt' akkor ott marad a rácsnak csak a kerete, üresen ...

az a betörőnek csak rosszabb, mert így még rendesen belekapaszkodni sem tud majd, hogy rángassa :Đ
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2056 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 22:34

Üzenet megtekintéseIdézet: rupic - Dátum: 2012. 01. 09. 15:31

Egy hegesztés erősebb lesz attól ha ha heggesztés? :)

igen, 2 g határozottan jobban tart mint 1 g :Đ

#2057 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 10:48

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2012. 01. 09. 15:55

az a betörőnek csak rosszabb, mert így még rendesen belekapaszkodni sem tud majd, hogy rángassa :Đ

Elég perverz betörő, ha a rácsnál tud csak belekapaszkodni és rángatni :D

#2058 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 23:52

úgy néz ki, h a süllyesztett konnektoron keresztül jön át a szomszédból a cigifüst. így le lesz cserélve egy nem süllyesztettre.
a kérdés az, h mivel töltsem ki a lyukat? Pur hab (féle) megteszi?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2059 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 08:54

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2012. 01. 15. 23:52

úgy néz ki, h a süllyesztett konnektoron keresztül jön át a szomszédból a cigifüst. így le lesz cserélve egy nem süllyesztettre.

Meg. De ha telibenyomod szilóval, és úgy tolod be a sűlyeszett cuccot, az is elég légmentesen tömít.

#2060 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 20:50

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2012. 01. 15. 23:52

Ezt nem értem, a nem süllyesztett mögött nem lenne ott a lyuk a falban?
Mert hacsak nem IP54-es alzatot akarsz légmentes rögzítéssel felszerelni, akkor jobban jársz, ha csak simán kinyomod tömítőanyaggal a rést, legyen az akár szilo, akár purhab

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.