HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#2081 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 24. 00:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 24. 00:17

Ezek akármennyire is gányolnak, elég furcsa lenne ha 2 lakás függőben össze lenne csövezve.

Láttam én már kárón varjút ...
Különben csőben messzire elmehet a füst.

Ismerős épp tegnapelőtt mondta, hogy átadtak egy ipari vezérlés, több nagy szekrény, tele kütyükkel. Teszteléskor, átvételkor, minden próbán OKés minden, aztán pár nap múlva hívják őket vissza, hogy behalt a vezérlés, és minden szekrényben áll a víz, mit gányoltak.
Kiderült, hogy egy nyomás alatt lévő tartály hőmérőjétől jövő vezetéknek a szigetelésében, mint egy kis vékény slagban, jött a víz a tartályból, de jó 100 méterről végé a vezetéken. Ahogy teltek fel a szekrények, a köztük lévő vezetékeken meg ment át a többibe is.
Amikor elvágta a kábelt, pulzálva spriccel belőle a víz, mint a filmekben az artériás sérüléseknél a vér.
Pedig minden szekrénynél jó szorosan le voltak fogatva a be/kimenő kábelek.

#2082 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 26. 18:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Sparow2 - Dátum: 2012. 01. 24. 00:28

Ahogy teltek fel a szekrények, a köztük lévő vezetékeken meg ment át a többibe is.

Ezt meg mondjuk az elsőnél észre kellett volna venni. Mert vagy csetten, vagy lehal. Én is megjártam a beltéri vízmentes szekrénnyel, mert 2. emeleten irodában egyszer csak nagy csettenés, oszt homály. Fentről ázott a szekrény, ott kábelen befolyt a víz, alul meg vízmentes. Saját cuccaimon alul luk van, mert az jó :-) Ennél nem volt luk, szépen emelkedett a szint, oszt mikor elérte a fázissínt, akkor elborult.

Ház meg azt mondta, nem kell kicserélni, közben minden megszakítón szépen átfolyt az egész. Mondtam, hogy ha valamibaja lesz később, akkor iderángatom és beleverem a fejét az kurvaélet, mert én fogok itt szopni a szarral. Végül kicserélték kompletten, most 2 év múlva előszedtem a megszakítókat, hát nem mernék megbízni benne, úgy meg van rohadva a közepe.

Ebben az a nem logikus, hogy az első kötésnél annak a víznek ugyanígy spriccelni kellett volna.
Make love not Wor.

#2083 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 27. 09:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 26. 18:57

Ezt meg mondjuk az elsőnél észre kellett volna venni. Mert vagy csetten, vagy lehal.

Hát lehet az elsőnél észrevették, de attól a víz még nem áll meg.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 26. 18:57

Ebben az a nem logikus, hogy az első kötésnél annak a víznek ugyanígy spriccelni kellett volna.

Milyen kötésnél? Bejött egy szál vezeték egy hőmérőtől, a kötés az bent volt a szekrényben.
Egyébként ipari, robbanásbiztos szekrények, kötés kívül nem is lehet.

#2084 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 06. 20:33

Tavasszal, nyar kornyeken lesz egy kis felujítas a lakasban. Haloszoba hatso fala kapna egy elotet gipszkarton falat szigeteles celjabol. Eleg faszan huz a hideg, foleg telen. No meg nehol vizesedik a fal a homokos alaptol... :closedeyes: Kerdes: kozet- vagy uveggyapot lenne a jobb? Az uveggyapottol tartok egy kicsit a finom "uvegpor"(?) miatt. :think:
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2085 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 08. 10:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 02. 06. 20:33

Tavasszal, nyar kornyeken lesz egy kis felujítas a lakasban. Haloszoba hatso fala kapna egy elotet gipszkarton falat szigeteles celjabol. Eleg faszan huz a hideg, foleg telen. No meg nehol vizesedik a fal a homokos alaptol... :closedeyes: Kerdes: kozet- vagy uveggyapot lenne a jobb? Az uveggyapottol tartok egy kicsit a finom "uvegpor"(?) miatt. :think:

Belső hőszigetelés? Mese habbal: a házad is rámehet
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#2086 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 02. 06. 21:33

Én is kénytelen leszek szigetelni az egyik belső falat, nincs más lehetőségem.
El kellen érni, hogy a szoba levegőjéből minél kevesebb jusson a szigetelés mögé, hogy ne ott csapódjon le a pára: üveggyapot + párazáró fóliára + kartonra gondoltam.

#2087 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 17:45

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2012. 02. 09. 16:28

Én is kénytelen leszek szigetelni az egyik belső falat, nincs más lehetőségem.
El kellen érni, hogy a szoba levegőjéből minél kevesebb jusson a szigetelés mögé, hogy ne ott csapódjon le a pára: üveggyapot + párazáró fóliára + kartonra gondoltam.

Hungarocell nem jobb?
Egyszerűbb is vele a meló, mint üveggyapotozni. Méteres darabokból pikk-pakk fel lehet dobálni a falra. Rá egy háló + vakolat vagy egy gipszkarton, oszt' csókolom.

#2088 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 09. 20:52

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2012. 02. 08. 10:26

Ez nem jo hír.. :-( A hungarocelles megoldas is eszembe jutott, majd az epitos ismerost megkerdezem.
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#2089 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 10. 20:32

Csövezés: látjátok, ezért jó a panel! Nem bajlódtak semmiféle csövekkel, csillár madzagját tartja a tapéta oszt jónapot! Forr is a fejem, hogy fogok kábel vezetőt vésni a plafonra - tán hilti szalaggal megtámogatva, de hogy esztétikus is legyen.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2090 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 09:08

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 09. 12:27

van 1 kis gardrob szoba, ahova akasztós cuccoknak feltettem 1-1 rudat, vmi fos obis műanyag tartóval.
félév alatt ma szakadt le másodszor az egész, mert eddig bírta a műanyag tartó...
alig robbanok fel.

hol kapok normális tartót?
bár lehet jobban járnék ha fából "faragnék"

Sikerult ezzel a problemaval kezedened valamit?
Elvileg nemsokara felszabadul egy kis idom, birok olyan megoldast generalni, hogy az tartja majd ossze a hazat.
Csak az akaszto rud atmerojere lenne szuksegem (mm-re eleg).

Szerkesztette: *Iguana* 2012. 02. 11. 09:09 -kor

Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2091 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 10:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Samuraj - Dátum: 2012. 02. 10. 20:32

Csövezés: látjátok, ezért jó a panel! Nem bajlódtak semmiféle csövekkel, csillár madzagját tartja a tapéta oszt jónapot! Forr is a fejem, hogy fogok kábel vezetőt vésni a plafonra - tán hilti szalaggal megtámogatva, de hogy esztétikus is legyen.

Új vezeték kell a csillárnak?

#2092 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 11. 11:32

en bevestem azt is gecibe, igaz,csovet nem kapott, mert annyira azert megse, na
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#2093 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 12. 15:13

Ez mikori építés, és BP. ugye? Mert én itt vidéken még nem láttam olyan "panelt", ami ne lenne csövezve.

#2094 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 12. 16:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 02. 06. 20:33

Első körben a vizesedést kell megoldanod, különben ha bennt leszigeteled, akkor szétfagy a falad, és ráddől az egész. Kívülről kell szigetelni.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2095 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 02. 12. 20:33

Énvékony csatornát raktam és kész. Amúg ybe is vésheted, vagy MMfal.
Make love not Wor.

#2096 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 12. 20:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Schwarzmueller - Dátum: 2012. 02. 09. 21:52

Ez nem jo hír.. :-( A hungarocelles megoldas is eszembe jutott, majd az epitos ismerost megkerdezem.

Jogos, karton válaszfalak között gyapot van, ezért ugrott be.
Megirhatnád mit javasol.

update: Itt egy összehasonlítás a hőszigetelő anyagokról:

http://begreeny.com/...i-es-hatranyai/

Nekem párazáró kell, így jobb lenne a hungarocell.

Szerkesztette: H.Niki 2012. 02. 12. 20:43 -kor

#2097 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 08:41

Üzenet megtekintéseIdézet: H.Niki - Dátum: 2012. 02. 12. 20:38

Nekem párazáró kell, így jobb lenne a hungarocell.

Read-onlyban nem praktikus lenni. Vizesedő falat elválasztani a melegtől elég ostobaság. Szigetelés mögött szépen feldúsul a falban a víz, oszt pilloghatsz, ha meg vmi komoly baj történik, és társasház, akkor még mehecc a sitkóra is, vagy rád htk-zzák a házat (nagyon szar esetben).

Tégy elé 5-10cm ytongot szerintem. Az átereszti a párát.

Szerkesztette: leslie 2012. 02. 13. 08:43 -kor

#2098 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 09:17

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 02. 13. 09:41

Read-onlyban nem praktikus lenni. Vizesedő falat elválasztani a melegtől elég ostobaság. Szigetelés mögött szépen feldúsul a falban a víz, oszt pilloghatsz, ha meg vmi komoly baj történik, és társasház, akkor még mehecc a sitkóra is, vagy rád htk-zzák a házat (nagyon szar esetben).

Tégy elé 5-10cm ytongot szerintem. Az átereszti a párát.

Tavaszi program lesz, ki kell száradnia a falnak. _Elvileg_ (leverem a gipszet, akkor gondolom látszódni fog, hogy alatta vizes-e) a külső burkolat hibáit kijavították, így már csak belülről kaphat nedvességet (a sarokban reggel ilyen 66%-os volt a páratartalom, előtte két fokkal hidegebb a hőmérséklet, mint ugyanaz a homlokzati fal másik szélén)
Gondoltam rá, hogy kívülről leszigeteltetem, de az érintett sarok pont a szomszédom beugró erkélyének fala, amihez végképp nem nyúlhatok hozzá.

Szerkesztette: H.Niki 2012. 02. 13. 09:33 -kor

#2099 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 13. 12:09

Ha kiszárad, akkor nem szóltam. :) De első körben a nedves falat magát kell megszüntetni. Nedves falra kívülről sem praktikus szigetelni, bár akkor az nem fog szétfagyni, viszont frankó penészes lesz. :)

#2100 Felhasználó inaktív   Tessadar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 19. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2012. 02. 13. 13:09

Ha kiszárad, akkor nem szóltam. :) De első körben a nedves falat magát kell megszüntetni. Nedves falra kívülről sem praktikus szigetelni, bár akkor az nem fog szétfagyni, viszont frankó penészes lesz. :)

Polisztirolt szerinted vakoljak vagy karton kell elé?
Egyik része festett lenne, másikra ilyen vastag dekor tapéta kerülne.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.