HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 18. 10:53

Idézet: gxa - Dátum: 2006. szept. 30., szombat - 19:37

Még annyi, hogy a napelemet --technológiától függően -- 5-10 év múlva dobhatod ki, tehát esély sincs a megtérülésére.

Idézet: HWSW

Naperőművet épít a Google

Nagyteljesítményű naperőművet telepít székhelyére a Google -- adta hírül a Wall Street Journal. Ha elkészül, a telep a vállalati felhasználásúak között a legnagyobb lesz az Egyesült Államokban, és öt-tíz éven belül hozhatja be az árát, miközben a várható élettartama 25 év.

#222 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:00

Ezzel nem azt bizonyítottad, h mennyire értesz hozzá, ellenkezőleg. Napfénnyel lehet mondjuk vizet is forralni, onnan meg adott a dolog. Csak tükrök kellenek hozzá, amik követik a nap mozgását. És ebben nincs napelem. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#223 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 12:35

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 13:00

Ezzel nem azt bizonyítottad, h mennyire értesz hozzá, ellenkezőleg. Napfénnyel lehet mondjuk vizet is forralni, onnan meg adott a dolog. Csak tükrök kellenek hozzá, amik követik a nap mozgását. És ebben nincs napelem. :)

Ezzel nem azt bizonyítottad, h mennyire tájékozott vagy, ellenkezőleg (;

A Google naperőműve napelemekkel fog működni.

#224 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 14:32

Idézet: szeder - Dátum: 2006. okt. 18., szerda - 12:35

A Google naperőműve napelemekkel fog működni.

És?

Figyu, azért van egy csöppnyi különbség egy kémiai energiatárolással folyamatos rendelkezésre állásra tervezett kilowatt körüli háziizémicsoda és egy, a hálózatba termelő szakaszos, tervezhető üzemű naperőmű között.

Többieknek: jelentem a dolgok folyása szerint csak a fél telet kell kihúzni a vetemedett ajtó mögött  :) Utána majd megint zaklatok mindenféle szigetelési ötletekért.

Szerkesztette: Rive 2006. 10. 24. 14:51 -kor

Elköltöztem :-)

#225 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 14:41

Jó, h feljött.

Úgy alakult, h maradt 11 bála szigetelésem, valamit elszámolhattam. :)
Két lehetőség közül azt választottam, h beépítem.  Szóval, most a legvékonyabb szigetelés 25cm, a legvastagabb 35-40cm a tetőtérben, ezt kőzetgyapotból kell érteni.
Nos, melegebb van fennt, mint lennt, pedig még nincs fűtés a tetőtérben. Hétvégén úgy dolgoztam, h póló le, mert folyt rólam a víz...
Valamit elbaszhattam, mert a szabvány szerint 15cm szigetelés kell, amire már tuti fűthetnék.  :think:  :Đ

#226 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 19:04

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 15:32

És?

Figyu, azért van egy csöppnyi különbség egy kémiai energiatárolással folyamatos rendelkezésre állásra tervezett kilowatt körüli háziizémicsoda és egy, a hálózatba termelő szakaszos, tervezhető üzemű naperőmű között.

És?

Én csak arra mutattam rá, hogy gxa kijelentése, miszerint a napelemet 5-10 éven belül ki is lehet dobni, nem áll meg.

#227 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 22:29

Idézet: szeder - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 19:04

Én csak arra mutattam rá, hogy gxa kijelentése, miszerint a napelemet 5-10 éven belül ki is lehet dobni, nem áll meg.

Sajna: megáll. Csak ha az egyébb üzemeltertési költség alacsony, a hatékonyság meg relatíve magas, akkor a szisztamatikus csere tervezhető és megéri. Ennyi.

#228 Felhasználó inaktív   szeder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 24. 23:05

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 23:29

Sajna: megáll. Csak ha az egyébb üzemeltertési költség alacsony, a hatékonyság meg relatíve magas, akkor a szisztamatikus csere tervezhető és megéri. Ennyi.

Szó sem volt szisztematikus cseréről, üzemeltetési költségről.  Ő konkrétan úgy fogalmazott, hogy "5-10 év múlva dobhatod ki".  A ki lehet dobni pedig nálam olyasmit jelent, hogy elhasználódott, tönkrement, stb.  A Google esetében 25 éves várható élettartammal számolnak, vagyis reményeik szerint legalábbis nem fog tönkremenni 5-10 év alatt.

#229 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 08:35

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 24., kedd - 23:29

Ezzel az a gond, hogy vákuumcsöves esetben még kis hazánkban is több helyen adnak a vákuumra 5 év, az egész cuccra 10 év garit.

Ha pedig garis javítás van, akkor a gari az adott alkatrészre újraindul, magyarul ha a 4. évben "javítani kell a vákuumot"  :nevet2: :nevet2:  , akkor a 9. évig van rá garid megint...

Ennek fényében a 10. év előtt kidobni furcsa lenne, nem ?
T7250/2GB/250GB/HD2700@256MB/17''/1920x1200

#230 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 08:39

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 20:12

Ha a gázkazán zárt égésterű, akkor a külső térből szívja a zoxigént, ílymódon lehet a cipősszekrényben nyugodtan.A nagyobb probléma az, hogy az újonnan beszerelt kazánok csak kéménnyel szerelhetők - duplafalú hőszigetelt kémény.
Nyílt égésterűnél elvileg az a módszer, hogy létezik egy műanyag rács, amit az ajtó aljába és tetejébe kell beszerelni az ajtó átvágásával.Így biztosítható a szükséges oxigénmennyiség.

A mi kazánunk zárt égésterű, mégis az ajánlott elhelyezés egy legalább 4 köbméteres helység, legalábbis a könyve szerint...

#231 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 08:56

Idézet: dexion432 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 8:35

Ezzel az a gond, hogy vákuumcsöves esetben még kis hazánkban is több helyen adnak a vákuumra 5 év, az egész cuccra 10 év garit.

Ha pedig garis javítás van, akkor a gari az adott alkatrészre újraindul, magyarul ha a 4. évben "javítani kell a vákuumot"  :nevet2: :nevet2:  , akkor a 9. évig van rá garid megint...

Ennek fényében a 10. év előtt kidobni furcsa lenne, nem ?

!!!

Napkollektor =/= napelem!!!

#232 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 09:18

Idézet: dexion432 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 9:39

A mi kazánunk zárt égésterű, mégis az ajánlott elhelyezés egy legalább 4 köbméteres helység, legalábbis a könyve szerint...

Ja, de nem azért, mert a belső térből szívja el a zoxigént. :smoker: Tudod milyen kevés az a 4 köbméter?Kb 1x1,5x2,75 helyiség.Ha abból működne, akkor nagyon hamar megállna. :omg:
Az a nagy helyzet, hogy a szabályok szerint kell előtte asszem 1 méter szabad teret hagyni - le lehessen venni az elejét, lehessen könnyen szerelni, meg hát ugye kell egy kis hely az oldalánál is, a szerelvényeknek, meg hogy rendesen hozzá lehessen férni minden irányból szvsz....
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#233 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 09:56

na holnap reggel jönnek ablakot cserélni, meg szigetelni.
nekem annyi.
Business as usual. We fucked up everything.

#234 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 12:26

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 9:56

!!!

Napkollektor =/= napelem!!!

Ok, pongyolán fogalmaztam, a hőtermelésre alkalmas technológiára vonatkozik, amit irtam.

#235 Felhasználó inaktív   dexion432 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 25. 12:30

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 10:18

Ja, de nem azért, mert a belső térből szívja el a zoxigént. :smoker: Tudod milyen kevés az a 4 köbméter?Kb 1x1,5x2,75 helyiség.Ha abból működne, akkor nagyon hamar megállna. :omg:
Az a nagy helyzet, hogy a szabályok szerint kell előtte asszem 1 méter szabad teret hagyni - le lehessen venni az elejét, lehessen könnyen szerelni, meg hát ugye kell egy kis hely az oldalánál is, a szerelvényeknek, meg hogy rendesen hozzá lehessen férni minden irányból szvsz....

Akármekkora helységből elszívná pár óra alatt az oxigént, mivel 1 köbméter metánhoz 2 köbméter oxigén kell (normálállapotban), ami 10 köbméter levegőben van benne. Az már csak hab a tortán, hogy 16% oxigén alatt már nem igazán megy a légzés, tehát szellőztetni mindenképp kellene.

Szerintem is  4 köbméterben igazad van azzal a kiegészítéssel, hogy az esetleges üzemhiba (vagy hamár szétég az égéstér) egy szellőző helység esetén rövid ideig túlélhető...

#236 Felhasználó inaktív   pendra37 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 28. 21:57

Sziasztok. Rákerestem erre a sporoljgazt.eu -ra ést ezt dobta a google. Az nem gáz, hogy mezei multimétert használnak hőmérséklet mérésre? No meg mutatják, hogy lassabban forog az óra, azt pedig gondoljuk hozzá, hogy közben nem babráltak a gázcsappal. Akár el is zárhatták volna. Bár az 1 perc alatt 0 gázfogyasztás már nagyon feltűnő lett volna. ;)

#237 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 13:15

Idézet: dexion432 - Dátum: 2006. okt. 25., szerda - 13:30

Akármekkora helységből elszívná pár óra alatt az oxigént, mivel 1 köbméter metánhoz 2 köbméter oxigén kell (normálállapotban), ami 10 köbméter levegőben van benne. Az már csak hab a tortán, hogy 16% oxigén alatt már nem igazán megy a légzés, tehát szellőztetni mindenképp kellene.

Szerintem is  4 köbméterben igazad van azzal a kiegészítéssel, hogy az esetleges üzemhiba (vagy hamár szétég az égéstér) egy szellőző helység esetén rövid ideig túlélhető...

Ezt most nem nagyon vágom. :confused:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#238 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 13:22

Nem fűtött tetőteremben rövidujjú pólóban dolgoztam tegnap egész nap... Radiátorok még a pinyóban vannak. :D
Mekkora pech, h nem "méreteztettem" "szagértővel" a szigetelést, és most szabvány szerint már rég fűtenem kellene. :)

#239 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 14:41

Idézet: pendra37 - Dátum: 2006. okt. 28., szombat - 22:57

Sziasztok. Rákerestem erre a sporoljgazt.eu -ra ést ezt dobta a google. Az nem gáz, hogy mezei multimétert használnak hőmérséklet mérésre? No meg mutatják, hogy lassabban forog az óra, azt pedig gondoljuk hozzá, hogy közben nem babráltak a gázcsappal. Akár el is zárhatták volna. Bár az 1 perc alatt 0 gázfogyasztás már nagyon feltűnő lett volna. ;)

Nem kéne szólni a fogyasztóvédelemnek? :think:

~30k egy kicsit sok "hülyeségadó". Van akinek 1/2-1/4 havi keresete...
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#240 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 02. 15:42

Idézet: leslie - Dátum: 2006. nov. 2., csütörtök - 14:22

Nem fűtött tetőteremben rövidujjú pólóban dolgoztam tegnap egész nap... Radiátorok még a pinyóban vannak. :D
Mekkora pech, h nem "méreteztettem" "szagértővel" a szigetelést, és most szabvány szerint már rég fűtenem kellene. :)

és mi lesz nyáron? hideg? :confused:
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.