HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 15:04

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 14:45

Ja-ja :) Ráadásul lehetőleg olcsóból, hiszen gyakorlatilag egy tél alatt kellene kitermelnie a saját árát. Jövő ilyenkor már mindenképpen egy saját ajtó gondjaival szeretnék törődni :)

Ami hirtelen eszembe jutott: egyrétegű üveg van benne. Második üveget nem lehet berakni, mert nem erre lett csinálva. Esetleg valami öntapadós fólia tudna lendítni az ügyön :confused:

Szvsz. nem.

Körül kell nézni, hogy mi van otthon, szülőknél, esetleg barátok segítségét kérni, hogy van-e esetleg valami maradék léc, maradék hőszigetelő, esetleg egy darab üveg stb... Mindenki egy kis ráhagyással számol, így majd' minden háztartásba akad 2-3 tábla cell, fél tekercs üveggyapot, vagy akár egy rossz tükörpaplan is (ez sem rossz, ha víz közvetlenül nem éri az ajtót), amit kidobni sajnál, de jó eséllyel az életben nem lesz elhasználva.
Ha tudsz szerezni egy akkora darab üveget, amekkora az ablak az sokat lendít az ügyön.

A régi üveget körbe kell ragasztani+csavarozni egy 2x2 cm léccel, ahogy engedi az ajtó Majd a külső éléhez szintén ráragasztani+óvatasan előfúrva csavarozni egy 1x1 cm léced. A elkészített L -alakú horonyba pedig bele kell vágni egy belevaló üveget. Vékony csík sziló az üveg alá+1-2 kisszeggel övatosan, lábujjhegyen állva megakasztani.  ;)  A külső részére vastagabban szilót nyomni, vizes ujjal ferdén lehúzni és máris kész a kétrétegű ablak. Előtte a külső ablakot szintén letömíteni szilóval, hogy levegő mozdulatlan legyen a két üveg között. 1 évre nem fontos, de szórhatsz a két üveg közé valami higroszkópos anyagot is +kicsi klórmeszet, így nem fog párásodni+penészedni.   Nem egy thermoplan üveg, de a két tábla közötti mozdulatlan levegő jóval több a semminél.

Ezek csak javaslatok, nyilván adoptálni kell az adott ajtón/helyszínen figyelembe vételével

Ha albérlet, akkor attól is függ, hogy mit enged meg a házinéni... ;)

Szerkesztette: Fanatic 2006. 10. 06. 15:06 -kor

"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#202 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 19:19

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 13:45

Ja-ja :) Ráadásul lehetőleg olcsóból, hiszen gyakorlatilag egy tél alatt kellene kitermelnie a saját árát. Jövő ilyenkor már mindenképpen egy saját ajtó gondjaival szeretnék törődni :)

Ami hirtelen eszembe jutott: egyrétegű üveg van benne. Második üveget nem lehet berakni, mert nem erre lett csinálva. Esetleg valami öntapadós fólia tudna lendítni az ügyön :confused:

Üveg 2 oldalára kőzetgyapot lemez, majd telibe furnér lemez mindkét oldalra, és kalap. Igaz, nem látsz majd ki rajta, de ki nem xarja le. :)

Ha nem akarsz venni 1 zsákkal, akkor gyere érte, adok pár lapot, nálam most sok van. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#203 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 19:38

Momentán nem hőszigetelés, de ez is a költségcsökkentés egy formája, kíváncsi lennék találkozott-e már vki vele vagyi igazából objektív tapasztalat érdekelne:

Kép

A fenti kép után UGYANAZT A HŐMENNYISÉGET 5-20%-al KEVESEBB GÁZZAL lehet elérni.

link 1

link 2

Hirtelen ezeket találtam, ahol forgalmazzák kb 32k és ez nem kevés.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#204 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 06. 20:22

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 20:38

Momentán nem hőszigetelés, de ez is a költségcsökkentés egy formája, kíváncsi lennék találkozott-e már vki vele vagyi igazából objektív tapasztalat érdekelne:

Kép

A fenti kép után UGYANAZT A HŐMENNYISÉGET 5-20%-al KEVESEBB GÁZZAL lehet elérni.

link 1

link 2

Idézet

Önnek semmi más dolga, csak rendelje meg tőlünk az eddig már több ezer háztartásban kifogástalanul működő gázmodulunkat. Ezután kényelmesen helyezkedjen el kedvenc foteljában és dőljön hátra. A többi a mi dolgunk. Önnek csak élveznie kell a szolgáltatásunk nyújtotta előnyöket.

Hö-hö-hö, jellegzetes TV-shopos szóöszetétel. :D

Én elég szkeptikus vagyok az ilyen "csodaszerekkel".  Lehet/ett kapni a autókhoz is ilyen csodamágnesezőt, ami csökkenti a fogyasztást, javítja az égést stb...

Nem tudom például, hogy a vezető gázkészülék gyártók prémium kategóriás kazánjaikba miért nem építenek be valami hasonlót, ha annyira jó. Egy 500k-s Buderusba már beleférne, vagy legalább a rendelhető extrák között benne lenne, ha annyira jó...

Ha okoz is valamennyi változást, a 20% szvsz barokkos túlzás. Ha valóban ilyen hatékony lenne, akkor azokban az országokban, amelyek a kvótájuk felett bocsátanak ki széndioxidot, simán kötelező lenne a használata. 
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#205 Felhasználó inaktív   szpidi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 06. 23:07

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 19:38

Kép

link 1

link 2

Én láttam egy olyat, aki hallott már róla....

Na jó komolyan. Egyszer volt szerencsém egy ismerősömnél látni a beszerelést. Én is mértem a gázóra előtt a változást. Szakmai ártalom. Én szkeptikus voltam, nem akartam elhinni. Ahogy én számoltam (márpedig gépészmérnök vagyok) 9,7%-al csökkent az azonos teljesítményre eső gázfogyasztás. Az mondjuk nem 20, de még így is a gázszámla tizedét megspórolja. És nem kellett szétvernie a fél lakást meg nem költött az új kondenzációs fűtési rendszerére százezreket...  :respect:  :respect:  :respect:

Nekem otthon azért nincs, mert nem gázzal fűtünk, de lenne!  :D

A két forgalmazó közül meg szerintem válaszd az olcsóbbat! :D  :D  :D

#206 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 05:04

Ez jó, eddig egy + és egy - vélemény.

Igazából én sem érte, hogy ha tényleg lehet vele legalább 10%-ot spórolni, akkor miért nem terjedt el  :think:

Az tetszik, hogy visszaadják a lóvét, ha nem tetszik, de ugye ez is huzavona meg macera, amit el akarok kerülni alapból.

Közben leltem egy videót is.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#207 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 06:22

Dunaferr radiátorok, réz-műanyag csövek, Junkers kazán a pinyóban. Melyik a jobb?
-60 fokra állítva?
-75 fokra állítva?

Elöbbi tovább fűt, utóbbi kevesebb ideig, de jobban...
Az nevet utoljára, aki először üt.

#208 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 10:53

Idézet: szpidi - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 0:07

Én láttam egy olyat, aki hallott már róla....

Na jó komolyan. Egyszer volt szerencsém egy ismerősömnél látni a beszerelést. Én is mértem a gázóra előtt a változást. Szakmai ártalom. Én szkeptikus voltam, nem akartam elhinni. Ahogy én számoltam (márpedig gépészmérnök vagyok) 9,7%-al csökkent az azonos teljesítményre eső gázfogyasztás. Az mondjuk nem 20, de még így is a gázszámla tizedét megspórolja. És nem kellett szétvernie a fél lakást meg nem költött az új kondenzációs fűtési rendszerére százezreket...  :respect:  :respect:  :respect:

Nekem otthon azért nincs, mert nem gázzal fűtünk, de lenne!  :D

A két forgalmazó közül meg szerintem válaszd az olcsóbbat!   :D  :D  :D

Hogy mérted? Üzemóra alapján?

#209 Felhasználó inaktív   gxa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 11:01

Idézet: BBalázs - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 20:38

[...]

egy újabb VPS.
Aszongya:

Idézet

A kezeletlen gáz nagy mennyiségben tartalmaz összetapadt gázmolekulákat. Ez az előbbi példánkban a kupacoknak felel meg. Ha keresztüláramoltatjuk a gázt egy nagyon erős mágneses téren, akkor megszűnik azok egymáshoz képesti tapadása, eltávolodnak egymástól.

stb. stb. , a másik honlapon szintén. Ráadásul német szabadalom, szóval én egy vasat nem adnék ki rá.
Szerencséjük, hogy az érettségin nem kötelező tárgy a fizika és a kémia...

#210 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 20:29

Idézet: Rive - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 14:45

Polifoamot szögeltem fel, amíg nem lett kész a külső ajtó.
Legalább a páralecsapódás megszűnt az üvegen.
Akár 20-30 fok különbség is összejön télen, mosás-teregetés után páratöbblet.
Este vizet termelt az üvegajtó, reggelre volt, hogy befagyott az alja.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#211 Felhasználó inaktív   szpidi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 07. 21:07

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 10:53

Hogy mérted? Üzemóra alapján?

Nem, nem üzemóra alapján mértem a gáz megtakarítást.
Az egész úgy működik, hogy mielőtt beszerelik a "mágnest" felműszerezik a cirkót (én cirkót láttam). Mérik a ki és belépő hőmérsékletet, füsthőmérsékletet fogyasztást.
Veled feliratják a mért értékeket. Mindent.
Azután beszerelik; átszabályozzák a cirkó gáznyomását és néhány perc után (beáll a rendszer) újramérik az adatokat. Úgy állítják be, hogy ugyanakkora legyen a hőemelése a cirkónak.
Azután újraméritek az egy percre eső gázfogyasztást, és akkor esik le az ember álla.
Nem emlékszem a konkrét adatokra, de valahová felírtam, ha nagyon érdekel előkotrom.
Kb olyan harmincegykettőről olyan 26 körülire esett a fogyasztás. Ami meglepő, hogy én úgy számoltam, hogy figyelembe vettem a hőemelést, fogyasztást.
Mivel a két mérés között kb 10 perc különbség volt nem számoltam a környezeti értékek változásával.

Ha nagyon érdekel előszedem a mérési eredményeket, felírtam, hátha egyszer még szükség lesz rá.

Egyébként nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt, mert ilyet nem tanultunk. De felhívtam a profot, Ő sem tudta megmagyarázni.  :think:

De Ő se tudhat mindent!  :D

#212 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 21:18

Idézet: szpidi - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 22:07

Azután beszerelik; átszabályozzák a cirkó gáznyomását és néhány perc után (beáll a rendszer) újramérik az adatokat. Úgy állítják be, hogy ugyanakkora legyen a hőemelése a cirkónak.

Magyarul azert kernek el X rugot, hogy jol beallitsak a kazanodat.

Magnes, meg a muszeres meres csak esti mese, hogy megvedd a szolgaltatasukat.
Aztan arra semmi garancia, hogy 2 het mulva is jo lesz a fogyasztas/nem allitodik el a kazan.

#213 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 07:47

Idézet: szpidi - Dátum: 2006. okt. 7., szombat - 22:07

Nem, nem üzemóra alapján mértem a gáz megtakarítást.
Az egész úgy működik, hogy mielőtt beszerelik a "mágnest" felműszerezik a cirkót (én cirkót láttam). Mérik a ki és belépő hőmérsékletet, füsthőmérsékletet fogyasztást.
Veled feliratják a mért értékeket. Mindent.
Azután újraméritek az egy percre eső gázfogyasztást, és akkor esik le az ember álla.
Nem emlékszem a konkrét adatokra, de valahová felírtam, ha nagyon érdekel előkotrom.
Kb olyan harmincegykettőről olyan 26 körülire esett a fogyasztás. Ami meglepő, hogy én úgy számoltam, hogy figyelembe vettem a hőemelést, fogyasztást.
Mivel a két mérés között kb 10 perc különbség volt nem számoltam a környezeti értékek változásával.

Ha nagyon érdekel előszedem a mérési eredményeket, felírtam, hátha egyszer még szükség lesz rá.

Egyébként nem tudom megmagyarázni, hogy mi történt, mert ilyet nem tanultunk. De felhívtam a profot, Ő sem tudta megmagyarázni.  :think:

De Ő se tudhat mindent!  :D

Kb. ugyanez van a videón is. (Csak nem személyesen a cég ügyvezetőjéhez ven szerencsém? :D )
Egyszeri, 1 perces mintavétel alapján ki lehet mondani bármit is? Szerintem nem.
Én arra lennék kíváncsi, hogy a cirkó babrálása nélkül mi lenne az ábra. Tehát, mérni az órás fogyasztását, majd állítgatás nélkül fel a mágnes csodaszerrel és úgy is lemérni az órás fogyasztást.

Ráadásul a "cucc" úgy néz ki, mint egy félbetört hangszórómágnes egy műanyag tokban.
34k veszett sok pénz érte. Bár kétségtelen, hogy nagy üzlet elhozni a SAL-tól a selejtes mágneseket csináltatni  neki egy helyes kis műanyag tokot + egy kábelkötegelővel megfejelni. Mondjuk 300 forintból megvan az egész. :p  (Most gonosz voltam) ;)

10k-ért már egész jó programozható termosztátot lehet venni, amit be tudsz programozni az életritmusodhoz. 10-15%-ot azzal is simán meg lehet takarítani, és még a pontos időt is "mutassa'"... ;)

#214 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 08:33

Köszönet az ötletekért :)

Idézet: leslie - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 12:17

Belülről az ajtó elé fel kell tenni egy vastag függönyt. De rátolhatsz hungarocelt az ajtóra is. :)

Sajna: se belülre, se kívülre semmit. Kívülre, mert nem a mienk és látszik: belülre, mert pillanatok alatt megpenészedik, ráadásul farostlemez -> vetemedik, mint állat :(

Az ajtó belsejébe gondoltam bepasszírozni azt a fajta szigetelőhabot, amit az ablaktokokhoz is használnak, de erreföl kiderült, hogy tömör  :mad: És persze át van vizesedve, szóvel semmit se szigetel.

Idézet: Fanatic - Dátum: 2006. okt. 6., péntek - 13:00

Ha ennél és nagyobb 1,5-2 cm, akkor a legnagyobb réseket  beleillő fenyőlécekkel (+csavar v. szeg) kell megvastagítani, ill. fenti két módszerrel kiegészíteni.

Ez befigyelt : Az ajtó alján egy akkora és olyan vetemedés volt, aminél már nem tudtam hogyan felrakni a szigetelőcsíkot sem. Kipótolva :)

Üveg: másik üveglapot nem fogok tudni bevágni :( Ez már kilóg azon, amit még merünk. Ugyanígy nem merjük befedni sem.

Szóval marad, ahogy van :( :)
Elköltöztem :-)

#215 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 18:17

a gázkazán ugye elméletileg zárt. Nálam a kazán az 2,5x 2,5-ös kabátakasztó/cipőtároló/belépőben van. Honnan szívja a zoxigént?  :) Vegyek fasza légmentesen záródó hőszigetelt bejárati ajtót, vagy pont az a jó, hogy a mostani bejárati ajtóm orrán-száján ereszti be a külső levegőt, és inkább azt a belső ajtót sigeteljem le, ami a kazántól vezet a lakótérbe?

Szerkesztette: TroppauerHümér 2006. 10. 09. 18:22 -kor

Business as usual. We fucked up everything.

#216 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 19:12

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 19:17

a gázkazán ugye elméletileg zárt. Nálam a kazán az 2,5x 2,5-ös kabátakasztó/cipőtároló/belépőben van. Honnan szívja a zoxigént?  :) Vegyek fasza légmentesen záródó hőszigetelt bejárati ajtót, vagy pont az a jó, hogy a mostani bejárati ajtóm orrán-száján ereszti be a külső levegőt, és inkább azt a belső ajtót sigeteljem le, ami a kazántól vezet a lakótérbe?

Ha a gázkazán zárt égésterű, akkor a külső térből szívja a zoxigént, ílymódon lehet a cipősszekrényben nyugodtan.A nagyobb probléma az, hogy az újonnan beszerelt kazánok csak kéménnyel szerelhetők - duplafalú hőszigetelt kémény.
Nyílt égésterűnél elvileg az a módszer, hogy létezik egy műanyag rács, amit az ajtó aljába és tetejébe kell beszerelni az ajtó átvágásával.Így biztosítható a szükséges oxigénmennyiség.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#217 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:17

mint már írtam, baromi régi, zc-18, FÉG. A kőmüves mint vállalkozó aszonta , hogy nehogy leeszigeteljem, a helyiséget mert ott egspótrolták  a bejövő levegő lukakat  a falon, ergó minél szarabb az ajtó, annál jobb, kvázi lyukként sz6olgál- Ha berakok egy jó bejárati ajtót.... elfogy a zoxigén.
Hajlok arra, hogy ezt elhigyjem.  :)

Szerkesztette: TroppauerHümér 2006. 10. 09. 20:23 -kor

#218 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:27

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 21:17

mint már írtam, baromi régi, zc-18, fég. A kőmüves mint vállalkozó aszonta , hogy nehogy leeszigeteljem, a helyiséget mert mott egspótrolták  a lukakat  a falon, ergó minél szarabb az ajtó, annál jobb, kvázi lyukként sz6olgál- Ha berakok egy jó bejárati ajtót.... elfogy a zoxigén. Hajlok arra, hogy ezt elhigyjem.

Akkor mit értesz azon, hogy zárt a kazán?Zárt térben van?
Ha jól értem, a kazán a szélfogóban van elhelyezve.Szerintem az ajtót nyugodtan cserléd ki, mert a hézagokon keresztül a filtráció által minimális lesz a bejutó oxigénmennyiség.Szóval a kőműves-vállalkozó nem tanult sem épületgépészetet se épületfizikát se semmi ilyet, ergó az utolsó nekem a sorban, akinek a véleményére ilyenformán adok.
De még mindig nem értem a dolgot.A kazán most zárt égésterű vagy a lakás belső levegőjét használja?
Ha ez utóbbi, akkor többet érsz vele, ha a lakás és a szélfogó közti ajtót alul és felül perforálod és a már említett műanyag rácsot vagy  hasonlót beszereled.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#219 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 20:41

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 21:27

Akkor mit értesz azon, hogy zárt a kazán?Zárt térben van?
Ha jól értem, a kazán a szélfogóban van elhelyezve.Szerintem az ajtót nyugodtan cserléd ki, mert a hézagokon keresztül a filtráció által minimális lesz a bejutó oxigénmennyiség.Szóval a kőműves-vállalkozó nem tanult sem épületgépészetet se épületfizikát se semmi ilyet, ergó az utolsó nekem a sorban, akinek a véleményére ilyenformán adok.
De még mindig nem értem a dolgot.A kazán most zárt égésterű vagy a lakás belső levegőjét használja?
Ha ez utóbbi, akkor többet érsz vele, ha a lakás és a szélfogó közti ajtót alul és felül perforálod és a már említett műanyag rácsot vagy  hasonlót beszereled.

fogalmam sincs, ezért kérdezem. ZC-18 a típus.
honnan kéne ennek kapni a zoxigént? merha az előszobából/belépőből, akkor nem lesz ajtócsere, mivel csak egy luk van a falon, azon meg -gondolom/ láthatóan- csak kifelé távozik az elégetett gáz.

#220 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 09. 21:50

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2006. okt. 9., hétfő - 21:41

fogalmam sincs, ezért kérdezem. ZC-18 a típus.
honnan kéne ennek kapni a zoxigént? merha az előszobából/belépőből, akkor nem lesz ajtócsere, mivel csak egy luk van a falon, azon meg -gondolom/ láthatóan- csak kifelé távozik az elégetett gáz.

Idézet

A turbó cirkok között némileg "kakukktojás" a FÉG ZC-18 típusú készüléke. Ez ugyanis zárt égésterû készülék, amely kéménybekötést nem igényel. Nem ventilátoros kivitelû, így csakis külsõ falra szerelhetõ a tartozékként szállított külsõ ún. szélkosár elhelyezésével. Ismételten megjegyezzük, hogy a külsõ fali égéstermék kivezetés létesítése építési engedély köteles.

Milyen gázkészüléket válasszunk?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »