Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 13:16
hol volt hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember, aki elhatározta, hogy szigetelteti a házát. Nosza elkezdett érdeklődni, hogy hol lehet ehhez értő mestereket találni. Meghallotta ezt a hátsó szomszéd, és máris mutatta a szigetelt házát, majd ajánlotta a mestert (mester1) is, aki jó minőségben, határidőre, az ajánlott áron elvégezte azt. Igaz, hogy a szomszéd vette meg a mester által kiszámolt anyagot, az meg kb 20%-al több lett, de üsse kavics, el lehet azt adni....
A szegény ember megörült a hírnek, meg is bízta a mestert, aki a megadott határidőre stb. stb. Anyag sem maradt, mert azt a mester hozta, érdekes módon mindíg annyit, amennyire szükség volt.
Elmult a tél, kisütött a friss tavaszi nap, eljött az idő a szigetelés külső festésére. De a mester1 helyett a hátsó szomszéd jött, hogy a mester kapacitáshiánnyal küzd, sajnos az övét sem tudja lefesteni, talán később.
Elmult a tavasz is, forrón sütött az a rohadt Nap is, a mester a ....
Az utólagos hőszigetelésre nagyjából mindenkitől ilyen storykat hallottam: eleve fingjuk nincs és szarul csinálják vagy jól akarják, de mégsem sikerül megfelelőre.
Harmadik verzióban van korrekt munka, de -az én szempontomból- nem gazdaságos árban, magyarul drágán.
Nem tudom hogyan dolgozott mester1, de gyanítom, hogy számla és egyéb úri huncutságok nélkül. Ilyen felállásban viszont nagy naivitás bármilyen szintű garanciában reménykedni, hiszen két szempillantás alatt letagadja, hogy akár az utcában is járt.
Ez ellen a sok pénzen kívül talán a leslie féle DIY véd, mert ott minden nap találkozol azzal, aki csinálta

Súgó
A téma zárva.