HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 18. 18:34

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 13:16

egy mester tündöklése és bukása (folytatásos, csak most ennyi időm volt)

hol volt hol nem volt, volt egyszer egy szegény ember, aki elhatározta, hogy szigetelteti a házát. Nosza elkezdett érdeklődni, hogy hol lehet ehhez értő mestereket találni. Meghallotta ezt a hátsó szomszéd, és máris mutatta a szigetelt házát, majd ajánlotta a mestert (mester1) is, aki jó minőségben, határidőre, az ajánlott áron elvégezte azt. Igaz, hogy a szomszéd vette meg a mester által kiszámolt anyagot, az meg kb 20%-al több lett, de üsse kavics, el lehet azt adni....
A szegény ember megörült a hírnek, meg is bízta a mestert, aki a megadott határidőre stb. stb. Anyag sem maradt, mert azt a mester hozta, érdekes módon mindíg annyit, amennyire szükség volt.
Elmult a tél, kisütött a friss tavaszi nap, eljött az idő a szigetelés külső festésére. De a mester1 helyett a hátsó szomszéd jött, hogy a mester kapacitáshiánnyal küzd, sajnos az övét sem tudja lefesteni, talán később.
Elmult a tavasz is, forrón sütött az a rohadt Nap is, a mester a ....

Az utólagos hőszigetelésre nagyjából mindenkitől ilyen storykat hallottam: eleve fingjuk nincs és szarul csinálják vagy jól akarják, de mégsem sikerül megfelelőre.
Harmadik verzióban van korrekt munka, de -az én szempontomból- nem gazdaságos árban, magyarul drágán.

Nem tudom hogyan dolgozott mester1, de gyanítom, hogy számla és egyéb úri huncutságok nélkül. Ilyen felállásban viszont nagy naivitás bármilyen szintű garanciában reménykedni, hiszen két szempillantás alatt letagadja, hogy akár az utcában is járt.

Ez ellen a sok pénzen kívül talán a leslie féle DIY véd, mert ott minden nap találkozol azzal, aki csinálta :D

#662 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 18. 18:49

Letagadásról.

Haver szüleinél dolgoztam 2 full hétvégét, festék kaparás, glettelés, ilyenek címszóval. A redőnyt 2 éve csinálta meg egy "mester", de már rá 2 hétre tönkrement, akkor megígérte, h jön. Nem ment. Most felhívtuk, h vagy jön, vagy érte megyün 3-man, mert tudjuk, hol lakik. Így szó szerint. Rá 1 hétre kész volt a cucc.

De mindenhonnan ezt hallom, látom. Asszony autószerelő spanja most csináltat pár dolgot a házon, hát iszonyat. Van pénze, előre leírom. Dryvit 1 hónap után: nemesvakolat táskásodik, jön le. Festő leesett a létráról, rá a spaklira, lábát boka felett szó szerint levágta. Tetőt lecserélte, ferde lett. Sorolhatnám.

Siralmas, ami itt folyik. Megcsinálom magam, mert ilyen béna nem vagyok, h ilyen egyszerű dolgokat szarul csináljak meg.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#663 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:02

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 18., kedd - 19:49

Letagadásról.

Haver szüleinél dolgoztam 2 full hétvégét, festék kaparás, glettelés, ilyenek címszóval. A redőnyt 2 éve csinálta meg egy "mester", de már rá 2 hétre tönkrement, akkor megígérte, h jön. Nem ment. Most felhívtuk, h vagy jön, vagy érte megyün 3-man, mert tudjuk, hol lakik. Így szó szerint. Rá 1 hétre kész volt a cucc.

De mindenhonnan ezt hallom, látom. Asszony autószerelő spanja most csináltat pár dolgot a házon, hát iszonyat. Van pénze, előre leírom. Dryvit 1 hónap után: nemesvakolat táskásodik, jön le. Festő leesett a létráról, rá a spaklira, lábát boka felett szó szerint levágta. Tetőt lecserélte, ferde lett. Sorolhatnám.

Siralmas, ami itt folyik. Megcsinálom magam, mert ilyen béna nem vagyok, h ilyen egyszerű dolgokat szarul csináljak meg.

Nem a házi sufnituning lakásfelújítókkal, festőkkel, szigetelőkkel kell dolgoztatni.

#664 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 19. 16:48

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 17:02

Nem a házi sufnituning lakásfelújítókkal, festőkkel, szigetelőkkel kell dolgoztatni.

Csak aztán mindig utólag derül ki, hogy szar lett. Előre nem tudhatod, mert nekem sarki kőműves, gipszkartonos, burkoló, tapétás az igen faszán melózott, viszont láttam 30ezer/négyzet áron burkolást, amitől nem lettem volna elájulva.
Make love not Wor.

#665 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 19:18

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 17:02

Jahno megmondta a frankót.

Mellesleg normálisat nem találsz, hiába próbálkozol. Mindegyik úgy dolgozik, h neki egyszerűbb legyen.

#666 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 19:33

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:18

Mellesleg normálisat nem találsz, hiába próbálkozol. Mindegyik úgy dolgozik, h neki egyszerűbb legyen.

Ugy latszik, nekem/nekunk szerencsenk van (csalad). Faternak szinte mindenre megvan az embere.  Bizonyitottak rendesen az elmult 10-20 evben egy paran.  :)  Szoval koklerek nem nagyon vannak, ugyanakkor viszont mi lesz itt 10-20 ev mulva? :think:  :(
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#667 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 19:38

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:33

Ugy latszik, nekem/nekunk szerencsenk van (csalad). Faternak szinte mindenre megvan az embere.  Bizonyitottak rendesen az elmult 10-20 evben egy paran.  :)

Majd jöhetnek a telszámok... Pár év múlva én is lakásozásba fogok, érdekes lesz, főleg nagyobb méretben. Aztán az is előfordult, mikor ismerősnél atomjó referenciát láttam, máshol meg kóklerül dolgozott az arc, vagy éppen esküvői fotózásunknál más esett be, mert kolléga nem ér rá, köszönés helyett meg úgy indított, amúgy is utálja az esküvőket, szóval fogjuk gyorsra... Sajnálom, én ebben kifejezetten balfék bírok lenni, bár van pár jó emberem.
Make love not Wor.

#668 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 19:59

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:38

Majd jöhetnek a telszámok... Pár év múlva én is lakásozásba fogok, érdekes lesz, főleg nagyobb méretben. Aztán az is előfordult, mikor ismerősnél atomjó referenciát láttam, máshol meg kóklerül dolgozott az arc, vagy éppen esküvői fotózásunknál más esett be, mert kolléga nem ér rá, köszönés helyett meg úgy indított, amúgy is utálja az esküvőket, szóval fogjuk gyorsra... Sajnálom, én ebben kifejezetten balfék bírok lenni, bár van pár jó emberem.

Telszamokat nem tudok, azok faternal vannak. Ha kellett vmi a regi alberletben, fatert hivtam, hogy kene ember erre vagy arra. Ha kell szam, akkor majd pü.  ;)
Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#669 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:26

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 20:18

Számla nélkül dolgozót eleve nem szabad felbérelni, szerintem.

#670 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 19. 20:39

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 21:26

Ha már számlát tud adni, akkor az már garancia, vagy mi? Másrészt meg ha jól melózik, miért ne csináltassam meg negyed/harmad áron, sógoréknál elég sok cucc így épült, el bírnám képzelni ha számlát adtak volna a medencéjének a festéséről, amit kábé önerőből kiviteleztek.
Make love not Wor.

#671 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 06:54

:nevet2:

Akkor igencsak jól kereshetsz, uis számla=2x ár. És mire érvényesítenéd a garis problémád 1 év múlva, addigra a vállalkozókám a 2. kft-jét csinálja, és csak pislogsz.

#672 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 06:58

Ez elviekben így lenne szép és jó.
De sajnos leslienek igaza van ...
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#673 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:08

Nah  :smoker:

Egyelőre úgy néz ki, hogy a jobbik eset forog fenn: én vagyok a hülye, és a kályha jó.

Egyik gond, hogy a kémény difis, roggyant, nincs elég cúgja. Másik, hogy a füst egyelőre hideg a kályhából kijövő pára miatt, és már a kémény - vonakodós - elhagyása után rögtön lefele veszi az irányt. harmadik, hogy tényleg nem szabad teljesen elzárni a kályhát.

Meglássuk  :Đ
Elköltöztem :-)

#674 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 19., szerda - 21:39

Ha már számlát tud adni, akkor az már garancia, vagy mi? Másrészt meg ha jól melózik, miért ne csináltassam meg negyed/harmad áron, sógoréknál elég sok cucc így épült, el bírnám képzelni ha számlát adtak volna a medencéjének a festéséről, amit kábé önerőből kiviteleztek.

Sok az előítélet és az általánosítás.
A számla több, mint az útszéli senki aki occsóé megcsinál mindent és arra a kérdésre, hogy mihez ért úgy felel, hogy mihez értsek?

#675 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 17:22

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 7:54

Akkor igencsak jól kereshetsz, uis számla=2x ár. És mire érvényesítenéd a garis problémád 1 év múlva, addigra a vállalkozókám a 2. kft-jét csinálja, és csak pislogsz.

Általánosítás és előítélet itt is.

#676 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 20:43

Egy kémény bontása tetőszintig, majd újrarakása mennyibe fájhat? Van valakinek tippje? Max. méter, méter húsz az érintett szakasz hossza.
Elköltöztem :-)

#677 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 22:09

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 18:20

A számla több, mint az útszéli senki aki occsóé megcsinál mindent és arra a kérdésre, hogy mihez ért úgy felel, hogy mihez értsek?

Mint ahogy számlával csak jól lehet dolgozni. Láttam én már mindent, meg magam ellen beszélek, mert ugye lant építeni számlával szoktam, aztán műxik, fasza, gari is van. De nem általános, első sarki ember számlával meg tényleg 2x annyiért burkol, de minimum +ÁFA, meg ilyenek, vagy csak húzza a száját, hogy olyan nincs. Nekem spec 1200/négyzetért burkoltak, komplett lakás festés/glettelés/tapéta az 40 rugó. Átlag vállakozós nép ennyiért meg sem mozdulna.

Családi ismerettségben van ukrán mindenhez értős ember, azok tudnak valamit. Vasbeton, burkolás, betonozás, külső szigetelés, falazás, mittomén. Egyik sem olyan OKJ-s tököm meló, aminél csak egyikhez érthet az ember, oszt ha 20 éve ebben melóznak, akkor ráragadnak az új kivitelezések/technológiák is, ha ügyes meg adottság van, akkor kitanulja.

Nekem is mindig mondják, "Te is meg bírod csinálni", de én inkább fizetek, aztán jöjjön valaki. Persze olyan, akit ki bírok fizetni, meg jól is melózik, meg tegnapra, meg legjobbabb  :Đ
Make love not Wor.

#678 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:27

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 18:20

Apám, nézz már meg egy új építéső házat. Már az alapnál/víz szigetelésnél elbukik az egész, pedig az a végén tuti számlás vhogy.
Ez nem általánosítás, hanem tapasztalat.

#679 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 07:35

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. szept. 20., csütörtök - 23:09

Családi ismerettségben van ukrán mindenhez értős ember, azok tudnak valamit. Vasbeton, burkolás, betonozás, külső szigetelés, falazás, mittomén. Egyik sem olyan OKJ-s tököm meló, aminél csak egyikhez érthet az ember, oszt ha 20 éve ebben melóznak, akkor ráragadnak az új kivitelezések/technológiák is, ha ügyes meg adottság van, akkor kitanulja.

Nekem is mindig mondják, "Te is meg bírod csinálni", de én inkább fizetek, aztán jöjjön valaki. Persze olyan, akit ki bírok fizetni, meg jól is melózik, meg tegnapra, meg legjobbabb  :Đ

És tényleg. Lehet nagyon sok mindenhez érteni. Én úgy vagyok mindennel, h jártam rokonokhoz építkezni/segíteni, ha kellett, ekkor már tanul az ember. Utána otthon is megcsinálom, a 3. esetben már pénzért is meg tudnám csinálni bárkinek. Csak nem fogom, mert nem éri meg nekem. :)
Józan paraszti ész+érzék, ügyesség ilyesmihez sima ügy.
Tetőm ácsolását is meg tudtam volna csinálni, de mi a tökömet értem volna vele, egyedül hiába húzom fel a 60-80 kilós gerendát, azokat össze is kell rakni, ez nem egy emberes munka... De ilyenek, h villanyszerelés nem probléma, mert csak 3 derót kell, falazni a hülye is tud, vakoláshoz is csak ügyesség kell, glettelni, festeni, ne vicceljen senki, h ezt nem lehet otthon megcsinálni, ajtó-ablak betételéhez kell függőón, vízszint, meg 2 kéz, külső szigetelést az asszony is megcsinálná sztem, annyira egyszerű, víz-fűtés a másik fele, ha réz, akkor csak forrasztani kell tudni, ha műanyag, akkor szerszám kell, sorolhatnám. Hajópadló, csempézés a másik fele, csak türelem kérdése. Egyik sem olyan dolog, h 3 diploma kell hozzá, csak tudni kell mi-hogy működik. És meg kell kérdezni olyat, aki ért hozzá, elmagyarázzák szívesen.
Ezért nem csodálkozok azon, h egy 50 éves faszi, aki 30 éve van az építőiparban megkérdezi, h mihez értsek?

szerk: ami kell még mindenhez a szerszám. Én inkább költök szerszámra/gépekre, így már elég komoly mennyiségű cuccom van, viszont bármikor megcsinálok bármit.

Szerkesztette: leslie 2007. 09. 21. 07:37 -kor

#680 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 14:26

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:27

Apám, nézz már meg egy új építéső házat. Már az alapnál/víz szigetelésnél elbukik az egész, pedig az a végén tuti számlás vhogy.
Ez nem általánosítás, hanem tapasztalat.

Mi az, hogy elbukik?
Építésvezető vagy?

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »