HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 09. 21. 14:35

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 15:26

Mi az, hogy elbukik?

Beázik, nyeklik, süllyed, csikorog, kiírja, meg különben is piros. Lakásos topikban elég jó rémtörténeteket írogattunk ilyesmikről.
Make love not Wor.

#682 Felhasználó inaktív   Schwarzmueller 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 21. 15:35

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:35

És tényleg. Lehet nagyon sok mindenhez érteni. Én úgy vagyok mindennel, h jártam rokonokhoz építkezni/segíteni, ha kellett, ekkor már tanul az ember. Utána otthon is megcsinálom, a 3. esetben már pénzért is meg tudnám csinálni bárkinek. Csak nem fogom, mert nem éri meg nekem. :)
Józan paraszti ész+érzék, ügyesség ilyesmihez sima ügy.
Tetőm ácsolását is meg tudtam volna csinálni, de mi a tökömet értem volna vele, egyedül hiába húzom fel a 60-80 kilós gerendát, azokat össze is kell rakni, ez nem egy emberes munka... De ilyenek, h villanyszerelés nem probléma, mert csak 3 derót kell, falazni a hülye is tud, vakoláshoz is csak ügyesség kell, glettelni, festeni, ne vicceljen senki, h ezt nem lehet otthon megcsinálni, ajtó-ablak betételéhez kell függőón, vízszint, meg 2 kéz, külső szigetelést az asszony is megcsinálná sztem, annyira egyszerű, víz-fűtés a másik fele, ha réz, akkor csak forrasztani kell tudni, ha műanyag, akkor szerszám kell, sorolhatnám. Hajópadló, csempézés a másik fele, csak türelem kérdése. Egyik sem olyan dolog, h 3 diploma kell hozzá, csak tudni kell mi-hogy működik. És meg kell kérdezni olyat, aki ért hozzá, elmagyarázzák szívesen.
Ezért nem csodálkozok azon, h egy 50 éves faszi, aki 30 éve van az építőiparban megkérdezi, h mihez értsek?

szerk: ami kell még mindenhez a szerszám. Én inkább költök szerszámra/gépekre, így már elég komoly mennyiségű cuccom van, viszont bármikor megcsinálok bármit.

Es mikor alszol?  :think:  :)

Pikkolo:  :offtopic:

Ismeros szuk egy eve koltozott be az ujonnan epult tarsashaz legfelso emeletere. Azzal nyitottak, hogy kb 1 h onapig nem volt rendesen melegviz. Ment am a telefonalgatas meg a szajtepes, hogy ujgyan a kivitelezo csinaljon mar vmit..  :omg: Most meg az van musoron, hogy szarik-fosik, ha jon egy nagyobb vihar mert beazik a fel lakas.

Szerkesztette: Schwarzmueller 2007. 09. 21. 16:22 -kor

Régebben csak úgy futottak utánam a nők, de ma már nem lopok retikült.....

#683 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 16:04

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 15:26

Mi az, hogy elbukik?
Építésvezető vagy?

Megnézed, nem teszik fel a szigetelést/rosszul alkalmazzák az adott anyagokat, stb. 2-3 évre rá meg beázik a pince, mit nehéz ezen érteni? :)
Informatikus vok, de a haverom, amikor úgy volt, h építkezik, akkor akart hívni építésvezetőnek. :)

Szerk: nálunk a XVII-ben iszonyat mennyi építkezés van, és 10 házból ~1-en jó a pince szigetelése! Az az 1 is úgy, h az utcáról néztem, h a technológiát betartják messziről, lehet, h közelről bele tudnék kötni. :)

Szerkesztette: leslie 2007. 09. 21. 16:05 -kor

Az nevet utoljára, aki először üt.

#684 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 16:07

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 16:35

Es mikor alszol?  :think:  :) 

Csinálom hétvégén/munka után/szabi alatt. Ez van, lassan haladok mindennel, de legalább tudom, h 20 évig jó lesz.

#685 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 22:43

Idézet: Schwarzmueller - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 16:35

Pikkolo:  :offtopic:  

Önjelölet moderátor.

#686 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 23:28

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 8:35

De ilyenek, h villanyszerelés nem probléma, mert csak 3 derót kell, falazni a hülye is tud, vakoláshoz is csak ügyesség kell, glettelni, festeni, ne vicceljen senki, h ezt nem lehet otthon megcsinálni, ajtó-ablak betételéhez kell függőón, vízszint, meg 2 kéz, külső szigetelést az asszony is megcsinálná sztem, annyira egyszerű, víz-fűtés a másik fele, ha réz, akkor csak forrasztani kell tudni, ha műanyag, akkor szerszám kell, sorolhatnám. Hajópadló, csempézés a másik fele, csak türelem kérdése. Egyik sem olyan dolog, h 3 diploma kell hozzá, csak tudni kell mi-hogy működik. És meg kell kérdezni olyat, aki ért hozzá, elmagyarázzák szívesen.

leslie, nagyon leegyszerűsítetted

villanyszerelés messze nem a 3 drótról szól, nagyon-nagyon nem
falazás egyszerűbb, de úgy falazni, h ne kelljen sokat (értsd vastagon) vakolni utána, rendesen kiékelni, azt nem tudod hopszláhopp megcsinálni
vakolást úgy megcsinláni, h minimális glett kelljen, ill. a csempézésnél csak föl kelljen szórni a csempéket, na azt sem szopod ki a kisujjadból, de ha megkérdezel mésokat, azok sem tudnak megtanítani elmondás alapján
csinálni kell, másképp ezt igensehogyse lehet megtanulni
glettelni nem tudok  :Đ  mert az nem glettelés, ha többször/sokáig kell csiszolni a falat utána
fehérrel festeni télleg mindenki tud, főleg, ha előtte is fehér volt  :)
Ciciman is on borda

#687 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 06:47

Persze, h leegyszerűsítettem, sokat kell copni, mire végre vmi pipec lesz. :) Nekem ezek már mennek, falaztam is, vakoltam is (mindenki mondta, h feleslegesen csinálom olyan simára), villanyt is megcsináltam a házban, arról írok. :)
Akarni kell. Nyilván házat építeni egyedül nem állnék neki, de javításokat, felújításokat megcsinálok magamnak, mert más nem csinálja meg úgy, ahogy én magamnak megcsinálom.

#688 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 11:40

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 7:47

Persze, h leegyszerűsítettem, sokat kell copni, mire végre vmi pipec lesz. :) Nekem ezek már mennek, falaztam is, vakoltam is (mindenki mondta, h feleslegesen csinálom olyan simára), villanyt is megcsináltam a házban, arról írok. :)
Akarni kell. Nyilván házat építeni egyedül nem állnék neki, de javításokat, felújításokat megcsinálok magamnak, mert más nem csinálja meg úgy, ahogy én magamnak megcsinálom.

najó, de nem igaz, h a hüjegyerek is meg tudja csinálni

nulla gyakorlat mellett a megfelelő eszközöket sem tudod kiválasztani

ecset és ecset között dimenzionális különbségek vannak, hogy csak az egyszerűbb festésnél maradjunk

kisebbb hibákat javítani (glettelni), festeni tényleg képes az ember egyedül is

de ennél tovább lépni csak úgy, előképzés (tudás/tapasztalat) híján nagyon nem egyszerű

---

nesze neked három drót :Đ

Kép
Ciciman is on borda

#689 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 13:05

Én sem a kisujjamból találtam ki semmit sem. Alapok megvannak, gyerekkorom óta látok ilyesmit rokonoknál. :)

Az három drót: nulla, föld, fázis. Hogy több irányba van lepárhuzamosítva, hát istenem. :)

#690 Felhasználó inaktív   blabla* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 14:11

Idézet: leslie - Dátum: 2007. szept. 21., péntek - 16:07

Csinálom hétvégén/munka után/szabi alatt. Ez van, lassan haladok mindennel, de legalább tudom, h 20 évig jó lesz.

vagy 20 év alatt kész lesz :) meló mellett nem egyszerű ám az ilyesmi, főleg ha az ember közben lakni is szeretne benne. másrészt a tapasztalat az elsődleges a mesterembereknél, szvsz.
"A lélek úgy teljes ha testtelen.           
A test akkor egész ha meztelen."   

Daily Calvin and Hobbes     Minél pontosabban tervezel, annál keményebben talál el a véletlen.

#691 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 14:33

Masodik hazepitesnel mar neked is menne, mivel mar van tapasztalat boven, mit hogyan NE csinalj...

#692 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 16:07

Idézet: blabla* - Dátum: 2007. szept. 22., szombat - 15:11

vagy 20 év alatt kész lesz :)

Tisztára mint Petrocelli ... :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#693 Felhasználó inaktív   Yoisten 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 15:14

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. máj. 6., vasárnap - 18:50

na erre kiváncsi lennék, garantálom, hogy az ács/művezető sosem fog ráérni az egyeztetett időpontban. Szóval te leszel a villámhárító. Hacsak nem a művezető ajánlja az ácsot/kőművest, akkor viszont tényleg 200-ba lesz a házad/m2, pedig feléből kihozható. Viszont minden smakkolni fog.
Csak te fogsz ott állni a végén 50m3 sittel a vadonásuj házad körül, merhogy mindenki a saját szarját szedi össze, (már aki) te meg nem fogsz 15 -műveleti-  konténert rendelni, de ez csak apróság, az egészhez képest.

Igazából az építésznek van olyan kivitelezői kapcsolata, akik eddig elég korrekt dolgokat építettek (megnéztem jópárat), valamint megvan a közös nyelv is. Az biztos, hogy nem a legolcsóbb, de ez nem is cél.
Tisztában vagyok vele, hogy a jó munkának meg kell fizetni az árát, úgyhogy a lényeg a jó munkán van.

Nagyjából 160/nm-re van belőve a dolog, ami akár bele is férhet a büdzsébe. 120 körül építettek olyanok, akik egyrészt értenek is hozzá, másrészt igen tevékenyen részt is vettek a dologban.

Szerkezetkész állapotig terveim szerint egy brancs fogja csinálni, tehát nincs kire mutogatni sitthalom ügyében. A bankok a hitel fejében egy bizonyos szintig számlát is igényelnek, ami ha már +20%, akkor legalább együtt jár egy szerződéssel is.

Láttam egész konkrét házat 200-ból kihozva, de az messze túlmutatott az igényeimen, no meg a buxámon is. :)

#694 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 21:57

Hello!

Talán itt van a legjobb helyen a kérdés:

Megbízható asztalost keresek, aki szépen de ehhez képest olcsón (ha létezik ilyen:) ) dolgozik.
Konyhabútort, esetleg később gardróbot szeretnék csináltatni. Mindezt Pesten, de lehet vidéki is, ha vállal munkát a fővárosban.
Ha tudtok elérhetőséget (e-mail lenne a legjobb, ahová el tudom küldeni a vázlatokat) akkor privizzetek rám!

köszönöm: begbie

#695 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 09:18

Idézet: begbie - Dátum: 2007. okt. 25., csütörtök - 22:57

Hello!

Talán itt van a legjobb helyen a kérdés:

Megbízható asztalost keresek, aki szépen de ehhez képest olcsón (ha létezik ilyen:) ) dolgozik.
Konyhabútort, esetleg később gardróbot szeretnék csináltatni. Mindezt Pesten, de lehet vidéki is, ha vállal munkát a fővárosban.
Ha tudtok elérhetőséget (e-mail lenne a legjobb, ahová el tudom küldeni a vázlatokat) akkor privizzetek rám!

köszönöm: begbie

Egyre jobban úgy néz ki, hogy vidéki asztalost kellene találnom. :think:
Az eddigi ajánlataim 265-280ezer egy ekkora konyhára:

Kép

Azért ezt kicsit sokallom...

#696 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 09:47

Látszik az építész véna... ;)
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#697 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:23

Idézet: begbie - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 10:18

Egyre jobban úgy néz ki, hogy vidéki asztalost kellene találnom. :think:
Az eddigi ajánlataim 265-280ezer egy ekkora konyhára:

http://kepfeltoltes.hu/071026/konyha_v_www...ltoltes.hu_.jpg

Azért ezt kicsit sokallom...

Hmm, nekünk egy vidéki asztalos csinálta a konyhaszekrényt, asztalt, székeket és a szobabútort is, de az sem volt olcsó. De legalább jól dolgozott :) Őt nem ajánlom, mert egy Pápa melletti faluban dolgozik (és nem is olcsó és drága a szállítás is).
(viszont én beépített hűtőt vennék, az van nekünk is. Mosogatógép, főzőlap, sütő, hova lesz?)

Szerkesztette: Sipi- 2007. 10. 26. 10:24 -kor

#698 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:34

én már nem lepődök meg semmin. korábban félbehagyott külső szigetelésre (lásd korábban) kértem 3!!! íráasos ajánlatot, ami tokkal-vonóval legyen.
megkaptam.
legolcsóbb/legdrágább kiesett, a 2. helyezett 1 nappal a kezdés előtt!!! felhív, hogy bocs de kifelejtette, ezt...meg ezt...meg ezt, ja és az áfát!!!
teljesen elborultam, és azt mondtam, neki, hogy vagy megcsinálja a papíron lévő árért, vagy menjen a p-ba.
megcsinálta, ....de azért bepróbálkozik mindegyik, csakhát nekem már rohadtul elegem van ebből.
:down:
Business as usual. We fucked up everything.

#699 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:36

Idézet: TroppauerHümér - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 11:34

a 2. helyezett 1 nappal a kezdés előtt!!! felhív, hogy bocs de kifelejtette, ezt...meg ezt...meg ezt, ja és az áfát!!!
teljesen elborultam, és azt mondtam, neki, hogy vagy megcsinálja a papíron lévő árért, vagy menjen a p-ba

Bakker, remélem beletetted a betonba.
Hihetetlen milyen szinten hülyének nézik az embert.Kifelejtettem az áfát... :omg: Meg mindent.Komoly szagember lehet.
Legalább jól megcsinálta?

Bravo

#700 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 10:50

Idézet: carcass - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 11:36

Bakker, remélem beletetted a betonba.
Hihetetlen milyen szinten hülyének nézik az embert.Kifelejtettem az áfát... :omg: Meg mindent.Komoly szagember lehet.
Legalább jól megcsinálta?

egy hete van kész. még nem esett le.  :up: mindjárt rakok képeket.
Business as usual. We fucked up everything.

Téma megosztása:

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.