HWSW Informatikai Kerekasztal: Lakásfelújítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (111 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Lakásfelújítás Korábbi "Utólagos hőszigetelés" Értékeld a témát: -----

#881 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 12. 14:01

Idézet: blabla* - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 13:44

háde itten azt mondja az egyik kolléga, hogy az sem jó mert fóliástól kiszedi az üveget a betörő :think: pedig, azt gondolnám a biztosítók csak tudják... (asszem kénytelen leszek megnézni a Biztosítási Szerződési Feltételeket :fear:)

Nézd, ha akarnak, ugyis bemennek, maximum rongálnak. Van ismerős, aki nem is zárja az ajtót, mert így legalább nem kell kicserélni adott esetben.
Lakótelepi vasrács az ajtó elött is pl 1 percet jelent, pedig mennyien bíznak benne. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#882 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 17:49

Idézet: leslie - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 15:01

Lakótelepi vasrács az ajtó elött is pl 1 percet jelent, pedig mennyien bíznak benne. :)

Az meg ráadásul szabálytalan is.Nem is beszélve a veszélyességéről.A tűzoltók is szeretik.
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#883 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 20:06

Idézet: carcass - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 17:49

Az meg ráadásul szabálytalan is.Nem is beszélve a veszélyességéről.A tűzoltók is szeretik.

Csak a közös folyosóra szabálytalan, saját ajtóra tudtommal nem.

#884 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:41

Itt beszéljétek a házas dolgokat, ne a Milyen autó-ban. :)

leslie: 30 ezer fűtés átalány, jézus isten, mekkora lakás az vagy milyen panel?  :think: Nálunk 12 ezer a fűtés átalány és ebben benne van a gáztűzhely korlátlan használata is. Melegvíz 750 Ft /m3 Hidegvíz 570 Ft / m3

Sipitől ugyanez a kérdésem.

Idézet

panelban hogy lehet fával fűteni? :think:

:D vigyázz, lehet hogy már pörkölnek alulról :)

Amúgy majd rakok fel én is képet, milyen a kilátás. :)

Idézet

Maglódon 17.5-ért fogtunk ki olyat, ami simán ér ott 20-21-et, nem tudom miért adták annyiért.

Talán mert hanyatlik a piac?

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 12. 11:46 -kor

#885 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:45

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 21:06

Csak a közös folyosóra szabálytalan, saját ajtóra tudtommal nem.

bár ez egy régi hsz, nálunk egy emeleten van 4 lakás, ebből 3 egy folyosószakaszon, meg mi külön :D a folyosószakaszt le lehet zárni, csak a tűzoltóságnál engedélyeztetni kell. innentől vicc az egész, mert feltételezem hogy a tűzoltók azt engedélyezik, amit szükség esetén könnyen ki tudnak nyitni kulcs nélkül... a folyosóra pakolni meg nem is nagyon lehet, mert tűzvédelem.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#886 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:46

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 11:41

leslie: 30 ezer fűtés átalány, jézus isten, mekkora lakás az vagy milyen panel?  :think: Nálunk 12 ezer a fűtés átalány és ebben benne van a gáztűzhely korlátlan használata is. Melegvíz 750 Ft /m3 Hidegvíz 570 Ft / m3

Esküszom, asszony a tanúm rá! :)

Nálunk keresztúron egy 72nm-es panellakás fűtése átalányban ennyi. Én is pilláztam, mert asszony lakásában 29e a fűtés+víz felmelegítés+közös kőccség+kuka.

#887 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:47

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:41

:D vigyázz, lehet hogy már pörkölnek alulról :)

amilyen egyszerűek az alattunk lakók, nem lepne meg, de kémény nélkül kissé problémás. ha meg elkezdene kinézni egy kémény az ablakukon, azt hiszem lenne balhé :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#888 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 11:51

Idézet: leslie - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:46

Esküszom, asszony a tanúm rá! :)

Nálunk keresztúron egy 72nm-es panellakás fűtése átalányban ennyi. Én is pilláztam, mert asszony lakásában 29e a fűtés+víz felmelegítés+közös kőccség+kuka.

Én elhiszem, nem ezért írtam, de elég durva. Mondjuk a miénk nincs 60 m2, no meg nem távfűtés, hanem központi fűtés.

Csináljunk akkor számolósdit :D Nekem minden megvan évekre visszamenőleg Excelben. :D

Én vízzel együtt havonta 22-23 ezer Ft-ot szoktam fizetni lakásra, ebben az ingatlan biztostás is benne van. Külön ingóságbiztosítás: 600 Ft /hó Természetesen a fűtés is benne van! (gázártámogatás nélkül, nem vagyunk jogosultak) Ez télen nyáron ennyi.

Érdekesség hogy 3 év alatt 40%-al nőttek a közös költségek! (2005. január - 2008. január) Elsősorban a fűtés és a víz, valamint a hulladék.

A ház eredetileg is szigetelt volt, de újraszigetelték pluszban az egészet (Panelprogram).

Ami nincs benne:

- áram
- tévé
- internet
- telefon
- blabla opciók

Ezek mintegy 14 ezer Ft-ba kerülnek összesen nálunk, a jelenlegi szerződésekkel.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 12. 11:58 -kor

#889 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 12:17

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 12:41

[...] jézus isten, mekkora lakás az vagy milyen panel? [...]

~60 m2-es lakás, egy 5 emeletes társasházban (~3 éves), a 3. emeleten. Felső szomszéd csak a lakás kb. felén van (többi terasz), oldalsó szomszéd pedig csak egy falon van (szélső lakás).
A közös költség kb. 22e Ft/hó, ebben benne van az általános közös költségek, felújítási alap és a fűtéselőleg (vízmelegítési díjjal). A garázs közös költsége 2100 Ft/hó.
A vízmelegítés díja 1000 Ft/m3. A vízdíjunk kb. 17-19e / 2 hó szokott lenni (~40-45m3). Ezt most sokkal szeretnénk csökkenteni (jobban figyelünk a vízfogyasztásra), mert az éves elszámoláson szereplő 230e forintból 114e forint a melegvíz melegítése (--> egy év alatt 114 m3 meleg vizet használtunk el). Az áramfogyasztás havi kb. 7-8e, meg erre jönnek az egyebek (telefon, adsl, stb.).

Ha érdekel, akkor elő tudom keresni, hogy a közös költésgben mik vannak benne (éves, az egész házra tervezett költségvetéses papír van, ill. a 2007-es évről a tények). Egyébként emlékeim szerint a melegvíz melegítése, a fűtés (ezek előlegek, elszámolás évente), felújítási alap és egyéb költésgek (ház biztosítása, közös képviselő díja, takarítás díja, kukák díja, kertész, liftek karbantartása, fogyóeszközök pótlása, stb.).

Szerkesztette: Sipi- 2008. 06. 12. 12:18 -kor

#890 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 12:23

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 13:17

~60 m2-es lakás, egy 5 emeletes társasházban (~3 éves), a 3. emeleten. Felső szomszéd csak a lakás kb. felén van (többi terasz), oldalsó szomszéd pedig csak egy falon van (szélső lakás).
A közös költség kb. 22e Ft/hó, ebben benne van az általános közös költségek, felújítási alap és a fűtéselőleg (vízmelegítési díjjal). A garázs közös költsége 2100 Ft/hó.
A vízmelegítés díja 1000 Ft/m3. A vízdíjunk kb. 17-19e / 2 hó szokott lenni (~40-45m3). Ezt most sokkal szeretnénk csökkenteni (jobban figyelünk a vízfogyasztásra), mert az éves elszámoláson szereplő 230e forintból 114e forint a melegvíz melegítése (--> egy év alatt 114 m3 meleg vizet használtunk el). Az áramfogyasztás havi kb. 7-8e, meg erre jönnek az egyebek (telefon, adsl, stb.).

Ha érdekel, akkor elő tudom keresni, hogy a közös költésgben mik vannak benne (éves, az egész házra tervezett költségvetéses papír van, ill. a 2007-es évről a tények). Egyébként emlékeim szerint a melegvíz melegítése, a fűtés (ezek előlegek, elszámolás évente), felújítási alap és egyéb költésgek (ház biztosítása, közös képviselő díja, takarítás díja, kukák díja, kertész, liftek karbantartása, fogyóeszközök pótlása, stb.).

Igen, nálunk is ugyanezek vannak, a vízmelegítés díja nálunk 180 Ft / m3, tudjuk hogy ezen kéne emelni, de inkább télen-nyáron van egy átalány fűtés, az kikompenzálja és így olcsóbb a melegvíz mindenkinek.

Ugyanaz a kazán csinálja a melegvizet meg a fűtést, így nehéz számolni persze.

A vízdíjat nagyon sokallom, ketten vagytok vagy már hárman? 20 m3 víz havonta szintén nagyon sok, pedig mi is fürdünk meg mosunk :D Nálunk 10-11 m3 fogy havonta.

A fűtés mérési technikán alapul? Tehát mérhető a hőmennyiség? Mennyi a felújítási alap / m2? Mennyi a közös képviselő díja / lakás?  Liftkarbantartásra mennyi van szedve?

Csak ha nem gond. :) Majd utána én is leírom, a miénk 1982-ben épült. 54 m2.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 12. 12:28 -kor

#891 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 13:10

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 13:23

[...]
A vízdíjat nagyon sokallom, ketten vagytok vagy már hárman? 20 m3 víz havonta szintén nagyon sok, pedig mi is fürdünk meg mosunk :D Nálunk 10-11 m3 fogy havonta.

A fűtés mérési technikán alapul? Tehát mérhető a hőmennyiség? Mennyi a felújítási alap / m2? Mennyi a közös képviselő díja / lakás?  Liftkarbantartásra mennyi van szedve?

Csak ha nem gond. :) Majd utána én is leírom, a miénk 1982-ben épült. 54 m2.

Ketten vagyunk (még maximum egy hónapig :D). Szeretünk sokat fürdeni :cool: (20 perces zuhanyzás alap volt) Most írom naponta, hogy mennyit fogyasztunk, majd meglátjuk, hogy egy hónap múlva mi lesz a helyzet.
A fűtést hőmennyiségmérővel mérik. A felújítási alap azthiszem 10Ft/m2/hó, de ebben nem vagyok biztos. Közös képviselő havonta ~110-120ezer (nem emlékszek pontosan). Ez ~82 lakásra oszlik el. Lift karbantartás éves szinte van számolva, nem emlékszek a díjára (majd este megnézem). Két lift van, mert két épületből áll a ház.

szerk: elolvastam amit írtam: gyakorlatilag semmi pontos információm sincs jelenleg :)

Szerkesztette: Sipi- 2008. 06. 12. 13:12 -kor

#892 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 13:35

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 14:10

Ketten vagyunk (még maximum egy hónapig :D). Szeretünk sokat fürdeni :cool: (20 perces zuhanyzás alap volt) Most írom naponta, hogy mennyit fogyasztunk, majd meglátjuk, hogy egy hónap múlva mi lesz a helyzet.
A fűtést hőmennyiségmérővel mérik. A felújítási alap azthiszem 10Ft/m2/hó, de ebben nem vagyok biztos. Közös képviselő havonta ~110-120ezer (nem emlékszek pontosan). Ez ~82 lakásra oszlik el. Lift karbantartás éves szinte van számolva, nem emlékszek a díjára (majd este megnézem). Két lift van, mert két épületből áll a ház.

szerk: elolvastam amit írtam: gyakorlatilag semmi pontos információm sincs jelenleg :)

Ja, mi is, még kb. 2,5 hónap :)

Értem, a felújítás nyilván új háznál nem sok, mi 25 Ft /m2-t fizetünk, ami bennt van a közös költségben.

A közös képviselő díját is sokallom, így 1300 Ft /lakásra jön ki, ami azért jóval az itteni piaci ár felett van (nálunk 600 Ft, de ÁFA-s cégek sem csinálják 800 Ft-nál többért).

Én is csak ezeket az adatokat tudom fejből, este tudom megnézni :)

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 12. 13:36 -kor

#893 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 13:46

Idézet: Kory - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 14:35

Ja, mi is, még kb. 2,5 hónap :)

Értem, a felújítás nyilván új háznál nem sok, mi 25 Ft /m2-t fizetünk, ami bennt van a közös költségben.

A közös képviselő díját is sokallom, így 1300 Ft /lakásra jön ki, ami azért jóval az itteni piaci ár felett van (nálunk 600 Ft, de ÁFA-s cégek sem csinálják 800 Ft-nál többért).

Én is csak ezeket az adatokat tudom fejből, este tudom megnézni :)

A közös képviselő díját én is sokallom, de annál jobban a lusta kertész és a hanyag takarítókét. Kertész egész évben kb. 80e forint havonta és még a füvet sem locsolja meg csak hetente talán. (Közben meg mindenféle vetítés megy, hogy rossz a föld, kevés a termőréteg. Termőréteg van legalább fél méter, a fűnek meg annyi sem kell. Ahol korábban lakott a feleségem, ott érdekes módon szép volt fű. Igaz a kertész minden reggel locsolt nyáron. Az építtető ugyanaz a cég, szóval nem hiszem, hogy itt úgy gondolták, hogy "kicseszünk veletek, ide sokkal rosszabb és kevesebb földet rakunk". A füvünk már ki van égve szinte, pedig még nem is volt nyár.)

#894 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 13:52

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 13:46

A közös képviselő díját én is sokallom, de annál jobban a lusta kertész és a hanyag takarítókét. Kertész egész évben kb. 80e forint havonta és még a füvet sem locsolja meg csak hetente talán. (Közben meg mindenféle vetítés megy, hogy rossz a föld, kevés a termőréteg. Termőréteg van legalább fél méter, a fűnek meg annyi sem kell. Ahol korábban lakott a feleségem, ott érdekes módon szép volt fű. Igaz a kertész minden reggel locsolt nyáron. Az építtető ugyanaz a cég, szóval nem hiszem, hogy itt úgy gondolták, hogy "kicseszünk veletek, ide sokkal rosszabb és kevesebb földet rakunk". A füvünk már ki van égve szinte, pedig még nem is volt nyár.)

Kevesen tudják, de a füvet évente legalább 5x illik trágyázni. Ilyenkor meg naponta muszáj vagy locsolni, amivel csak annyit érsz el, h nem ég ki.

#895 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 13:55

Idézet: leslie - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 14:52

Kevesen tudják, de a füvet évente legalább 5x illik trágyázni. Ilyenkor meg naponta muszáj vagy locsolni, amivel csak annyit érsz el, h nem ég ki.

Szüleim egyszer sem trágyázzák, mégis szép :) Apósom sem trágyázza, az is jó (igaz az naponta kétszer van locsolva nyáron). Ide elég volna az is 1-2 évig, ha rendesen volna naponta locsolva, 8-10 naponta pedig nyírva.

#896 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 14:02

Idézet: Sipi- - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 13:55

Szüleim egyszer sem trágyázzák, mégis szép :) Apósom sem trágyázza, az is jó (igaz az naponta kétszer van locsolva nyáron). Ide elég volna az is 1-2 évig, ha rendesen volna naponta locsolva, 8-10 naponta pedig nyírva.

Ha meggondolod azt, h a füvet állandóan nyírod, veszed ki a talajtól a tápanyagot, akkor logikus lehet, h az egyszer elfogy.
Ezt az évi 5-öt kertészek mondják, onnan vettem. :)

#897 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 19:40

Na ígértem, hogy megnézem:

- Felújítás: 25 Ft /m2
- Közös áramdíj (lift, folyosóvilágítások, kaputelefon, stb.): 1046 Ft
- Hulladék: 1089 Ft
- Közös képv: 550 Ft
- Takarító-házfelügyelő-fűtő munkabére és járulékai: 2600 Ft (1 fő)
- Liftkarbantartás: 286 Ft
- Kazánkarbantartás: 374 Ft
- Vízóra alapdíj: 523 Ft
- Gázóra alapdíj: 701 Ft
- Biztosítás: 583 Ft (ingatlan, üvegkár is), ingóságra mindenki maga köt amit akar (nekem 6000 Ft/év)
- Fűtés és gáztűzhely átalány: 9860 Ft (gázártámogatás nélkül)
- Egyéb: 300 Ft (kapcsolók, fűnyíróba benzin, felmosószer, villanyégők, stb.)

= ~ 19200 Ft

+ vízdíj: hideg: 570 Ft/m3, meleg: 750 Ft /m3 Általában 4000 Ft-ot szoktunk fizetni.

Akinek van garázsa + 20 Ft /m2 a garázs után biztosítás és felújítás, ha van vízfogyasztás akkor az is értelemszerűen (570 /m3), melegvíz ott nincs.

Szerkesztette: Kory 2008. 06. 12. 19:42 -kor

#898 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 12. 20:07

Idézet: leslie - Dátum: 2008. jún. 12., csütörtök - 15:02

Ha meggondolod azt, h a füvet állandóan nyírod, veszed ki a talajtól a tápanyagot, akkor logikus lehet, h az egyszer elfogy.
Ezt az évi 5-öt kertészek mondják, onnan vettem. :)

Ha hetente nyírod és nem szeded össze, akkor ugyanott vagy. ;) Legalábbis a tapasztalat ezt mutatja.

Persze attól függ, mi a cél. Ha "füvet" akarsz, teljesen jó. Ha "pázsitot", akkor nyilván másképp kell hozzáállni.

#899 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 12:21

Kilátás "Panelből"
Kép

#900 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 13. 14:07