Idézet: Shia-ko - Dátum: 2009. máj. 2., szombat - 10:01
Hello!
Gondolom volt párszor szó róla, de bízom benne, hogy van türelmetek válaszolni:
Van egy panel lakás, ami éppen a ház sarkán van, tehát a sarki szobában hideg leledzik, mert a fal ugye nem szigetel.
Egész ház szigetelése nem játszik.
Felette, alatta van lakás, többi szobában nins hőmérsékletprobléma.
Radiátorok régiek.
Arra gondoltam, hoyg radiátort cserélek, de gondolom az sem adna annyival több hőt, hogy ne menjen ki a falon.
Most viszont az jutott eszembe, hogy olcsóbb is és eredményesebb is lenne, ha azt a falat, ahol kimegy a hó, betakarnám hungarocellel és kész. Még képeket is könyebb lenne kiraknom.
Mivel kapok jobb eredményt? Radiátor vagy hungarocel?
Milyen hungarocel kellene? Mennyi kb m2-e?
Előre is köszönöm!

Nos, én most télen "szigeteltem" le a lakás utcára néző falait, hungarocellel, belülről.
Nem mondom, hogy ez valódi szigetelés, de gondolj bele, nem a jéghideg fal adott így, hanem egy viszonylag elviselhető hőmérsékletű réteg.
Ahogy leslie írta, szigetelni mindig kívülről, szóval ez a módszer inkább azt akadályozza/mérsékli, hogy ne a fal ömlessze a hideget magából.
Ha szépen csinálod, szinte láthatatlan, a hungarocellt le is tudod festeni a fal színére.
Amit én vettem, annak asszem 90 ft volt négyzetmétere, 1 cm vastag, 1*2 méteres lapokban árulták.
Sima szilikon-tömítővel ragasztottam a falra, nem kell más hozzá, mint egy éles kés, mérőszalag, meg valami deszka vagy rúdféleség, ami mellett egyenesen lehet szabni. Én egy fél nap alatt megvoltam az egész melóval, 4 szoba.
Nem mondom, hogy a fűtés szempontjából hatásos a módszer, de szvsz nem hülyeség.
Az ágyam pont egy ilyen fal mellett áll, ég és föld volt a különbség a hungarocellezés után, de lehet ez csak valami pszichés akármi lesz.
Jah, ha van macskád, vigyázni, előszeretettel kaparja morzsává.
Szerkesztette: 7of9 2009. 05. 03. 11:05 -kor