[COLOR=blue]Egy kis T-comos kaland, ha érdekel valakit.
Dunawebes internet 2 évig. Szabadulnék de nagyon. Mindenfelé a jobbnál jobb ADSL akciókat látom. Féláron, negyed áron, olcsón, ilyen kedvezmény, olyan......Idén febr. eleje. Externet felé megrendelés, PrePaid, 4 Mbit. Externet pár nap alatt lerendez, modem csekk kézben, csekk rögtön befizet. Leadják T-comékhoz a vezetékes kérelmemet. Dunaweb nagymellénnyel lemondva és időközben ki is kapcsolva.
Még mindíg febr. eleje, T-comos szakértő ki hozzám, a falamra szerelt tel.kábelt megszakértette, azt mondta küldi a szerelőket. Hurrá, mondom, ez aztán megy mint a huzat! Örültem ám, már szóltam a barátoknak, akiknek d.web maradt, hogy majd én! Letöltök nekik olyan dolgokat, amit ők 6, 12 óra alatt....mint én a 2 év alatt...
Elment a szakértő, febr. 13-ka volt. És vártam. És vodás modemre váltottam, ami ugye a jó kis d.webhez képest is katasztrófa! (100 MB, 3123) Barátoknál próbáltam ügyeimet intézni, stb.
Március közepén próbáltam először érdeklődni. Nem akarom önöket sürgetni, de ha elárulnák hogy áll az ügyem, mert a szerelők nem értek ide....Ü.félszolg.: Szives türelmét kérjük, az ügye folyamatban van. Reméljük, segítettünk.

))))
Ezután már hetente érdeklődöm, a válasz mindíg u.az. Rosszat sejtettem, de semmilyen vezért nem értem el sem telefonon, sem emilben! Láttam, hogy az ü.fél szolg. a megszokott országosan mocskos, hitegető, hazudozó, idióta semmire való társaság. Már áprilisban járunk. Barátok, ismerősök stb kérdezgetik ki ironikusan, ki együttérzőn, ki sajnálkozva, na, van már ADSL-d?! Én már nem is tudom, melyiken dühöngtem a legjobban. Tehetetlennek éreztem magam. Ha az elején a szakértőnek mondott idióta Tiszafüredről kűtte vóna a szerelőket.....már régen száguldoznék....dehát helyi kiskirály, azt rakott elébem akit akart. Gondoltam én.
Ápr. 16. Egy kemény levél ü.félszolgálatnak. Egy lelombozó válasz, de ha időben kapom, hetekkel ezelőtt, napirendre tértem volna fölötte: DSLAM port hiány lépett föl így hely hiányában szives elnézését és türelmét kérjük, tovább figyeljük a port......
Közbren harmadszor is aktiváltam a vodás rabló böngészős valamit, hogy legalább az emiljeimet tudjam követni. ( szinte lakáshoz kötött vagyok) Ez ugye kilencezer valamennyi...
Még keményebb levél ü.félszolg-nak, lényege: konkrét választ adjanak már, hogy tovább tudjak lépni! Meddig kell várnom?! Amíg kihalnak előlem?! Vagy talán fejlesztés lesz?! És ezt miért nem közlik velem maguktól? Közben felhúzom magam, és azt mondom: húzzanak a p-ba a vezetékessel, adsllel, és a már falamon lévő kábelt is húzzák kifelé a portámról.
Nagyon hamar válaszoltak. Szives elnézését kérjük és türelmét, de port hiány lépett föl, de mi figyeljük további 60 napig, és amint lesz hely, rögtön bekötjük.....Reméljük segítettünk....
Huhh! Aztán 60 nap után ha nem lesz hely, az már dúrván 5 hónap és addig semmi internet. Ekkor magamba szálltam és őrült ötletek kezdtek a fejembe kergetőzni. D.webhez vissza, kisebb csomagot előfizetni és ha lesz hely, csak keveset bukom, mondjuk évi 20-30 e. ft-ot, mert akkor persze 2 internet elérést fizetek. Vagy ilyen: Milyen nyugodt voltam én amíg nem volt szám.gépem, hát amíg internetem sem?! Kiviszem az udvar hátuljára a komputert és összekalapálom egy két kilóssal...stb, stb.
Ápr. 18. Beugrott valami. Budapest, egy baráti kapcsolat, aki olyan körökben forog, hátha akad neki egy T-comos vezér. Harmadikra sikerült találni. Büszkeség levetkőzve, életemben először 55 évesen egy konkrét ügyben protekciót kértem. És kaptam.
Hív egy vezérnek látszó tárgy!!!! Értitek?! Ő hívott fel!!!
Elrebegem bánatomat. Csak a tutit mondja ki, ha nem lehet ADSL, azt!
Kisebb vezérhez küld, de az is felhívott!!! Ez szentem azt hitte, hogy vezér baráti köre vagyok, mert borzasztóan kedvesen kezelt! Mondhatni gazsulázott! Még elnézést kért, hogy felhívott, hogy zavart!! Értitek?! Majd miután neki is elsoroltam, elment intézkedni, de elnézést kért amiért leteszi a kagylót, de bitosított, hogy hamarost hívni fog! És még kétszer hívott, másodszor éreztem hangján, hogy nincs nekem ADSL-m. Aszonta, nincs hely, csurig van a port, és a közeljövőben nem bővítenek, nagyon sajnálja. Csak ha valaki lemondaná.....Megköszöntem.
Ekkor nem otthon voltam, hazafelé menetben barátnál Dunawebnél megrendelve egy csomag, élénken érdeklődve, hogy valyon kiszálltnak vesznek vagy folyamatosnak mert ha előbbi, akkor kétezerrel többet fizetek.....
Lényeg: Most 21. van. Ma délutántól van Internetem, 1536/128, 12 hónapos, 5500 ft, lehetett volna 6 hónapra is de trécomból elegem van, itt más meg nincs. Megfogadtam a jó kis D.webet nem szidom többé, itt a helyem, ami a T-basz...al történt azt meg nem ragozom mert számtalan ehhez hasonlót olvasok itt a fórumokban. Azért nagyon nehéz megérteni, hogy merre tartunk. Hogy mi lesz ennek a vége. De ha mi egy csekket nem fizetünk be időben!..../COLOR]