Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 0:23
Ki van ez találva jól, ne aggódjatok. A marketing tudománya lehetővé teszi, hogy jól közelíthetően előre lehessen jelezni a fogyasztási adatokat. Persze mindig van benne bizonytalanság, de szerintem aki jól benne van a játékiparban és komolyan is veszi a munkáját az jó közelítéssel meg tudja mondani, hogy az éppen aktuális "játékipari időjárás" függvényében (milyen húzó címek jelennek meg éppen, mit jelentenek be éppen, milyen a konzolok fogadtatása, milyen a vásárlói kedv, amit az aktuális dátum is módosíthat, lásd ünnepek vagy vakáció) mennyi ideig lehet fenntartani a hisztérikus vásárlói kedvet.
Mert azzal lehet igazán nagyot kaszálni, valamint ez az, ami önműködő reklámként is funkcionál. A fórumokon a reklám nagy részét elvégzik ingyen a rajongók, de a megfelelő terítéssel ez tovább lehet fokozni. Én például teljesen el is felejtkeztem volna a játék megjelenéséről, ha reggel a buszmegállóban nem egy plakát fogad. De így még az én figyelmemet is megfogták.
Ha pedig majd lejjebb apad a vásárlói kedv az első hullám után, akkor ügyes akciókkal elég jól fenn lehet tartani. Ha pedig már kifutni látszik a nagy hullám konzolon és a tanulmányok is azt mutatják, hogy elég sokat eladtak, akkor majd elkezdik libegtetni a PC-re készülő játékot. Ekkor majd jól felspannolja magát minden PC játékos, aki eddig finoman habzó szájjal várta a megjelenést és nem vett konzolt. Aztán megismétlik a konzolos indítást pécén is, persze az adott platform sajátosságaihoz igazított módon.
És mindenki boldog. A fogyasztók fogyasztanak, az eladók eladnak.
Az ingame videókat nézegetve egyébként nekem is nagyon megtetszett. A GTA-sorozatban mindig is volt egy elég erős "elbitangolós" szál, amikor fel lehetett függeszteni a fő szálat és lehetett csak kocsikázni vagy alküldetéseket csinálni. Ez jön be nekem a legjobban. És persze az új verzióban a részletesség bámulatos.
Üdv!

Súgó
A téma zárva.