HWSW Informatikai Kerekasztal: lg laptop lövéskor lefagy - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

lg laptop lövéskor lefagy az lg le50 és a counter-strike esete

#1 Felhasználó inaktív   lesujtas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 07. 14:39

Hello!
Bocs a hülye címért, de tömören ez a problémám.
Van egy LG LE50-54SH laptopom, egy hónapja lett véve. OEM xp home(meg ubuntu linux, de ez most nem lényeges) van rajta. Szinte minden játék amit  próbáltam(Conter-Strike 1.6/Source, DoD:S, Postal 2) amikor sok lövést adok le akkor a winyó elkezd tekerni, a kép és a hang beakad. Nem minden esetben, csak véletlenszerűen(értsd: amikor épp nem kéne). Hiába nyomogatom a ctrl-alt-del-t, alt-f4-et és a windows gombot, nem történik semmi. Már újra lett a Windows telepítve, a csodálatos lg intelligent update elméletileg a legfrissebb drivereket szedte le. Linux alatt nincs ilyen gondom a lövésekkel(bár csak az et-t próbáltam), de nem akarok tökölni a cs-vel alatta(új kernel etc).
Előre is kösz a segítséget!

#2 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 07. 17:51

tapipad driver hibája lehet első blikkre

----atyuska----

#3 Felhasználó inaktív   lesujtas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 18:32

Én hangkártyagondra gyanakodtam, a vezpultban az audio eszköz speciális tuljadonságainál mindent minimumra vettem, akkor se volt jó.
Mindjárt megpróbálkozom a "Synaptics pointing device driver" leszedésével. 25 mega a cucc.

#4 Felhasználó inaktív   lesujtas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 18:43

Leszedtem, változatlan a helyzet. Az első három lövéssel kifagyaszottam.
(elfelejtettem volna említeni, hogy nem a tapipadot használom, hanem egy külső usb-s Genius egeret?)
Azért kösz hogy próbáltál segíteni :)

#5 Felhasználó inaktív   lesujtas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:48

Ma ubuntuval is próbátam játszani(Warsowt), azalatt is ugyanígy lefagyott. Egy ideig tekert a vinyó, aztán abbahagyta, a kép és a hang meg beragadt. Nem reagált se a numlockra, se a ctrl-alt-f*-ra se.
Lehet, hogy hardver hiba és vissza kell vinni?
(biosban semmit se állítgattam)

#6 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 11:56

másik egérrel is nézd meg előtte, vagy másik usb-ben, ha még ezeken esetleg nem vagy túl

----atyuska----

#7 Felhasználó inaktív   lesujtas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 12:23

Ez az egyetlen usb-s egér a háztartásban, ps2 nyílást meg nem találtam(vagy csak én vagyok láma). Átraktam más usb-kbe, de a helyzet változatlan.

#8 Felhasználó inaktív   lesujtas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 16:49

Megvártam mi történik ha sokáig hagyom lefagyva. Az eredmény egy gyönyörű kékhalál. A hibakód egy kernel_data_inpage_error, aminek szerintem a memórialapokhoz van köze, mindjárt csinálok is memória tesztet. Megemlíti még az atapi.sys-t is ami megmagyarázná a winyótekerést, de mi köze van hozzá? Guglizok meg memóriát ellenőrzök, a fejleményeket majd megosztom.

szerk: Utánnanéztem, hibás a pagefile. Irány a scandisk.

Szerkesztette: lesujtas 2006. 10. 08. 16:57 -kor

#9 Felhasználó inaktív   lesujtas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 08. 18:04

Megvolt a chkdsk /f /r, nem tudom mi lett az eredménye, mert mire visszaértem már vége volt és várt a login képernyő. Nem találtam a c:\-ben found000 szerű fájlokat. Azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha letiltanám a page filet, meghagynám a régit, hogy lefoglalja a hibás blokkokat és újat csinál remélhetőleg jobb helyen. Ha nem jövök rá magamtól hogy hogy kell majd megkérdem :) .
Csináltam egy rendkívűl jó minőségű videót amint fagy és épp akkor ütött be a kék halál.
Szerintetek jobb lenne, ha mégis visszavinném a boltba?

#10 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 09:41

Még két dolgot próbálj ki: tiltsd le a hangkártyát és úgy játsz, tehát így hang nélkül. Illetve próbálkozz meg egy frisebb "alaplapi" chipsettel, de ne az lg-től, hanem attól a cégtől amilyen chipsetes az alaplap. Tehát ha via-s, akkor a via-tól, ha intel, akkor az intel-től, ha nv-s, akkor az nvidiától és így tovább...
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#11 Felhasználó inaktív   droland 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 09:44

Ha letiltott hangkártyával is csinálja, akkor valószínűleg vincsi hiba (maga az atapi.sys erről tanúskodik), ha letiltott hangkártyával nem csinálja, akkor hangkártya hiba, vagy hangkártya driver hiba.

Nézz be az eseménynaplóba is...
Laptop / C2D 5550 / 2Gb / 160Gb / X3100 / Intel 965 / XP SP3

#12 Felhasználó inaktív   lesujtas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 17:24

Kösz! Letilottam a hangkártyát(eszközkezelő->hang,video,játék->sigmatel high definition audio codec) és csodák csodájára akárhányszor lőttem még be se szaggatott. Az utolsó próbálkozásom óta már telepítettem újra a wint, akkor is még fagyott. A rendszernaplót hogy is lehet elérni?  :confused: (szerk: időközben a súgóval megtaláltam)
Mindjárt szerzek egy everestet és felnézek a sigmatel oldalára.

Szerkesztette: lesujtas 2006. 10. 17. 17:25 -kor

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó