HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 26. 21:56

Idézet: gemini - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 20:24

köszi a második linket szabi.
az jött ki ismételten, hogy a nec s-ips monitorja veri a 20" wide mezőnyt :)
és érdekes, hogy az elméletileg ugyanazon paneles dell 2007wfp nem teljesit ugyanolyan szépen....
szóval ha visszaveszem az "álmaim monitora" kategóriába a dell-t, akkor annyi erővel a p-mva panlees belinea 102030w is bekerülhet....

maradok a nec-nél :D (meg a samsung 971p-nél)

Nos én is ezt irtam fless-nek a PH! fórumán, de erre azt válaszolta, hogy mind a kettőben ugyanaz a panel van. Itt az egész topic csak tudd, másodszor is rákérdeztem, mivel nekem is ugy tünt, hogy a képek alapján nem ugyanaz, de újfent azt irta, hogy ugyanaz, és a behardware-en a régi paneles dell van.
Azt elég sok helyen olvasni, hogy a dell szereti váltogatni a paneleket anélkül, hogy ezt a felhasználók tudomására hozná, szóval nem tartom kizártnak, hogy ugyanaz.

Viszont volt egy másik megjegyzése is a tesztelőknek ami feltünt:
"We see that letters on 22" monitors are noticeably smaller than with 4/3 on 15” and 19"s. In practice, we found them perfect for those who don´t want to end up with tired eyes like with 20" monitors."
Erre már korábban én is rákérdeztem itt a fórumban, hogy mennyire olvashatóak a szövegek egy 20" wide-on, mivel az egyik legkissebb képpont méretűek:
Kép

Ezek szerint a tesztelők szemét a 20" wide kis képpontmérete fárasztotta!?  :think:
Mindig találok valamit ami elbizonytalanít.  :D

Az ideális méret a 21" wide-on van szerintem, ilyet viszont csak a samsung gyárt erre viszont fentebb irtam, hogy a képek alapján a 8ms MVA és a 8ms PVA panel között a kisautós képek alapján különbség van.
Nem értem a samsungon és az eizo-n kivül más miért nem gyárt monitort a samsung 21" wide paneljével!?  :think:
Mivel a 20" wide AUO panellel több gyártó hozott ki monitort.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 12. 26. 21:58 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#902 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 22:18

jelenleg egy 17" crt-n bámulom a világot, jó lenne valami viszonyitás ehhez képest is :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#903 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 26. 22:38

Idézet: gemini - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 22:18

jelenleg egy 17" crt-n bámulom a világot, jó lenne valami viszonyitás ehhez képest is :)

Ennek én is tudnák örülni mivel nekem is 17" crt-m van és csak ehhez tudok hasonlítani.  :cool:
17" tft előtt már dolgoztam több tipussal is, de azoknak is nagyobbak a pixeleik mint a 20" wide-nak.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#904 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:37

Arra azért felhivnám a figyelmedet, hogy a nec monitora adott fényviszonyok esetén eléggé tükrözödik.

Kép
Kép
Kép

Sötétben, nem vészes. Illetve nem tudom a mindennapi használatban ez mennyire látható, mert gondolom a fényképezőt most kifejezetten a tükrözödés fotózására állították be. Egyébként itt az egész teszt;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#905 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 08:49

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 21:56

Nem értem a samsungon és az eizo-n kivül más miért nem gyárt monitort a samsung 21" wide paneljével!?  :think:

Gyártott a HP.
Egyébként én nem látom értelmét ezeknek a pixperan fényképeknek, egyszerűen nem az van a valóságban, hogy na akkor xy monitornak a pixperan fényképén 3 kocsi láccik, a másiknak 2, akkor az utóbbi a jobb. Az utánhúzást csak szemmel lehet felmérni. Ráadásul a pixperan kocsis képen nincs is sötét árnyalat, miközben ott szokott láccani a legjobban az utánhúzás.

#906 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 09:20

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 8:49

Gyártott a HP.
Egyébként én nem látom értelmét ezeknek a pixperan fényképeknek, egyszerűen nem az van a valóságban, hogy na akkor xy monitornak a pixperan fényképén 3 kocsi láccik, a másiknak 2, akkor az utóbbi a jobb. Az utánhúzást csak szemmel lehet felmérni. Ráadásul a pixperan kocsis képen nincs is sötét árnyalat, miközben ott szokott láccani a legjobban az utánhúzás.

A HP-ről nem tudtam.
Azért nem lenne rossz, ha a többi gyártó is előállna ezzel a penellel szerelt monitorral.

Az utánhúzással kapcsolatban igazad van, de nekem nincs más módom ezt ellenőrizni, csak a tesztképek alapján.

Viszont a módszert amit az utánhúzás megmutatására használnak jobbnak találom mint a gépen készített printscreen, mert az egyáltalán nem mutatja a valóságot.

A legjobb módszer viszont szerintem az, mikor külső kamerával vesznek fel egy játék részletet, persze az lenne az ideális, ha a kamera 60 kép/sec sebességgel tudna felvenni.
Korábbi tesztekben ti ezt csináltátok is de most a wide tesztben elmaradt.

Amit a behardware-en hiányolók, az a monitorok feketéjéről készített képek, ezt ti a PH!-n mindig megcsináljátok.
Most a 22" wide tesztjükben kifejezetten érdekelt volna, mert a PH-n volt egy 22" wide viewsonic annak a feketéje elég gáz, jó lett volna látni vajon a többi is ilyen vagy ott jobban megoldották.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#907 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 10:31

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 8:37

Arra azért felhivnám a figyelmedet, hogy a nec monitora adott fényviszonyok esetén eléggé tükrözödik.
[képek]
Sötétben, nem vészes. Illetve nem tudom a mindennapi használatban ez mennyire látható, mert gondolom a fényképezőt most kifejezetten a tükrözödés fotózására állították be. Egyébként itt az egész teszt;)

Üdv
szabi

tudom, köszi :)
azt hiszem mostanra minden létező tesztet és véleményt elolvastam ról a neten.
nálam a felhasználás:
- net/office
- game
filmezni van dvd lejátszó, photoshop-hoz meg nem is értek. az összes képszerkesztés eddig kimerült annyiban, hogy pant-ben kihuztam fehérrel a kocsinak a rendszámát, amikor feltettem a hasznaltauto.hu-ra :D
a játék gyakorlatilag counter-strike:source az esetek 99%-ában.

Szerkesztette: gemini 2006. 12. 27. 10:31 -kor

Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#908 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 11:01

Bocs, már megint túlbuzogtam.  :cool:

Pedig a múltkor is ez volt, és akkor már megbeszéltük, hogy ezeket a teszteket már te is olvastad.  :)

Most jutott eszembe, fLeSs mi a véleményed a behardware-s srácok véleményéről:
"We see that letters on 22" monitors are noticeably smaller than with 4/3 on 15” and 19"s. In practice, we found them perfect for those who don´t want to end up with tired eyes like with 20" monitors."

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#909 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 11:06

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 9:20

A HP-ről nem tudtam.
Azért nem lenne rossz, ha a többi gyártó is előállna ezzel a penellel szerelt monitorral.

Az utánhúzással kapcsolatban igazad van, de nekem nincs más módom ezt ellenőrizni, csak a tesztképek alapján.

Viszont a módszert amit az utánhúzás megmutatására használnak jobbnak találom mint a gépen készített printscreen, mert az egyáltalán nem mutatja a valóságot.

A legjobb módszer viszont szerintem az, mikor külső kamerával vesznek fel egy játék részletet, persze az lenne az ideális, ha a kamera 60 kép/sec sebességgel tudna felvenni.
Korábbi tesztekben ti ezt csináltátok is de most a wide tesztben elmaradt.

Amit a behardware-en hiányolók, az a monitorok feketéjéről készített képek, ezt ti a PH!-n mindig megcsináljátok.
Most a 22" wide tesztjükben kifejezetten érdekelt volna, mert a PH-n volt egy 22" wide viewsonic annak a feketéje elég gáz, jó lett volna látni vajon a többi is ilyen vagy ott jobban megoldották.

Üdv
szabi

HP f2105, de ezt írtam is a mostani cikkben.

A pixperanban "printscreen"-nel készített kép mutatja a valóságot, igaz a végeredmény eléggé függ a készítőjének a szemétől, szóval gyakorlatilag ez sem igazán megbízható.
Ezt a 60 kép/s dolgot kipróbálom, és ha beválik, akkor alkalmazzuk. De azt már tapasztaltam, hogy az újabb 8 vagy annál alacsonyabb válaszidejű monitoroknál ezzel nem lehet kimutatni semmit, legalábbis a mi kis fényképezőgépünk erre nem alkalmas. :) A Samsung 193P-nél a maga 20 ms-es válaszidejével még jó tesztalany volt erre, de az újabb monitorokon nem látszik semmi.

#910 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 11:08

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 11:01

Most jutott eszembe, fLeSs mi a véleményed a behardware-s srácok véleményéről:

Üdv
szabi

Én windowsban mindig a monitor méretének megfelelően felnagyítom a betűket, szóval engem ez sosem foglalkoztatott és nem is zavart. Nekem most 21"-os 4:3-as monitorom van, de volt már 19 és 17"-osom is, de számomra ez nem okozott gondot sosem (még nem is gondoltam rá).

Szerkesztette: fLeSs 2006. 12. 27. 11:10 -kor

#911 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 12:52

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 11:06

HP f2105, de ezt írtam is a mostani cikkben.
Figyelmetlen voltam, megesik néha-gyakran. Bocsi.  :respect:

Idézet

A pixperanban "printscreen"-nel készített kép mutatja a valóságot, igaz a végeredmény eléggé függ a készítőjének a szemétől, szóval gyakorlatilag ez sem igazán megbízható.
Mivel ez a printscreen módszer a crt-m esetén is egy kis csóvát mutatott, nem nagyon tudom elfogadni ezt a módszert hitelesnek.
Ellenben a behardware-s módszer számomra jobbnak tünik.

Idézet

Ezt a 60 kép/s dolgot kipróbálom, és ha beválik, akkor alkalmazzuk. De azt már tapasztaltam, hogy az újabb 8 vagy annál alacsonyabb válaszidejű monitoroknál ezzel nem lehet kimutatni semmit, legalábbis a mi kis fényképezőgépünk erre nem alkalmas. :) A Samsung 193P-nél a maga 20 ms-es válaszidejével még jó tesztalany volt erre, de az újabb monitorokon nem látszik semmi.
Nem tudom mivel lehet 60 kép/sec sebességgel mozgóképet felvenni? Az én fényképezőm max 30-at vesz fel. Ezen a monitoron elég jól látszik mi a gond, de ha jól emlékszem ez 15 kép/sec sebességgel volt rögzítve, azért jobb lenne 60-nal felvenni.

Idézet

Én windowsban mindig a monitor méretének megfelelően felnagyítom a betűket, szóval engem ez sosem foglalkoztatott és nem is zavart. Nekem most 21"-os 4:3-as monitorom van, de volt már 19 és 17"-osom is, de számomra ez nem okozott gondot sosem (még nem is gondoltam rá).
Ezek mind nagyobb pixelű monitorok mint a 20" wide.

Kép

Persze nyilván úgy állítod ahogy neked jó, csak kiváncsi voltam ti ezt megfigyeltétek e mikor teszteltétek a 20-21-22" wide monitorokat.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#912 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 27. 14:06

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2006. dec. 26., kedd - 20:13

Üdv! Valamelyikőtöknek van valamilyen tapasztalata a Samsung 19" 940bw LCD monitorral kapcsolatban? Haver ilyet akar venni főleg játékra használná akinek van valamilyen tapasztalata ezzel a monitorral kapcsolatban azt megkérném, hogy ossza meg velem. Előri is kösz a help-et  :respect:

Én most vettem, és eddig tetszik, bár nem volt rá sok időm. Játékokban utánhúzást nem észleletem.
Annyit döntsön el a haverod, hogy mikel játszana, mert lehet, nincs az adott gaméhoz wide-támogatás, akkor meg felesleges, jobban jár a sima 5:4essel, bár nekem a desktopon is tetszik a wide.
KomposztWC

#913 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 14:29

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 12:52

Ezek mind nagyobb pixelű monitorok mint a 20" wide

a Compaq 7010-es notebookom 15" wide képernyőre zsúfol 1680x1050 pixel: na, az tényleg kicsi! (ha jól számolom pont, 0,2 mm egy képpont)
de nem ez a gond vele (azt egyébként is közelebbről nézi az ember), hanem a nemlétező színhűség: még szöveges weboldalakon is föltűnő, h más színe szokott lenni egy igazi monitoron

szóval legföljebb közelebb húzod, vagy tényleg nagyobbra skálázod a betűket, nincs jelentősége
még mindig jobb, mint ha a túl nagy pixelek láthatóak lennének

#914 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:00

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 12:52

Mivel ez a printscreen módszer a crt-m esetén is egy kis csóvát mutatott, nem nagyon tudom elfogadni ezt a módszert hitelesnek.

Az érdekes lehet, ugyanis a CRT-nek nincs utánhúzása.
Csak arra tok gondolni, hogy nemtod használni a programot vagy nem érted, hogy hogyan kell használni.

#915 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 19:38

Idézet: fLeSs - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:00

Az érdekes lehet, ugyanis a CRT-nek nincs utánhúzása.
Csak arra tok gondolni, hogy nemtod használni a programot vagy nem érted, hogy hogyan kell használni.

Nem foglalkoztam a progi beállításaival, csak elindítottam, aztán "printscreen" a progin belül.
Ezek szerint nem ilyen egyszerü.  :cool:
Pedig gyorsan megállapítottam, hogy nem jó a progi mert azt hiszi egy crt-ről, hogy utánhúz.  :D

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#916 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:01

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 19:38

Nem foglalkoztam a progi beállításaival, csak elindítottam, aztán "printscreen" a progin belül.
Ezek szerint nem ilyen egyszerü.  :cool:
Pedig gyorsan megállapítottam, hogy nem jó a progi mert azt hiszi egy crt-ről, hogy utánhúz.  :D

Üdv
szabi

Akkor igazam volt. íme egy kis magyarázat hozzá (egyik korábbi cikkemből másolom ki neked), sztem érthető (nagyjából) :D: "De hogy mindezt képekkel is illusztráljuk, a PixPerAn nevezetű programot vetettük be, mellyel, ha szubjektív módon is, de ábrázolható az egyes TFT-k utánhúzása. Egy, a képernyőn jobbról-balra száguldozó (vagyis utánhúzást produkáló) alakot kell különböző paraméterek beállításával megörökítenünk, lefényképeznünk a programon belül. Ehhez persze jó szem kell, hiszen minimális különbségeket is észre kell vennünk ahhoz, hogy a végeredményül kapott „utánhúzás-képkocka” valóban olyan legyen, amilyet a monitor ténylegesen produkál."

#917 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:44

Köszi szépen, nem hittem, hogy ennyi mindent állítgatni kell.  :cool: :D

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#918 Felhasználó inaktív   Shodan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 27. 20:50

Tudok mondani valami értelmes monitort 60-65 körül a samsung 940n-en kívül?
Nem EU-s!

#919 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 27. 21:29

Idézet: Shodan - Dátum: 2006. dec. 27., szerda - 20:50

Tudok mondani valami értelmes monitort 60-65 körül a samsung 940n-en kívül?

LG monitorok plusz egy wide LG L194WT-SF, nincs DVI egyiken sem. Szerintem az L1952S, de látnod kellene, hogy téged zavar e a dinamikus kontraszt.
Árakat meg innen szedtem, mind 65 alatt van.

SZERK: A wide-on lehet, hogy mégiscsak van DVI.

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 12. 27. 21:31 -kor

BF2 / Kép / BF3

#920 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 27. 23:11

A Samsung 940BW pont 65 a ITT, és nem rossz szerintem, van DVI is.
KomposztWC

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.