HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 15. 12:31

Megőrülök, sehol nem találtam xVA paneles LCD-t kiállítva (Saturn, MM, Mikland, Bluefish közül) de azt legalább sikerült eldöntenem, hogy a 19-es wide az kicsi :)

Tud valaki tippet adni, hogy hol tudnék összehasonlítani élőben egy TN-es és egy xVA-s monitort? Az mindegy, hogy mekkora, csak a panel számít, meg azért az AR legyen ugyanolyan.

#42 Felhasználó inaktív   djviktorio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 16:31

b2b, g2g, meg mittomén... ezek mik??? bocs, tiszta gáz vagyok ilyen téren.... mivel nemnagyon kaptam kérdésemre válaszokat, ezért nézelődtem picikét, és kinéztem magamnak egy SAMSUNG 740N meg egy 913N moncsit... kérdeném, hogy vannak-e tapasztalatok ezekkel kapcsolatban... valakinek valami??? egy-két info a két moncsiról!

913n ( http://cellcom.hu/im...ONITOR/913N.jpg )
-------
Modell kód MJ19ESKSB/EDC
Panel Látható képméret 19'
Képpont távolság (mm) 0.294
Fényerő (typ.) 300 cd/㎡
Kontraszt arány (typ.) 700:1
Látószög (H/V) 160˚/160˚ (CR>5)
Válaszidő (ms)(typ.) 8
Frekvencia Vízszintes frekvenciatartomány (kHz) 30~81
Függőleges frekvenciatartomány (Hz) 56-75
Maximális felbontás 1280x1024
Színmélység 16.2 Mil.
Bemeneti jelzés Bemeneti videójel Analóg RGB
Jeltípus Szeparált H/V,Kompozit SOG
Plug & Play DDC 2B
USB beállítás N/A
Energiafogyasztási adatok Bekapcsolva 38 Watts (Max.)
DPMS mód <1 Watt
Tápegység típusa Beépített 
Multimédiás hangszóró x
Bemeneti aljzat VESA 100㎜
TCO TCO'03 (Ezüst)/TCO'99
Szín Ezüst, fekete, elefántcsont
Egyéb tartozékok 
Méretek Szett (Sz x M x Mély) mm (állvánnyal) 416.6x349.4x215.5 (Szimpla) 416.6x420.6x200.0 (HAS)
Szett (Sz x M x Mély) mm (állvány nélkül) 416.6x349.4x60.2
Csomagolással (Sz x M x Mély) mm 509x494x150 (Szimpla) 535x443x235 (HAS)
Súly Szett (kg) 6.0 (Szimpla) / 7.2 (HAS)
Csomagolással (kg) 7.6 (Szimpla) / 9.0 (HAS)
Extra tulajdonságok Szűk figyelőablak, Magic Tune, Biztonsági mód (Down Scaling up to UXGA), MagicBright
Állvány Típusa Szimpla, HAS
Funkció Általános

740N ( http://www.notebooks...es/940n_600.jpg )
------
Modell kód LS17HAAKS/EDC
Panel Látható képméret 17'
Képponttávolság (mm) 0.264
Fényerő (tipikus, cd/㎡) 300 cd/㎡
Kontrasztarány (tipikus) 600:1
Látószög (H/V) 160˚/160˚ (CR>5)
Válaszidő (ms) (tipikus) 8
Frekvencia Vízszintes frekvencia-tartomány (kHz) 30~81
Függőleges frekvencia-tartomány (Hz) 56-75
Maximális felbontás 1280x1024
Színmélység 16.2 Mil.
Bemeneti jel Bemeneti videójel Analóg RGB
Jeltípus Szeparált H/V, Kompozit H/V, SOG
Plug & Play DDC 2B
USB elosztó O
Energiafogyasztási adatok Bekapcsolva 34 Watt (max.)
DPMS mód X
Tápegység típusa Beépített
Multimédia hangszórók X
Falra szerelhetőség VESA 75 ㎜
TCO minősítés TCO'99
Szín Fekete, Ezüst, Elefántcsont
Egyéb tartozékok
Méretek Szett (Sz x M x Mély)
mm (állvánnyal) 366x379.3x200
Szett (Sz x M x Mély)
mm (állvány nélkül) 366x301.4x60.2
Csomagolással
(Sz x M x Mély) mm 443x435x132
Súly Szett (kg) 3,4
Csomagolással (kg) 4,6
Extra tulajdonságok MagicColor, MagicBright2, MagicZone
MagicTune
Állvány Típusa Normál / Állítható magasságú
Funkció Forgatható

Szóval plíz véleményeket várnék holnap lenne a rendelés!
a 19-est az jobban használnám játékokra meg filmekre.... a 17-esen is lenne filmezés játék azért kevésbé... kicsit összevagyok zavarodva pixelhiba meg hasonlók miatt, hogy mennyire problémásak ezek a samsungok stb... meghát ez a válaszidő kérdés.... most akkor ezekkel a 8ms- monitorokkal ne is kezdjek játszani vagy hogy van??? mennyivel másabb a képe... eddig csak sima "nagy" monitorjaim voltak, szóval nem is vágom mi lehet a különbség.... szóval teljesen "alfa-béta" vagyok e téren! :D szóval plíz segítsetek!  :respect:

#43 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 10. 15. 16:57

Üdvözlök mindenkit!

Csak szeretném megosztani tapasztalataimat egy samsung monitorról. Kedden vásároltam egy 931C típusú monitort, gondolván, hogy mivel ez már 97%-os színprodukcióra képes, 2Ms válaszidejű, tökéletes lesz játékra filmre (ezt így is reklámozzák, boltban, samsung honlapján stb..) Most hétvégére vált világossá, hogy mekkora átverés áldozata is lettem, sikerült bedőlnöm a reklámnak. Mivel boltban nem nagyon volt lehetőség tesztelésre ezér csak a fórumokon olvasottak után vásároltam.
Miután beüzemeltem a monitort minden szép és jó volt, telesen elégedett voltam a színekkel, a kinézettel meg úgy mindennel. De mikor lett egy kis szabadidőm filmezésre játékra, akkor teljesen elsápadtam, elkezdtem játszani a Battlefield 2-vel és azt tapasztaltam, hogy a távoli tárgyak, repülők és egyéb járművek körül egér mozgatásakor rózsaszínes szürkés homályos elnyúlás jelent meg, (mint később megtudtam ez az Overshoot probléma), gondoltam valami rosszul van beállítva, rátaláltam a beállításoknál arra, hogy RTA, sikeresen átállítottam on-ról, OFF-ra és láss csodát minden szép és jó lett, csak hogy később azt is megtudtam, hogy ha kikapcsolom az RTA-t akkor  monitor válaszideje jelentősen lecsökken, 8Ms környékére, ráadásul a monitor ki és bekapcsolása után az RTA ismét autómatikusan ON állásba kerül! Kipróbáltam más játékokkal is BF 1942, Cod2, és ott is ezt tapasztaltam. Mikor elkezdtem filmezni következő volt ajelenség, nagyon sötét kép, és a háttérben a tárgyak hátterek stb.. nagyon pixelesek és remegnek! Ezen sem tudtam korrigálni. Most ott tartok, hogy letelt a 3 nap cseregarancia, készítettem egy videót játékról, (jól látható rajta az említett probléma) amit egy levélhez csatolva elküldtem a samsungnak és az üzletnek ahol vásároltam, hogy bizony elég csúnyán át lettem verve. Az az igazság, hogy nem sok jóra számítok. Csak szomorú vagyok, hogy kiadtam 100000Ft-ot egy monitorért és csupa csalódás az egész. Eddig CRT monitorom volt, nagyon nehéz volt a döntés , persze  tudtam, hogy a tft-monitornak nem lesz ugyan olyan a képe mint a CRT-nek de azért ennyire rosszra nem számítottam!!! Aki monitor vásárlás előtt áll, nem ajánlom a következő típusokat, 940BF, 931BF, 931C, meg azokat amikben RTA processor van, mert mind ugyan ezt fogják produkálni!!! Az a vicc, hogy bármelyik üzletbe megkérdezi az ember, vagy egyáltalán a samsung oldalán körülnéz mindenhol azt írják, hogy játékra filmezésre a legtökéletesebb választás!!!

Legyen ez jó tanulság mindenki számára, akit érdekel a videó, hogy mi a jelenség szívesen elküldöm!
Holnap kiderül, hogy mire jutottam a monitorommal, kapcsolatban. (félek el leszek hajtva a .....-ba)
:(  :(

Szerkesztette: Rocker Legény 2006. 10. 15. 17:04 -kor

#44 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 17:31

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 17:57

Üdvözlök mindenkit!

Csak szeretném megosztani tapasztalataimat egy samsung monitorról. Kedden vásároltam egy 931C típusú monitort, gondolván, hogy mivel ez már 97%-os színprodukcióra képes, 2Ms válaszidejű, tökéletes lesz játékra filmre (ezt így is reklámozzák, boltban, samsung honlapján stb..) Most hétvégére vált világossá, hogy mekkora átverés áldozata is lettem, sikerült bedőlnöm a reklámnak. Mivel boltban nem nagyon volt lehetőség tesztelésre ezér csak a fórumokon olvasottak után vásároltam.
Miután beüzemeltem a monitort minden szép és jó volt, telesen elégedett voltam a színekkel, a kinézettel meg úgy mindennel. De mikor lett egy kis szabadidőm filmezésre játékra, akkor teljesen elsápadtam, elkezdtem játszani a Battlefield 2-vel és azt tapasztaltam, hogy a távoli tárgyak, repülők és egyéb járművek körül egér mozgatásakor rózsaszínes szürkés homályos elnyúlás jelent meg, (mint később megtudtam ez az Overshoot probléma), gondoltam valami rosszul van beállítva, rátaláltam a beállításoknál arra, hogy RTA, sikeresen átállítottam on-ról, OFF-ra és láss csodát minden szép és jó lett, csak hogy később azt is megtudtam, hogy ha kikapcsolom az RTA-t akkor  monitor válaszideje jelentősen lecsökken, 8Ms környékére, ráadásul a monitor ki és bekapcsolása után az RTA ismét autómatikusan ON állásba kerül! Kipróbáltam más játékokkal is BF 1942, Cod2, és ott is ezt tapasztaltam. Mikor elkezdtem filmezni következő volt ajelenség, nagyon sötét kép, és a háttérben a tárgyak hátterek stb.. nagyon pixelesek és remegnek! Ezen sem tudtam korrigálni. Most ott tartok, hogy letelt a 3 nap cseregarancia, készítettem egy videót játékról, (jól látható rajta az említett probléma) amit egy levélhez csatolva elküldtem a samsungnak és az üzletnek ahol vásároltam, hogy bizony elég csúnyán át lettem verve. Az az igazság, hogy nem sok jóra számítok. Csak szomorú vagyok, hogy kiadtam 100000Ft-ot egy monitorért és csupa csalódás az egész. Eddig CRT monitorom volt, nagyon nehéz volt a döntés , persze  tudtam, hogy a tft-monitornak nem lesz ugyan olyan a képe mint a CRT-nek de azért ennyire rosszra nem számítottam!!! Aki monitor vásárlás előtt áll, nem ajánlom a következő típusokat, 940BF, 931BF, 931C, meg azokat amikben RTA processor van, mert mind ugyan ezt fogják produkálni!!! Az a vicc, hogy bármelyik üzletbe megkérdezi az ember, vagy egyáltalán a samsung oldalán körülnéz mindenhol azt írják, hogy játékra filmezésre a legtökéletesebb választás!!!

Legyen ez jó tanulság mindenki számára, akit érdekel a videó, hogy mi a jelenség szívesen elküldöm!
Holnap kiderül, hogy mire jutottam a monitorommal, kapcsolatban. (félek el leszek hajtva a .....-ba)
:(  :(

Ha online vetted, akkor 8 napos a cserejog, más esetben egyáltalán nincs. A 3 napos már megszűnt, de valahogy úgy érzem, hogy vissza fogják venni a monitorodat, nagyon igyekeznek hogy pozitivek legyenek a visszajelzések. Egyébkétn az nem lehet, hogy hibásat kaptál?

#45 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 17:43

Hello

Örülök, hogy ilyen optimista vagy, ez jól esik, sajnos nem online vettem, de honnan tudod, hogy nincs 3-nap csere??? én úgy tudtam mindenhol így van? Onnan gondolom, hogy, nem rossz a monitor, mert másnak is volt ilyen jelenség más típusú monitornál, és a csere sem volt jobb!!

#46 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:19

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 18:43

Hello

Örülök, hogy ilyen optimista vagy, ez jól esik, sajnos nem online vettem, de honnan tudod, hogy nincs 3-nap csere??? én úgy tudtam mindenhol így van? Onnan gondolom, hogy, nem rossz a monitor, mert másnak is volt ilyen jelenség más típusú monitornál, és a csere sem volt jobb!!

Pár éve volt egy jogszabályváltozás, de sok üzlet ezt nem tudja ;) A prohardveren volt egy cikksorozat a garanciát illetően, ez is benne volt.

#47 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:24

Idézet: fotel - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:19

Pár éve volt egy jogszabályváltozás, de sok üzlet ezt nem tudja ;) A prohardveren volt egy cikksorozat a garanciát illetően, ez is benne volt.

Tehát nyugodtan érvelhetk az üzletben a 8 napos cserével??? Te milyen monitort ajánlanál e-helyett??

#48 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:24

Idézet: fotel - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:19

A 3 napos csere nem szünt meg, csak 1 picit módosult! :) Régebben akkor is visszacserélték, ha nem tetszett pl. a színe a terméknek, de most már csak abban az esetben van csere, ha a termék a vásárló önhibáján kívül hibás! Más esetben nem. ;) Tessék ellátogatni a fogyasztóvédelem fórumára, ahol ezt is meg lehet tudni (többek között)! Ja, a fogyasztóvédelem fóruma: KATT! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#49 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:25

Nem nagyon vágom. A 8 ms-es monitorral, tökéletes a kép, 0 utánhúzással BOOOOOMHEADSHOT!  :confused:  :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#50 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 18:37

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:24

A 3 napos csere nem szünt meg, csak 1 picit módosult! :) Régebben akkor is visszacserélték, ha nem tetszett pl. a színe a terméknek, de most már csak abban az esetben van csere, ha a termék a vásárló önhibáján kívül hibás! Más esetben nem. ;) Tessék ellátogatni a fogyasztóvédelem fórumára, ahol ezt is meg lehet tudni (többek között)! Ja, a fogyasztóvédelem fóruma: KATT! ;)

Hibás termék esetén igen, de a termék elvileg nem hibás. Ennek ellenére szerintem a trend azt mutatja, hogy nagyobb márkák esetén meg afféle szokásjogként meglesz ez a "nem azt kaptam amit vártam" csere.

Egyébként az általad említett esetben tényleg van 3 napos csere az eladási helyen, utána pedig a szerviz dönt a jogosságáról, jelentősen növelt időkeretben.

#51 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:24

Idézet: fotel - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:37

Hibás termék esetén igen, de a termék elvileg nem hibás. Ennek ellenére szerintem a trend azt mutatja, hogy nagyobb márkák esetén meg afféle szokásjogként meglesz ez a "nem azt kaptam amit vártam" csere.

Egyébként az általad említett esetben tényleg van 3 napos csere az eladási helyen, utána pedig a szerviz dönt a jogosságáról, jelentősen növelt időkeretben.

Hi küldtem neked egy mailt, sajnos ilyet sehol sem találtam, hogy 8 nap csere. Mindenhol a 3 napon belüli csere él.

#52 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:28

Idézet: fotel - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 19:37

Természetesen hibás termékre gondoltam! :) A "nem azt kaptam amit vártam" csere a kiskereskedőtől függ! Ha jóba vagy az ottaniakkal, akkor bizony cserélnek! :D

Szerk.: Visszatértve az említett Samsung-os "problémára", nem fogják cserélni! :( 3 napon belül se cserélték másnak (másik fórumon), mivel ez nem hiba (Samsung szerint)! :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2006. 10. 15. 19:31 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#53 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:31

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 20:28

Természetesen hibás termékre gondoltam! :) A "nem azt kaptam amit vártam" csere a kiskereskedőtől függ! Ha jóba vagy az ottaniakkal, akkor bizony cserélnek! :D

Sajnos most először vásároltam náluk, úgy hogy bimbózó kapcsolatot még nem építettünk ki, ilyen nagy összegnél meg félek, hogy nem fognak beleegyezni!!

#54 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 20:28

Szerk.: Visszatértve az említett Samsung-os "problémára", nem fogják cserélni! :( 3 napon belül se cserélték másnak (másik fórumon), mivel ez nem hiba (Samsung szerint)! :rolleyes:

Ezek szerint ezt jól be.....tam. Azért még lejátszom ezt a meccset

#55 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:38

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 20:34

Ezek szerint ezt jól be.....tam. Azért még lejátszom ezt a meccset

Valószínű. :( De azért ne add fel könnyen, elvégre 100eHUF nem kis pénz! :eek: ;)

#56 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:43

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 20:38

Valószínű. :( De azért ne add fel könnyen, elvégre 100eHUF nem kis pénz! :eek: ;)

Itt egyértelmúen a vásárló megtévesztéséről van szó, hiszen a samsung így reklámozza a saját honalpján, hogy az RTA technológiának köszönhetően a játékok filmek többé nem jelenthetnek gondot, tökéletes éles képet garantálnak!!

Wide Color Gamut - 97%-os színreprodukció
  dinamikus kontraszt arány 2000:1
  2 ms válaszidő
  3 üzemmód a színek pontosabb megjelenítése érdekében
  dinamikus és kristálytiszta képek
  multimédiás megoldásokra egyszerűen tökéletes (játékok, filmek)
  lakkfekete külső burkolat
  elegáns LED bekapcsológomb
  PrintViewer funkció
  RoHS tanúsítvány

Ez a hivatalos szöveg!!! No most szerintem a videó amit elküldtem nagyon is rácáfol erre a hazúgságra.

#57 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 19:58

Küldd már el nekem azt a videót, kíváncsi lettem. Vagy akár felrakhatnád valahova, pl. rapidshare.de :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#58 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 20:08

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. okt. 15., vasárnap - 20:58

Küldd már el nekem azt a videót, kíváncsi lettem. Vagy akár felrakhatnád valahova, pl. rapidshare.de :think:

Hi töltöm fölfelé a rapidshare ra. remélem jól csinálom!
Ez a file kiterjesztése PA140009.rar

Szerkesztette: Rocker Legény 2006. 10. 15. 20:09 -kor

#59 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 20:18

http://rapidshare.de...03/PA140009.rar

Na, töltsétek, és értékeljéstek!! köszönöm!!!

#60 Felhasználó inaktív   fotel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 15. 20:37

Elég furcsa ez a video, mintha 256 színben lenne az egész játék. A V-sync nincs esetleg bekapcsolva? Legyen a frissítésed 60Hz és nézdm eg DVI-on.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.