HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 16. 11:10

Virus9AX!
A nehezen megy a váltás dolognál arra gondoltam amit Boba irt, ilyen is van. Kösz Boba.  ;)
Hogy melyik a jobb CPT vagy AUO? Nem tudom, pusztán a paramétereket nézve az előbbi.
Egyébként ezen az oldalon azt irják, hogy a 922-es is AUO panellel szerelt.
Szóval ki tudja mi van benne.  :)
Véleményem szerint jobb lenne, ha a monitor gyártók minden esetben feltüntetnék melyik gyártó paneljét használták a monitorban.
Rocker Legény!
Az LG dinamikus kontrasztot használ, az lehet zavaró, volt korábban egy hozzászolás (kb 3 hónapja) egy 1952-es LG dinamikus kontrasztját zavarónak találta az illető, igaz azt irta menűből kikapcsolható.
Egyébként itt egy teszt az LG-ről. Persze azt hozzátenném, hogy a prad-os srácok minden monitornak jó, vagy nagyon jó minősítést adnak. Szóval ezt is fenntartásokkal kezeld.
Mint gene hozzászolásából láthatod van akit nem zavar és észre sem veszi.
Egyébként gene, ha észre sem veszed nem zavar és elégedett vagy akkor boldog használatot.
Mint fentebb irtam nem mindenki találja zavarónak vagy esetleg észre sem veszi.
Mások meg érzékenyek rá. Ez van.

SZERK: Ezt elfelejtettem, egy kis TFT ismertető gene számára.  :)

Üdv
szabi

Szerkesztette: szabi 2006. 10. 16. 11:12 -kor

az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#82 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:06

Idézet: Rocker Legény - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 11:54

Nézd meg a videót, vagy játsz egy kicsit FPS játékkal és megtudod! Nekem 931C-monitorom van és ezt produkálja! A házat figyelj azaz a ház széleit!! meg a felhőket!!

Day of Defeat:source-szel szoktam játszani, ami lefedi az FPS-t.  :Đ  :Đ  semmi zavarót nem vettem észre.
(hacsak ez nem az: 1280-ban játszottam kicsit, majd kiléptem a severről és visszaállítottam 1024-be, majd beléptem a szerverre és furcsa lilás-magentás színeket láttam a feketés/barnás padlónál, de a játkból való ki- és belépés segített )

filmnél: nagy, sötét részeknél olyat láttam, mintha rosszul lett volna kódolva a divx-es film (nagy feketés, pixeles pacák) bár idáig csak játék trailer-eket néztem rajta. évente, ha megnézek 5 filmet a PCn, akkor az már sok.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#83 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:14

Idézet: szabi - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 12:10

SZERK: Ezt elfelejtettem, egy kis TFT ismertető gene számára.  :)

köszi, hasznos volt  :respect:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#84 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:38

Sziasztok!
Hasznalok egy Samsung 193T-t mar vagy 2 eve. vettem most egy Samsung 920N--et melle hogy ha egy marka csak a szinek is egyformak lesznek. Az uj tokeletes feheret ad es csak most hogy melle raktam a regi nagyon sarganak tunik. ket napik bigyoztam a szinbeallitasok mire rajottem hogy tulajdonkeppen valami alapbol kulonbozik a ket monitornal mert a tok feket is a reginel sargas az ujnal meg kekes. Nem tudtam kideriteni hogy mas panel van e bennuk.
Az jutott meg eszembe hogy a tft monitorok hattervilagitasa is oregszik mint pl az energiatakarekos izzok besargul vagy elhalvanyul idovel? vagy csak technologiai kulonbseg van? Tehat a lenyeg hogy szinhomerseklet allitassal nem lehet kiegyenliteni a kettot. A regi dvi-rol megy az uj VGArol. Cadre hasznalom es nagyon zavaro hogy az egyik feher az sargas arnyalatu pesrsze amiota megvan a masik :)

#85 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:39

Sziasztok!
Hasznalok egy Samsung 193T-t mar vagy 2 eve. vettem most egy Samsung 920N--et melle hogy ha egy marka csak a szinek is egyformak lesznek. Az uj tokeletes feheret ad es csak most hogy melle raktam a regi nagyon sarganak tunik. ket napik bigyoztam a szinbeallitasok mire rajottem hogy tulajdonkeppen valami alapbol kulonbozik a ket monitornal mert a tok feket is a reginel sargas az ujnal meg kekes. Nem tudtam kideriteni hogy mas panel van e bennuk.
Az jutott meg eszembe hogy a tft monitorok hattervilagitasa is oregszik mint pl az energiatakarekos izzok besargul vagy elhalvanyul idovel? vagy csak technologiai kulonbseg van? Tehat a lenyeg hogy szinhomerseklet allitassal nem lehet kiegyenliteni a kettot. A regi dvi-rol megy az uj VGArol. Cadre hasznalom es nagyon zavaro hogy az egyik feher az sargas arnyalatu pesrsze amiota megvan a masik :)

#86 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 12:40

Talán igy egy picit szemléletesebb mi is a probléma.
Négy egymást követő képet kifotoztam a videoból:
Kép
Kép
Kép
Kép

Azt hiszem elég jól látszik mi a gond.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#87 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 10. 16. 14:01

Hát igen, ez jó ötlet volt! nagyon jól látszik!!! :( Samsung még nem válaszotl, felhívtam őket de még feldolgozás alatt áll az e-mail amit küldtem!! Azért érveltem rendesen:) CSak azt nem tudom ha most cserére vagy pénz visszaadásra kerül a sor, melyik lesz az a monitor ami nem produkál ilyet?? Nagyon örülnék ha valai tudna ajánlani 100000Ft alatt ilyet!!!

#88 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 14:39

Azért azt hozzá kell számítani, hogy a video amit feltettél 15 frame/sec sebességű, és a MOV szabványról fogalmam sincs milyen eljárással probálja ez esetben a video folytonosságot fenntartani.
Lehet, hogy az is csúsztat egy picit a képek között. De ez csak tipp, jobban hozzáértő ember erre szólhatna valamit.  :cool:

Érdekességképp ebből a tesztből itt van egy avi video ha gondolod letöltheted, és megnézheted akár úgy, mint ahogy a fotókat csináltam képkockánként léptetve.
Valamint itt egy belinea teszt, ahonnan ezt a video-t letöltve és képkockánként léptetve láthatod, hogy néz ki ebből a szempontból egymás mellett a TFT és a CRT.  :cool:

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#89 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:02

15FPS ide vagy oda, tökéletesen felvette azt amiről szó van!
íme egy pár új videó, itt a battlefield 2 . és a battlefield 1942 látható!
http://rapidshare.de/files/36962225/Na_m_g..._r_felv_tel.rar

#90 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:40

Egy cimborámnak kellene 17"-os TFT leginkább vagyis majdhogynem csak játékra.Az ára lehetőleg minél alacsonyabb legyen.
Szerintetek?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#91 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:44

Mar bocs szerintem ehhez semmi koze a monitorodnak ugyanis amit a hardwer produkal "utaneges" jelegu dolog azt nem tudod capturezni, ez egyszeru szoftveres playergond. szerintem meg azt sem tudod capturezni amit a monitor chipje csinal, te csak azt tudod capturezni amit a grafikus kartya produkal.
De azert szakerto kollegank ne feledkezzen meg az en kerdesemrol sem feljebb:)

#92 Felhasználó inaktív   Rocker Legény 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 15:50

Most már úgy vagyok az egésszel, hogy szarok bele, fogom magam kiharcolom, hogy a pénzt visszaadják, és visszaváltok CRT-re, soha nem lesz olyan sézp ezeknek a paneleknek a képe mint a CRT-nek, 300000Ft-om meg nincs, hogy minden jó legyen!

#93 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 16. 16:11

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 16:44

Mar bocs szerintem ehhez semmi koze a monitorodnak ugyanis amit a hardwer produkal "utaneges" jelegu dolog azt nem tudod capturezni, ez egyszeru szoftveres playergond. szerintem meg azt sem tudod capturezni amit a monitor chipje csinal, te csak azt tudod capturezni amit a grafikus kartya produkal.
De azert szakerto kollegank ne feledkezzen meg az en kerdesemrol sem feljebb:)

Nem a vga kartya jele lett behuzva hanem digitalis fenykepezovel lett levideozva a monitor maga!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#94 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 17:23

ja az mas de ilyen utanhuzast meg a regi zold monokrom monitor sem csinalt tehat ezt le merem fogadni hogy szoftveres tema. En lattam meg os lcd utanhuzast ahhoz soncs semmi koze sot en 16ms monitoron siman jatszom es en eszre sem veszem bar lehet az en szeme buffere tul kicsi :o)

#95 Felhasználó inaktív   Before 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 18:47

Idézet: carcass - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 15:40

Egy cimborámnak kellene 17"-os TFT leginkább vagyis majdhogynem csak játékra.Az ára lehetőleg minél alacsonyabb legyen.
Szerintetek?

Szerintem is legyen minél alacsonyabb!
Tuningőrült vagyok: monitor 17''@18,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérről meg a többiről már nem is beszélek...

#96 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 19:09

:nevet2:

Najo, bocsi.:D Samsung 710N hogye van... azt ismerem, es tudom rola, hogy jo. Itthon muteromnak egy HP L1710ese van vagy mifene... szinten korrekt. (a TN panelhez kepest persze)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#97 Felhasználó inaktív   qqcs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 19:31

namost akkor konkretan tud oregedni a hattervilagitas sargulas kisereteben vagy nem? (lasd fenti kerdest)

#98 Felhasználó inaktív   Waveson 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 21:57

Sziasztok!
NA kicserélték még ma a monitoromat, ezen már nincs pixelhiba, és nagyon király :D:D:D
Na csumpa, most megyek hortyi...
ÚJ KONFIG:D
<b>1.:</b> Gigabyte P35-DS3,Core 2 Duo E6400 2,13@3Ghz, Sapphire AMD Radeon HD7770 OC, 4GB DDR2 800Mhz, 1TB Samsung HD103UJ, 1.1A, 19' 931BF Samsung TFT,Pioneer DVDíró, Chieftec 350W GPS-350EB-101A PSU
<b>2.:</b> GigaByte m55s-s3, Athlon 64 X2 3800+@2300mhz, Geforce7900GT,1024MB DDR2 667 Mhz, 2x250GB HDD, AC97, 19' TFT LG, 1.1A, ASUS DVDRW, 400W UltraPower PSU
<b>Laptop1: Dell N1015V: i3-2310M 2,1Ghz, 4GB, 640GB, GT525M
Laptop2: Acer Aspire, C2D,7300GS, 2GB, 250GB
Laptop3:</b> HP-Compaq EVO N1015V@512Mb Ram

#99 Felhasználó inaktív   Major_S 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 16. 23:12

Idézet: qqcs - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 20:31

namost akkor konkretan tud oregedni a hattervilagitas sargulas kisereteben vagy nem? (lasd fenti kerdest)

szerintem igen.. legalábbis van itt egy kb 5 éves hp notebook ami kb az 5 év alatt átlag napi 10+ órát ment és a háttérvilágítása elég pirossas, az elején amikor bekapcsolom akkor nagyon aztán normálisabb lesz de a színek akkor is vörös felé mennek el. Annyira nem tűnik vészesnek és tényleg rengeteget ment szóval  nem kell agódni miatta Szvsz.
szerk: mármint ha olyanra használod a régi monitort mint én csak webezésre... ahol fontossak a színek ott érdemes inkább az újat használni :D

Szerkesztette: Major_S 2006. 10. 16. 23:17 -kor

"I hear voices in my head... They council me... They understand... THEY TALK TO ME."
http://MarineCorpS.try.hu

#100 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 17. 08:04

Idézet: Before - Dátum: 2006. okt. 16., hétfő - 19:47

Szerintem is legyen minél alacsonyabb!

Ez most nagy poén volt. :fuck:
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »