HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#1101 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 12:56

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 12:44

Én megrendeltem a Dell UltraSharp 2007 WFP-t. Nem bírtam ellenállni.  :D Kb 3-4 hét mire megjön. Majd ha meglesz beszámolok részletesen mindenről meg teszek be képeket. :)

gratulálok :)
és szerintem szabival egyetemben nagyon várjuk az eredményeket :)
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1102 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 18:46

Igy van  :dance:  igy van várjuk, hadd csorogjon a nyálunk.  :D

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#1103 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 19:10

Ahogy a prohardver cikkben is irták, nem lehet előre tudni, hogy melyik panellel szereltet kapod addig amig ki nem bontod és megnézed hátul a cimkét illetve előhivod a szervizmenüt. Kicsit azért bennem van a félsz, hogy az elcseszett Samsung s-pva hibás színátmenetes lesz. De azért remélem hogy nem az lesz. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1104 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 19:11

Idézet: BigDil - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 13:15

Nem személyeskedés, csak rettenetes nehéz olvasni írásjelek nélkül. Engem is zavar.

Engem is rohadtul zavar, de már nem szólok érte, inkább továbblapozok :)
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1105 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 19:36

Beszéltél telefonon velük és megnyugtattak, hogy IPS panel lesz benne, mikor meghozzák, mielött elhozod nézd meg. Ha valami nem stimmel akkor ne hozd el.
De szerintem semmi ilyen nem lesz, mivel ők a hazai dell-esek, csak tudják mit beszélnek.  ;)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1106 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 13. 22:28

Idézet: szabi - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 19:36

Beszéltél telefonon velük és megnyugtattak, hogy IPS panel lesz benne, mikor meghozzák, mielött elhozod nézd meg. Ha valami nem stimmel akkor ne hozd el.
De szerintem semmi ilyen nem lesz, mivel ők a hazai dell-esek, csak tudják mit beszélnek.  ;)

Üdv
szabi

Picit más csatornákon intézem a beszerzést. Az egyik magyar rendszerháznál van jó kapcsolatom, mivel sokat rendelünk tőlük, ők intézik a moncsi beszerzését nagyon kedvező áron tudják nekem szállítani, sokkal kedvezőbb mint a hazai árak (pl pcx.hu), persze garanciával meg minden. Egyébként én sem hiszem, hogy gond lenne, már lassan 4 hónapja a jó panelokkal gyártják ezeket a monitorokat, kevés az esélye, hogy egy rosszat kapjak szvsz.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1107 Felhasználó inaktív   check 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 13. 23:39

Na megvan az első TFT monitorom, Samsung 971P lett végül. Így elsőre nagyon szép, éles képet ad. Kicsit zavar, hogy csak szoftveresen lehet állítgatni, de nem olyan vészes, bár az érdekes, hogy a szoftver első utasítása, hogy nyomjam meg a monitoron a menü gombot, én meg láttam rajta olyat... Na mindegy, annyira az állítgatás egyelőre nem izgat. Az már inkább, hogy az össze progi, amit adtak hozzá (Natural Color Pro, Magic Rotation, Magic Tune) csak akkor fut, ha kompatibilátis módban win98-at adok meg, ill a Magic Tune akkor se, simán fagy. Vajon lehet belőle frisebb verzió, vagy ez csak nálam van?
A másik dolog, ami sokkal jobban izgat, hogy mivel kell tisztogatni a monitort? Adtak hozzá egy spéci rongyot, de mást nem és a manual sem emlegheti.Esetleg létezhet valami monitorvédő, mint a régesrégi monitorokhoz a monitorszűrő? Vagy hülyeséget kérdeztem és simán lehet tisztogatni?
A long time ago, in a galaxy far-far away...

#1108 Felhasználó inaktív   check 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 07:25

A Magic Tune cuccal voltak gondok... A videokártyám egy MSI Geforce 6600 GT , nem műkszik vele a Magic Tune, néztem a kompatibilátási listában, ott sem szerepel (nem láttam 6600GT-t). Leszedtem az NVidia oldaláról a legfrisebb forceware-t (93.71) de azzal sem. Azt mondja a progi, hogy nem fasza a rendszer. Kivoltam bukva, hogy egy nem őskövület (cirka 2 éves) és nem olyan alap kártyával nem kompatibilis, amikor szinte egy S3 Trioval is az (na jó azzal nem ). És lássanak csodát, a progi (Magic Tune) restartja után mégis hajlandó vele működni. Na most akkor mi van??? Ja még annyi, hogy a Samsung oldaláról a Magic Tune 4.0 premium van a gépen.

#1109 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 09:09

Idézet: szabi - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 19:36

Nem lennék olyan biztos benne.
Én a hazai HP-t hívtam fel, és halvány lila gőzük nem volt arról, hogy egy bizonyos monitorban milyen panel van. Csak dobáltak jobbra-balra, szervízbe, másik központba, de sehol nem tudták megmondani.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1110 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 09:13

Idézet: check - Dátum: 2007. jan. 13., szombat - 23:39

A másik dolog, ami sokkal jobban izgat, hogy mivel kell tisztogatni a monitort? Adtak hozzá egy spéci rongyot, de mást nem és a manual sem emlegheti.Esetleg létezhet valami monitorvédő, mint a régesrégi monitorokhoz a monitorszűrő? Vagy hülyeséget kérdeztem és simán lehet tisztogatni?

Általában, ha egy puha rongyra, vagy egy papírzsepire nyomsz egy kis ablaktisztítót, azzal le lehet tisztítani a monitort. Persze ne legyen maró hatású szer az ablaktisztítóban.
Közvetlenül soha ne fujd az ablaktisztítót a monitorra!
Saját képekről is!

#1111 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 10:18

Idézet: check - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 0:39

[...] Kicsit zavar, hogy csak szoftveresen lehet állítgatni
[...]Az már inkább, hogy az össze progi, amit adtak hozzá (Natural Color Pro, Magic Rotation, Magic Tune) csak akkor fut, ha kompatibilátis módban win98-at adok meg, ill a Magic Tune akkor se, simán fagy. [...]

Grat hozzá, remélem nem ért meglepetésként a szoftveres állítgatás.
Nálam szépen fut az MR és az MT is XP alatt, semmi fagyás.
Azt használom, amit a CD-n adtak hozzá.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1112 Felhasználó inaktív   check 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 12:04

Idézet: Teaway - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 10:18

Grat hozzá, remélem nem ért meglepetésként a szoftveres állítgatás.
Nálam szépen fut az MR és az MT is XP alatt, semmi fagyás.
Azt használom, amit a CD-n adtak hozzá.

Nos nekem a CD-n levő fagyott mint állat, akármit csinálta vele. Leszedtem a 4.0 premium verziót, meg a legújab forceware drivert és úgy már műxik. Nem tudom, biztos megszokom majd. De magáról a moncsiról eddig csak jókat tudok mondani.

#1113 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 08:08

Idézet: check - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 12:04

Nos nekem a CD-n levő fagyott mint állat, akármit csinálta vele. Leszedtem a 4.0 premium verziót, meg a legújab forceware drivert és úgy már műxik. Nem tudom, biztos megszokom majd. De magáról a moncsiról eddig csak jókat tudok mondani.

Gratula a monitorhoz.  ;)
Hosszú elégedett használatot.  :)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#1114 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 17:53

Hali!

A Philips 190P7EG monitorról van valakinek tapasztalata?
Saját képekről is!

#1115 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 20:17

Szóval már egy ideje megvan a TFT most már ideje lenne letörölni is :Đ
Szóval a kérdésem hogy mivel szabad tisztítani a TFT-et?
HA jól tudom a szemüvegekhez való tisztító rongy jó hozzá.
Már csak a tisztítószer érdekelne tud valaki ajánlani valamit? Meg hogy hol lehet kapni?

#1116 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 21:02

Idézet: Virus9AX - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 21:17

Szóval már egy ideje megvan a TFT most már ideje lenne letörölni is :Đ
Szóval a kérdésem hogy mivel szabad tisztítani a TFT-et?
HA jól tudom a szemüvegekhez való tisztító rongy jó hozzá.
Már csak a tisztítószer érdekelne tud valaki ajánlani valamit? Meg hogy hol lehet kapni?

Én ezt használom Monitor tisztito Kb. 3500 ft

#1117 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 18. 22:47

Szerk. már megvan hol lehet venni. :Đ

Szerkesztette: Virus9AX 2007. 01. 18. 22:49 -kor

#1118 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 21:54

Idézet: feri22 - Dátum: 2007. jan. 18., csütörtök - 22:02

Én ezt használom Monitor tisztito Kb. 3500 ft

Aha.
94%-a víz :D
Tehát 3290 Ft-ba kerül 42.3 ml víz... :idea:

#1119 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 09:31

Idézet: Teaway - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 22:54

Aha.
94%-a víz :D
Tehát 3290 Ft-ba kerül 42.3 ml víz... :idea:

Másik oldal: ha tetszik ha nem költeni kell rá  ;)
Ez a trutyi legalább 2 évig nyerő. A monitor értékének a 3% a karbantartó trutyi, bár a kocsimra is értékének 3%-t kéne költenem  :reklamacio:

#1120 Felhasználó inaktív   Aquir 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 14:39

Idézet: szabi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 7:46

Ha megvan a viewsonic azért remélem irsz róla nekünk.  ;)

Üdv
szabi

Már 2 hete megvan a ViewSonic VP930. Azóta volt időm eleget figyelni mi milyen rajta.

Előzmények aki nem emlékszik rá: Volt egy NEC 1810X monitorom amit a főnökömtől kaptam használatra használtan(ő valami irodából szerezte). Frissítése nagyon rossz...elég nagy utánhúzása van...bár csak filmeknél zavart, hogy a nagyon pörgős jelenet elmosódott picit (bár igazából csak akkor tünt  fel igazán mennyire is mosódott el, mikor egy másik 2ms-es volt vellette ugyanazzal a képpel). A szinek picit furák már rajta( a ViewSonic-al összehasonlítva)...olyan mintha elég koszos lenne már a képernyő és ezért szürkés üveglapon keresztül nézném....persze nem koszos :D
Bevilágítása van de nem vészes...én arra nem vagyok annyira érzékeny. Rálátási szög ennél a monitornál tökéletes....nagyon sokat el lehet mozdulni előtte színváltozás nélkül és utánna is csak hajszálnyi árnyalatot változik a szín mikor már annyira oldalról nézed hogy alig látszik a képernyő!!!

Kellett mégegy monitor így

Vettem elősször 1 Samsung 940BF-et ami 2ms-es volt. Rálátási szög katasztrófa volt. Kb 60-70 cm-ről nézem a monitort de nem tudtam úgy helyezkedni előtte hogy alul és felül az elvileg ugyanolyan szín tényleg uganolyannak látszódjon. Nem natív felbontáson (1024x768) használva ha weboldalon oldalra húztam a görgetősávot akkor a betűknél látszott hogy nem ugyanaz a betű vastagsága...a folyamatos húzásnál ide-oda változott hol vastagabbra hol vékonyabbra.(Érdekes, hogy a Viewsonic VP930-nál nem natív felbontáson nincs ilyen jelenség) Bevilágítás volt de nem túl erős. Igazi baj az volt hogy videóknál ha a kamera nem túl gyorsan oldalra mozgott akkor vibrálás volt látható. Mint valami 60Hz-es CRT-nél bár még erősebben... nagyon erős volt...vissza is küldtem a boltnak. Azt hittem csak ennél a monitornál van ilyen...

Közben tesóm is vett 1 monitort LG L1960TQ-BF :villódzás ott is volt ami nagyon meglepett. Bár itt már nem olyan erősen mint a Samsungnál volt...de nem az igazi. Bevilágítás van de nem erős. Rálátási szög már nem olyan rossz mint a samsungnak de túl sokat ne mozdulj el középről ha az eredeti színt akarod...Kontraszt szép! (lett 1 pixel hibája :( )

Miután ekkorát csalódtam a samsungban ekkor jártam jobban utánna a monitoroknak...ekkor tudtam meg hogy mennyire fontos a panel tipusa és hogy nem csak a ms számít. Soka jártam utánna mire hallottam nagyon sok jó véleményt a ViewSonic VP930 ról....hát döntöttem...megveszem.

ViewSonic VP930: Reméltem a vibrálás elmarad a másfajta panel miatt....csalódnom kellett. Van vibrálás itt is. Nem olyan erős mint a Samsungnál , hanem kb. olyan mint a LG-nél.  :( Addig-addig nézegettem a monitorokat, még rájöttem mi okozza: Gyorsan mozgó felvételen észre sem venni, hiszen ott szinte az egész kép változik egyik pillanatról a másikra. Lassan mozgó részeknél viszont nagyon kijön. Az okozza hogy ha valami sötét ábrát jelenított meg valami fehér(vagy nagyon világos) háttér előtt és ezt arrébb húzzuk, akkor a sötét pont helyén ugye fehéret(vagy világosat) kell felvillantani...és a gyors ms-nek "hála" ez tényleg villanásnak tünik a szememben. A világos szín a nagy fényerejével hirtelen villan fel. Ha viszont a sötét tárgy másik oldalát nézzük, ahol kitakarja folyamatosan a fehéret/világosat akkor ott semmi gond..hiszen sötétet jelenít meg ami nem bántó a szemnek. Régen mondtam, hogy főleg rajzfilmeknél volt zavaró....már tudom miért...ott gyakori a képen a világos sötét szín változása..pl a megrajzolt figura körvonala feketével a fehér háttér előtt...az egész kép sokszor tele van ilyennel és ha ezt a képet lassan oldalra húzzák akkor katasztrófa a kép(nézhető de zavaró).
Lehet aki sosem látott még szebb monitort ahol nincs ilyen, az úgy hozzászokott, hogy fel sem tünik neki, de nekem az NEC után nagyon rossz. Az NEC-nek ami a hátránya az az előnye is...lassú frissítés és ezért nem tudja olyan gyorsan "felvillantani" a világos színt, hanem átmenettel jeleníti meg...
Mostanhában sokat néztam feimeket/dokumentumfilmeket/még mesét is egyszerre a 2 monitoron (1 VGA-ra rakva clone módban) A 2 monitor ég és föld ami a vibrálást illeti. Az NEC-nek mondjuk picit gyengébb a fényereje is.
Mégegy picit rossz dolog a VP930-ról: Bevilágítás. Nagyon erős. A 4 sarokból a közép felé X alakban. Engem nem zavar annyira, valahogy nem vagyok rá alergiás, de az összes monitornál ennél látszik leginkább.

Pozitívum a VP930-ról:
-Rálátási szög: Az NEC majdnem tökéletes rálátási szögét nem éri utól de össze sem hasonlítható a katasztrofális Samsungal , meg a tűrhető LG-vel. Ennyivel is megvagyok már teljesen elégedve.
-Szinek: Nagyon szépek a szinek, kontrasztarány is nagyon jó....teljesen meg vagyok elégedve vele. Sokkal jobb mint az NEC-nek...főként itt látszik hogy azon milyen szürkés árnyalatú az egész kép (külön csak azt nézve nem vészes..meg hamar megszokja az ember és azt hiszi az a normális)
-Fényerő: ideális..kellően erős az alapbeállítás, de ha kell még erősíthető (most 70%-on használom). A samsungnál bántotta szemem, de ha lejjebb vettem csak rosszabb volt mert egy képen tesztelve amin az NEC-n látszottak az apróbb részletek, a samsungnál már normál beállításnál is alig látszott(túlvilágított volt) és a fényerő csökkentésével csak romlott az egész kép láthatósága, hiába próbáltam valahogy a fényerőt és kontrasztot megfelelőre állítani, sehogy nem volt az igazi, szerencsére ilyen gond nincs a ViewSonic-al. Ez tökéletes ilyen téren.

Összességében elégedett vagyok a ViewSoniccal, mivel látom hogy a villódzás a többinél is van ezért egyenlőre megszokom. kb 3 évre tervezem ezt a monitort használni..ha legközelebb veszek, sokat kipróbálok előtte az üzletben és nem netről veszem mint most. Lehet inkább keresek valami lassú ms-est szép színnel és rálátási szöggel, csakhogy ne vibráljon. Jelenleg ha filmet nézek, sokszor inkább az NEC-t használom és elviselem rajta a kevésbé szép szineket és pici elmosódotságot a pörgős részeknél...de ez sokkal lágyabb sokkal kímélőbb a szemnek...
Számomra a VP930 hibája csak a villogás volt.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.