HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali TFT-k V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali TFT-k V. Értékeld a témát: -----

#2181 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 21. 09:45

Belinea monitor

a differencia látható  :D MVA Premium (First-Class) <> TN (Business-Class)  :p

Szerkesztette: feri22 2007. 05. 21. 09:53 -kor

#2182 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 05. 21. 13:03

Idézet: feri22 - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 10:45

Belinea monitor

a differencia látható  :D MVA Premium (First-Class) <> TN (Business-Class)  :p

ja azt hittem, a first meg a business egy forma színvonal.

#2183 Felhasználó inaktív   sebi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 21. 15:07

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 13:03

ja azt hittem, a first meg a business egy forma színvonal.

Szerintem az hogy business meg nem indikalja hogy rosszabb. Pl. eredetileg egy Acer AL1923s -t akartam venni, ami az Acer biznisz vonalaba tartozik, a parameterei megis gyakorlatilag megegyeznek a 10 19 15-tel, ill. azzal amit most veszek: Belinea 1980 S1. Nincs osszehasonlitasi alapom, de ez utobbi egy ujabb modell, es tobb helyen is kapni (P-MVA paneles).
http://www.prad.de/e...screen3343.html
http://www.argep.hu/...p?suche=1980+s1

#2184 Felhasználó inaktív   kano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 22:12

Idézet: sebi77 - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 15:07

Szerintem az hogy business meg nem indikalja hogy rosszabb. Pl. eredetileg egy Acer AL1923s -t akartam venni, ami az Acer biznisz vonalaba tartozik, a parameterei megis gyakorlatilag megegyeznek a 10 19 15-tel, ill. azzal amit most veszek: Belinea 1980 S1. Nincs osszehasonlitasi alapom, de ez utobbi egy ujabb modell, es tobb helyen is kapni (P-MVA paneles).
http://www.prad.de/e...screen3343.html
http://www.argep.hu/...p?suche=1980+s1

Szia!
Ha megvetted akkor légszíves írj róla infót. Nagyon szimpi ez a monitor és ha korrekt lenne akkor szerintem én is beújítanék egyre.
Köszi!
Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál!

#2185 Felhasználó inaktív   sebi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 23. 00:47

Idézet: kano - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 22:12

Szia!
Ha megvetted akkor légszíves írj róla infót. Nagyon szimpi ez a monitor és ha korrekt lenne akkor szerintem én is beújítanék egyre.
Köszi!

En csak a kb. ket eves 17colos TN paneles Benq monitorommal tudom osszehasonlitani. Ahhoz kepest eg es fold, meg vagyok vele elegedve. De azt nem tudnam megmondani, hogy a mai kinalathoz kepest, foleg a modern TN panelesekhez kepest milyen (a VA panelesek kozt meg ugyabar egyertelmuen az egyik legolcsobb, es viszonylag uj is, en ezert vettem). A masik meg ugye hogy itt egy csomo izlesbeli dologrol van szo, kinek milyen parameter szamit es mi nem. Ugyanarrol a monitorrol ugyanabban a temaban egymassal szogesen ellenkezo velemenyeket gyakran olvasni, igy az enyemmel nem hiszem hogy sokra mesz, de boldogan leirom.

A szinei gyonyoruek a regihez kepest. Osszehasonlitaskepp melleraktam a regit, es majdnem elhanytam magam. De ez persze lehet hogy szegeny Benq monitoromat minositi elsosorban. Nem tudnam megmondani hogy a kulonbseg mibol adodik, mert arra kozben azt hiszem rajottem, hogy a valodi 24 bites szinmelysegnek nincs igazan jelentosege (a 18-cal szemben).

Eredetileg ugy gondoltam (ezt irtam is korabban), hogy engem nem erdekelnek a betekintesi szogek, mert ugyis csak szembol nezem a monitort. Most rajottem hogy megis erdekel. A regi monitoromnal foleg a fuggoleges betekintes volt szar, pont szembol se volt homogen a monitor kepe, lefele sotetult, kis fejmozgasnal meg valtozott az egesz, egyszoval olyan volt mint valami akvarium. A VA paneles elott meg nyugodtan hatradolhetek, fekhetek, fetrenghetek, mindenhonnan jo a kepe.

Ha nagyon megeroltetem a szemem, kepes vagyok felfedezni az overshootot bizonyos korulmenyek kozott, de amugy nem. Ez szamomra teljesen belefer, a regihez kepest szinten jobb (az 16ms-s volt, ez 8ms g2g).

Az egyetlen ami miatt egy kicsit huzom a szamat, hogy a sarkoknal erosen bevilagit, kulonosen a bal felsoben  :confused: . Ezt mas, hasonlo kategoriaju monitorokrol is olvastam, ugyhogy ez szerintem nagyjabol elkerulhetetlen vagy legalabbis gyakori (ekkora panelmeretnel es ennyi penzert). A bevilagitas persze csak sotet kepnel erzekelheto (pl. ha dvd-t nezek, es alul-felul fekete csik van). Valoszinuleg ez olyan ami most igy elsore nem tetszik, de egy het mulva mar magasrol leszarom, hiszen nem szamit semmit. (ennyi erovel az is erdekelhetne, hogy a monitorom folott par centivel milyen a tapeta).

A portre mod bohokas, nem nagyon fogom hasznalni. (szoftvert nem mellekelnek hozza, ez opcionalis, 40 euroert lehetne megvenni. Nem tudom mi haszna volna, a videokartya driverem siman elforgatja a kepet 90 fokkal). DVI kabel szinten opcionalis (vagyis nincs).

Vannak hangszoroi is a monitornak (2*1W), amit viccbol kiprobaltam, azt se fogom hasznalni.

Ami a pixelhibakat illeti, lehet hogy ha keresnek talalnak rajta, de ez megint olyan dolog ami nem erdekel. A regin talaltam vagy otot, aztan miutan megfeledkeztem roluk, mintha eltuntek volna.

Osszefoglalva, ami szamomra fontos abban jo a monitor, boldog Belinea 1980 S1 tulajdonos vagyok.  :)

"Ez öröm, ez bódottág!"

#2186 Felhasználó inaktív   kano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 14:43

Köszi a beszámolót! :respect:
Mistral, ahol sok ember megfordul. Én már a bejáratnál!

#2187 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 17:13

Idézet: sebi77 - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 23:47

Nem tudnam megmondani hogy a kulonbseg mibol adodik, mert arra kozben azt hiszem rajottem, hogy a valodi 24 bites szinmelysegnek nincs igazan jelentosege (a 18-cal szemben).

Nem akarlak ezzel vitába keverni, de olvass egy kicsit a www.tftpanel.hu -n és majd rájössz, mi a külömbség a két technológia között.
Szerintem.

Sok szerencsét az új monitorodhoz. :D
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#2188 Felhasználó inaktív   sebi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 23. 21:08

Idézet: alexha - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 17:13

Nem akarlak ezzel vitába keverni, de olvass egy kicsit a www.tftpanel.hu -n és majd rájössz, mi a külömbség a két technológia között.
Szerintem.

Tajekozodtam elotte ezugyben, tudom hogy a valos 18 bites a plusz 6 bitet mindenfele trukkokkel eri el, ami grafikus felhasznalasnal erzekelheto ha az ember kozelrol nezi a monitort, de amugy en nem erzekeltem. Ha pl. a windozban 32-rol levettem 16-ra a szinmelyseget, filmeknel/jatekoknal nem lattam a kulonbseget (fotoknal ill. folytonos szinatmeneteknel igen). (egy haverom evek ota 16 biten jaratta a monyot es fel se tunt neki). Ha atallitom 32 bitre akkor meg produkalja azt a szinatmenetet amin en a vajt szememmel mar nem tudok kifogast talalni. Az meg ugyi hogy sotet szineknel szar az LCD szinmelysege nem a 18/24 biten mulik.

> Sok szerencsét az új monitorodhoz. :D

Koszi!

#2189 Felhasználó inaktív   alexha 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 22:04

Idézet: sebi77 - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 20:08

Tajekozodtam elotte ezugyben, tudom hogy a valos 18 bites a plusz 6 bitet mindenfele trukkokkel eri el, ami grafikus felhasznalasnal erzekelheto ha az ember kozelrol nezi a monitort, de amugy en nem erzekeltem. Ha pl. a windozban 32-rol levettem 16-ra a szinmelyseget, filmeknel/jatekoknal nem lattam a kulonbseget (fotoknal ill. folytonos szinatmeneteknel igen). (egy haverom evek ota 16 biten jaratta a monyot es fel se tunt neki). Ha atallitom 32 bitre akkor meg produkalja azt a szinatmenetet amin en a vajt szememmel mar nem tudok kifogast talalni. Az meg ugyi hogy sotet szineknel szar az LCD szinmelysege nem a 18/24 biten mulik.

> Sok szerencsét az új monitorodhoz. :D

Koszi!

Ha nem látsz különbséget a 16 és a 32 bites között, akkor nincs miről beszélnünk. A plusz 6 bitet sem közelről látod... utálom, ha az embereknek nem bőrszinű a szinük.
Polak-Węgier dwa bratanki i do szabli i do szklanki.
ASUS P5Q-Dlx; Core 2 duo E8400 ; 2x2GB DDRII 800MHz Kingmax Mars RAM; ASUS EAH4850 512MB; Philips 200S4SS/00 TFT LCD; Chieftec 400W GPS-400-AA-101A PFC; Genius 5.1 HT; Pentax K10D

#2190 Felhasználó inaktív   mue 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 23. 22:11

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Van egy monitor amit kinéztem: Acer AL2416ws.

Nagy baj, hogy a monitor nem tartalmaz DVI csatlakozót?
Mire kellhet az nekem a jövőben?
DVD lejátszom nincs, és nem is lesz, kizárolag a gépröl nézek DVD filmet.

Nemtudom, hogy esetleg a jövöbeni HDTV tévéadást ha szeretném nézni ezzel a monitorral, akkor az lehetséges lesz-e, vagy ahhoz mindenképp külön HDTV készülék kell, és nem tudom egy kalap alatt 2 funkciora használni?

Elöre is kösz,

MUe

#2191 Felhasználó inaktív   sebi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 23. 23:02

Idézet: alexha - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 22:04

Ha nem látsz különbséget a 16 és a 32 bites között, akkor nincs miről beszélnünk. A plusz 6 bitet sem közelről látod... utálom, ha az embereknek nem bőrszinű a szinük.

A 16 es a 24 kozott nem latok filmek eseten (ha felrakom 32-re akkor ugyebar a monitor 24 bitet tud mutatni), bar nem sokat probaltam, csak ugy feluletesen. Lehet hogy egy dvd-nel latnam. Majd most kiprobalom az uj monyon is. De ugyebar alapvetoen nem errol beszelunk, hanem hogy a valodi es a nem valodi 24 bit kozt van-e lathato kulonbseg (filmeknel).

Az is hozzatartozik, hogy leginkabb a tv-tuneremet nezem, annak a szinmelysege pedig talan meg 16 bit sincs. Megis, nemelyik film/csatorna eseten, ha normalis a fenyero es a kontraszt, senki se mondana meg hogy hany bites a szin (mert tokeletes a kep), mas csatornakon meg monitortol es 16/32bittol fuggetlenul egyforman szar. Ha mar a borszint emlitetted, a hustler tv elvezhetetlen tuneren. :)

#2192 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 11:50

Idézet: sebi77 - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 0:02

A 16 es a 24 kozott nem latok filmek eseten (ha felrakom 32-re akkor ugyebar a monitor 24 bitet tud mutatni), bar nem sokat probaltam, csak ugy feluletesen. Lehet hogy egy dvd-nel latnam. Majd most kiprobalom az uj monyon is. De ugyebar alapvetoen nem errol beszelunk, hanem hogy a valodi es a nem valodi 24 bit kozt van-e lathato kulonbseg (filmeknel).

Nem 16bit és 24bit között van látható differencia hanem az alapszinek szinmélysége között. Azaz a 6bites panel esetén 3*6 -> 18 vagy 8bites panel esetén 3*8 -> 24
Könnyebben:
fehérből pirosba 2'6 (6 bit) - azaz 64 árnyalat
fehérből pirosba 2'8 (8 bit) - azaz 256 árnyalat
:rolleyes:

Szerkesztette: feri22 2007. 05. 24. 11:58 -kor

#2193 Felhasználó inaktív   sebi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 24. 18:58

Idézet: feri22 - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 11:50

Nem 16bit és 24bit között van látható differencia hanem az alapszinek szinmélysége között. Azaz a 6bites panel esetén 3*6 -> 18 vagy 8bites panel esetén 3*8 -> 24
Könnyebben:
fehérből pirosba 2'6 (6 bit) - azaz 64 árnyalat
fehérből pirosba 2'8 (8 bit) - azaz 256 árnyalat
:rolleyes:

Azt hiszem belegabalyodtunk egy kicsit. A 16 bit az volt amikor a windozt levettem 16 bitre. Ekkor gyonyoruen latszott, hogy folytonos szinatmenetnel (pl. egy ablak felso csikjanal ami feherbol kekbe megy), baromi keves arnyalat van. Viszont ha felraktam 32 bitre a windozt, vagyis a monitor 18 valos bitet produkalt plusz ditherelés, FRC, vagyis kb. 24 bitet virtualisan (a TN paneles monitoromrol beszelek), akkor az emlitett savon semmilyen darabolodast nem eszleltem, teljesen folytonos volt az atmenet. Az allitasom az volt, hogy szerintem ez nem marad el eszrevehetoen a valos 24 bites szinmelysegtol (vagyis a VA panelek szinmelysegetol). Ez fontos szempont lehet annak, aki mondjuk elsosorban mozizasra akar monitort venni, de dilemmaja van hogy vegyen-e TN panelest. En ezzel kapcsolatban leirtam a sajat velemenyem, amit nem tartok abszolut igazsagnak, epp azert beszelek rola, hogy mas is leirja mit tapasztal.

(A dithereles ha jol tudom azt jelenti, hogy a szomszedos pixelek szinet valtoztatja egy kicsit, hogy ezzel finomitsa az arnyalatot. Ha kozelrol nezi az ember, akkor ez allitolag eszreveheto (en nem is probaltam).)

#2194 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 19:05

A "régi szép időkben" gyakran használtunk ditherelő képnézőt 16 bites színmélységnél, azért az látható ;)
De az FRC szerintem nem vészes egyáltalán. Nekem nem is az a bajom a TN-ekkel, hanem a betekintési szögek. De amiket xVA és IPS monitorokat használok, azok szerintem használhatók ebből a szempontból is.
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2195 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 19:15

A 16 vagy 32 bites kép a VGA kártyádból rohan a monitorod felé. A monitorodnak teljesen mindegy milyen képet jelenit meg.
Én a monitorban lévő panelről irtam, hogy az milyen képet jelenit meg.

Szerkesztette: feri22 2007. 05. 24. 19:18 -kor

#2196 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 21:12

Idézet: mue - Dátum: 2007. máj. 23., szerda - 22:11

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Van egy monitor amit kinéztem: Acer AL2416ws.

Nagy baj, hogy a monitor nem tartalmaz DVI csatlakozót?
Mire kellhet az nekem a jövőben?
DVD lejátszom nincs, és nem is lesz, kizárolag a gépröl nézek DVD filmet.

Nemtudom, hogy esetleg a jövöbeni HDTV tévéadást ha szeretném nézni ezzel a monitorral, akkor az lehetséges lesz-e, vagy ahhoz mindenképp külön HDTV készülék kell, és nem tudom egy kalap alatt 2 funkciora használni?

Elöre is kösz,

MUe

DVI-n valamivel jobb a monitor képének "minősége" mint analóg D-SUB-on.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#2197 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 24. 21:36

Idézet: feri22 - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 20:15

A 16 vagy 32 bites kép a VGA kártyádból rohan a monitorod felé. A monitorodnak teljesen mindegy milyen képet jelenit meg.
Én a monitorban lévő panelről irtam, hogy az milyen képet jelenit meg.

Az a 32 az 24, de egyébként vga kábelnél tényleg mindegy. dvi-nél meg megkapja a biteket, ahogyan vannak :think:

#2198 Felhasználó inaktív   sebi77 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 05. 24. 22:48

Idézet: alvaro - Dátum: 2007. máj. 24., csütörtök - 21:36

Az a 32 az 24, de egyébként vga kábelnél tényleg mindegy. dvi-nél meg megkapja a biteket, ahogyan vannak :think:

Nalam csak 16 es 32 bites beallitasi lehetoseg van, ezert irtam igy. Nyilvan van annyi esze a gepnek, hogy a 32-bol valahogy 24-et csinal. A single DVI-D kabelen pont 18 tu van, en most ilyet hasznalok. Ez most zavarbaejto egy kicsit, 24-nek kellene lenni, nem? A dual linkesen van 24. Lehet hogy rossz kabelt hasznalok?

#2199 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 05:59

Nemtom, utána kéne nézni a DVI protokollnak, mert hát akár egy érpáron is mehetne az egész, ha nagyon úgy akarták volna megoldani. De nem, nem érdekel annyira :D
Amúgy persze hogy van annyi esze, igazából csak azért nem 24, mert azt sokkal macerásabb a programoknak kezelni (na meg a fejlesztőknek is az lenne, meg a hardvereknek is), sokkal lassabb lenne, a 32 bit az kerek, illeszkedik mindenhez, lehet szépen-gyorsan-egyszerűen kezelni, inkább kihagytak minden 4. byte-ot az egyszerűség oltárán :D
Régen, a memóriaszűkös időkben voltak kártyák, amiken valóban 24 bit volt kiosztva egy pixelnek, de aztán leszoktak róla. Ami mondjuk egy 1 megás kártyán hülyén vette ki magát, mert 32 biten még a 640*480 se fért el benne truecolor :D

Szerkesztette: alvaro 2007. 05. 25. 06:03 -kor

#2200 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 25. 22:41

Graphic Card Pin Configurations

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +