HWSW Informatikai Kerekasztal: TV sorozatok TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV sorozatok TOPIC II. Értékeld a témát: -----

#2021 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:05

Elhunyt Szakácsi Sándor :(

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2022 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 12:10

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. Mar. 7., Wednesday - 11:29

Nem értem mi ez a szarozás, meg, hogy de jó, hogy vége. Ha nem tetszik nem kell nézni, ilyen egyszerű. :)

csupan annyi, hogy az ember mar a rabja lett 10 eve es hiaba a rossz reszek azert meg en nezem ...de most valahogy nekem mar megkonyebbules lessz hogy vege lesz...

Szerkesztette: des 2007. 03. 07. 12:11 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2023 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:39

Megnéztem a 24 S6 12. részt is. Azért csak kezdenek felpörögni az események. :)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2024 Felhasználó inaktív   atis52 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 14:58

Idézet: Samott - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 12:05

R.I.P. Dr. House.... :(

#2025 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 15:22

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 5., hétfő - 11:50

Kíváncsi leszek, hogy melyik adó vállalja először, hogy feliratosan kezdi adni a filmeket.

Magyarországon feliratosan?
Amikor a nép 95%-a csak magyarul tud... na az lenne csak a bukás.

Én is megnéztem a TV2-őn a Hősök pilotfilmet, de inkább maradtam a feliratos verziónál... :)
Még csak 6 részt láttam, de nagyon bejön. :)

#2026 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 16:39

House 3x15 igen kemény volt. Hugh Laurie gyakorlatilag mindenkit lejátszik a képernyőről, és most nem csak a House-ról beszélek, hanem úgy általában.

Az epizód meg fenomenális volt.

egy kis érdekesség: 44 perces, kicsit hosszabb mint az átlag, és mivel a Fox nem szokta engedni hogy :00-án túl menjen a sorozat,  a főcímet kivágták.
JóSebesség

#2027 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 18:45

Idézet: Lord - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:22

Amikor a nép 95%-a csak magyarul tud...

Helyesbítek: a nép 50%-a még magyarul sem tud.  :(

#2028 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:07

Idézet: Lord - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 15:22

Amikor a nép 95%-a csak magyarul tud... na az lenne csak a bukás.

Én is megnéztem a TV2-őn a Hősök pilotfilmet, de inkább maradtam a feliratos verziónál... :)
Még csak 6 részt láttam, de nagyon bejön. :)

Pont azért kell a felirat, hogy értsék. Így könnyebben tanulnának meg az emberek idegennyelveket. Egyszer el kell kezdeni, vagy ha lehetőség van rá, akkor lehessen választani, hogy felirat vagy szinkron.

Idézet

Helyesbítek: a nép 50%-a még magyarul sem tud. 

Ilyen szempontból is jót tenne, ha olvasni kéne a szöveget.

Szerkesztette: Lipton 2007. 03. 07. 19:13 -kor

#2029 Felhasználó inaktív   phsihodad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:34

Sajnos az emberek nem szeretnek feliratokat olvasni. Ilyenkor a többség nem tudja úgy követni a film részleteit. Szomorú, de vagy olvas vagy nézi. Ezt általában a moziban tapasztalom, a haverok gyűlölik a feliratos filmeket, mert akkor nem tudnak úgy figyelni.
Személy szerint imádom az eredeti hangot, ha tehetem mindent feliratosan nézek meg. Pláne a mostani minőségi szinkronoknál.... Jöjjön az igazi digitális tv, akkor kedvemre választhatok majd  a hangsávok közül remélem  :)
"Spartans... The finest soldiers the world has ever known."

"We will stand and fight... and die!"

Blogom

#2030 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:51

Idézet: atis52 - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 14:58

R.I.P. Dr. House.... :(

Mondjuk Dr. House csak eredetiben ;), de ez nem von le semmit Szakácsi érdemeiből. Nagyszerű színész volt és nagyon jó szinkronos.
Zseniális volt pl. Jeremy Irons magyar hangjaként. R.I.P. :(
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2031 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 19:53

Idézet: spidey - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 22:25

:omg:
Megnéztem a TV2-n az első részt, és hát, nem is emlékeztem, hogy ez mind az E1-ben történt... Ha ez nem jó bevezetés, akkor mi? Új rész állat volt szvsz. 5 hét...

Mondjuk én annyit elvártam volt, hogy a pilot végére összeáll a csapat, mindenki találkozik mindenkivel. Mert gondolom együtt, egy csapatként fognak nyomulni, nem? 

Szerkesztette: Brett Shaw 2007. 03. 07. 19:54 -kor

ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#2032 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:02

Idézet: phsihodad - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:34

Sajnos az emberek nem szeretnek feliratokat olvasni. Ilyenkor a többség nem tudja úgy követni a film részleteit. Szomorú, de vagy olvas vagy nézi. Ezt általában a moziban tapasztalom, a haverok gyűlölik a feliratos filmeket, mert akkor nem tudnak úgy figyelni.
Személy szerint imádom az eredeti hangot, ha tehetem mindent feliratosan nézek meg. Pláne a mostani minőségi szinkronoknál.... Jöjjön az igazi digitális tv, akkor kedvemre választhatok majd  a hangsávok közül remélem  :)

Azért valljuk be, ebben van igazság. Valóban nehezebb a filmet követni, ha olvasni is kell. Otthon DVD/divx-ben még hagyján; legfeljebb kétszer nézed meg egymás után és másodszorra jobban figyelsz a filmre. Moziban ugye ez nem járható út, a mai jegyárak mellett nemigen fizetsz be kétszer egy filmre csak emiatt. :D
Viszont tény, hogy sok film csak eredeti hangokkal jó (pl ugye Dr. House ;) )...szóval annak, aki nem tud angolul, marad a feliratolvasás. Egy rossz szinkron nagyon sokat elvehet a film feelingéből. 

#2033 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:03

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 19:07

Pont azért kell a felirat, hogy értsék. Így könnyebben tanulnának meg az emberek idegennyelveket. Egyszer el kell kezdeni, vagy ha lehetőség van rá, akkor lehessen választani, hogy felirat vagy szinkron.

Tudom, így kéne.
Pont Svédországba ment ki egy ismerős nagyon régen, és az ő gyerekei így tanultak meg idegen nyelveket, hogy feliratos volt a tévében is minden. Svédül a kicsik meg már tudtak, mert ők már ott születtek.

Hát igen, kb ugyanez.
Szerencsére a feleségem és én is képesek vagyunk megérteni egy filmet angol, német és persze magyar ( :Đ ) nyelven, de max mondjuk 20-30 mondatból egyszer egyszer odapislantani a feliratra, mert azért sajnos nem vagyunk tökéletesen pörfiktek idegen nyelvből.
Moziban ha csak tehetjük, eredeti szinkronos filmet nézünk, és itthon is a divx-dvd-hd éra idején kiélhetjük eme vágyunkat. :)

#2034 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:09

Legyen Ön is Milliomos 300ezres kérdése: ki a Lost orvosa? a., Charlie Pace b., Jack Shepard c., Hugo Reyes d., James Ford

JóSebesség

#2035 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:15

És még csodálkoznak hogy zuhan a műsor nézettsége. :omg: Műveltségi vetélkedő, mi? :Đ

#2036 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:47

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 20:07

hollandiában ez működik. régóta. itthon nem fog, vagy csak eszméletlen sokára.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#2037 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 20:55

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 21:09

Legyen Ön is Milliomos 300ezres kérdése: ki a Lost orvosa? a., Charlie Pace b., Jack Shepard c., Hugo Reyes d., James Ford

nemcsodálkoznék ha fél év múlva már az lenne a millás kérdés hogy győzike hányszor b*zmegezett egy nap a tévében
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#2038 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:12

Idézet: obersmith - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 20:47

hollandiában ez működik. régóta. itthon nem fog, vagy csak eszméletlen sokára.

A románoknál is. Valami rémlik, hogy Romániában sokáig felirattal ment a Cartoon Network, és rengeteg gyerek tanult meg így angolul, és amikor ott is szinkronnal kezdték nyomni, kitört a parasztlázadás, hogy miért... Nem tudom már, hogy hol olvastam.
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2039 Felhasználó inaktív   Fanatic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:22

Én azt mondanám, hogy nagy százalékuk azért nem szeret feliratot olvasni, mert nem tudnak feliratot olvasni. Meg semmit sem tudnak elolvasni készségszinten, úgy hogy rápillantok és abban a pillanatban tudatosul is a szavak és a mondatok jelentése. Nagyon sok felnőtt ember úgy olvas, hogy előbb a betűket rakja össze szavakká, majd úgy próbálja meg értelmezni a jelentésüket, tehát mint kb. egy második osztályos. Nláuk nem mkűidk, a kalisszkus poén sem, hogy csak szavak első és utolsó betűje a lényeg... :D 
"...Magyarország eljátszotta a lehetőségeit, és most nagy bajban van. Ez a szélsőségesen elitvezérelt ország beleragadt a nyolcvanas évek félkapitalista mutyivilágába. Ezen nem segít sem a reform, sem a kormányváltás. Itt elitváltástra van szükség..."

#2040 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 22:27

Bones (Dr. Csont) megy az RTL-en, nézi valaki?
Eddig (első reklámblokk :D ) newkem bejön. :up:

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.