HWSW Informatikai Kerekasztal: TV sorozatok TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TV sorozatok TOPIC II. Értékeld a témát: -----

#2521 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 09. 10:55

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 11:20

Mindenféle kötözködés nélkül érdekelne, hogy mit tanultál a Lost-ból, és milyen tanulságokat vontál le eddig.

Hát például vegyük Kate esetét.

Felrobbantotta az anyja barátját, mert abban a hitben élt, hogy az anyjának jobb lesz úgy. Holott az anyja szerette az élettársát, annak ellenére, hogy verte.

Kate jó szándékból akart ítélkezni az anyja felett, de ez nem így működik. A szigeten ugyenez a jelenet megismétlődött: Kate segíteni akart Jacknek, de Jacknek nem volt rá szüksége.

Kate ismét jó szándékból akart ítélkezni a helyzeten, de ez nem így műkjödik. Ebből leszíűhető az az általam megfogalmazott tanúlság, hogy:

Ha jót akarsz másnak, előbb tudd meg, nem-e ártanál vele.

Vagy nézzük mondjuk Jack egyik esetét. Ő elég földhöz ragadt ember, nem olyan mint John Locke. Valamelyik részben a szigeten történt egy csoda, amit Jack nem akart elfogadni, nem tudom melyik esemény volt ez. De ehhez kapcsolódik életének az a szituációja, amikor a kórházban egyik lebénult betege hirtelen mozgatni kezdte a lábát. A sziget ugyanezt a szituációt teremtette meg Jacknek, tanítva neki, hogy:

Próbáljon kicsit nyitottabb lenni a világra, ne legyen önfejű, makacs.

Szerintem nem hiába mutogatnak flashbackeket, minden egyes korábbi jelenetet megteremt a szereplőknek a sziget, hogy tanuljanak meg bizonyos dolgokat az élettől.

John Locke ugyebár már tud járni. De Ben meg azért nem, mert sztem nem ugy kezeli a dolgokat, ahogy a sziget akarja. Ez a sziget az élet helyes utját akarja megmutatni, melynek valószínüleg a füst a lelke. Ezért mondom, hogy tudatos lény.

Ebben a sorozatban igen sok élethelyzetet mutatnak, melyeket gyakorlatiasan letükröznek a szigetre, valójában minden, amit a szereplők elrontottak életükben, azt a szigeten új lehetőségként adva van nekik. Nehéz ezeket felismerni!

Annyi példát lehetne meríteni, ami jól elmagyarázná mit akarok mondani, de sajnos alig jut eszembe nélhány.

Nem tudom kik írják a forgatókönyvet, de nagyon bölcs, és okos emberek lehetnek.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 04. 09. 10:58 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2522 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 11:46

Egyetértek. Nem a sok rejtély az ami valóságszagú meg tanulságos, hanem az emberi reakciók, a flashback/sziget kontrasztja vagy hasonlósága. Nekem ezért a kedvencem.
JóSebesség

#2523 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 12:21

Ezek szerint mostantól ha hozol egy döntést, akkor azt megvitatod az összes érintettel, nehogy jószándékod ellenére árts nekik?

Amikor a Fókuszban azt látod, hogy Frabato mester (remélem így írják) az üveggömbből megmondja 15K-ért, hogy két hét múlva nagy változás lesz az életedben, akkor nyitott leszel rá és elfogadod?

Ezek a dolgok maximum a film szintjén tanulságosak, gyakorlatilag nem iagán.

Idézet

Szerintem nem hiába mutogatnak flashbackeket, minden egyes korábbi jelenetet megteremt a szereplőknek a sziget, hogy tanuljanak meg bizonyos dolgokat az élettől.

Ez a sziget az élet helyes utját akarja megmutatni, melynek valószínüleg a füst a lelke. Ezért mondom, hogy tudatos lény.

A Sziget mint önálló, gondolkodó lény, aki tanítja az embereket? Ezután furcsa, hogy azt írtad, hogy reméled nem mennek el a fantázia felé. ;)

#2524 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 13:52

Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 13:21

Ezek szerint mostantól ha hozol egy döntést, akkor azt megvitatod az összes érintettel, nehogy jószándékod ellenére árts nekik?

Amikor a Fókuszban azt látod, hogy Frabato mester (remélem így írják) az üveggömbből megmondja 15K-ért, hogy két hét múlva nagy változás lesz az életedben, akkor nyitott leszel rá és elfogadod?

Ezek a dolgok maximum a film szintjén tanulságosak, gyakorlatilag nem iagán.

A Sziget mint önálló, gondolkodó lény, aki tanítja az embereket? Ezután furcsa, hogy azt írtad, hogy reméled nem mennek el a fantázia felé. ;)

Ezek nagyon személyre szabott helyzetek a filmben.
Ez szerintem arról szól inkább, hogy a szereplők rossz döntéseket hoztak életükben, eltévedtek.

Ez egy speciális eset ami Kate-el történt, a valóságban az emberek 99%-a döntött volna másképp, ahogyan ő.

A sorozat nagyon egyedi eseteket mutat be, ezeket nem lehet leáltalánosítani mindenkire.

Mondjuk ha Te 10 éven járnál egy nő után nőt, aki nem akar tőled semmit, és ezt dolgoznák fel a filmben, akkor a szigeten találkoznál egy nővel, akibe belezugsz, de ez a nő beleszeret egy másik túlélőbe.

El kellene fogadnod. Ha nem fogadod el, meghalsz, vagy jönnek az otherszek, és jól elrabolnak :)

Most ez egy borzasztóan primitív példa volt.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 04. 09. 13:58 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#2525 Felhasználó inaktív   Papa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 00:35

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 14:52

Mondjuk ha Te 10 éven járnál egy nő után nőt, aki nem akar tőled semmit, és ezt dolgoznák fel a filmben, akkor a szigeten találkoznál egy nővel, akibe belezugsz, de ez a nő beleszeret egy másik túlélőbe.

Hogy mivan?  :omg:  :Đ
Látszik, én nem nézem a LOST-ot..  :o  Biztos csak nekem zavaros a mondatod  :p
Nem a kenyér kicsi, hanem a pofátok nagy.

#2526 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 07:09

Nyugi töki, én se értek belőle egy szót sem (igaz, én se nézem a Lost-ot). :D :D

#2527 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 08:05

Idézet: Etele - Dátum: 2007. ápr. 10., kedd - 8:09

igaz, én se nézem a Lost-ot

Látjátok, ez a baj. Ha néznétek, akkor... se értenétek.
 aláírás
Spoiler

#2528 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 10. 08:09

Folytatás itt.

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első