Idézet: Lipton - Dátum: 2007. ápr. 9., hétfő - 11:20
Hát például vegyük Kate esetét.
Felrobbantotta az anyja barátját, mert abban a hitben élt, hogy az anyjának jobb lesz úgy. Holott az anyja szerette az élettársát, annak ellenére, hogy verte.
Kate jó szándékból akart ítélkezni az anyja felett, de ez nem így működik. A szigeten ugyenez a jelenet megismétlődött: Kate segíteni akart Jacknek, de Jacknek nem volt rá szüksége.
Kate ismét jó szándékból akart ítélkezni a helyzeten, de ez nem így műkjödik. Ebből leszíűhető az az általam megfogalmazott tanúlság, hogy:
Ha jót akarsz másnak, előbb tudd meg, nem-e ártanál vele.
Vagy nézzük mondjuk Jack egyik esetét. Ő elég földhöz ragadt ember, nem olyan mint John Locke. Valamelyik részben a szigeten történt egy csoda, amit Jack nem akart elfogadni, nem tudom melyik esemény volt ez. De ehhez kapcsolódik életének az a szituációja, amikor a kórházban egyik lebénult betege hirtelen mozgatni kezdte a lábát. A sziget ugyanezt a szituációt teremtette meg Jacknek, tanítva neki, hogy:
Próbáljon kicsit nyitottabb lenni a világra, ne legyen önfejű, makacs.
Szerintem nem hiába mutogatnak flashbackeket, minden egyes korábbi jelenetet megteremt a szereplőknek a sziget, hogy tanuljanak meg bizonyos dolgokat az élettől.
John Locke ugyebár már tud járni. De Ben meg azért nem, mert sztem nem ugy kezeli a dolgokat, ahogy a sziget akarja. Ez a sziget az élet helyes utját akarja megmutatni, melynek valószínüleg a füst a lelke. Ezért mondom, hogy tudatos lény.
Ebben a sorozatban igen sok élethelyzetet mutatnak, melyeket gyakorlatiasan letükröznek a szigetre, valójában minden, amit a szereplők elrontottak életükben, azt a szigeten új lehetőségként adva van nekik. Nehéz ezeket felismerni!
Annyi példát lehetne meríteni, ami jól elmagyarázná mit akarok mondani, de sajnos alig jut eszembe nélhány.
Nem tudom kik írják a forgatókönyvet, de nagyon bölcs, és okos emberek lehetnek.
Szerkesztette: Dextrose 2007. 04. 09. 10:58 -kor

Súgó
A téma zárva.