eBook olvasók
Elküldve: 2009. 04. 27. 12:51
===================
Tobbet itt olvashattok rola:
http://www.mobilerea...ead.php?t=45521
bozon42
FWold ---> V3update-full-cr3-20090629.zip
FWnew---> V3update-uk-2.22-20091030.rar
Elküldve: 2009. 05. 07. 18:30
Most tervezek venni egy Koobe-t (végigrágtam már magam az összes hozzászóláson).
Mindenhol 69-75 közötti árakon látom a régebbi hozzászólásokban, a koobe honlapján meg 80 felett van, így felment az ára? Várható szerintetek egy kis csökkenés, vagy nem érdemes megvárni?
Összesítve: megérte, hogy megvettétek?
Elküldve: 2009. 05. 07. 18:53
Idézet: JainaCruz - Dátum: 2009. máj. 7., csütörtök - 18:30
Most tervezek venni egy Koobe-t (végigrágtam már magam az összes hozzászóláson).
Mindenhol 69-75 közötti árakon látom a régebbi hozzászólásokban, a koobe honlapján meg 80 felett van, így felment az ára? Várható szerintetek egy kis csökkenés, vagy nem érdemes megvárni?
Összesítve: megérte, hogy megvettétek?
A forint-euró árfolyam miatt ment fel. Tuti érdemes várni, ez az ár még 300 feletti árfolyamra lett megállapítva, de most 280 alatt van, csökkenteniük kéne.
A Paypalnál jelenleg 286 forint 1 euró, tehát már most spórolhatsz vagy 3000 forintot, ha a BeBookot rendeled, a következő módon: link
Sokkal-sokkal jobban megérné a most megjelent Amazon Kindle DX, csakhát az tudomásom szerint nem elérhető itthonról, de ha meg is lehetne venni, akkor is többe kerülne, mint az Amazonon ($489). Vagy nézegesd a Sony Readert.
Ha van ismerősöd USA-ből hazajövet, kérjél tőle Amazon DX-et
Szerkesztette: Charybdis 2009. 05. 07. 18:55 -kor
Elküldve: 2009. 05. 08. 09:47
Itt lehet, 224 font:
http://www.waterston...onesweb/home.do
De a legolcsóbb USA-ban megvetetni valakivel és hazaküldetni. Közvetlen USA-ból rendelni nem nyerő mert van vám.
Szerkesztette: BlackVoid 2009. 05. 08. 09:48 -kor
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams
Elküldve: 2009. 05. 08. 09:53
Idézet: BlackVoid - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 10:47
Itt lehet, 224 font:
http://www.waterston...onesweb/home.do
De a legolcsóbb USA-ban megvetetni valakivel és hazaküldetni. Közvetlen USA-ból rendelni nem nyerő mert van vám.
elektronikai műszaki dolgokra nincsen
Elküldve: 2009. 05. 10. 21:30
Csakhat a Kindlet nem lehet amazon es whispernet nelkul hasznalni:(
Viszont a sony is keszul a nagyobb kijelzos ebookjaval.
Szerintem egy ev mulva mar nagyon sok bebook/kooble kinai
10" koppintas kozul valogathatunk.
En ugy dontottem, hogy kivarok. Addigra lehet sokkal jobban
kifejlodnek a szabad disztribuciok is ra.
Elküldve: 2009. 05. 10. 21:45
De biztos lejjebb fog menni az ár, és remélhetőleg lesz itthonról hivatalosan is megvásárolható 10 colos modell.
Mostani Bebookommal eléggé kényelmetlen, hogy konvertálgatni kell a PDF-eket, mert nem fér el a kijelzőn, meg eleve rosszul jeleníti meg.
Elküldve: 2009. 05. 15. 19:07
Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 8., péntek - 9:53
Hello! Én most rendeltem Amerikából egy ebook reader-t, nem jött át a vámon. Most akkor van vám elektronikai dolgokra vagy nincs? Köszi.
Hello! Én most rendeltem Amerikából egy ebook reader-t, nem jött át a vámon. Most akkor van vám elektronikai dolgokra vagy nincs? Kösz.
Elküldve: 2009. 05. 15. 19:11
Elküldve: 2009. 05. 15. 20:14
Elküldve: 2009. 05. 17. 13:46
Képzeljetek egy e-papír kijelzőt, de videót is megjeleníteni képes frissítési gyorsasággal. Mert ugye a mostani e-papíroknak 1-2 másodpercbe telik, amíg megváltoztatják a képüket. Az új, forradalmi kijelzőnek ez csak 5-30 ms lesz. Egyelőre még csak fekete-fehéret tudnak, ha szín is kell, akkor van háttérvilágítás.
De az a lényeg, hogy lesz olyan kijelzőnk, aminek egyáltalán nincsen háttérvilágítása, és kiváltja az LCD monitorokat!!!! Ez nagyon jó hír azoknak, akik sokat ülnek gép előtt, és főleg szöveget írnak/olvasnak, ugyanis egy ilyen kijelző csak annyira fogja rontani a szemet, mint egy papír könyv.
Sőt azt is ígérik, hogy az új kijelzőn sokkal olvashatóbb lesz a szöveg, mint a mostani LCD-ken (gondolom kevesebb térköz lesz a pixelek közt, vagy nemtom).
Akarom, akarom!!
Elküldve: 2009. 05. 17. 13:53
Elküldve: 2009. 05. 17. 15:54
Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 13:53
Akkor szerinted miért nem LCD kijelzővel gyártják az ebook olvasókat?
Ha van ebook olvasód, akkor kipróbálhatod, milyen olvasni egy könyvet a gépen pár órát, meg egy ebook olvasón pár órát.
Ez az új Pixel Qi kijelző sokkal jobb olvasási élményt fog adni. Az meg biztosan rontja a szemet, hgoy egy lámpába bámulsz bele. A mindennapi életben nem közvetlenül nézel egy fényforrást, hanem a visszaverődő fényt látod, ennél a kijelzőnél is csak a róla visszaverődő fényt fogod látni.
Elküldve: 2009. 05. 17. 16:04
Idézet: Charybdis - Dátum: 2009. máj. 17., vasárnap - 16:54
Ha van ebook olvasód, akkor kipróbálhatod, milyen olvasni egy könyvet a gépen pár órát, meg egy ebook olvasón pár órát.
Ez az új Pixel Qi kijelző sokkal jobb olvasási élményt fog adni. Az meg biztosan rontja a szemet, hgoy egy lámpába bámulsz bele. A mindennapi életben nem közvetlenül nézel egy fényforrást, hanem a visszaverődő fényt látod, ennél a kijelzőnél is csak a róla visszaverődő fényt fogod látni.
rengeteg oka van (mellesleg vna LCD-TFT-s ebook reader).
a legjobb oka az energia, gyártás technológia, felhasználás.
az ebook olvason és monitoron valo könyv olvasás nem összehasonlítható, mivel a gép előtt máshogy ülsz.
egy pda-n olvasni viszont nem sokkal másabb mint egy ebook olvason.
nameg sokan nem állítják be a monitort, ami azért nem utolsó szempont (túl fényes, rossz felbontás, rossz dpi), ebből vannak a bajok, nem magától a monitortol.
Szerkesztette: charlie 2009. 05. 17. 16:07 -kor
Elküldve: 2009. 05. 31. 14:45
http://www.pcworld.com/article/165724/byeb...r_netbooks.html
A tervek szerint 2009 végén már lesz netbook ezzel a kijelzővel. Ez azt jelenti, hogy onnantól nem igazán fogja megérni dedikált ebook olvasót venni, hiszen a Pixel Qi képernyős netbook is ugyanolyan olvasó lesz, csak mellé kapsz még egy netbookot is, ráadásul 10"-os kijelzővel, továbbá ugyanolyan áron. Sőt a formátumokkal sem kell majd szórakozni, hiszen rendes programok futnak rajta.
Egyetlen előnye lesz csak az ebook olvasóknak, hogy jobban kézbe lehet fogni őket, kisebbek. De ha lesznek PDA-k is ilyen kijelzővel, akkor szerintem telejsen ki fog halni az E-Ink, és vele együtt az ebook olvasók is. Ez a Pixel Qi átrendezi rendesen a piacot, az tuti.
Aki eddig azért nem vett ebook olvasót, mert drága volt, az mostmár várjon év végéig
Aztán persze jó volna nagyobb képernyő is ezekből, illetve majd pár év múlva ugyanez színesben (amikor színes, akkor van háttérvilágítás, fekete-fehér üzemmódban nincs csak háttérvilágítás).
Szerkesztette: Charybdis 2009. 05. 31. 14:49 -kor
Elküldve: 2009. 05. 31. 14:59
Elküldve: 2009. 05. 31. 15:02
Idézet: charlie - Dátum: 2009. máj. 31., vasárnap - 14:59
Téged fizetnek az E-Inknél, hogy a Pixel Qi-t alázd?
Amúgy szerintem is csúszni fog, de nem 5 évet, lol. Miről beszélsz? Fél-egy év múlva ez már valóság. Ez nem a nulláról indult technológia, ugyanolyan LCD-gyárakban készül, mint a mostani LCD-k. Az ebook olvasó, SSD nem jó példa, az a meglévőkhöz képest sokkal másabb technológia.
Szerkesztette: Charybdis 2009. 05. 31. 15:03 -kor
Elküldve: 2009. 05. 31. 15:25
Szóval az, hogy valamiről a gyártók vizionálnak, hogy mikor lesz a piacon, és az ténylegesen mikor jelenik meg a piacon (elérhető áron!!!!!!!) az két külön dolog.
Elküldve: 2009. 06. 05. 18:44
A Koobe olvasóval kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet a JPG kezeléssel (pl.: szkennelt képek megnyitásával) vagy ezek csak konvertálást követően kerülhetnek rá? A színes képeket is megtudja jeleníteni fekete-fehérben? PPT fájlokat hogyan jeleníti meg?
A PDF fájlokat el lehet olvasni megfelelő nagyítás mellett?
Nem tud ajánlani valaki más magyar nyelvű ebook olvasót?
előre is köszönöm válaszotok!
Elküldve: 2009. 06. 06. 10:26
Idézet: xeon16 - Dátum: 2009. jún. 5., péntek - 18:44
A Koobe olvasóval kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy mi a helyzet a JPG kezeléssel (pl.: szkennelt képek megnyitásával) vagy ezek csak konvertálást követően kerülhetnek rá? A színes képeket is megtudja jeleníteni fekete-fehérben? PPT fájlokat hogyan jeleníti meg?
A PDF fájlokat el lehet olvasni megfelelő nagyítás mellett?
Nem tud ajánlani valaki más magyar nyelvű ebook olvasót?
előre is köszönöm válaszotok!
Szia!
A beszkennelt JPG fájlok olvashatóak, nem kell minden JPG után kilépni, hanem úgy lehet lapozni, mintha mondjuk DOC-ot olvasnál. (persze a szekenneléstől is függ a minőség)
A színes képeket is megjeleníti fekete-fehérben, de a minőség elég gyenge. De a bookreadert nem képnézegetésre találták ki!
PPT-t még nem próbáltam beolvasni.( Az elég ritka, hogy egy könyvet PPT-ben tárolnak.)
A PDF fájlok olvashatóak, már nem egy könyvet olyan olvastam el, ami PDF-ben volt. Az alap beállításban kb 1 centi margó van, és a betűk elég kicsik. Nagyiításkor kitölti a képernyőt, ekkor már normál a betűméret. Hátrány, hogy ekkor lelóg a lap vége, és ez miatt a lelógó pár sor miatt egyet kell lapozni.
Ha nem szkennelt PDF-ről van szó, én ez miatt át szoktam konvertálni RTF-re, mert ebben a formátumban a legtökéletesebb a megjelenítés.
Én KOOBE-t használok, meg vagyok vele elégedve. Még a régi áron vettem.
Most tettem fel rá a magyar nyelvű firmware frissítést.
Üdv
Csabesz

Súgó
A téma zárva.