És nincs valami program PC-re amivel valamilyen olvasható e-book formátumba lehet konvertálni a PDF fájlokat?
eBook olvasók
Elküldve: 2010. 10. 24. 11:01
Intel Core i5 430M, Nvidia GeForce GT 330M 1GB, 3GB DDR3 1334 MHz
Elküldve: 2010. 11. 07. 22:03
Idézet: parketta - Dátum: 2010. 10. 24. 11:01
És nincs valami program PC-re amivel valamilyen olvasható e-book formátumba lehet konvertálni a PDF fájlokat?
Tényleg átkonvertálható, bár csak kompromisszumokkal. Én próbálkoztam egy photoshop kézikönyvvel, de sajnos szánalmas lett a végeredmény. Az ábrák és a fejezetek szétestek. Ezzel az egyébként rendkívül hasznos progival próbálkoztam: calibre
Elküldve: 2010. 11. 13. 20:04
Köszönet a magyar karakterekért az alkotóknak!
Készítettem egy bejegyzést arról miként lehet elérni a kindle 3 billentyűzetéről a magyar ékezeteket:
http://kindle3hu.blo...k-kindle-3.html
Készítettem egy bejegyzést arról miként lehet elérni a kindle 3 billentyűzetéről a magyar ékezeteket:
http://kindle3hu.blo...k-kindle-3.html
Elküldve: 2011. 01. 19. 09:37
Tegnap megjött a Kindle 3-am!
(Múlt héten hétfőn rendeltem meg.)
A méretét már jó előre sejtettem, hát nem valami nagy. Viszont a súlyán meglepődtem, nehezebb, mint ahogy a kinézetből sejteni lehetne. Persze nem nehezebb, mint egy könyv és így is jól használható, csak meglepő volt. A képe pedig csodás.

A méretét már jó előre sejtettem, hát nem valami nagy. Viszont a súlyán meglepődtem, nehezebb, mint ahogy a kinézetből sejteni lehetne. Persze nem nehezebb, mint egy könyv és így is jól használható, csak meglepő volt. A képe pedig csodás.
Elküldve: 2011. 04. 04. 10:07
Idézet: parketta - Dátum: 2010. 10. 24. 11:01
BookDesigner
http://www.bookdesigner.org/
Ne tévesszen meg az oldal, van angol kezelőfelület. Magyar nyelvű könyvek konvertálása, ami nekem bevált módszer: Bullzip PDF printerrel előbb kinyomtatni és utána konvertálni - így jók lesznek az ékezetek, legalábbis a Sony PRS 505-ösön.
A Calibre a legtöbb PDF-el valami borzalmat művel, nem őrzi meg a bekezdéseket.
"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams
and been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams
Elküldve: 2012. 03. 17. 14:30
Sziasztok, e-könyv olvasó vásárlása előtt állok.
Alapvetően tanuláshoz, illetve hosszabb lélegzetű olvasáshoz keresek eszközt.
A szabad formátum választás, a szemkímélő méret és képernyő típus, valamint a felolvasó üzemmód prioritás.
kritériumok:
- 9.7" méret
- e-ink, vagy e-ink pearl (pearlnek jobban örülnék persze)
- angol és lehetőleg magyar felolvasó szoftver
- wifi, és lehetőleg bluetooth
- tudjon sok ebook formátumot.
- Lehetőleg legyen érintő képernyős
- Lehetőleg legyen fekete, vagy sötétszürke kivitelben.
Sikerült alapvetően két játékosra leszűkíteni:
(A Kindle DX a formátum és szoftver kötöttség, a wifi és az SD kártya hiánya miatt kiesik)
1. Onyx Boox M92
+ E-ink pearl
+ 800 mhz CPU
+ 256/4096 M ram/flash (nem jelentős a 32gb tekintetében)
+ usb töltő
+ borító
- kevésbé jól elhelyezettnek tűnő gombok
- A felolvasó szoftver nem tud magyarul és nem várható a jövőben.
2. PocketBook Pro 912
+ A felolvasó szoftver tud magyarul is!
+ a gombok jó helyen vannak, külön gombok wifire, hangerőre, pozicionálásra stb.
- nincs hozzá semmi alapból (töltő, borító)
- 533 mhz CPU
- 256/2048 M ram/flash (nem jelentős a 32gb tekintetében)
Szóval alapvetően Pearl vs. magyarul tudó felolvasó szoftver.
Nekem mindkettő fontos lenne.
Kérdések:
1. Van e valamilyen lehetőség a felolvasó szoftver tekintetében az Onyxot "felokosítani" ? (Program portolás, stb.)
2. Van e lényegi különbség a két olvasó kijelzőjének láthatósága között? Avagy ha valaki már látta a két készüléket élőben egyszerre, annak mi a tapasztalata?
Mint írtam szeretnék fekete, vagy legalábbis sötét készüléket erre ha jól láttam magyar boltokban nincs lehetőségem jelenleg. Csak fehér/világos szürke változatok vannak.
Találtam egy német webáruházat ahonnan lehet rendelni jó áron, megfelelő színben:
Onyx Boox M92 black
PocketBook Pro 912 dark grey
Viszont amennyiben PB 912-t vásárolnék és nem magyarországi hivatalos eladótól venném, akkor a magyarországi disztribútor honlapján levő megjegyzés alapján elesnék a magyar nyelv használatától.
lásd az utolsó sort
Ez mennyiben igaz?
Nekem ez valamiért kamunak tűnik, bár ismerünk ilyet például a HTC telefonok terén is (lásd gyorsbolt)...
A problémám igazából az, hogy a német boltban legalább lehet kapni sötét színű készüléket és ráadásul még szállítással együtt is 15 ezer forinttal olcsóbb mint itthon. 330euro (99.000ft) vs. 114.000 ft.
Bármilyen hasznos tanácsnak, meglátásnak örülnék.
+ Néztem a pocketbook különböző nyelvű oldalait és egy alábbi érdekességet véltem felfedezni a firmware letöltéseknél:
sw_20111215_912_NA_2.1.2_user.zip (amcsi,izrael,cseh, de a 602-nél a magyaron is)
sw_20111215_912_LIBRI_2.1.2_user.zip (magyar, bár a 2.1.2 még ott nincs fenn, de a link él, német, francia)
sw_20111215_912_CIS_2.1.2_user.zip (orosz, ukrán, moldáv, kazah)
Ez az NA, LIBRI, CIS mit jelenthet? Esetleg, hogy alapértelmezetten milyen e-book bolt linkjét telepítse rá?
Ja igen. Ha kinntről hozatom és elromlik garidőn belül, akkor mindenképpen ki kell küldeni javításra, vagy itthon is el kell hogy fogadják garanciális javításra?
Alapvetően tanuláshoz, illetve hosszabb lélegzetű olvasáshoz keresek eszközt.
A szabad formátum választás, a szemkímélő méret és képernyő típus, valamint a felolvasó üzemmód prioritás.
kritériumok:
- 9.7" méret
- e-ink, vagy e-ink pearl (pearlnek jobban örülnék persze)
- angol és lehetőleg magyar felolvasó szoftver
- wifi, és lehetőleg bluetooth
- tudjon sok ebook formátumot.
- Lehetőleg legyen érintő képernyős
- Lehetőleg legyen fekete, vagy sötétszürke kivitelben.
Sikerült alapvetően két játékosra leszűkíteni:
(A Kindle DX a formátum és szoftver kötöttség, a wifi és az SD kártya hiánya miatt kiesik)
1. Onyx Boox M92
+ E-ink pearl
+ 800 mhz CPU
+ 256/4096 M ram/flash (nem jelentős a 32gb tekintetében)
+ usb töltő
+ borító
- kevésbé jól elhelyezettnek tűnő gombok
- A felolvasó szoftver nem tud magyarul és nem várható a jövőben.
2. PocketBook Pro 912
+ A felolvasó szoftver tud magyarul is!
+ a gombok jó helyen vannak, külön gombok wifire, hangerőre, pozicionálásra stb.
- nincs hozzá semmi alapból (töltő, borító)
- 533 mhz CPU
- 256/2048 M ram/flash (nem jelentős a 32gb tekintetében)
Szóval alapvetően Pearl vs. magyarul tudó felolvasó szoftver.
Nekem mindkettő fontos lenne.
Kérdések:
1. Van e valamilyen lehetőség a felolvasó szoftver tekintetében az Onyxot "felokosítani" ? (Program portolás, stb.)
2. Van e lényegi különbség a két olvasó kijelzőjének láthatósága között? Avagy ha valaki már látta a két készüléket élőben egyszerre, annak mi a tapasztalata?
Mint írtam szeretnék fekete, vagy legalábbis sötét készüléket erre ha jól láttam magyar boltokban nincs lehetőségem jelenleg. Csak fehér/világos szürke változatok vannak.
Találtam egy német webáruházat ahonnan lehet rendelni jó áron, megfelelő színben:
Onyx Boox M92 black
PocketBook Pro 912 dark grey
Viszont amennyiben PB 912-t vásárolnék és nem magyarországi hivatalos eladótól venném, akkor a magyarországi disztribútor honlapján levő megjegyzés alapján elesnék a magyar nyelv használatától.
lásd az utolsó sort
Ez mennyiben igaz?
Nekem ez valamiért kamunak tűnik, bár ismerünk ilyet például a HTC telefonok terén is (lásd gyorsbolt)...
A problémám igazából az, hogy a német boltban legalább lehet kapni sötét színű készüléket és ráadásul még szállítással együtt is 15 ezer forinttal olcsóbb mint itthon. 330euro (99.000ft) vs. 114.000 ft.
Bármilyen hasznos tanácsnak, meglátásnak örülnék.
+ Néztem a pocketbook különböző nyelvű oldalait és egy alábbi érdekességet véltem felfedezni a firmware letöltéseknél:
sw_20111215_912_NA_2.1.2_user.zip (amcsi,izrael,cseh, de a 602-nél a magyaron is)
sw_20111215_912_LIBRI_2.1.2_user.zip (magyar, bár a 2.1.2 még ott nincs fenn, de a link él, német, francia)
sw_20111215_912_CIS_2.1.2_user.zip (orosz, ukrán, moldáv, kazah)
Ez az NA, LIBRI, CIS mit jelenthet? Esetleg, hogy alapértelmezetten milyen e-book bolt linkjét telepítse rá?
Ja igen. Ha kinntről hozatom és elromlik garidőn belül, akkor mindenképpen ki kell küldeni javításra, vagy itthon is el kell hogy fogadják garanciális javításra?