Hali,
Mar eleg regota gondolkodom valami ebook olvaso beszerzesen, es mostmar egyre jobban erik. Viszont az az igazsag, hogy egyszeruen nem nagyon talalom, hogy mit lenne erdemes.
Elmondanam hogy mik a bajaim:
-A legtobb olvaso, amit latok, az 5-6 col. Ez kb egy templomi enekeskonyv meret, ami nekem szimplan baromira kicsinek tunik. Egy rendes formatumu paperback kiadas legalabb 20 centi atloban, olyan ~8 col. Ha ebbol leveszek egyet, mert margo meg allja teteje, meg mindig ott tartunk, hogy egy elfogadhato meret az legalabb a 7 col, es akkor ugye az aljarol beszelgetunk. Valaki cafoljon meg, ha nagyon nem igy van, de nekem kb ez jon le. Meg ugy altalaban, ez a 800x600 mintha kicsit karcsu lenne, nem?
-Azert sem lenne rossz egy kicsit nagyobb, mert ha mar veszek ilyesmit, valoszinu konyvolvasas mellett doksikat is olvasnek rajta hebe-hoba.
-Az olcsobb keszulekektol en oszinten szolva kicsit fazok, pl itt visszaolvasva a mindenfele firmware buzizas nem kifjezetten szimpi. Nyilvan ha kell elmokulok vele, de az jon le, hogy ezek igy csak korlatoltan kenyelmesek, meg jok konyv helyett.
-Illetve ha mar veszek ilyesmit, akkor jo lenne, ha lenne mogotte valami hasznalhato bookstore, nem feltetlen szeretnem az internet sotet bugyraibol osszeszedni az olvasnivalomat. Nem kell feltetlen dedikaltnak lennie hozza, de igy ranezesre nem nagyon latom, hogy milyen normalis, itthonrol hasznalhato forrasok vannak, illetve ezekhez milyen formatum support kene. Ahogy nezem talan az ePub, amit tolnak nagyon, de nem tudom, hogy drm ugyben pl hogy all ez. Illetve hogy mennyire szukul le a konyvek kore, ha nem usaban lakok.
-Horrible dictu, akar ha rovidebben lehetne ra jegyzetelni, az jo lenne (legalabb arra, amit olvasok)
-Nem volna gond, ha nem volna komoly gondja a magyar szovegekkel. Mondjuk en olvasok sokat angolul is, ezert ez nem olyan hatalmas tre, illetve mondjuk akar kalapos ó-ű-t nem szivesen bar, de ha muszaj elviselek, de nyilan jo lenne, ha ez nem volna gaz.
Na, ezek utan, amit nezegettem:
-Ugye van kindle. Pozitiv a mogotte levo nagy amazon store, illetve a 3g, nyilvan. negativ, hogy ahhoz nagyon hozza van kotve. Ugye sajat formatum, mast raeroszakolni ahogy nezem igen nehezkes. Tovabba csak hat col. Illetve azzal a rakas gombbal az aljan meglehetost ronda is. Es nincs touchscreen.
-Aztan ott a sony reader. A touch csak hat col, a daily az 7, ez tan meg elegge tetszik, viszont ugye a sony bookstore csak az usbol elerheto, nem tudom ez mennyire gaz. Illetve ugye a dailyben van beepitett 3g, ami csak usa. Ez meg onmagaban nem baj, csak a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor altalaban meg sem tudom venni itthonrol.
-Irexek. Ezek alapvetoen teszenek, az 1000 mondjuk talan mar nagy egy kisse, a fetaure lista viszont tetszik. Az iliad meg az iliad book edition eleg szimpi viszont, eleg nagynak is tunnek (bar nem tudom, a wifin kivul van ezekben kulonbseg?) Ami viszont tan annyira nem jo, hogy csak prct eszik. Lenne az uj, dr800-as reader, ami mar tud epubot is, illetve eleg szimpi, viszont ahogy nezem a 3g miatt ezt se nagyon lehet itthon venni a kozeljovoben. Illetve dragak azert. Nem mondom, hogy megfizethetetlen, de azert az iliad book is 550 euro, a sonybol a daily is 400.
A nook is tetszik, viszont ahogy nezem itthon szinten nem eselyes, meg ha nem hasznalnam a 3gt, mert vasarolni se lehetne.
-Bebook, halin... ezek is kicsinek tunnek, nyema touch, illetve ugy tunik, eleg gyerekcipos a soft is bennuk (persze ez akar a tobbire is igaz lehet.)
Szoval nem tudom. Tippeket, tapasztalatokat szivesen vennek