HWSW Informatikai Kerekasztal: eBook olvasók - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

eBook olvasók Értékeld a témát: -----

#381 Felhasználó inaktív   Oderint 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 09. 06. 07:07

Idézet: valikund - Dátum: 2009. aug. 29., szombat - 17:59

Hello, új vagyok még itt, az érdekelne , hogy mennyibe fáj elhozatni Usából  egy readert, ha amazonon rendelem. Esteleg olcsób megoldás?

Helló!

Szerintem nézz körbe Mo.-n, itt is szoktak árulni ilyen könyveket. Amikor a sajátomat kerestem volt lehetőség arra, hogy többen rendeljünk és a szállítási költség így csökken. 50-80 eFt között kapsz mindenhol ilyen könyveket.

#382 Felhasználó inaktív   Charybdis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 09. 07. 16:35

Idézet: BlackVoid - Dátum: 2009. aug. 28., péntek - 15:20

A Pixel Qi az LCD es nem e-ink. Az e-ink azert jo mert nagyon baratsagos a szemnek mivel nem vilagit.

A Pixel Qi kijelzőjének sincsen háttérvilágítása, viszont videósebességet kínál fekete-fehérben. Ha átváltasz a színes módra, akkor lesz háttérvilágítása csak. Ez már valóság, csak még nem indult be a gyártás. Nekem is van ebook olvasóm, tudom mi a különbség a háttrévilágításos monitor és az E-Ink között.

Az új Bebook firmware miatt már egyáltalán nem kell PDF-t konvertálnom.

#383 Felhasználó inaktív   curtis2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 11:39

hello,

Akit érdekel tudok hozni e-book readert..
elértek priviben, vagy curtiskukacc2ponthu

#384 Felhasználó inaktív   bozon42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 13:43

Leo's Void - Csillagterkep Hanlin V3-ra es klonjaira
=================================

a http://www.leobueno.net/ oldalon talalhato "Leo's Void for Hanlin" programja, amely csillagterkep  keresesi lehetoseggel rendelkezik.
Huzzuk le a programot, csomagoljuk szet es dobjuk at az SD kartya Leo's Void konyvtaraba
(Leo's Void/Leo's Void.exe).
Az ido a 5 es 5 gombokkal allithato be, 0,9 Page forward, Rewind page mozgatasra szolgal.

+++++++++++++++++++++++++++
A Star map for Hanlin ebooks readers (papyre, lbook bebook, etc)
This program is a porting of Leo's Void for readers of books Jinke Hanlin V3 (papyro, Bebook, lbook, etc).
To install simply copy the program folder Leo's Void to the SD card. Then using the BookShelf open the folder and select Leo's Void.exe
The program starts from any location, provided that all files are in the same directory as the executable.
It's a star map with two types of displays. Horizontal (Where you see the sky as seen by the observer) and the Equator.
Time is modified with keys 4 and 5.
Objects can be searched by name.
You can move the view with the keys 0, 9, pag forward, rewind pag.
+++++++++++++++++++++++++++

bozon42
HW ---> Lbook V3
FWold ---> V3update-full-cr3-20090629.zip
FWnew---> V3update-uk-2.22-20091030.rar

#385 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 28. 13:59

Idézet: curtis2 - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 11:39

hello,

Legalább annyit írjál már meg, hogy milyent.
 aláírás
Spoiler

#386 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 14:01

Idézet: curtis2 - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 11:39

hello,

Tipust és árat még véletlen se mondj, megártana nekünk a túl sok információ!

#387 Felhasználó inaktív   bozon42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 10:53

A legujabb firmware Lbook V3-ra
==========================

http://lbook.ua/templates/files//V3update-...22-20091030.rar

Tartalom (csak oroszul - bocsi, ido hianyaban nen tudom leforditani):
+++++++++++++++++++++++++++++++++
Список исправлений:

ADOBE Reader (программа чтения электронных документов в формате PDF/ePUB):
- изменены параметры опции ZOOM
- добавлен поиск в книгах на английском языке
- устранены ошибки при отображении математических формул в формате ePUB

CoolReader (программа чтения электронных документов в формате FB2, TXT, RTF, HTML, …):
- падения/ошибки при открытии некоторых текстовых файлов в кодировках unicode ( utf 16/ utf 16 be / utf 8...)
- открытие закладок/цитат из . bmk . txt
- использование CSS для того типа файла, который открывается из списка последних
- распознавание формата и кодировки HTML
- переход по внешним ссылкам, в том числе внутри архива
- при наличии внутри . zip большого количества файлов открывается index . html , index . htm , default . html ... если найден - для удобства просмотра многостраничных книг, копий сайтов и и.д.
- исправлены несколько проблем с открытием больших файлов (падение при операциях с кэшем)
- убраны часики при запуске приложений через хак *. exe . fb 2
- исправлено пропадание абзацев, начинающихся с "-"
- исправлено запоминание позиции в книге с несколькими пробелами подряд в названии
- переформатирование при изменении настройки переносов
- добавлены команды для настройки клавиш, позволяющие менять ориентацию экрана
- автосохранение закладок и цитат после установки новой закладки
- предварительный показ первой страницы в начале загрузки книги
- исправлена проблема с пропадающими или объединяющимися сносками
- изменен интерфейс - узкий шрифт, полноэкранное меню, скроллинг без повторяющихся пунктов меню
- добавлена возможность назначить на клавишу сохранение позиции+закладок+настроек и сохранение книги в кэш, для возможности быстро открывать в следующий раз
- испанский перевод интерфейса
- исправлен стиль для тэга strikethrough

Программа отображения графических файлов (картинки):
- увеличена скорость обработки файлов
- улучшено качество отображения

bozon42
HW ---> Lbook V3

#388 Felhasználó inaktív   tothr71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 08. 09:54

Sziasztok!

Elnézést, hogy ide írok, de talán valakit érdekel...
Kaptam egy új, bontatlan BeBook 6"-os elektronikus könyvolvasót Hollandiából. Mivel nekem már van így eladnám. ÁRa: 55.000 forint és Debrecenben lehet átvenni. Tel: +36307725581.

Robi

#389 Felhasználó inaktív   jégrafikus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 00:13

Hali !
Az  eReader V5 with Vizplex az angol ebayon hegyekben áll (igaz kínai eladótól)198font(mostani áron 59000ftért )ez ugyanaz mint a koobe junior itthon? itt

#390 Felhasználó inaktív   tothr71 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 09. 11:59

Idézet: jégrafikus - Dátum: 2009. nov. 9., hétfő - 0:13

Hali !
Az  eReader V5 with Vizplex az angol ebayon hegyekben áll (igaz kínai eladótól)198font(mostani áron 59000ftért )ez ugyanaz mint a koobe junior itthon? itt

Szia!

Nem, ez a Koobe Classic 6"-os modelljével egyezik meg teljesen.

Üdv: Robi

#391 Felhasználó inaktív   szikixxa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 25. 20:17

sziasztok

segitseg kene ha tudna valaki

szoval vettem nemreg 1 db bebook-ot ujat minden okes volt 12 ora toltes ahogy kell kartya bele ,latta olvastam  de aztan

400 oldal utan lemerult , feltoltottem es azota sem ismeri fel az sd kartyat  (nem kaptam hozza de van 1 db 1 gigas fat 16 ra formazva

probalom upgradelni de allandoan azt irja hogy keresi az update file-t es persze igyhal meg nem talal semmit pedig probaltam Kobee m,eg bebook os firmwarte-t is .

ha nincs benne kartya termeszetesen flottul mukodik semmi baj,de amint beleteszem 4-5 perc utan latja csak meg es azt irja nincs rajta semmi (4 kartyat probaltam mar ki mindet szepen formatalva stb)

ha kartyasan csatlakoztatom pc-hez allandoan ki be kapcsol ,ha kartya nelkul akkor 1-2 percenkent kerdezi akkarok e csatlakozni a pc-re es ha leokezom mar kapcsol is ki

ujra formaztam a kartyat es megirtam card readerrel ,pc-be ok  is de ha beleteszem ugyanaz a mese.

amire en gondolok az talan aku hiba ,vagy a komputerem nem fat 16-ra formatal ,de ez is santit mert az elejen ratoltottem 600 konyvet ugyanerre a kartyara es flotul ment

barkinek barmi otlete van kerem irja le ,esetleg letezik firmware frissites kartya nelkul is ?

segitsetek

udv

gyula

#392 Felhasználó inaktív   bozon42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 14:48

Jinke released update 2.20EN.091124
========================

Kijott a Hanlin V3 uj update-je:

http://www.jinke.com.cn/Compagesql/English...vice/update.asp

+++++++++++++++++++
Description:

1.Support 9 X zoom in PDF and EPUB files.
2.This version does not support PDF files in Chinese, Japanese and Korean.
3.Support date and time setting. The settings can not be saved if you shutdown the device. If you restart the device the date will recovery to de default value that is "2009-11-01".
4.Support Swedish and Thai in lanugage settings.
+++++++++++++++++++

bozon42

Szerkesztette: bozon42 2009. 11. 27. 14:49 -kor

HW ---> Lbook V3

#393 Felhasználó inaktív   bozon42 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 08. 10:09

Idézet: bozon42 - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 14:48

Jinke released update 2.20EN.091124
========================

Kijott a Hanlin V3 uj update-je:

http://www.jinke.com.cn/Compagesql/English...vice/update.asp

+++++++++++++++++++
Description:

1.Support 9 X zoom in PDF and EPUB files.
2.This version does not support PDF files in Chinese, Japanese and Korean.
3.Support date and time setting. The settings can not be saved if you shutdown the device. If you restart the device the date will recovery to de default value that is "2009-11-01".
4.Support Swedish and Thai in lanugage settings.
+++++++++++++++++++

bozon42

Sziasztok,

meg egy link az elozohoz:

http://cli.gs/TM73Y

bozon42
HW ---> Lbook V3

#394 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 21:26

Hali,

Mar eleg regota gondolkodom valami ebook olvaso beszerzesen, es mostmar egyre jobban erik. Viszont az az igazsag, hogy egyszeruen nem nagyon talalom, hogy mit lenne erdemes.

Elmondanam hogy mik a bajaim:
-A legtobb olvaso, amit latok, az 5-6 col. Ez kb egy templomi enekeskonyv meret, ami nekem szimplan baromira kicsinek tunik. Egy rendes formatumu paperback kiadas legalabb 20 centi atloban, olyan ~8 col. Ha ebbol leveszek egyet, mert margo meg allja teteje, meg mindig ott tartunk, hogy egy elfogadhato meret az legalabb a 7 col, es akkor ugye az aljarol beszelgetunk. Valaki cafoljon meg, ha nagyon nem igy van, de nekem kb ez jon le. Meg ugy altalaban, ez a 800x600 mintha kicsit karcsu lenne, nem?

-Azert sem lenne rossz egy kicsit nagyobb, mert ha mar veszek ilyesmit, valoszinu konyvolvasas mellett doksikat is olvasnek rajta hebe-hoba.

-Az olcsobb keszulekektol en oszinten szolva kicsit fazok, pl itt visszaolvasva a mindenfele firmware buzizas nem kifjezetten szimpi. Nyilvan ha kell elmokulok vele, de az jon le, hogy ezek igy csak korlatoltan kenyelmesek, meg jok konyv helyett.

-Illetve ha mar veszek ilyesmit, akkor jo lenne, ha lenne mogotte valami hasznalhato bookstore, nem feltetlen szeretnem az internet sotet bugyraibol osszeszedni az olvasnivalomat. Nem kell feltetlen dedikaltnak lennie hozza, de igy ranezesre nem nagyon latom, hogy milyen normalis, itthonrol hasznalhato forrasok vannak, illetve ezekhez milyen formatum support kene. Ahogy nezem talan az ePub, amit tolnak nagyon, de nem tudom, hogy drm ugyben pl hogy all ez. Illetve hogy mennyire szukul le a konyvek kore, ha nem usaban lakok.

-Horrible dictu, akar ha rovidebben lehetne ra jegyzetelni, az jo lenne (legalabb arra, amit olvasok)

-Nem volna gond, ha nem volna komoly gondja a magyar szovegekkel. Mondjuk en olvasok sokat angolul is, ezert ez nem olyan hatalmas tre, illetve mondjuk akar kalapos ó-ű-t nem szivesen bar, de ha muszaj elviselek, de nyilan jo lenne, ha ez nem volna gaz.

Na, ezek utan, amit nezegettem:
-Ugye van kindle. Pozitiv a mogotte levo nagy amazon store, illetve a 3g, nyilvan. negativ, hogy ahhoz nagyon hozza van kotve. Ugye sajat formatum, mast raeroszakolni ahogy nezem igen nehezkes. Tovabba csak hat col. Illetve azzal a rakas gombbal az aljan meglehetost ronda is. Es nincs touchscreen.

-Aztan ott a sony reader. A touch csak hat col, a daily az 7, ez tan meg elegge tetszik, viszont ugye a sony bookstore csak az usbol elerheto, nem tudom ez mennyire gaz. Illetve ugye a dailyben van beepitett 3g, ami csak usa. Ez meg onmagaban nem baj, csak a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor altalaban meg sem tudom venni itthonrol.

-Irexek. Ezek alapvetoen teszenek, az 1000 mondjuk talan mar nagy egy kisse, a fetaure lista viszont tetszik. Az iliad meg az iliad book edition eleg szimpi viszont, eleg nagynak is tunnek (bar nem tudom, a wifin kivul van ezekben kulonbseg?) Ami viszont tan annyira nem jo, hogy csak prct eszik. Lenne az uj,  dr800-as reader, ami mar tud epubot is, illetve eleg szimpi, viszont ahogy nezem a 3g miatt ezt se nagyon lehet itthon venni a kozeljovoben. Illetve dragak azert. Nem mondom, hogy megfizethetetlen, de azert az iliad book is 550 euro, a sonybol a daily is 400.

A nook is tetszik, viszont ahogy nezem itthon szinten nem eselyes, meg ha nem hasznalnam a 3gt, mert vasarolni se lehetne.

-Bebook, halin... ezek is kicsinek tunnek, nyema touch, illetve ugy tunik, eleg gyerekcipos a soft is bennuk (persze ez akar a tobbire is igaz lehet.)

Szoval nem tudom. Tippeket, tapasztalatokat szivesen vennek :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#395 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 23:54

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 21:26

sok sok szöveg

Szia!

Amit akarsz, jelenleg még nem létezik. Vagy vársz, vagy engedsz az igényekből.
 aláírás
Spoiler

#396 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 08:56

Idézet: worxland - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 23:54

Szia!

Amit akarsz, jelenleg még nem létezik. Vagy vársz, vagy engedsz az igényekből.

Nem vagyok en errol meggyozodve. Alapvetoen a sony daily is meg az iliadok is tudjak talan, a beszerzesi forrasokkal vagyok ott inkabb bajban. Mar legalabbis ahogy en nezem.

De ha mondod, szerinted mibol kene engednem, lehet hogy tudok :)

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#397 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 12:35

Leginkább pont a beszerzési forrásból. A Daily a 7 colljával kicsi lesz doksikhoz (pláne, ha sok ábra van rajta), oda DX vagy DR1000 kell.

Szerkesztette: worxland 2009. 12. 22. 12:38 -kor

aláírás
Spoiler

#398 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 16:56

Idézet: worxland - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 12:35

Leginkább pont a beszerzési forrásból. A Daily a 7 colljával kicsi lesz doksikhoz (pláne, ha sok ábra van rajta), oda DX vagy DR1000 kell.

A doksi eleg masodlagos szempont, abbol tudok engedni :) Illetve ha van is, sok abra biztos nem lesz benne. (vagy ha igen, akkor azok ritkan erdekelnek) Itt leginkabb arra gondoltam, hogy egyreszt napi munkaban van egy csomo olyan doksi, amit kovetve kell dolgozni, es ha nincs ket monitor, akkor unalmas allandoan alt-tabolni, illetve hogy adott esetben azert mondjuk szakkonyvet is olvasnek, nem csak irodalmat.

Iliad siman bejon, csak ahogy nezem, a prct nem annyira toljak. Ilyen szempontbol a daily jobban tunik. Vagy nem tudom, az a baj, hogy tenyleg nehezen itelem igy meg csak ranezesre, hogy mennyire bonyas ebookot vasarolni. Vagy ti honnan szerzitek be? :)

Szerk:
DX?

Ill a DR1000rol meg eleg sok sirankozast olvastam, hogy szopas van vele :( Annyi penzert meg ne legyen mar vele allando szivas...

Szerkesztette: kroozo 2009. 12. 22. 16:57 -kor

#399 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 17:19

Idézet: kroozo - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 16:56

Vagy ti honnan szerzitek be? :)

Nem szeretnék erre válaszolni. Asszem, ez épp elég válasz.  :p
 aláírás
Spoiler

#400 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 17:21

Idézet: worxland - Dátum: 2009. dec. 22., kedd - 17:19

Nem szeretnék erre válaszolni. Asszem, ez épp elég válasz.  :p

Ja. Viszont eleg szomoru, ha mindent onnan kell :) Viszont kerdes, ugy mennyi van?

Téma megosztása:

• (22 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.