HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 13:57

Idézet: virusversion - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 11:43

Oksa!De amúgy had kérdezzem már meg,hogy tűzfalak így - úgy mindenki hazsnálja,de volt már valaki akinek hátránya lett abból hogy mondjuk csak windows-os tűzfal vagy semmilyen nem volt fent???

Érdekes és tanulságos cikk jelent meg az egyik (pontosan utánanézek melyikben) Csípős magazinban, arról, hogy Tűzfal nélkül meddig bírják az operációs rendszerek: Linux, Win XP, Vista, MACINTOSH. A lényeg: Felelős internethasználattal nem is olyan vészes tűzfal nélkül az XP sem!
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1122 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 15:29

Idézet: akaido - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 13:57

Érdekes és tanulságos cikk jelent meg az egyik (pontosan utánanézek melyikben) Csípős magazinban

Csípős? Vagy a PC World vagy a CHIP lehetett, én is olvastam. A cikk szerintem kicsit "fura" volt, mert tényleg igaz, hogy "korábban" én is írtam, hogy xp sp1 5 perc alatt fertőzött lesz, de a "szolgáltatók" (itt elsősorban nem csak a magyarokra gondolok) azóta már tettek pár lépést a felhasználóik védelmének érdekében. A másik dolog, ami szintén ennél a cikknél zavart, hogy az írónak van egy sajátos "biztonságos tudata" és természetesen "ő" nem fog furcsa oldalakra ellátogatni. Na már most, én nem egy embert ismerek, akik egy részről mindenféle programot kipróbálgatnak, ami persze mindenféle érdekességeket is felrak, no meg persze ellátogatnak a "nekik kellő" oldalakra. Ennyi bajom van a megközelítésével, de amúgy mindenképpen érdekes.

---
"volt már valaki akinek hátránya lett abból hogy mondjuk csak windows-os tűzfal vagy semmilyen nem volt fent" Számos embernek volt már hátránya abból, hogy a gépéről kikerültek nem mindenkinek szánt adatok (pl. BM doksik).

---
virusversion: a comodo-s honlapom GYIK részében van egy ajánlott teendők rész, szerintem nézd át, hátha rugalmasabbá teszi az életed :).
Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

#1123 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 18:02

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 15:29

"volt már valaki akinek hátránya lett abból hogy mondjuk csak windows-os tűzfal vagy semmilyen nem volt fent"

Számos embernek volt már hátránya abból, hogy a gépéről kikerültek nem mindenkinek szánt adatok. (pl. BM doksik).

Másik hátrány a zombigéppé válás. Ennek káros mivoltának felfogásához némi szociális érzék is kell, ezért sokaknál esélytelen.

#1124 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:34

Mondjuk ez a "felelős" böngészési készség, késztetés, tudat remélhetőleg egyre inkább el fog terjedni, nem gondoljátok?
"Légy szerény mint én..."

#1125 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 19:42

Szerintem inkább rosszabb lesz a helyzet egy ideig. A számítógép, az internet, fanatikusok játékából, profik munkaeszközéből lassan mindenkire rátukmált áruvá válik, egyrészt a "szélessáv boom", másrészt az elektronikus ügyintézés kényszere miatt. Az egy főre jutó hozzáértés momentán csökkenőben van.

#1126 Felhasználó inaktív   virusversion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 20:03

Arkangyal,mit tegyek ha a comodo-t nem engedi frissíteni??109-es hibát ír ki! :confused:

#1127 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 25. 23:25

Idézet: virusversion - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 11:43

Oksa!De amúgy had kérdezzem már meg,hogy tűzfalak így - úgy mindenki hazsnálja,de volt már valaki akinek hátránya lett abból hogy mondjuk csak windows-os tűzfal vagy semmilyen nem volt fent???

Tehát erre eddig két kerülőválaszt is kaptál :) .
Itt két dolgot ragadok ki:
-Otthoni gépeken nem jelemző a komoly hackerkedés (hiszen egyszeri felhasználó családi képei, meg önéletrajza, aknakereső csúcspontja nem képez valódi keresletet), ott zombizni dívik, de ezzel együtt a fontos-titkos dokumentumok számára az egyetlen megbízható megoldás a világhálótól teljesen elválasztott gép. Ez a legegyszerűbb és legmegbízhatóbb védelem, ráadásul egyszeri befektetést követően nem igényel ráfordítást, de a kombi megoldás is egyszerű: Ha dolgozol, kihúzod a hálókábelt, a munkát magát ppedig mondjuk eltávolítható eszközön tárolod (nem egy példányban, persze), bár itt az átmeneti fájlokba bele lehet kötni.
-A tűzfal önmagában (és-vagy nem jól beállítva) szinte alig ad védelmet, viszont nélküle a többi védelem akár fabatkát sem ér.

Az XP tűzfala egy elég jól sikerült dolog, habár ezt sok "szaksajtó" előszerettel igyekszik cáfolni olyan indokkal, hogy a gép felől kifelé tartó forgalommal nem nagyon törődik. Ez így is van, mivel a tűzfal feladata a külvilág felől és nem felé mozgó dolgok figyelése (ha már bejutott a gépre a kártevő, akkor az már veszett fejsze nyele). Na ebben az XP tűzfala is otthonra messzemenőkig ász. Ugyan ezen a fapados meghatározáson a mai tűzfalprogramok messze túlmutatnak, és talán oka is van ennek, de a gép megfelelő biztonsági területeket érintő beállításával és némi ésszel az XP mellé nem kell más. Ezt bátran merem állítani. Nagyon kevés az erőforrásigénye, könnyen konfigurálható. Én sehova nem teszek fel komolyabat, hacsak nem kérik kifejezetten. Ha meg router mögött vagy (NAT), akkor meg abszolút felesleges más.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1128 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 25. 23:35

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 6:44

Sokaknak okozott már meglepetést mikor az avast! talált vírust a nagy fehér nod-od után.  :D  ;)

Plussz még az avast ingyen van csakúgy mint a comodo.

Kössz az ötleteket!Nem használok routert!Akkor maradok szerintem az sp2-es tűzfalnál meg a nod-nál!
   A helyedbe kipróbálnám a Comodo-t az xp fala helyett a teszteken kicsit jobban áll a comodo.  :Đ link

Akkor most meséljek arról, hogy az Avast! komplett csomagja után az AVG egyszálbél víruskergetője miket talált? Mondjuk ettől az AVG éppen nem lesz a királ. Csak ezen a gyerekes "bübű, az enyém vírust talál a tiéd meg nem" dolgon túl kéne lépni és elfogadni, hogy tökéletes víruskereső nincsen.

A tesztekről meg ismét annyit, ha már ezzel szeretünk érvelni, hogy eddig nem találtam olyan tesztelő oldalt, ami szerint az itthoni gépen tűzfal által kinntről nyújtott védelem ne lenne 100%-os (pedig mint tudjuk, ilyen védelem nincs is :Đ ). Sajnos az activeX-et igénylő exploit teszteken megbuktam, mert nem böngészek IE-vel.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1129 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 25. 23:48

Idézet: virusversion - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 20:03

Arkangyal,mit tegyek ha a comodo-t nem engedi frissíteni??109-es hibát ír ki! :confused:

Tudnám mi baja a szerverüknek. Nem túl régen beüzemeltek EU-n belül is egyet, még én sem tudom, miért nem lehet azt használni... No sebaj, szóval ilyen áthidalási módszert találtunk:

1. Link angol verzióhoz, először ezt rakd fel: http://eu1.download.comodo.com/cpf/downloa..._2.4.18.184.exe
2. Link magyarítás addonhoz: http://eu1.download.comodo.com/cpf/downloa..._2.4.16.174.exe

#1130 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 00:08

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 23:25

Az XP tűzfala egy elég jól sikerült dolog, habár ezt sok "szaksajtó" előszerettel igyekszik cáfolni olyan indokkal, hogy a gép felől kifelé tartó forgalommal nem nagyon törődik. Ez így is van, mivel a tűzfal feladata a külvilág felől és nem felé mozgó dolgok figyelése (ha már bejutott a gépre a kártevő, akkor az már veszett fejsze nyele). Na ebben az XP tűzfala is otthonra messzemenőkig ász. Ugyan ezen a fapados meghatározáson a mai tűzfalprogramok messze túlmutatnak, és talán oka is van ennek, de a gép megfelelő biztonsági területeket érintő beállításával és némi ésszel az XP mellé nem kell más. Ezt bátran merem állítani. Nagyon kevés az erőforrásigénye, könnyen konfigurálható. Én sehova nem teszek fel komolyabat, hacsak nem kérik kifejezetten. Ha meg router mögött vagy (NAT), akkor meg abszolút felesleges más.

Egy átlag felhasználó mindenfélét felrak a gépére, szinte teljesen kizárt, hogy ne próbálkozzon be valamilyen programmal; bármikor jöhet egy TCP 3389 RDP-s esethez hasonló probléma, kell más tűzfal az XP alapon kivül. Alapvetően szerintem sem rossz képződmény a Windows tűzfal kintről jövő dolgok ellen.

"némi ész kell": azért azt ugye te is tudod, hogy ezt elmondhatja az APEH ellenőr is, mikor az adóbevallást nézi (vagy egy jogász, mikor az ügyedet intézi; vagy egy közjegyző, miközben egy szerződést szerkesztesz; vagy egy banki hivatalnok, mikor hitelt intézel; vagy...). Ez nem némi, hanem nekik sok, nekünk meg kevés (szerintem).

A NAT/router/whatever nem ment meg, ha tunelen keresztül be/ki tud menni egy program és nincs szűrve.

#1131 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 06:07

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 0:08

..kell más tűzfal az XP alapon kivül.

Emberi hülyeség ellen azok sem védenek, a legtöbbször meg alapértelmezett beállításokkal használja az ember, ami nagy általánosságban nem a legjobb. Én azt tapasztalom, hogy elég az XP sajátja. Itthon is és az ügyfeleknél is. Lehet ezen elméleti szinten vitázni, akkoris tapasztaloat marad :) .

#1132 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 06:49

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 19:42

Szerintem inkább rosszabb lesz a helyzet egy ideig. A számítógép, az internet, fanatikusok játékából, profik munkaeszközéből lassan mindenkire rátukmált áruvá válik, egyrészt a "szélessáv boom", másrészt az elektronikus ügyintézés kényszere miatt. Az egy főre jutó hozzáértés momentán csökkenőben van.

Hát igen.

Józsi bácsihoz bekötik a netet hú de örül neki de a védelemmel már nem törődik csak netezik. :think:

didyman milyen komplett csomagja van az avast!-nak?  :Đ

Kezd a mesét érdekel vajon az avg-d miket talált.

A tesztoldalakkal meg arkangyal és a hozzáhasonló állítólagosokosok szoktak érvelni.  :Đ

Ha a teszt érdekelne nod fan lennék.  :Đ  :Đ  :Đ

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 04. 26. 06:55 -kor

#1133 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 07:04

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 1:08

kell más tűzfal az XP alapon kivül.

Már párszor leírtam de akkor leírom megint. A tűzfal a WAN oldalról jövő behatolás ellen véd. Az XP tűzfala klasszikus tűzfal melynek csak az a funkciója mint a klasszikus tűzfalaknak azaz a WAN oldalról jövő behatolást kizárja.
Jó lenne ha végre mindenki megértené azt, hogy a gépet a behatolók/kártevők ellen kell megvédeni és nem a bejutatott kártevők működését kell ellehetetleníteni. Ha a rendszeren már aktív kártevő van akkor igencsak nagy baj van. Erre pedig tökéletes az XP tűzfala. Persze kell még az is, hogy a tisztelt user az alapvető levelezési, böngészési szabályokat magáévá tegye azaz használjon olyan kártevőirtó/figyelő alkalmazásokat mely a levelező programjával 100%-ban együttműködik, folyamatosan frissítse a rendszerét, olvasson el mindent mielőtt az OK gombra kattint, stb.

Az eszetlen felhasználók ellen pedig nincs védelem.

Szerk:
Ha valakinek nem lenne világos, hogy mi a klasszikus (standard) tűzfal akkor itt egy ábra:  :D
Kép

Szerkesztette: wpepi 2007. 04. 26. 07:30 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 07:38

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 7:04

A tűzfal a WAN oldalról jövő behatolás ellen véd. Az XP tűzfala klasszikus tűzfal melynek csak az a funkciója mint a klasszikus tűzfalaknak azaz a WAN oldalról jövő behatolást kizárja.
Jó lenne ha végre mindenki megértené azt, hogy a gépet a behatolók/kártevők ellen kell megvédeni és nem a bejutatott kártevők működését kell ellehetetleníteni.

Hááát...
A vista tervezői sem gondolják így.

#1135 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 07:47

didyman amúgy az avg nem lehet olyan rosz még FHD is dicsérte.

#1136 Felhasználó inaktív   virusversion 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 08:56

Köszönöm szépen a válaszokat!!!Esetleges alacsony rendszerigényű(256 ram) spyware írtó? :) És az outlookról mi a véleményetek?Mennyire veszélyes? :respect:

#1137 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 09:27

Nah nekem 256-on ezek vannak.

avast!+comodo+spywareterminator+spybot+ad-aware. :D  Tökkéletesen megvannak.

És  mind ingyenes. ;)

#1138 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 09:29

Nem veszélyesebb, mint a többi, viszont kifejezetten zabálja a gépet. Zsenge gépre Thunderbirdöt!

Külön rezidens spy írtót nem használnék szerény gépre, (a nem rezidens) SpywareBlasterrel lyukakat tömködnék, és időnként ráengednék AVG Anti-Spyware Free-t. (Ami szintén nem rezidens.)

#1139 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 09:34

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 10:27

Nah nekem 256-on ezek vannak.

avast!+comodo+spywareterminator+spybot+ad-aware. :D  Tökkéletesen megvannak.

És  mind ingyenes. ;)

Nem akarok kotekedni, de miert kell 3 spyware keresot hasznalni?

#1140 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 10:17

Idézet: Denisz - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:34

Nem akarok kotekedni, de miert kell 3 spyware keresot hasznalni?

Egyszerre védeni hármasban felesleges, általában az online kémprogramfiygelés is. Ami hasznos, és néha engedem, az a Spybot Teatimer-e, illetve ami lényeges, alapvető dolog, a registry bizonyos bejegyzéseit, azok változását figyelő program. Ezen kívül persze a víruskeresők analógiájára célszerű lehet többfélével átnyálazni a gépet. Ezokból kifolyólag az ad-aware-ről pl. teljesen leszoktam.. Spybot és Hijackthis eddig maximálisan elegendő volt problémás helyeken, meg a kézimunka.

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.