HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1141 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 04. 26. 10:20

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:29

Nem veszélyesebb, mint a többi, viszont kifejezetten zabálja a gépet. Zsenge gépre Thunderbirdöt!

Külön rezidens spy írtót nem használnék szerény gépre, (a nem rezidens) SpywareBlasterrel lyukakat tömködnék, és időnként ráengednék AVG Anti-Spyware Free-t. (Ami szintén nem rezidens.)

A sima outlook-express (kitekintő gyorsvonat :Đ ) egészen barátságos, az Office-szal felmászó Outlook borzalom gépigényben. Persze a TB valószínűleg alá tud ennek is tenni, azt nem nagyon rakom fel, ahol alternatívra van igény, az opera levelezőjét teszem, ha már úgyis az operára beszélem rá az embert. Lassú gépen az indulását meg lehet érezni, de csak egyszer kell, ha leül az ember netezni, akkor maradhat, meg ctrl+h-val le lehet tenni értesítési területre, a memóriahasználata ekkor pár megára szűkül..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1142 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 26. 10:44

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 11:17

Egyszerre védeni hármasban felesleges, általában az online kémprogramfiygelés is. Ami hasznos, és néha engedem, az a Spybot Teatimer-e, illetve ami lényeges, alapvető dolog, a registry bizonyos bejegyzéseit, azok változását figyelő program. Ezen kívül persze a víruskeresők analógiájára célszerű lehet többfélével átnyálazni a gépet. Ezokból kifolyólag az ad-aware-ről pl. teljesen leszoktam.. Spybot és Hijackthis eddig maximálisan elegendő volt problémás helyeken, meg a kézimunka.

Tudom, hogy felesleges azert kerdeztem.  :)  Mondjuk az Outpost spyware kereseoje melle en is feltettem a spywareterminatort, nem masert de nem tudom mennyire jo vagy rosz. De ahogy valamit megtudok rola azonnal gondoskodok, hogy csak egy spykereso legyen a gepen.

Szerkesztette: Denisz 2007. 04. 26. 10:45 -kor

#1143 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 10:49

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 6:49

Idézet

A tesztoldalakkal meg arkangyal és a hozzáhasonló állítólagosokosok szoktak érvelni.  :Đ
Örülnék neki, ha nem személyeskednél a többi fórumozóval szemben, ugye menni fog szankcionálás nélkül?

Idézet

Józsi bácsi..

Józsi bácsiról annyit, hogy már pár helyen leírtuk: A rendszertelepítés és finomhangolás nem egyszeri embernek való és netezni sem érdemes rögtön rendszergazdai jogokkal annak, aki azt sem tudja, mi fán terem a zinternet. Ha ezt az ember nem fogja fel, akármilyen védelmi megoldást feltehet, ennek eredménye jószerével az lesz, hogy a gép alig tud megmoccanni a két-három víruskereső, 3-4 kémprogramfigyelő és egyéb marhaságok, meg az ennek ellenére bemászó férgek miatt.

Idézet

Kezd a mesét érdekel vajon az avg-d miket talált.

Az AVG nem az enyém, de köszi a feltételezést, jól esik, hogy ezt gondolod :-) .
A mesét pl. este a TV-Maci után keresd.

Idézet

didyman milyen komplett csomagja van az avast!-nak?  :Đ

Az Avast! csomagja, ha jól emlékszem, 7 féle védelmi megoldást takar, amit lehet engedélyezni a programban (webshieléd, network shield, resident protection és a többiek). Egyszerűen fel kéne fogni, hogy amit leírtál, bármely víruskeresővel (igen, az AVG-vel is) előfordul, és talán meglepő, de  sok vírus első dolga az éppen futó víruskeresőt ellehetetleníteni, anélkül, hogy tudnál róla.. Az Avast!-tal is előfordult már a praxisomban, de ettől még nem fogok fújni rá (csak éppen az utána feltett AVG megtalálta azt a 3 vírust, ami miatt a tulaj a haját tépte), meg kevésbé ajánlani. Remélem, sikerül megérteni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1144 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 11:04

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 7:38

Hááát...
A vista tervezői sem gondolják így.

Ezt fejsd ki bővebben.

#1145 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 11:17

Idézet: didyman - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 6:07

Emberi hülyeség ellen azok sem védenek, a legtöbbször meg alapértelmezett beállításokkal használja az ember, ami nagy általánosságban nem a legjobb. Én azt tapasztalom, hogy elég az XP sajátja. Itthon is és az ügyfeleknél is. Lehet ezen elméleti szinten vitázni, akkoris tapasztaloat marad :) .

Nincs értelme meddő vitába beugrani, sör mellett csinálhatjuk, amúgy meg szerintem egyikünk ideje sem ér annyit. De cserélhetünk tapasztalatot! Az enyém alapján lényegében csak gyerekek okoznak problémát, gondolom .. érdeklődnek :D. A munkahelyeken általában az ellenőrök (ez biztos valami betegség :)) kérnek plusz tűzfalat, a nagyobb cégeknél beépítettet központi GPO segítségével szokták kezelni, de nekik akkor is kell még egy (de amúgy tényleg igazak a Mancikás történetek, mindig van képernyőkímélő a titkárnőknek).
Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

#1146 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 11:21

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 11:17

Nincs értelme meddő vitába beugrani, sör mellett csinálhatjuk, amúgy meg szerintem egyikünk ideje sem ér annyit. De cserélhetünk tapasztalatot! Az enyém alapján lényegében csak gyerekek okoznak problémát, gondolom .. érdeklődnek :D. A munkahelyeken általában az ellenőrök (ez biztos valami betegség :)) kérnek plusz tűzfalat, a nagyobb cégeknél beépítettet központi GPO segítségével szokták kezelni, de nekik akkor is kell még egy (de amúgy tényleg igazak a Mancikás történetek, mindig van képernyőkímélő a titkárnőknek).

:offtopic: A sör minden idők felett áll, következő hwsw-találkozón erre visszatérünk :) .
Nálam vegyes a kép, korosztályfüggetlen a dolog, de valóban az egyik kiugróan visszatérő vendég egy 17 éves srác.

#1147 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:05

Idézet: Denisz - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 9:34

Nem akarok kotekedni, de miert kell 3 spyware keresot hasznalni?

Biztonsági intézkedés.

3 külön álló adatbázis. v-kinek 4-5 van.  természetesen nem mind aktiv.  (nálam eggyik se az csak keresnek) sztem ha biztonságot akarsz te is jobban jársz ha felteszel legalább 2-t.

didyman szankciókkal egyik fórumon sem tudtak ijesztegetni..... ;)

A TÖBB SPY ÍRTÓT MEG MÁS FÓRUMOKON FHD  SZINTŰ SZAKIK AJÁLJÁK.  szal erről ennyít    Mindenhol az van mondva 2-3 nem árt. (no meg hogy benekapcsoljuk az xp falát.... :D )

Ha bele gondolsz ,mennyí zombi gép lehet a neten.......  szerelő bácsi kimegy beköti a netet.  Jóember hűde örül azt már netezik is.    Bizony az átlag azt se tudja miaz a tűzfal sőt egyáltalán minek védekezni.

Megjegyzem az én gépem speckó megbír mozdulni a páncélzat súlya alatt.

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 04. 26. 12:18 -kor

#1148 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:11

Idézet: Arkangyal - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 15:29

Csípős? Vagy a PC World vagy a CHIP lehetett, én is olvastam. A cikk szerintem kicsit "fura" volt, mert tényleg igaz, hogy "korábban" én is írtam, hogy xp sp1 5 perc alatt fertőzött lesz, de a "szolgáltatók" (itt elsősorban nem csak a magyarokra gondolok) azóta már tettek pár lépést a felhasználóik védelmének érdekében. A másik dolog, ami szintén ennél a cikknél zavart, hogy az írónak van egy sajátos "biztonságos tudata" és természetesen "ő" nem fog furcsa oldalakra ellátogatni. Na már most, én nem egy embert ismerek, akik egy részről mindenféle programot kipróbálgatnak, ami persze mindenféle érdekességeket is felrak, no meg persze ellátogatnak a "nekik kellő" oldalakra. Ennyi bajom van a megközelítésével, de amúgy mindenképpen érdekes.

---
"volt már valaki akinek hátránya lett abból hogy mondjuk csak windows-os tűzfal vagy semmilyen nem volt fent" Számos embernek volt már hátránya abból, hogy a gépéről kikerültek nem mindenkinek szánt adatok (pl. BM doksik).

---
virusversion: a comodo-s honlapom GYIK részében van egy ajánlott teendők rész, szerintem nézd át, hátha rugalmasabbá teszi az életed :).

CHIP mag. 2007/áprilisiban van a cikk. http://www.chiponlin...szam.php?id=112

A magam részéről nem éreztem annyira túlzottnak a cikk író biztonság érzetét.
Érdekes volt amikor azt írta: MacOS Safari böngészővel ment fel crack oldalakra, ahonnan kapcsiból windowst támadó ActiveX és spyware szerett volna települni. Persze MacOs-re nem tud Win-es települni, de mi lett volna ha XP-n keresztül megy fel ugyanide bizti szoftverek nélkül?
A Vistára azonban rootkit mászott fel, XP-re toolbar, ill. hamis vírusirtó a Rogue AntiSpyware, és ezt az író nem hallgatta el, sőt konklúziója is ez volt: "Soha többé tűzfal és vírusszkenner nélkül"
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1149 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:12

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 13:05

Biztonsági intézkedés.

3 külön álló adatbázis. v-kinek 4-5 van.  természetesen nem mind aktiv.  (nálam eggyik se az csak keresnek) sztem ha biztonságot akarsz te is jobban jársz ha felteszel legalább 2-t.

Vedni egy spyware kereso akkor ved ha aktiv. Ilyen alapon a gepen lehet 5 virus kereso is...

#1150 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:18

sztem ha biztonságot akarsz te is jobban jársz ha felteszel legalább 2-t.

Szerintem meg ésszel kell használni a masinát  :D
Csak úgy magától nem jön be semmi. Nem kell össze vissza kattintgatni az ablakokban megjelenő "majd én felgyorsítom a gépedet csak kattints ide" meg "pontosítom az órádat csak kattints ide" meg "vírusos a géped ha idekattintasz lepucolom", stb. f*szságokra.
Nem kell bedőlni annak, hogy ha letöltöd ezt meg ezt a programot akkor xx%-al gyorsabb lesz a neted, stb. stb.

#1151 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:23

Ha bele gondolsz ,mennyí zombi gép lehet a neten.......  szerelő bácsi kimegy beköti a netet.  Jóember hűde örül azt már netezik is.    Bizony az átlag azt se tudja miaz a tűzfal sőt egyáltalán minek védekezni.

Az a szerelő bácsi aki összeállítja a PC-t és feltelepíti az XP-t szépen beállítja a védelmet, készít felhasználói login-t aztán így adja oda a jóembernek a gépet. Ennyi. Nem több nem kevesebb. Az a jóember aki nem is tudja mi a tűzfal nem fog olyan szinten belepiszkálni az XP lelkébe, hogy rendszergazdai jog kellene.

#1152 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:28

wpepi képzeld eggyáltalán nem kattintok ilyen helyekre.....  (meg se jelennek)

A szerelő bácsik ált csak bekötik a netet a sz-gépedet old meg magad

Így volt a t-kábelnél és a tvnetnél is (itt még a netet is magadnak kell összerakni legalábbis egy éve még csak csomagot adtak)

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 04. 26. 12:30 -kor

#1153 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 12:37

[SIZE=1]

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 13:28

wpepi   képzeld eggyáltalán nem kattintok ilyen helyekre.....  (meg se jelennek)

Én speciel sokat járok a net sötét oldalán, töltök is le onnan dolgokat és mégsem fertőződök meg soha pedig csak Mcafee Virusscan 8.0 van a gépemen és más nincs. Hogy is van ez?  :D

Idézet

A szerelő bácsik ált csak bekötik a netet a sz-gépedet old meg magad

Így volt a t-kábelnél és a tvnetnél is (itt még a netet is magadnak kell összerakni legalábbis egy éve még csak csomagot adtak)

Én az XP-t telepítő szakemberre gondoltam hiszen az a jóember aki nem ért az op. rendszerhez nem fog és nem is tud XP-t telepíteni.  :)

Idézet

képzeld eggyáltalán nem kattintok ilyen helyekre.....  (meg se jelennek)

Ha kártevőd van vagy volt akkor biztos, hogy Te követtél el valamit mert csak úgy magától nem mászik semmi se fel.
Elegendő ha pld. az E-mail útján terjedő kártevőknél vagy figyelmetlen és kattintasz mindenféle *.vbs, *.scr, *.pif, *.exe, stb. stb. csatolmányokra  :D
Vagy elhiszed a web oldalon az emberkének a dumáját és letötöd majd futtadod a gigamega turbó util skinkezelő csicsamicsázó alkalmazásokat anélkül, hogy előtte a tájékozódnál hiteles forrásból.  :D

Szerkesztette: wpepi 2007. 04. 26. 12:59 -kor

#1154 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 13:07

Ilyeneket se szedek le. :))

Amúgy néha én is bugyrozom de nekem is elég ritka hogy bejön v-mi-

És ha üzletbe veszi a gépet?  Ahol már fönn van az xp.  :D

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 04. 26. 13:08 -kor

#1155 Felhasználó inaktív   Denisz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 13:10

A biztonsagi programok allando csereje is fertozesi potencial. Foleg tuzfal es virusirto allando ujratelepitesere gondolok itt. Ha ujra tetted a windowst akkor tegyel fel egy tuzfalat es egy virusirtot es tobbet ne csereljed.
Azzal, hogy cserelgeted valtozik a betoltesi sorrend is, ami szinten fertozesi lehetoseg.

#1156 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 13:12

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 14:07

És ha üzletbe veszi a gépet?  Ahol már fönn van az xp.  :D

Ha nem ért hozzá akkor ott az üzletben megkéri a szakit, hogy állítsa be. Vagy megkéri a cégénél a rendszergazdát, stb. stb.  :D

#1157 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 14:34

Idézet

didyman   szankciókkal egyik fórumon sem tudtak ijesztegetni..... ;)

Ijesztgetni mi sem fogunk...

Idézet

A TÖBB SPY ÍRTÓT MEG MÁS FÓRUMOKON FHD  SZINTŰ SZAKIK AJÁLJÁK.  szal erről ennyít    Mindenhol az van mondva 2-3 nem árt.   (no meg hogy benekapcsoljuk az xp falát.... :D )  

Attól, hogy nagy betűvel írod, még nem lesz igazabb. Ezek szerint én hülye vagyok, és csupa zombigép van a felügyeletem alatt :D .

Idézet

Megjegyzem az én gépem speckó megbír mozdulni a páncélzat súlya alatt.

Nézd, nem mindenkinek van olyan csúcs gépe, mint neked. A suliban pl. PIII-as gépek vannak irodában. Ugye nem gondolod komolyan, hogy a szintén "szaki" által feltett NAV+AVG+NOD32 trió melletti 8 perces nyomtatási sebesség az elfogadható egy Oracle adatbázis és valamiféle kémprogramfigyelő mellett?

Látom érvelni tudsz. Más véleményével. Próbálj meg saját véleményt kialakítani. Hitelesebb.

#1158 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 17:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 13:12

Ha nem ért hozzá akkor ott az üzletben megkéri a szakit, hogy állítsa be. Vagy megkéri a cégénél a rendszergazdát, stb. stb.  :D

És ha nincs semmi céges ismerőse vagy aki ért a géphez? Akkor mi van?

Én is ismerek ilyet bement a tébetűs üzletlánc eggyik üzletébe vette egy gépet hazacipelte v-ki összedugdosta neki az internet szerelő meg rákapcsolta a netet. (régen ha megkérteed a munkást aki beköti akkor a beállította a netet)

Az üzlet láncba majd pont az én számítógépemet állitgatják.  :D  :D  :D

didyman  Az én gépemről bármit elmondhatsz csak azt nem hogy bikagép.  :Đ    Bár p3-asnál erősebb.  :Đ  :Đ

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 04. 26. 17:09 -kor

#1159 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 18:40

[quote name='wpepi']A tűzfal a WAN oldalról jövő behatolás ellen véd.
Az XP tűzfala klasszikus tűzfal melynek csak az a funkciója mint a klasszikus tűzfalaknak azaz a WAN oldalról jövő behatolást kizárja.
Jó lenne ha végre mindenki megértené azt, hogy a gépet a behatolók/kártevők ellen kell megvédeni és nem a bejutatott kártevők működését kell ellehetetleníteni.[/quote]
[quote name='pp9']Hááát...
A vista tervezői sem gondolják így.[/quote]
[quote name='didyman' date='2007. ápr. 26., csütörtök - 11:04']Ezt fejtsd ki bővebben.[/quote]
[url="http://www.microsoft.com/hun/news/rolunkirtak/061213_01.mspx"]http://www.microsoft.com/hun/news/rolunkirtak/061213_01.mspx[/url]
"Megújult a Windows saját tűzfala is, az új Windows Firewall sokak nagy örömére nem csak a befelé, hanem a kifelé menő forgalmat is szűri, működése sokkal jobban finomhangolható, mint XP-s elődjéé. Fontos tudnunk róla, hogy ez egy klasszikus tűzfal, azaz szabályrendszere a portok, protokollok és a megcélzott hálózat függvényében hangolható a WF.msc applet futtatásával. Azaz ha mondjuk egy rosszindulatú program engedélyezett porton, protokollon és irányba fecsegne kifelé, e tűzfal nem fogja blokkolni. A Microsoft szerint az ilyen programokat nem a tűzfalnak, hanem a vírus- és spyware keresőknek, illetve az UAC védelemnek - l. később - kell megfognia. Ha valaki mégis szeretné teljesen program szinten kézben tartani gépe hálózati forgalmát, akkor személyi tűzfalprogramot kell beszereznie."

Szűri is, meg nem is?  :confused:

#1160 Felhasználó inaktív   Arkangyal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 19:02

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 18:40

Szűri is, meg nem is?  :confused:

Bár lenne egy Vistam...

---
A szakis dolognál kettő dologgal szoktam találkozni, de alapvetően nem a szakik a ludasak:
1. eltelik egy bizonyos idő és a felhasználó "próbálja önmaga megoldani az újabb problémákat" (amikkel újabbakat teremt..)
2. megint csak idő, itt legalább nem próbálkozik butaságokat csinálni a user, de nem éppen a leghamarabb szól (pl. a vírusirtó licence már lejárt év elején és szól nyáron).
---
Nekem átlag gépen jól mennek a cuccok: A Comodo-s biztonsági cuccok mellé biztosan fog kelleni 128MB, de a mazohisták bepróbálkozhatnak 96-al is. A tűzfalnak elég lenne kevesebb, de a vírusirtó egyelőre zabagép (64MB-os gépre nem jó, minden funkcióval többet fogyaszt). A processzor kihasználtság a tűzfalnál eseménytelen állapotban 0, legnagyobb terhelésnél eddig 90% alatt megusztam a processzor munkát. A virnyákkergető kettő fájlja viszont néha sokat keresgél és együttesen 90%-is fel tudnak menni (de legalább látszólag el van osztva a munka a kettő folyamat között), viszont a legutolsó béta óta ennél sem láttam 99%-ot. Egyéb tapasztalatok?
Pár szó magyar nyelven Comodo termékekről - http://comodo.freegamespalace.net

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.