HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 14. 14:56

Airbus A380

Van Tűzfalam, windows. Meg egy netgear wgr 614v6 routerem. (De ez is angolul beszél, nehé kiszótárazni... :)  Amúgy be van állítva, mindegyik port láthatatlan, csak nem tudom, amiket a vírusok használnak, hogyan tiltsam le. Az talán megoldás lenne.. de ERRÖL IS(szerk) csak vhol olvastam érintőleg. Már azon gondolkozom, hogy másik vinyó, másik op rendszer= csak internet. ez meg marad szűz. A sata engedi, hogy lehúzzam, mint egy pendrive-ot, csak az is macerás. lehet paranoiás vagyok ;)
Köszi

Szerkesztette: Tanuló 2007. 05. 14. 14:58 -kor

Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#1282 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 17:27

Húzd ki a netet az előfizetési szerződésedet meg húzd le a wc-n.  ;)  ;)  ;)

Na erről ennyít bakker aki ennyít parázik ne netezzen sztem.

Nálam comodo tűzfal van meg avast azt kész (meg pár spy írtó 3db)    plusz néha fölmegy a nod32 demó hátha v-mit nem vett észre az avast.

Hogy lehet így élni  :think:

#1283 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 19:03

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 17:27

Húzd ki a netet az előfizetési szerződésedet meg húzd le a wc-n.  ;)  ;)  ;)

Na erről ennyít bakker aki ennyít parázik ne netezzen sztem.

Nálam comodo tűzfal van meg avast azt kész (meg pár spy írtó 3db)    plusz néha fölmegy a nod32 demó hátha v-mit nem vett észre az avast.

Hogy lehet így élni  :think:

Köszi!
Akkor ,asszem megkeresem dr Csernust :D

November óta ez az első, ami bejutott, emiatt akkor ne aggódjak?,  torrenten voltam...

Comodót felrakom, és akkor már csak én baltázhatom el(1.0 l user :) )

:respect:  :respect:

#1284 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 19:16

Már leírtam hogy nincs olyan írtó ami mindent megfog.

Főleg nem onnan ahonnan írtad....

Ha tudnád nekem hányat engedett át... csakúgy mint a nod32.

Comodo csak tipp volt ha kezdő vagy ilyen téren nem biztos hogy azt ajánlanám bár sztem ellehet vele lenni és ingyenes. NEKEM ROUTEREM SINCS.

Attól hogy fölrakod a Comodo-t még nem lesz a géped atombunker.  Ésszel kell csinálni a dolgokat.

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 05. 14. 19:17 -kor

#1285 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 21:14

Airbus 340

Igyekszem  ésszel csinálni, de a tudást nem pótólja semmi. Logikai alapon meg mindent nem lehet megoldani. Legalábbis szerintem, bár a pc is logikai elven műxik asszem. Na mindegy, ebből hosszú utánaolvasás lesz, főleg mert érdekel a dolog. ;)
Köszi :respect:

#1286 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 06:52

Inkább mások nikkjének a helyes lemásolását gyakorold.  :D  ;)

Márpedig ez puszta logika jobb ha hozzászoksz vagy azt teszed a szerőzéseddel amit mondtam.  :Đ

Comodo-val hogy állsz?  (vagy inkább a Comodo veled.  :D )

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 05. 15. 06:54 -kor

#1287 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 21:04

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 6:52

Inkább mások nikkjének a helyes lemásolását gyakorold.  :D  ;)

Márpedig ez puszta logika jobb ha hozzászoksz vagy azt teszed a szerőzéseddel amit mondtam.  :Đ

Comodo-val hogy állsz?  (vagy inkább a Comodo veled.  :D )

Airbus A 380
Ok? bocs :D

Logikával nincs nézeteltérésem, szerződés marad ;)

Nem volt még időm foglalkozni a comodo-val, őszintén szólva még nem is láttam. Valszegcsak jövő héten nézek rá, akkor lesz időm :)
Ha elakadok vele, biztos jövök ide segítségért ;)

#1288 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 05:57

Leírnám én is a tapasztalataimat, hátha valaki okul belőle:
Néha vállalok géphelyrerugdosást és fura dolgokat látok. Egyik jóbarátnál például a rendszeresen frissített F-Prot mellett egy elég komoly virnyák- és trójaitenyészetet sikerült Avasttal lezúznom. Egy kliensnél az Avira mellett voltak csúnya bacik (mondjuk ő csak hetente frissítette az adatbázisát...  :think: :omg: ). Olyan is volt már, hogy a Norton Internet Security 2007 ugyan lezúzott minden káros anyagot, de utána úgy döntött, hogy netezés többet nem lesz.  :confused:
Én meg próbálgattam pár terméket, de úgy tűnik, a fórum hatására  :Đ az Avast + Outpost páros látja el a továbbiakban a védelmet. Az Avastot régóta ismerem, nagyon meg vagyok elégedve vele, és külön tetszik, hogy tud boot-idejű keresést is (ezzel igencsak megkönnyítve a fertőtlenítést). Próbáltam a Comodo tűzfalat is, de nekem úgy tűnik, nagyon profi alkotás benyomását akarja kelteni, és ez nekem nem jön be. Egy program tudja azt, amit állít magáról, de ne a "minek egyszerűen ha lehet bonyolultan"-elvet kövesse ha a beállításokról van szó. Ott adtam fel végleg a vele való kísérletezést, amikor a TDU sehogy nem akart vele csatlakozni a netre. Tudom, csak be kellett volna konfigurálnom, de én úgy vagyok vele, ha pár nap alatt nem tudok valamit rendesen beállítani, akko inkább hagyom a fenébe és nézek valami vele egyenértékű másik megoldást, hátha azzal menni fog. Kipróbáltam az új ZoneAlarm Security Suite 7-et is. Eleinte jó is volt, aztán egyre több időt vett igénybe a rendszer használható állapotba hozása, végül jópár fontos weboldal (mint például a Gmail) már be sem jött. Repült ez is és egy ideig elvoltam az SP2 tűzfalával, de valami malware-t benyaltam, amit az Avast nem vett észre, és sem a Spybot, sem az Ad-Aware nem talált semmit, noha a processzek között ott volt egy lelőhetetlen firefox.exe. Aztán erre a fórumra tévedve gondoltam megnézem, mit tud az Outpost (mert szerettem volna egy fejlettebb tűzfalat használni, mint a jó öreg SP2-é) és az Anti-Spyware plug-inja szépen megfogta a kis gonoszt. Azért a Spyware Terminatorral is átnéztem a gépet, de semmi extrát nem talált.
Viszont azt nem értem, hogy miért kiabál pár spyware irtó a GameSpy Arcade-ra?  :confused: :think:

#1289 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 06:32

Tanuló közvetlenül az előtted lévő hsz-t minek beidézni? :confused:

Sityi Szerintem a comodo eggyáltalán nem akarja úgy eladni magát mint egy profin megcsinált valami. (ha ezt állítod ezen álításodat nyugodtan vetísd rá az Agnitum-ra is)  ;)

Szerintem a comodo tudja azt amit magáról állít.  ;)

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 05. 16. 06:39 -kor

#1290 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 08:41

Azt hiszem, kissé félreérthetően fogalmaztam.  :D A Comodoval semmi különösebb bajom, raktam már fel másnak és ő remekül megvan vele. Nekem volt annyi problémám, hogy kissé "tudálékosra" sikeredett a felhasználói felülete, és nem tudtam pölö a TDU-t kiengedni vele a netre. Az Agnitummal jobban boldogulok, mert annak a kezelőfelületének a logikáját értem, noha angol, varánuszunkat viszont magyarul telepítettem. Lehet, hogy ez volt a baj, nem tudok már magyarul kommunikálni a géppel?  :p  ;)  :Đ

#1291 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 08:44

Sityi
Kösz a tapasztalat-megosztást.  :drummer:

#1292 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 09:50

Sityi :Đ  :Đ  :Đ  :Đ

Amúgy az Agnitum-nál pont hogy sztem nem bonyolultabb.  2 évig azt is használtam.

#1293 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 10:08

Kinek a pap, kinek a pap-LAN...  :Đ Én csak azt írtam le, amit az én gépemen művelt az én szak(?)tudásom mellett. Én csak egy bamba felhasználó vagyok (és szeretném azt hinni, hogy nem szükségszerűen hülye is), és a sárkánygyík nem jött be emiatt, noha másoknak azért ajánlgatom - pl. a ZoneAlarm Sec.Suite-ot nem, mert nemcsak nekem, másnak is hasonló gondja volt vele, lehet, hogy a kolis háló (számomra kissé idióta mivolta) az oka, hogy így behányt többszörös tesztgyőztes létére. Az Agnitum szépen sertepertél az XP-s rendszeremen, és várom, mikor lesz elérhető Vista alá. Nem mintha bajom lenne a Vista tűzfalával, de az, hogy valamely szomszédos kolitelepről napi huszonegynehány portscan éri a gépemet, nem nyugtat túlzottan. Igaz, mivel network admin vagyok a saját szemétdombomon, írhatnék az illető(k)nek, de figyelembe véve, hogy mennyit ért a gépéhez az itteni átlagdiák, plusz a nyelvi problémák miatt inkább hagyom a fenébe. Bár gondolkodom azon, hogy belevegyék a hálózati használati útmutatóba azt is, hogy a tűzfal és vírusirtó mellé nem árt egy anti-spyware is (lehetőleg real-time védelemmel), de az megintcsak tapasztalat, hogy az átlagkolis nem olvassa el ezen doksikat (csak annyit, hogy kell csatlakozni a hálózatra). Volt olyan eset is, amikor az illető túllépte az 1GB/24h limitet és rajtam kérte számon, miért lassult be a netje.  :omg:

Szerkesztette: Sityi 2007. 05. 16. 10:09 -kor

#1294 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 10:59

Most próbáltam ki a ZA 15napos full verzióján a comodo kis sunyi tesztjét a "CPILSuite.exe-t".
Elbukott a második fokozaton, pedig max. védelem, antispy on, mindig-mindenre figyelmeztessen, stb. volt beállítva.

Arra azért nagyon kíváncsi lennék rá, hogy egy ZA vagy más tűzfalgyártó által kiagyalt teszten hogyan teljesítene a comodo?

:wc2:  ???

#1295 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:12

Megnéztem Agnitummal, nem történt semmi, ergo átment a teszten.

#1296 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:20

Arra nem gondolsz hogy trükk van a tesztjükbe?  :D

Fura mód a zonealarm elhasalt a függetlennek mondott teszten.    Boccs de v-hogy nem hinném hogy korrekt a zonealrm tesztje.

Ezt hol kell megnézni?

Szerkesztette: Airbus A380 2007. 05. 16. 11:22 -kor

#1297 Felhasználó inaktív   pp9 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 11:50

Idézet: Sityi - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 11:12

Megnéztem Agnitummal, nem történt semmi, ergo átment a teszten.
2 okból lehet sikeres a teszt:
- valóban hatékony
- ismeri CPILSuite-ot
A csalás lehetősége adott. A comodonál pláne  :D

Szerkesztette: pp9 2007. 05. 16. 11:52 -kor

#1298 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:10

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 10:09

... mindig újra felbukkan a trójai.

Pontosan HOL?  :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1299 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:13

Idézet: csosz - Dátum: 2007. máj. 13., vasárnap - 17:35

Vista-ra milyen ingyenes vedelmi megoldast ajanlotok, egyaltalan van e szukseg ra (virusirto es tuzfal)?

...ez remélem csak vicc.

"A Microsoft feltalálta a program nélküli hibát." <---Ez nem vicc.  :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2007. 05. 16. 12:15 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1300 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 12:38

Idézet: pp9 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 12:50

2 okból lehet sikeres a teszt:
- valóban hatékony
- ismeri CPILSuite-ot
A csalás lehetősége adott. A comodonál pláne  :D

Igen, a tesztekkel lehet manipulálni. Még akkor is, ha a Parent Injection Leak 1 esetleg valós veszély. Mindig ki lehet találni újabb és újabb veszélyeket, s azokra természetesen egészen véletlenül kész, működő, új, bevált (!) megoldásokat. De nem szóltam, a CPF nem olyan rossz, legalábbis otthonra. Attól viszont, hogy a többi PF bebukik ezen a teszten, semmivel sem rosszabbak, ha szabad ilyet mondani.  :smoker:

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.