Sziasztok!
Adott egy gép, amin magyar xp van, ami nincs két hetes. Először a Kasp 8-at tettem fel, de mivel az nagyon botlasztotta a gépet lekaptam és ZA+Avast ment rá. A gép nem az enyém csak ez a szokásos szitú, hogy rokonék hívnak, hogy lépj át me a gép nem megy jól s rá kéne pillants. Na ez a rápillantás már vagy három hete megy. Valami mindig keresztbe tesz, valami soha nem úgy megy ahogy kellene. Ezért is volt win reinstall + új drivereke. Most úgy néz ki a gép jól megy visszont a net nem igazán. Egyszerűen semmit nem csinála böngésző. Frissen idítva még behoz egy oldalt de többet semmit. Kattinthatok akárhova egyszerüen tudomást sem vesz róla. Szolgáltatóval is beszéltem, azt mondják náluk minden ok. Nagyon vírusgyanus a dolog. Próbáltam úgy is hogy minden védelmet kikapcsoltam de semmi.
Amit nem értek:
Win reinstalkor teljes vinyó formázás volt. Én is ezeket a tűzfalakat, virusírtüókat használom/használta és nálam megy minden okésan. Ha mondjuk valami vírust kap a gép, amit nem ismer a virusírtó, akkor én azokat miért nem kapom meg?
Meg volt mondva rokonéknak, nem kattingatunk össze vissz, nem töltögetünk hülyeségeket, elolvassuk az üzeneteket nem csak okézunk. Lassan már le se mernek ülni a gép elé..., szal egyszerűen nem értem honnan tudnak ilyen vírust bekaszálni... Gyerek is már le van tiltva gépről...
Egy átlagosn védett gép egy átlagos felhasználónak azért többet kellene menjen mint egy hét.
Néhány kérdés:
1. Mivel írtsak vírust, ami hatékony is, mert avast, nod, kasp... nagyot nem mozdított. vagy nem kapott semmit vagy nem tudott törülni vagy törölt de semmi változás.
2. Milyen védelmet tegyek a gépre ami átlag vagy az alatti usernek is megteszi, szal menjen s ne kérdezzen
3. Vagy bármi ötlet, mert lassan többet szerelem azt a gépet, mint amennyit a sajátom előtt tudok tölteni....