HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1686 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 00:32

Idézet: Aragorn - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 19:10

Na az avg antispy nem segített túl sokat. Kapott ugyan ezt azt amit le is törölt. Pillanatra az hittem jó lesz, de csak nem megy a net. Az avast is kapott valamiket, amiket töröltem is de semmi. Vagy újraírta és megint töröltem vagy kitőrlődött de a végeredményen nem változtatott.

Érdekesség, hogy a process-be mindig volt egy rakás futó cmd.exe illetve mindegyre hallom a win hibaüzi hangját de nem jelenik meg semmi.

Tövábbra is várom az öteleteket hogy mivel illetve hogyan vírustalanítsam a gépet.

Sziasztok!

Nálam is hasonló probléma adódott a napokban. Tesóm bekapott egy elég csúnya sorozatot msn-en, gyakorlatilag tele volt a gép vírusokkal, trójaiakkal...stb.

Rezidens védelemnek Avira Classic-ot és Spyware Terminator-t használok, néha pedig lefuttatom az AVG AntiSpyware Free-t. Igazából nagyon meg vagyok elégedve velük, mert valóban kicsi a rendszerigényük és eddig mindent megfogtak, de ezzel a rengeteg szeméttel nem bírtak elbánni. A nagyrészét leszedték ugyan, de még maradt a gépen annak ellenére is, hogy ráengedtem a NOD32 Online Scannert.

A nod is talált ezt-azt, de nem végzett teljes munkát. Az avira folyamatosan jelzett ugyan, hogy vírus van, de nem tudta leirtani a gépről. A fertőzött fájlt külön még1X megvizsgáltattam a nod online scannerével és nem jelzett semmit. :think:

Szóval nem volt mit tenni, bevetettem a "nehéztüzérséget". :D Avira és Terminator le, KAV 7.0 fel. Telepítés után csak az indítási objektumok és a kritikus területek átvizsgálása után már 5 fertőzést talált, a teljes gép átvizsgálásával pedig még 17-et, sőt ma is megfogott kettőt míg nem voltam itthon...  :cool:

Úgyhogy most teljesen vírusmentes a gépem és hibátlanul működik, ha lejár a KAV próbaváltozat, akkor meg majd lesz valami, de őszintén szólva erősen gondolkodom a megvételén. Egy valamit azért nem igazán értek a KAV 7.0-val kapcsolatban. Elvileg 8perc alatt vizsgál át 80gigát, akkor nálam miért tartott 4óra és 18percig 110 giga??? :confused:  :D  Korábban is használtam már Kaspersky-t és akkor is jelentkezett ez a probléma. :think:

Üdv.: Charger

#1687 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 16. 09:10

Idézet: Aragorn - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 19:10

Na az avg antispy nem segített túl sokat. Kapott ugyan ezt azt amit le is törölt. Pillanatra az hittem jó lesz, de csak nem megy a net. Az avast is kapott valamiket, amiket töröltem is de semmi. Vagy újraírta és megint töröltem vagy kitőrlődött de a végeredményen nem változtatott.

Érdekesség, hogy a process-be mindig volt egy rakás futó cmd.exe illetve mindegyre hallom a win hibaüzi hangját de nem jelenik meg semmi.

Tövábbra is várom az öteleteket hogy mivel illetve hogyan vírustalanítsam a gépet.

Pontosan miket talált? Van 3-4 speciális irtó ami segíthet, valamint kézi registry tisztogatásra is szükség lehet.
Csökkentett módban próbáltad? Rendszervisszaállítást is illik kikapcsolni.
A legjobb külső eszközről való boot-olás (bartpe cd, pendrive) és az onnan történő irtás.
Nem ez van nálad véletlenül?

#1688 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 17. 15:03

Idézet: Bucy - Dátum: 2008. jan. 16., szerda - 10:10

Pontosan miket talált? Van 3-4 speciális irtó ami segíthet, valamint kézi registry tisztogatásra is szükség lehet.
Csökkentett módban próbáltad? Rendszervisszaállítást is illik kikapcsolni.
A legjobb külső eszközről való boot-olás (bartpe cd, pendrive) és az onnan történő irtás.
Nem ez van nálad véletlenül?

Rá kellet jöjje elég béna vagyok vírusírtásba. A nevet nem írtam le mert amikor a vírusírtó megkapta örömömbe töröltem is, mire eljutott a tudatomig hogy csak részlegesen tudok szabadulni tőle s le kellene írjam a nevét, hogy nézzek utánna, többet nem akarta jelezn a vírusírtó. A csökkentett mód kimaradt (meló uán kicsit lefáradva megesik).

Na de ezek közben nekem is leestek és meg int nekiszökök csak az időmmel érjekodáig. Ha hétvégégig nem jön össze akko rwin reinstall.

A vírus neve valam win32:Diler vagy valami ilyesmi rémlik. (Ez van na, az elmúlt három évben nem volt víerus problémám)

#1689 Felhasználó inaktív   KBoti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 15:45

Sikerült egy kicsit előrehaladnom az ügyben. Feltettem a Kasp 7-est és azzal írtottam. Kapott is néhány fertözött fájlt amit letörült. Az inetrnet elindult.

A probléma, hogy megkapta a Trojan-Dowlander.VBS.Small.az nevű kicsiügyest amit nem tud írtani, illetve ha írtja is újratelepszik és megint írtja stb. Ezt a C:\1.vbs file-ban kapja. Viszont ez a fálj nem látható ill. parncsra sem tőrli mert nem létezik.

Szal hogy lehetne véglegesen megszabadulni tőle? Mert a gép most menni megy csak mindegyre visít a  kasp hogy vírust észlelt és törölte vagy blokkolja.

Ami még fura hogy néha ebből a file-ból törli a vírust néha meg csak blokkolni tudja az aktivitását.

#1690 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 19. 18:42

Hozz létre az asztalon egy új szöveges dokumentumot és nevezd át 1.vbs-re.
Tedd írásvédetté, és húzd át a c gyökerébe.
Ha nem sikerül, akkor bizony ott van a virnyák csak nem látod.
Ha sikerül és gyenge eresztés a virusod, akkor nem fogja tudni felül irni a fájlodat.

Szerkesztette: Brokkoli 2008. 01. 19. 18:42 -kor

#1691 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 23. 12:48

Az új Eset Smart Security-ról van vkinek tapasztalata, jó, nem jó, elég egyedül egy átlag gépre, meg ilyenek...???
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1692 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 13:28

Idézet: bigsee - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 12:48

Az új Eset Smart Security-ról van vkinek tapasztalata, jó, nem jó, elég egyedül egy átlag gépre, meg ilyenek...???

Én kipróbáltam, kb. 1,5 hónapig használtam, de nekem nem vált be. 3 trójait is beengedett, a tűzfala nagyon alapszintű, nem igazán lehet konfigurálni.
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#1693 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 23. 19:21

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 13:28

Én kipróbáltam, kb. 1,5 hónapig használtam, de nekem nem vált be. 3 trójait is beengedett, a tűzfala nagyon alapszintű, nem igazán lehet konfigurálni.

Köszi, akkor óvatos leszek.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1694 Felhasználó inaktív   barkzso 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 24. 12:08

Szisztok!

A gépemhez kaptam ajándékba egy nvidia tüzfalat és kipróbálás után (nem tetszett) uninstall.
De: a system32-ben ottmaradtak fájlok belőle, és nem tudom letörölni, mert akkor leáll egy csomó alkalmazásom (böngésző, outlook,stb.)
Ha viszont otthagyom akkor más programok akadoznak ( utorrent - ez a legfontosabb).
A legtöbb galibát a  nvappfilter.dll file okozza, de nem lehet törölni...
Van ötletetek?

#1695 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 01. 24. 14:25

Legbiztosabb, ha újra telepíted, majd mégegyszer helyesen uninstallálod. Utánna újraindítod a rendszert, és lefuttatsz egy CCleanert(Cleaner részt is, és Registry részt is.).

#1696 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 24. 19:26

Idézet: bigsee - Dátum: 2008. jan. 23., szerda - 12:48

Az új Eset Smart Security-ról van vkinek tapasztalata,

Egy nagy határ g@ci.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1697 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 13:24

Elárulná nekem valaki, hogy miért SZ@R az összes díjnyertes tűzfal?

Gondoltam ideje már váltani valami jó kis új tűzfalra, de mindegyikkel gondjaim támadtak.

Biztosan ismeritek azt a nagy tűzfalteszt oldalt, ahol tesztelték a legtöbb tűzfalt.

Fogtam hát, nézzük meg a nyerteseket.

Így először feltettem az Agnitum Outpost Pro 2008 -t. (v6.0.2225.0.232.0465)
A gépen egy friss szűz XP, éppcsak a hardver driver-eit tettem föl. (ABIT IC7-MAX3, 3Ghz Northwood)
Ebben a tűzfalban találtam a legtöbb beállítási lehetőséget. (emiatt amúgy ez a tűzfal tetszett legjobban mind közül)
Aztán jöttek a gondok.
Fogtam egy Total Commander-t, próbából felcsatiztam vele a ftp://anonymous@ftp.elf.stuba.sk -ra.
Meglehetősen nehezen akart felmenni. Minden egyes csatizásnál - direkt stopperrel lemértem - 10 kerek másodpercet várt, mielőtt bement volna az FTP-re. Tűzfalat disable módba tettem, megint próba, erre szó nélkül felmegy bármikor. Tűzfal vissza-> megint vár 10sec-t.
És érdekes módon csak a 21-es porton figyelő FTP-kkel csinálja ezt, ami más porton figyel, oda azonnal felmegy. (Azt hiszem ennek köze lehet az ALG.EXE rendszerfolyamathoz, mert az belekotnyeleskedik a 21-es portba)
Aztán a másik nagy gond.
Internet Connection Sharing (ICS -XP netmegosztója) bekapcs, - mert ez a gép másik kettőnek osztja a netet - erre nem működik tovább a nem-passzív FTP!!! Ugyanúgy ftp://anonymous@ftp.elf.stuba.sk -ra csatizok, és a PORT utasítás után megáll, nem hozza le még a filelistát sem. Passzív módban nincs baja. ICS kikapcs->probléma megszűnik. Próbálkoztam vele, hogy minden mást kikapcsolok az outpost-ban, éppcsak az alap tűzfal maradt, és minden folyamatot Trusted-be tettem, de semmi változás! ICS-től egyszerűen meghülyül!!
És a harmadik:
Tűzfal előtt lemértem mennyivel tudok másolni FTP-n a szomszéd szobában lévő gép meg eközött. (gigabites LAN van itt, ennek a gépnek az alaplapi intel gigabit kártyáját használva erre)
16-18 MegaByte/sec sebességgel ment a másolás. (tudom ez a gigabitnek valójában csak töredéke, és kicsit furcsa, mert a winyók mindkét oldalon ennél többet is tudnak ám, és mellesleg CAT6 kábellel van összekábelezve)
Outpost telepítése után ugyanez a másolás alig ment 5! MegaByte/s-kel! Nézem a feladatkezelőt, acs.exe (outpost folyamata) CPU használata az egekbe szökött, a FTP progival együtt 100%-ra járatják a procit. Tűzfal kikapcs->nincs változás. Tűzfal uninstall->probléma megszűnik, újra 16-18 MB/s. (és a procihasználat is minimalizálódik)

Nézzük a következőt: Online Armor legújabb.
Ez is pontosan ugyan ezeket a hibákat csinálta, mint az Outpost.
Viszont ezt a vackot már letakarítani sem volt egyszerű a rendszerről!
Uninstall-nál halom hibát jelzett, és a "programok eltávolítása" részből törölte magát, de valójában ott maradt szinte minden. Következő újraindításnál ott volt ugyan úgy az egész. Kézzel kellett kitakarítanom.

Comodo legújabb. Ez is dettó ugyan azokat csinálta, bár azért annyira nem húzta le a rendszert, mint az Outpost.

Jetico legújabb. Na itt már van változás. Itt nincs 10 sec delay az FTP elején. Azonban az ICS-t bekapcsolva ez is azonnal "meghülyül", és a PORT parancs az FTP-n nem műxik tovább. (mármint a PORT parancs után a server nem tud rám-connect-álni)
Ez a tűzfal állandóan rinyázik minden apró szarság miatt, ahelyett, hogy okosan kitalálná a dolgok nagyrészét, ahogy az Outpost. Ez elég idegelő.

ProSecurity legújabb. Ezzel sincs 10 sec FTP delay, és ez még az ICS-re sem hülyül meg, de ezen meg szinte semmit nem lehet beállítani a hálózattal kapcsolatban, ez a cucc főleg az API-s hack-elésekre fexik rá.

ZoneAlarm legújabb. Ezzel sincs 10 sec FTP delay, de ez ICS-re ismét ugyanazt csinálja, mint az Outpost.

Lavasoft Firewall 2.0. Ezzel sajna van 10 sec FTP delay, de ICS-re viszont nem csesződik el! Gigabit háló pedig 10-11 MByte/s -re esik vissza, procihasználat alig nő meg valamit. Ez a tűzfal húzta le az egyik legkevésbé a teljesítményt! És ez azért érdekes, mert ez valójában egy "Outpost-klón", az Agnitum licenszel nekik vagymi, mert kezelőfelületre meg működésre kiköpött Outpost. Azzal ellentétben viszont nem érzékeny az ICS-re, és nem húzza le úgy a speed-et!!! Érdekes nem? Meg az, hogy amúgy alig ismerik, és alig van támogatottsága. (még serial-t se látni hozzá sehol;)

Kaspersky legújabb. Ezzel ismét van 10 sec FTP delay, és még az ICS-re sem hülyül meg. Viszont a Gigabitet lehúzza 6-7 MB/s-re.

Privatefirewall legújabb. Ezzel is van 10 sec FTP delay, ICS-re szintén ugyanúgy meghülyül.

Dynamic Security Agent legújabb. Ezzel is van 10 sec FTP delay, ICS-re szintén ugyanúgy meghülyül.

Aztán elővettem egy jó öreg (na azért annyira nem, 4.2-es) Kerio Personal Firewall-t.
10 sec FTP delay nincs, ICS-től nem hülyül meg. Gigabitet viszont lehúzza 7-8 MB/s-re, a SYSTEM nevű process 20-30 % körül eszik CPU-t. (ami amúgy tűzfal nélkül 1-2 % max)
Tűzfal kikapcs->nincs változás. Tűzfal uninstall->ismét 16-18 MB/s a sebesség, és a procihasználat visszaesik jelentősen, SYSTEM pedig 1-2% körül.

Na mondom kiprószálom az XP beépített tűzfalát. Bekapcs-> semmi változás a gigabit sebességében!!!
Ez igen! Ugye meg lehet ezt csinálni normálisan is! Pedig ez csak egy ócska semmit nem érő win tűzfal.
Miért nem képesek akkor ilyen kevés fogyasztásúra megcsinálni a jobb tűzfalakat is?

És ne gyertek azzal, hogy biztos driver gond van nálam vagy valami, mert nem! Szűz XP-vel csináltam ezeket a műveleteket, egy tökátlagos géppel, ABIT IC7-MAX3, 3Ghz Northwood. Szerintem egy ilyen géppel elvárható lenne egy tűzfal mellett is normális gigabit sebesség egy gigabit hálón, meg az, hogy 20-30 % alatt maradjon a CPU felhasználása, meg az hogy ICS bekapcsolására ne hülyüljön már meg, meg ne várasson a semminek 10 sec-et!
A driverek sem ócskák, a gyártó intel-től szedtem le a legfrisebb chipset drivert, meg a beépített LAN driverét.

Ja és az is próbáltam, hogy megcseréltem a kábeleket a két hálókártyában, de a másikkal is ugyan az van, szal még csak a hálókártyára sem lehet kenni.
És ne feledkezzünk meg arról, hogy van olyan tűzfal (pld Kerio) amelyik nem produkálja az említett hibajelenségeket, tehát a hiba BIZTOS, hogy ezekben a tűzfalakban van!!

Tehát sajnos nincs normális tűzfal software...   :(

Szerkesztette: Fenyő 2008. 01. 25. 13:30 -kor

#1698 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 25. 19:20

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 13:24

Tehát sajnos nincs normális tűzfal software...   :(

Ez nem igaz. Én a Norton tűzfalát használom kb. 4 éve, tökéletes. Most épp a NIS2007-et.
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#1699 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 06:07

Idézet: Lauda - Dátum: 2008. jan. 25., péntek - 19:20

Én a Norton tűzfalát használom kb. 4 éve, tökéletes. Most épp a NIS2007-et.

Anno én is használtam, egy nagy rakás fos. Azt sem lehet rendesen használni/beállítani, és teljesen megzabálja az erőforrásokat.
Mellesleg nézd meg a matousec rangsor táblázatában hányadik helyen áll a Norton.
A legújabb Norton még az ősrégi Kerio-nál is sokkal roszabb.
Én tuti nem bíznám magam ilyen fostalicska védelemre.

A biztonságra nincs károsabb dolog mint a hamis biztonságérzet.

#1700 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 06:13

Hmm.

Na, ezért kellett volna külön topic-ba tennem.
Mert így láthatóan nagyon kevesen olvassák el a hozzászólásomat, pedig ez egy nagyon fontos dolog.

És pedig ha külön topic-ot nyitottam volna, tuti jöttek volna az "anyázások", hogy miért kell külön topic, miért nem jöhet ide.

Hát ezért.
Egy 57 oldalas topic-ba már nagyon kevesen néznek be, míg egy frissen nyitottba, aminek már a címe is elárulja, hogy konkrétan miről van szó, jóval többen megnézik.

#1701 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 08:23

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 6:07

Anno én is használtam, egy nagy rakás fos. Azt sem lehet rendesen használni/beállítani, és teljesen megzabálja az erőforrásokat.
Mellesleg nézd meg a matousec rangsor táblázatában hányadik helyen áll a Norton.
A legújabb Norton még az ősrégi Kerio-nál is sokkal roszabb.
Én tuti nem bíznám magam ilyen fostalicska védelemre.

A biztonságra nincs károsabb dolog mint a hamis biztonságérzet.

Nálunk 3 gépen, és egyik ismerősnél szintén 3 gépen a NIS fut kb 4 éve. Azóta se vírus, se spam se semmi. A tűzfal pedig tökéletesen konfigurálható, nincs vele probléma. Inkább az lehet, hogy Te nem értesz hozzá, ezért nem tudod rendesen bekonfigurálni/használni. :)

#1702 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 08:24

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 6:13

Hmm.

Na, ezért kellett volna külön topic-ba tennem.
Mert így láthatóan nagyon kevesen olvassák el a hozzászólásomat, pedig ez egy nagyon fontos dolog.

És pedig ha külön topic-ot nyitottam volna, tuti jöttek volna az "anyázások", hogy miért kell külön topic, miért nem jöhet ide.

Hát ezért.
Egy 57 oldalas topic-ba már nagyon kevesen néznek be, míg egy frissen nyitottba, aminek már a címe is elárulja, hogy konkrétan miről van szó, jóval többen megnézik.

Akit érdekel ugyis idejön és elolvassa. Felesleges ennek a hsz-nek egy külön topik.

#1703 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 08:54

Idézet: Lauda - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 8:23

Nálunk 3 gépen, és egyik ismerősnél szintén 3 gépen a NIS fut kb 4 éve. Azóta se vírus, se spam se semmi. A tűzfal pedig tökéletesen konfigurálható, nincs vele probléma. Inkább az lehet, hogy Te nem értesz hozzá, ezért nem tudod rendesen bekonfigurálni/használni. :)

Az, hogy nem látsz semmi rendelleneset, még nem jelenti azt, hogy a géped tiszta, és mentes minden trójaitól/féregtől, amik kommunikálnak kifelé mindenféle érdekes dolgot.
Elég ha egyszer leszedsz egy oldalról valami progit, amibe egy olyan trójai van, ami pld úgy műxik, hogy csinál egy html file-t valahova eldugva a gépedre, amiben infok vannak a gépedről, majd bekapcsolja a Windows Active Desktop-ot, és beállítja ezt a html-t háttérképnek. És az explorer.exe szépen máris küldi ki az info-kat a gépedről. És még sorolhatnám, hány ezer féle módon lehet kijátszani a Norton Firewall-t.

És egy olyan program, amit nem/alig lehet konfigurálni, ahhoz nem is lehet (nem is kell) érteni.

Szerkesztette: Fenyő 2008. 01. 26. 09:04 -kor

#1704 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 09:12

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 8:54

Az, hogy nem látsz semmi rendelleneset, még nem jelenti azt, hogy a géped tiszta, és mentes minden trójaitól/féregtől, amik kommunikálnak kifelé mindenféle érdekes dolgot.
Elég ha egyszer leszedsz egy oldalról valami progit, amibe egy olyan trójai van, ami pld úgy műxik, hogy csinál egy html file-t valahova eldugva a gépedre, amiben infok vannak a gépedről, majd bekapcsolja a Windows Active Desktop-ot, és beállítja ezt a html-t háttérképnek. És az explorer.exe szépen máris küldi ki az info-kat a gépedről. És még sorolhatnám, hány ezer féle módon lehet kijátszani a Norton Firewall-t.

És egy olyan program, amit nem/alig lehet konfigurálni, ahhoz nem is lehet (nem is kell) érteni.

Ha Te olyan programot keresel, amit nem lehet kijáttszani, akkor jobb ha elkönyveled magadban, hogy ilyen nem létezik. Tehát bármit használsz, nem tudhatod mi munkálkodik a háttérben.

Mit nem lehet rajt konfigurálni?, nem értem komolyan.

#1705 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 26. 09:34

Idézet: Lauda - Dátum: 2008. jan. 26., szombat - 9:12

Ha Te olyan programot keresel, amit nem lehet kijáttszani, akkor jobb ha elkönyveled magadban, hogy ilyen nem létezik. Tehát bármit használsz, nem tudhatod mi munkálkodik a háttérben.

Olyan program nyilván nincs, amit nem lehet kijátszani, de attól még törekedni kell a minél nehezebben kijátszhatóra, nem? Vagy neked mind1? Mert akkor ilyen erővel ne is használj semmit.
És jelenleg a tűzfalak többsége a Nortonnál nehezebben játszható ki.

Idézet

Mit nem lehet rajt konfigurálni?, nem értem komolyan.

Pld lehessen megadni alkalmazásonként külön szabályokat minden adattal: Source IP, Destination IP, Source Port, Destination Port, Protocol type, részletes ICMP konfigurácó. Legyen Active Stateful Packet Inspection, és még sorolhatnám...
Nézz meg egyszer egy Outpost Pro 2008 nevű tűzfalat, el fogsz csodálkozni!

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.