Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 9:19
Mivel az új, 8-as AVG Free rettenetesen megfogja a gépet, így feltettem az Avira ingyenes verzióját (
KATT!) helyette. Érdekelne, hogy mennyire hatékony? :confused: Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban?

Az tény, hogy nagyon gyors (nem fogja a gépet) és elég kevés memóriát foglal.

Az Avira egy nagyon jó és hatékony vírusirtó, én is sokáig használtam és gyanítom vissza is térek rá. Azt hiszem ők is beújítottak, kicsit pofásabb lett a kezelőfelület, de sajna spywareirtó még mindig nem jár a free-hez.
Pár hónapja tesóm összeszedett egy elég durva vírust, amivel már nem bírt az Avira, kb 2 másodpercenként riasztott és se karanténba nem tudtam tenni, se törölni nem lehetett. Kikapcsoltam az állandó védelmet és megnézettem a NOD32 online scannerével+AVG Antispyware. Mindkettő talált rengeteg fertőzést és elvileg el is távolította, de mikor visszakapcsoltam az Avirát, ismét az előző eset történt...
Újratelepíteni nem akartam a rendszert, ezért feltettem a KAV 30 napos próbáját. Nos, amivel egyik irtó sem boldogult, a Kaspersky megoldotta. Úgy kipucolt mindent, hogy azóta sincs semmi baja a gépemnek.
Régebben is használtam már Kaspersky-t és az előző eset alapján is az a véleményem, hogy magasan a legjobb irtó, a többi pedig nagyjából egy szinten van. (NOD32, AVG, Avira...stb.)
No de lényeg a lényeg, egy SpywareTerminatorral kombóban az Avira nagyon hatékony védelmet nyújt. Annyi hibája van, hogy a frissítés néha elég nehézkesen sikerül, vírusellenőrzésnél meg nem nagyon lehet otthagyni, hogy "jóvan majd befejezi", mert ha talál valamit, nem tudja automatice kezelni, neked kell kiadni a parancsot, hogy mit csináljon vele. Mindezekkel együtt 10/8