HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1781 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 02. 06:09

Idézet: Charger5 - Dátum: 2008. máj. 1., csütörtök - 10:42

Ebben egyetértek, viszont feltűnt még egy fontos dolog, hogy az AVG-től eddig egyáltalán nem megszokott módon, észrevehetően lassítja a gépet az új... :think:  legalábbis nálam.

Ja. Helyenként gyorsabb, mint az előd, de nekem a 7.5 memóriafoglalása volt inkább zavaró (összerakott rendszer nálam kb. 60-80M-t foglal, AVG felrakását követően 130-150MB..), ez nem lett jobb a 8-asban sem, csak kernel mellől kiköltözött, így legalább jobban látni :D . Nekem kissé bétásnak tűnik még ez a dög. Feltettem egy Athlon XP-s gépre, meg most egy Celeron 540-nel köhögő, vadiúj laptopra. Kb. egyformán tetű mindkét gépen :D , nem látni nagy eltérést, indulást láthatóan megfogja, az elődnél jobban, de nem vészes.
Akárhogyis, kissé értetlenül nézem, mire fel tart ennyi memóriát kézben egy víruskereső (+anti-spy). Tudom, azért, mert olcsó a DDRII, de nekem van egy sor P3/P4 jellegű gépem, ahol azért a 256MB eléggé korlátoz, ami épp elég lenne mindenre, amire a gép használva van, de ha már víruskergető is fennt van, akkor karcos.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1782 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 02. 08:09

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 6:09

Tudom, azért, mert olcsó a DDRII, ....

Fontos szempont  ;)

És tényleg - szinte szándékosan - nem törődnek a memóriaoptimalizálással, nem csak ennél a programnál...  amúgy egy P4-en 1GB memóriánál nem észlelhető "lassúság"... nagyon.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1783 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 08:09

Idézet: bolic system - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 5:36

Mennyire jó az AVG Anti-Spyware? Ugye megfogta néhányat, a KIS nem lát! Nem tudott védekezni a trójai faló ellen stb., amikor rossz crackot indítottam el és különböző ablakok jönnek elő stb., tudjátok.

Ez érdekes, mert csak manuális néhány rosszindulatú fájlokat távolítottam, nehogy telepítsek újra az XP-t. :mad: Azután végre kinyomoztam néhány fájlokat, egymásután füleltem le. Akkor végre a KIS felébredt és azonnal kiirtotta őket és végre minden rendbe rakta. :omg:

Nos, melyik megbízható? Az AVG és KIS azonnal nem tudott reagálni, csak a későbbiekben tudott megoldani a problémát a KIS.

Rémesztő néhány percem volt. :eek:

Azt mondanám, hogyha lejár a KIS licensze, biztosan vennék magamnak!

Amelyikben megbízol...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1784 Felhasználó inaktív   Windy07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 09:19

Az Asus honlapjáról akartam letölteni új hangkártya drivert a p5b deluxe-omhoz. Természetesen csak egy jó régi van az én alaplapom letöltéseinél, de mivel ugyanaz a adi1988b codec van az újabb lapjaikon is, találtam náluk újabb, 6280, 6320, 6400 verziószámúakat. A 6280-nal semmi gond, viszont a másik kettőre a Kaspersky reklamál az aeadysrv.exe fájlra (Trojan.win32.vapsup.epc). Ez csak a kaspersky túlbuzgósága, ugye?
There were 3 peanuts walking down the street. One was assaulted.......... peanut

#1785 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 07:46

Idézet: Eleanor - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 9:09

Fontos szempont  ;)

És tényleg - szinte szándékosan - nem törődnek a memóriaoptimalizálással, nem csak ennél a programnál...  amúgy egy P4-en 1GB memóriánál nem észlelhető "lassúság"... nagyon.

Most tettem fel egy S754 Sempron-ra, 512MB RAM mellé, azon meg hasít. Ugyanaz a verzió.. Fene sem érti :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1786 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 04. 23:09

Idézet: didyman - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 7:46

Most tettem fel egy S754 Sempron-ra, 512MB RAM mellé, azon meg hasít. Ugyanaz a verzió.. Fene sem érti :D

Igen, én is tapasztaltam már hasonlót...

...tényleg eléggé bétásnak tűnik még.  :D 

Azért azt zárójelben megjegyezném, hogy az AVG egy remek vírus és spyware irtó. Jó dolog, hogy integrálták ezt a kettőt a free változatba is. Igaz kicsit még fogja a gépet, de szerintem korrigálni fognak rajta hamarosan.

Gondoltam megnézem az új NOD32-t is, ha már elkezdtem a telepítgetést...

...egész pofás lett. ;)

#1787 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 18:59

Sziasztok!

Olyan gondom lenne, hogy időnként megszakad a Net-kapcsolatom (Chello). Már hívtam UPC supportot és ott azt mondták, hogy valószínűleg vírus lehet a ludas. Ellenőriztem gépemet NOD32-vel, AVG Anti-Rootkittel, SpySweeperrel, de egyik sem talált semmit :(. Szóval nem tudom, hogy mi lehet a gond. :think: Mindenesetre nagyon bosszantó, mert ha megszakad, akkor parancssorban ki kell adnom a "netsh winsock reset" parancsot, majd újraindítanom a gépemet és csak utána lesz ismét Netem. Vajon tényleg valami vírus lehet az oka a dolognak? Ha igen, akkor mivel tudnám egyáltalán felderíteni és kiírtani?
üdv.: Zsömbi

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470
OS Windows Vista Home Premium

#1788 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 19:17

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 18:59

Sziasztok!

Olyan gondom lenne, hogy időnként megszakad a Net-kapcsolatom (Chello). Már hívtam UPC supportot és ott azt mondták, hogy valószínűleg vírus lehet a ludas. Ellenőriztem gépemet NOD32-vel, AVG Anti-Rootkittel, SpySweeperrel, de egyik sem talált semmit :(. Szóval nem tudom, hogy mi lehet a gond. :think: Mindenesetre nagyon bosszantó, mert ha megszakad, akkor parancssorban ki kell adnom a "netsh winsock reset" parancsot, majd újraindítanom a gépemet és csak utána lesz ismét Netem. Vajon tényleg valami vírus lehet az oka a dolognak? Ha igen, akkor mivel tudnám egyáltalán felderíteni és kiírtani?

Ha ártány-féreg, akkor valszeg autostartol .
A CCleaner-t töltsd le majd telepítsd, és nézd meg millen ismeretlen progik indulnak automatice az op.rendszerrel.

Szerkesztette: akaido 2008. 05. 06. 19:18 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1789 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 19:24

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 19:59

Net-kapcsolatom (Chello). Már hívtam UPC supportot és ott azt mondták, hogy valószínűleg vírus lehet a ludas.

A Winsock2 sérülésének megállapítása és helyreállítása Windows Server 2003, Windows XP és Windows Vista rendszerben forrás
Oka
Ezek a problémák akkor fordulhatnak elő, ha a Winsock beállításkulcsok megsérültek.

szal valami módositgatja a géped registry-t  :think:

#1790 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 21:13

Idézet: akaido - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 20:17

Ha ártány-féreg, akkor valszeg autostartol .
A CCleaner-t töltsd le majd telepítsd, és nézd meg millen ismeretlen progik indulnak automatice az op.rendszerrel.

Megnéztem már CCleaner-rel is, de semmi gyanúsat nem mutatott, csupa olyan program indul el, amiről tudok és azoknak futnia is kell.

Fujitsu Siemens Amilo Pa 3553 .:. Mobile AMD Turion64 X2 RM70 2.0 GHz .:. 3072 MByte DDR2 PC5300 .:. 320 GByte 5400 rpm SATA .:. ATi Mobility Radeon HD3470

#1791 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 06. 23:45

Idézet: feri22 - Dátum: 2008. máj. 6., kedd - 20:24

A Winsock2 sérülésének megállapítása és helyreállítása Windows Server 2003, Windows XP és Windows Vista rendszerben forrás
Oka
Ezek a problémák akkor fordulhatnak elő, ha a Winsock beállításkulcsok megsérültek.

szal valami módositgatja a géped registry-t  :think:

Na de mi lehet az, ami módosítgatja a registryt? Már hijackthis-t is futtattam, de az sem talált semmit.

Ami érdekes, hogy próbáltam futtatni az msinfo32 parancsot, egy ideig kerrek a winchester, majd nem történik semmi. :eek:  :think:

#1792 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 05:29

Idézet: Zsömbi - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 0:45

Na de mi lehet az, ami módosítgatja a registryt? ...

Nem kell, hogy módosítgassa. Elég az is, ha módosította. Egy raklapnyi beállítást nem lehet visszacsinálni, vagy nagyon macerás, egyszerűen nincs és nem is lesz rá módszer. Persze ezek nem hétköznapi beállítások, kulcsok, értékek, stb. Hanem olyanok, amelyek tiszta rendszeren elvileg soha sem kellene, hogy változzanak. Ha pedig mégis, akkor ott a rendszer eléggé sebezhető.

Persze ez csak fejtegetés. Azt akartam kinyögni, hogy ha már tiszta is a rendszer, a sérülés megmaradhatott. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1793 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 09:09

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 6:29

Nem kell, hogy módosítgassa. Elég az is, ha módosította. Egy raklapnyi beállítást nem lehet visszacsinálni, vagy nagyon macerás, egyszerűen nincs és nem is lesz rá módszer. Persze ezek nem hétköznapi beállítások, kulcsok, értékek, stb. Hanem olyanok, amelyek tiszta rendszeren elvileg soha sem kellene, hogy változzanak. Ha pedig mégis, akkor ott a rendszer eléggé sebezhető.

Persze ez csak fejtegetés. Azt akartam kinyögni, hogy ha már tiszta is a rendszer, a sérülés megmaradhatott. :smoker:

Akkor már csak reinstall segíthet? :o Mert ezt ha lehetne inkább el szeretném kerülni, túl macerás lenne a fontos adatokat, levelezést lementeni, aztán újra visszaállítani (főleg, hogy helyhiányban küszködök).

#1794 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 09:19

Mivel az új, 8-as AVG Free rettenetesen megfogja a gépet, így feltettem az Avira ingyenes verzióját (KATT!) helyette. Érdekelne, hogy mennyire hatékony? :confused: Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? :think: Az tény, hogy nagyon gyors (nem fogja a gépet) és elég kevés memóriát foglal. :)

Szerkesztette: Csokis 2008. 05. 07. 09:20 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1795 Felhasználó inaktív   vasy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 18:10

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 9:19

Mivel az új, 8-as AVG Free rettenetesen megfogja a gépet, így feltettem az Avira ingyenes verzióját (KATT!) helyette. Érdekelne, hogy mennyire hatékony? :confused: Van valakinek tapasztalata vele kapcsolatban? :think: Az tény, hogy nagyon gyors (nem fogja a gépet) és elég kevés memóriát foglal. :)

AVG8: Nekem is ez van fent, nekem idáig még nem is panaszkodott, hogy vírust kaptam stb. hát remélem jó lesz, bár most mindenki azt mondja, hogy nagyon jó lett. Meglátjuk. Mondjuk mellé nem rossz, hogy ha egy Windows Defender fent van. Én ezt a kettőt használom + windows tűzfal és nincsen semmi gondom vele.

AVIRA-t nem ismerem. :)))

Szerkesztette: vasy 2008. 05. 07. 18:12 -kor

Gentoo Linux - 2.6.24-gentoo-r7
Windows XP with Service Pack 3
blackPantherOS 5.2.8 (Sea) - 2.6.24.2-bP - blackPanther Beta Testing Man

#1796 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 00:01

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 9:19

Az Avira egy nagyon jó és hatékony vírusirtó, én is sokáig használtam és gyanítom vissza is térek rá. Azt hiszem ők is beújítottak, kicsit pofásabb lett a kezelőfelület, de sajna spywareirtó még mindig nem jár a free-hez.

Pár hónapja tesóm összeszedett egy elég durva vírust, amivel már nem bírt az Avira, kb 2 másodpercenként riasztott és se karanténba nem tudtam tenni, se törölni nem lehetett. Kikapcsoltam az állandó védelmet és megnézettem a NOD32 online scannerével+AVG Antispyware. Mindkettő talált rengeteg fertőzést és elvileg el is távolította, de mikor visszakapcsoltam az Avirát, ismét az előző eset történt...

Újratelepíteni nem akartam a rendszert, ezért feltettem a KAV 30 napos próbáját. Nos, amivel egyik irtó sem boldogult, a Kaspersky megoldotta. Úgy kipucolt mindent, hogy azóta sincs semmi baja a gépemnek.

Régebben is használtam már Kaspersky-t és az előző eset alapján is az a véleményem, hogy magasan a legjobb irtó, a többi pedig nagyjából egy szinten van.  (NOD32, AVG, Avira...stb.)

No de lényeg a lényeg, egy SpywareTerminatorral kombóban az Avira nagyon hatékony védelmet nyújt. Annyi hibája van, hogy a frissítés néha elég nehézkesen sikerül, vírusellenőrzésnél meg nem nagyon lehet otthagyni, hogy "jóvan majd befejezi", mert ha talál valamit, nem tudja automatice kezelni, neked kell kiadni a parancsot, hogy mit csináljon vele. Mindezekkel együtt 10/8 ;)

#1797 Felhasználó inaktív   Zsömbi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 08:59

Két napja feltettem az XP-re az SP3-at és azóta nem szakad a Net-em. :cool: Remélem ez így is fog maradni.

Azonban még továbbra is van egy olyan gondom, hogy az Explorerben nem jelenik meg semmi (így a Windows Update szolgáltatást sem tudom használni), valamint nem tudok lejátszani mpeg-et, wmv-t sem. Ezt vajon valami kártevő okozhatja? :think:

#1798 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:24

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 10:19

Én két napjafrissítettem a laptopomon az AVG-t 8-asra, nem tapasztaltam lassulást.
Az asztalin Avira van, semmi gond vele, nem érzékelem a jelenlétét.
Gondom egyikkel sincs, nem tudom mikor volt komolyabb fertőzésem.
Viszont egy vírustanya gépre irtás után fel akartam tenni az AVG8-at és újraindítás után nem tudtam bejelentkezni, mivel letiltotta az "üres" jelszót.
A KIS hosszabb távon nálam lassulást és kisebb anomáliákat okozott, ezért leszedtem.
Makacs férgek irtásához viszont tényleg nincs jobb, nagyon keveset kell kézzel gyomlálni utána. :up:

#1799 Felhasználó inaktív   zvaragabor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:41

Avirát be lehet állítani, hogy automatikusan hajtsa végre az akciót találat esetén kereséskor.

#1800 Felhasználó inaktív   Charger5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 18:30

Idézet: zvaragabor - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 14:41

Avirát be lehet állítani, hogy automatikusan hajtsa végre az akciót találat esetén kereséskor.

Írd le légyszi, hogy hol tudom ezt beállítani, mert én nem találom!

THX!

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.