Idézet: McElroy - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 12:45
A NOD32-vel ugyanaz a baj már, mint pl a sokak által csípőből utált Symanteckel. Az Eset néhány év alatt egy szimpatikus kis innovatív cégből hatalmas lomha mammuttá "fejlődött". Egyre unszikpatikusabb amit és ahogyan művelnek, pl nem tudom kinek tűnt fel de egyre drágábban adják a termékeiket amik már egyáltalán nem biztos hogy olyan jók mint mondjuk 4 éve. Hogy csak egy példát említsek, egy éves licensz meghosszabítás több mint 9 ezer forintba kerül, majdnem annyi mintha vennék egy új terméket, emlékszem még arra az időszakra amikor a termék árának egy negyedéért lehetett licencet hosszabítani...
Ez sajnos teljesen így van, magam is így gondolom.
Én sok éven át nagy NOD fan voltam, de most betelt a pohár!
Egy haverom gépén pár hete találtam egy tetvedék trojan-t, amit a NOD nem ismert fel,
de még csak !gyanús SE! volt neki!
Gondoltam ok, sebajj, nemsokára úgyis fogja ismerni.
A féreg mindig 100%-ra járatta a procit, két példányban rejtve futtatta az IEXPLORE.EXE -t (IE), és néha reklámokat nyomatott.
Kézzel kiírtottam a férget.
Erre hetekkel később - pár napja - már megint ezzel fertőződött meg az amúgy TELJESEN JÓL beállított NOD32-vel felszerelt gépe! Há mondom ilyen nincs!
NOD-ban minden be volt kapcsolva, AMON, IMON, stb, (adatbázis frissítve) mindent keresett, még a heurisztika és még a veszélyes alkalmazások keresése is be volt kapcsolva, mégsem talált még a kézi indítású kereső se semmit sem!
Megint kiírtottam kézzel a férget, de ezúttal előtte a NOD-ban lévő opció segítségével elküldtem a file-okat a NOD-éknak ellenőrzésre (+magamnak egy könyvtárba elraktam), gondolván hátha így nekem köszönhetően másnapra már ismerni fogja a NOD.
Ez három napja volt, de a legfrissebb verzió még mindig meg se rezdül erre a tetü kártevőre!
A NOD-nak három nap sem elég arra, hogy egy beküldött vírusmintát kianalizáljanak és végre felismerhesse a víruskeresőjük?!?? Azért ez nagyon durva!
Régen mindig úgy reklámozták a NOD-ot, hogy '98 óta egyetlen vadon élő vírust sem engedett át, mindent megfogott. (gondolom a heurisztikára, viselkedés alapú vizsgálatra gondoltak)
Ez egy akkora nagy KAMU reklámduma...
Aztán a másik: Régen átlagosan !óránként! jelent meg újabb adatbázis frissítés a NOD-hoz, míg mostanság átlagosan naponta, kétnaponta! Direkt megfigyeltem!
'szal tényleg egy NAGY LOMHA MAMMUTTÁ "fejlődött".
Van egy oldal,
www.virscan.org itt fel lehet tölteni file-okat, amiket a weboldal az aktuális adatbázisaikkal a legtöbb vírusirtót végigfuttatja a file-on.
NOD-dal ugyan pont nem vizsgál ez az oldal, (sebajj az úgyis itt a gépemen) de azért a legtöbb egyéb vírusirtó benne van.
Feltoltam ide ezt a kártevőt, az eredményét megnézhetitek
ITT.
7 Vírusirtó is felismerte ebben a kártevőt, köztük még a mezei kis AVAST is!
(edit: Se az AVG, se a Kaspersky se a Symantec se a Panda, se a Virusbuster ugyanúgy nem ismerik, mint a NOD, ezek is szarok mindegyik)
Ez a féreg mondjuk 6 példányban volt a winyón (5 módosulata az eredetinek), feltettem bezippelve
IDE, így aki nem hiszi, az nyugodtan maga is meggyőződhet róla, hogy a NOD nem ismeri fel, míg más (pld AVAST) igen.
Röviden tehát a NOD32 valóban egy NAGY RAKÁS SZ*R lett!!!
Másik Antivirus után kéne nézni...
Nemtom mivel válthatnám le... ...talán az AVAST? (ezt mondjuk mostanság dicsérik egyesek, de pld az av-comparatives oldalán nem éppen valami top antivirusnak jön ki)
Szerkesztette: Fenyő 2008. 07. 30. 13:17 -kor