HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#1841 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 29. 18:48

Idézet: feri22 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 10:26

REGEDIT-tel megkeresed és kitörlöd az AVG bejegyzéseket
pl: 'Avg Kernel Class ' :p

Találtam (és töröltem) néhány AVG bejegyzést. Kíváncsi vagyok, most sikerül-e a telepítés.

Nem tartozik szorosan a témához, de ezek az uninstallerek mennyire tartoznak a parasztvakítás kategóriába ? Van értelme használni őket vagy van hatékonyabb megoldás ?

#1842 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 18:59

Annyira jók, amennyire tudja használni valaki őket...

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#1843 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 20:40

Amiket én ismerek (Your Uninstaller!, Revo Uninstaller) ott teljesen indifferens a user tudása. A beállítások lehetősége kimerül az uninstall utáni keresés "erősségének" meghatározásában. De mond, ha rosszul látom.

#1844 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 21:00

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2008. júl. 29., kedd - 21:40

Amiket én ismerek (Your Uninstaller!, Revo Uninstaller) ott teljesen indifferens a user tudása. A beállítások lehetősége kimerül az uninstall utáni keresés "erősségének" meghatározásában. De mond, ha rosszul látom.

Gyakorlatilag nem sokkal többre jók, mint egy registry-tisztítás illetve törli a megmaradt fájlokat. Your Uninstaller!-t használom és körülbelül ez jött le a programról, mondjuk amíg nincs vele gond, addig szerintem használni is fogom. Semmiféleképpen nem csodatevő...  :)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1845 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 10:49

Idézet: Roberto23 - Dátum: 2008. júl. 28., hétfő - 15:45

Mi baja lehet a Kasperskynek ? Hol hagyhatott még "szemetet" maga után az AVG ?

Kaspersky korrekt volt hisz valaki tudta volna (AVG) piszkálni a registry-t :smoker:
még mindig jobb mintha kérte volna, hogy formázd le a winchestert (ideiglenes tömegtárolo:D )

Szerkesztette: feri22 2008. 07. 30. 11:08 -kor

#1846 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 30. 13:10

Idézet: McElroy - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 12:45

A NOD32-vel ugyanaz a baj már, mint pl a sokak által csípőből utált Symanteckel. Az Eset néhány év alatt egy szimpatikus kis innovatív cégből hatalmas lomha mammuttá "fejlődött". Egyre unszikpatikusabb amit és ahogyan művelnek, pl nem tudom kinek tűnt fel de egyre drágábban adják a termékeiket amik már egyáltalán nem biztos hogy olyan jók mint mondjuk 4 éve. Hogy csak egy példát említsek, egy éves licensz meghosszabítás több mint 9 ezer forintba kerül, majdnem annyi mintha vennék egy új terméket, emlékszem még arra az időszakra amikor a termék árának egy negyedéért lehetett licencet hosszabítani...

Ez sajnos teljesen így van, magam is így gondolom.
Én sok éven át nagy NOD fan voltam, de most betelt a pohár! :mad:

Egy haverom gépén pár hete találtam egy tetvedék trojan-t, amit a NOD nem ismert fel,
de még csak !gyanús SE! volt neki!
Gondoltam ok, sebajj, nemsokára úgyis fogja ismerni.
A féreg mindig 100%-ra járatta a procit, két példányban rejtve futtatta az IEXPLORE.EXE -t (IE), és néha reklámokat nyomatott.
Kézzel kiírtottam a férget.
Erre hetekkel később - pár napja - már megint ezzel fertőződött meg az amúgy TELJESEN JÓL beállított NOD32-vel felszerelt gépe! Há mondom ilyen nincs!
NOD-ban minden be volt kapcsolva, AMON, IMON, stb, (adatbázis frissítve) mindent keresett, még a heurisztika és még a veszélyes alkalmazások keresése is be volt kapcsolva, mégsem talált még a kézi indítású kereső se semmit sem!
Megint kiírtottam kézzel a férget, de ezúttal előtte a NOD-ban lévő opció segítségével elküldtem a file-okat a NOD-éknak ellenőrzésre (+magamnak egy könyvtárba elraktam), gondolván hátha így nekem köszönhetően másnapra már ismerni fogja a NOD.
Ez három napja volt, de a legfrissebb verzió még mindig meg se rezdül erre a tetü kártevőre!

A NOD-nak három nap sem elég arra, hogy egy beküldött vírusmintát kianalizáljanak és végre felismerhesse a víruskeresőjük?!??  Azért ez nagyon durva!

Régen mindig úgy reklámozták a NOD-ot, hogy '98 óta egyetlen vadon élő vírust sem engedett át, mindent megfogott. (gondolom a heurisztikára, viselkedés alapú vizsgálatra gondoltak)
Ez egy akkora nagy KAMU reklámduma...

Aztán a másik: Régen átlagosan !óránként! jelent meg újabb adatbázis frissítés a NOD-hoz, míg mostanság átlagosan naponta, kétnaponta! Direkt megfigyeltem!
'szal tényleg egy NAGY LOMHA MAMMUTTÁ "fejlődött".

Van egy oldal, www.virscan.org itt fel lehet tölteni file-okat, amiket a weboldal az aktuális adatbázisaikkal a legtöbb vírusirtót végigfuttatja a file-on.
NOD-dal ugyan pont nem vizsgál ez az oldal, (sebajj az úgyis itt a gépemen) de azért a legtöbb egyéb vírusirtó benne van.
Feltoltam ide ezt a kártevőt, az eredményét megnézhetitek ITT.
7 Vírusirtó is felismerte ebben a kártevőt, köztük még a mezei kis AVAST is!
(edit: Se az AVG, se a Kaspersky se a Symantec se a Panda, se a Virusbuster ugyanúgy nem ismerik, mint a NOD, ezek is szarok mindegyik)

Ez a féreg mondjuk 6 példányban volt a winyón (5 módosulata az eredetinek), feltettem bezippelve IDE, így aki nem hiszi, az nyugodtan maga is meggyőződhet róla, hogy a NOD nem ismeri fel, míg más (pld AVAST) igen.

Röviden tehát a NOD32 valóban egy NAGY RAKÁS SZ*R lett!!!

Másik Antivirus után kéne nézni...
Nemtom mivel válthatnám le...   ...talán az AVAST?  (ezt mondjuk mostanság dicsérik egyesek, de pld az av-comparatives oldalán nem éppen valami top antivirusnak jön ki)

Szerkesztette: Fenyő 2008. 07. 30. 13:17 -kor

#1847 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 30. 18:22

Az Avg részben felismerte!!!!! Tehát virscan is problémás... Mondom nektek, nincs egy antivirus sem amelyik nem hazudna...PL virusbulletin egy rakás .........Mert a nod mittom én hány díjat nyert... Csak mindenki nézze meg ki sponzorálja a virusbullettint!!!!!!!! AVG nem rosz(ha már az INTEL belefektetett...), sem Bitdefender

#1848 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 19:02

az is hihetetlen, hogy nincsen (?) egy normálisan* kinéző antivirus és firewall program sem. (sokat kipróbáltam már. persze lehetnek még amiket nem ismerek.)

valószínű, hogy e-miatt most hülyenek leszek nézve, hogy egy célszoftvert a kinézete miatt nem használok, de ez van.  :smoker: (mondjuk megengedhetem magamnak ezt a luxust, hogy ne használjak ilyen programokat)

*normális alatt azt értem, hogy, ami nem ilyen csili-vili, csicsa-micsa, színes tabok, hatalmas ikonok, + non standard ablakú programnak nevezett alkotások, hanem tök normál (egyszerü) standard ablak, egyszerű felülettel, tabokkal. kb mint pl a xp beépített tűzfal panelja. vagy akármilyen windowsos beállítás ablak. ahh mindegy, ez amúgy is csak az én devianciám. :D
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#1849 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 22:58

Idézet: L7wy - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 19:22

Az Avg részben felismerte!!!!! Tehát virscan is problémás... Mondom nektek, nincs egy antivirus sem amelyik nem hazudna...PL virusbulletin egy rakás .........Mert a nod mittom én hány díjat nyert... Csak mindenki nézze meg ki sponzorálja a virusbullettint!!!!!!!! AVG nem rosz(ha már az INTEL belefektetett...), sem Bitdefender

Mi az, hogy részben felismerte? Mit mondott rá? És melyik file-ra?
És melyik verzió?
Csakmert a Virscan-en ezzel lett vizsgálva: AVG  Engine ver: 7.5.51.442 Signature ver: 270.5.7/1581

#1850 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 00:23

Avg kép
Hát hogy nem teljesen ismerte fel...
A nodot megnézte valaki, mit szóltok hozzá?

#1851 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 00:33

Ugyanmár most látom rendesebben ezt az virscant hogy miket használ... 2-3éves antivirusok???? nemcsoda h össze vissza jeleznek.
Ez arra jó h kimutassa h vírusos-e egy adott fájl, de hogy messzemenő következtetéseket levonj, hááát.
Háááááh ;)  ;)  ;) a nod32 nincs is közte, még a többéves av-k is lekörözik, így be se tették.

Szerkesztette: L7wy 2008. 07. 31. 00:36 -kor

#1852 Felhasználó inaktív   feri22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 09:58

Nyerő az lenne, hogy ha valaki trójai vagy virus csinál az súlyos büntit kap. Ezért sosem sehová nem fogják felvenni hisz büntetett előéletű lesz. Jövője az egy darab sem lesz :(

Szerkesztette: feri22 2008. 07. 31. 10:03 -kor

#1853 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 11:25

Szerintem meg nem kellene büntetni őket egyáltalán, az az OS hibája hogy olyan, amilyen, és hogy kell rá biztonsági szoftver, és még az sem képes megvédeni(nem csak a windowsra értem, mert ma már a linux, osx sem biztonságos)

#1854 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 11:34

Idézet: L7wy - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 1:23

Avg kép
Hát hogy nem teljesen ismerte fel...

Ja igen. Egy file-t (most már!) felismer az AVG. Pár napja még ezt az egyet
se látta meg.
Csakhogy ha megnézed, a zipben 6 db EXE file van:
Regs bind.exe
gpl frag global soap.exe
kdoeuskw.exe
more vc byte.exe
PLAYGRAMDRAW.exe
zbztzqfv.exe

Ezek. És ezekből egyedül a PLAYGRAMDRAW.exe -ben mutatta ki az AVG az 1581-es frissítéstől kezdve.
ITT a Virscan-en is láthatod. Csakhogy én a Regs bind.exe eredményeit linkeltem be fentebb, azt még most sem ismeri az AVG.
Az AVAST bezzeg ismeri mindegyik EXE-t.

Idézet

Ugyanmár most látom rendesebben ezt az virscant hogy miket használ... 2-3éves antivirusok???? nemcsoda h össze vissza jeleznek.

Miféle 2-3 éves??
Ember, oda van írva, hogy Signature Version: 270.5.9/1583 Signature date: 2008-07-31 Last Update(CEST): 2008-07-31 11:08:09
Az Engine nem 8.0-s mint a tied, csak 7.5, de nem az a lényeg, hanem a vírusdefiníciós adatbázis.
Most az mit számít, hogy 7.5 vagy 8.0? Mit számít az, hogy három gombbal több van a kezelőfelületében, meg át van variálva a kinézete?

A NOD meg gyanítom azért nincs benne a Virscan-ben, mert nem tudtak megegyezni, nem tudtak szerződést kötni velük. (...óó, vajon miért...)

Szal nem rossz ez a Virscan, jó ez összehasonlításra is. Bár szerintem ezek nem azért csinálták ezt,
hanem csak azért, hogy általában egy file-ról meg lehessen mondani, hogy milyen eséllyel kártevő.
És azért 36 antivirus "véleménye" egy file-ról az azért elég mérvadó.

#1855 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 11:36

Idézet: feri22 - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 10:58

Nyerő az lenne, hogy ha valaki trójai vagy virus csinál az súlyos büntit kap. Ezért sosem sehová nem fogják felvenni hisz büntetett előéletű lesz. Jövője az egy darab sem lesz :(

És szerinted eddig 1000 vírusíróból hányat kaptak el? :)

Idézet: L7wy - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 12:25

Szerintem meg nem kellene büntetni őket egyáltalán, az az OS hibája hogy olyan, amilyen, és hogy kell rá biztonsági szoftver, és még az sem képes megvédeni(nem csak a windowsra értem, mert ma már a linux, osx sem biztonságos)

Teljesen biztonságos Oprendszert nem lehet csinálni. Csak úgy lehetne, hogy semmit nem lehetne akkor csinálni vele. Nem lenne jó semmire. Amíg a felhasználó kezébe ad lehetőségeket, hogy ezt vagy azt csináljon, addig mindig is ki lehet azt használni, és lehet rosszra is használni. A hiba szinte mindig a felhasználó(k)ban van.

Szerkesztette: Fenyő 2008. 07. 31. 11:39 -kor

#1856 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 11:59

Másnak se frissül a 2.7 -es NOD-ja 07.28. óta??
Most nézem, hogy 2008.07.28-as adatbázisa van a NOD-omnak, és hiába akarom frissíteni kézzel, nem hajlandó, aszongya a legfrissebb. Leszedi a versionNumbert, azt kész.
Viszont most VMware-ben fölraktam gyorsan a 3.0 próbaváltozatot, az bezzeg frissül gond nélkül mai adatbázisra!

Mi a fene történt, megszüntették a 2.7-es verziók adatbázis frissítését?

BTW, ezzel a friss 3.0-s NOD-dal mindjárt le is csekkoltam, és MÉG MINDIG NEM ISMERI EGYIKET SEM!
Egy EXE-t se mond még csak gyanúsnak sem a 6-ból. 'szal 4 nap sem elég a NOD-nak egy beküldött mintára...

#1857 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 15:54

A nod nem is fogja kielemezni... Nekem sem tette, pedig én is beküldtem már párat, aztán nem győztem várni... Egy jobb tesztelő site: Virustotal
És ebben benne van a NOD is :D , csak hogy lássuk mennyire is TOP antivirus(legalábbis virusbullettin szerint).

Szerkesztette: L7wy 2008. 07. 31. 16:04 -kor

#1858 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 19:35

Idézet: L7wy - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 16:54

A nod nem is fogja kielemezni... Nekem sem tette, pedig én is beküldtem már párat, aztán nem győztem várni...

De akkor mi a túrónak van egyáltalán ez a lehetőség?

Idézet

Egy jobb tesztelő site: Virustotal
És ebben benne van a NOD is :D , csak hogy lássuk mennyire is TOP antivirus(legalábbis virusbullettin szerint).

Na, ez se rossz. :)
edit: Amúgy a Virscan annyiban több, hogy pld írja azt is, hogy mennyi ideig tartott a keresés az adott AntiVirussal. Az pld kapásból látszik, h az Avast pld gyorsabb mint az AVG.

Amúgy akkor mi a frászra kéne leváltani a NOD-ot?

Szerkesztette: Fenyő 2008. 07. 31. 19:44 -kor

#1859 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 17:20

Valaki segítsen eligazodni...

Minden egyes Antivirus software teszt tök más eredményeket mutat! :mad:
Nézzétek csak meg:
av-comparatives
PC world

Most kinek/minek higgyek?

#1860 Felhasználó inaktív   L7wy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 10:00

Ha érdekel a véleményem: Mindegyik antivírus jó, kivéve pl avast, nod, microsoft one care, norton(ezek minőségük miatt) vagy pl f-secure, g-data, sophos...(ezek azért mert több összekombinált víruskereső motort használnak, ez jól hangzik, minden motor kb ismeri a vírusok 95% át, így a több 95%os motor szinte átfedia lyukakat, és jó a találati arány, viszont a keresési motorok problémái is összeadódnak, és így egy őrült lassú, instabil szoftvert kapunk) Amit ajánlanék, AVG, Bitdefender, McAfee, Kaspersky, Panda(bár ez fogja a gépet), talán még a TrendMicro. Hogy ezek közül melyiket használd, azt az ízlésedra és a tapasztalataidra bízd.Én általában Bitdefendert vagy Kasperskyt használok.

Szerkesztette: L7wy 2008. 08. 02. 10:02 -kor

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.