HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#2301 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 10. 11:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 10. 09:56

Dear BoGyesz... én jobban hiszek ennek a tesztnek: http://www.matousec....

;)

Nem ismerem ezt az oldalt, de ezek szerint mégsem olyan rossz a KIS. A NIS a 148-as tesztben "very poor", a KIS a 84-es tesztben pedig "excellent". :D

#2302 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 11:18

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 10. 10:15

Csak 83MB? :eek: Be is b.szna, ha ennyit fogna egy víruskergető usereim gépén. Amúgy feladatkezelőben válaszd ki a virtuális memória sort is, ott fogod látni a többit. Meg egy víruskergető nem csak egy exe fájl, 2-3 szolgáltatása minimum szerintem mindnek van.

Engem érdekelne még, hogy milyen módszerrel lehetett mérni a gép indulásánál, hogy mennyi időt foglalt a "vírusteszter" és mennyit más... :D

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2303 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 11:24

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 10. 10:31

Kérdezem akkor így: Ha valami beépített, rendszer része és minimális erőforrással üzembiztosan működik, sok év tapasztalatával felkonfigurált, azt mi a péknek bolygassam meg, csak azért, mert a matyiszek.com-on piros csík van mellette?

Ugyan mit lehet "felkonfigurálni" egy olyan póriasan egyszerű tűzfalon, mint a Windows XP beépített tűzfala? Azt elismerem, hogy a semminél több ez a megoldás is. De nem veheti fel a versenyt egy részletesen, széleskörűen beállíthaó tűzfal és anti-spyware program kombinációjával.

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 10. 10:31

Met én egyáltalán ne tapasztalom azt, hogy a zöldcsíkos programokkal kevesebb baj lenne a felhasználóknál, akkor meg mi értelme?

Nem figyeltél! A "zöld csíkos" programok egyike sem ajánlott. A jók a "világoskék csíktól" kezdődnek! https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/tongue_2.gif :Đ

Egyébként használjon mindenki olyan vírusirtó és tűzfal programot, amit a meggyőződése diktál számára. :)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2304 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGyesz - Dátum: 2010. 03. 10. 11:07

Nem ismerem ezt az oldalt, de ezek szerint mégsem olyan rossz a KIS. A NIS a 148-as tesztben "very poor", a KIS a 84-es tesztben pedig "excellent". :D

Engem nem lep meg a dolog. A Kaspersky elég rég óta az élen jár ilyen megoldások tekintetében. A Norton pedig éppen ellenkezőleg.

Anno, amikor megvettem az első számítógépet, én is a Norton megoldásaival próbálkoztam. (Megmondom őszintén a Norton Utilities-t egészen jó programnak is tartom.) Rá kellett jönnöm, hogy a NAV az egyik leggyengébb, egyúttal legerőforrásigényesebb vírusirtó, amit csak telepíthettem.

Most már az "AVAST Antivirus", "PC TOOLS FIREWALL" és "IOBit Security 360" ingyenes programokat használom a gépem védelme érdekében.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#2305 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 10. 17:56

Nem tudom, én sok éve Avirát használok. Egyszerű, gyors, megbízható, alacsony memóriaigényű, mi kell még?
"Légy szerény mint én..."

#2306 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 03. 11. 08:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2010. 03. 10. 11:24

Ugyan mit lehet "felkonfigurálni" egy olyan póriasan egyszerű tűzfalon, mint a Windows XP beépített tűzfala? Azt elismerem, hogy a semminél több ez a megoldás is. De nem veheti fel a versenyt egy részletesen, széleskörűen beállíthaó tűzfal és anti-spyware program kombinációjával.

Várj csak, az XP tűzfalát máris egy tűzfal+anti spyware pároshoz méred. A konfigurálhatóság: Na látod, ez az érv hangzik el azoktól, akik nem foglalkoznak vele :D . Ez nem úgy van, hogy XP tűzfal és rendben vagyunk, hanem 3-4 apró-nagyobb dolog egyszerre, konfigurálva, beállítva (IP szűrés, Hosts, szolgáltatások, stb...). A védelem így épül fel, szépen egymásra építve, és működik. Én hiába példálozok a csupa zöld eredményekkel,amiket akármilyen tűzfaltesztelő oldalon elérek, semmit sem ér (most csináltam egy shieldsup-ot, auditmypc-t és pcflank-ot, volt korábban valami advanced akármi is, ami böngészőt is támadt, meg bentről kifelé forgalmat csinált, miután rákattintottam, hogy gyere be, az most nem volt benne a kugli első háromban :-D ), a közvélekedés oldaláról azért, mert az MS tűzfala szar, az én oldalamról azért, mert egy gép biztonsága tapasztalatom szerint elsősorban nem egy specifikusan tesztelő oldal eredményeitől függ, hanem a gép előtt ülő embertől.

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  sup.png (49,22K)
    Letöltések:: 32

Szerkesztette: didyman 2010. 03. 11. 08:16 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2307 Felhasználó inaktív   esztyopa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 11. 20:33

Nem tudom, én sok éve Avirát használok. Egyszerű, gyors, megbízható, alacsony memóriaigényű, mi kell még?

Csak annyit arulj el,hogy mit,es hol kell allitani,hogy ne kaparjon 5-10 percig minden bekapcsolaskor./Keves amugy a memo,de nem kezel a gep tobbet!/

#2308 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 00:59

Üzenet megtekintéseIdézet: esztyopa - Dátum: 2010. 03. 11. 20:33

Csak annyit arulj el,hogy mit,es hol kell allitani,hogy ne kaparjon 5-10 percig minden bekapcsolaskor./Keves amugy a memo,de nem kezel a gep tobbet!/

Nálam a leggyengébb gépen, amin Avira fut, 256 MB RAM van. Amúgy gyorsan be szokott töltődni.

#2309 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 20:53

Panda Cloud Antivirus 1.0.1

Idézet

What’s the changelog of this version 1.0.1?

1. Preactivated version does not require account creation during install
2. Fix for certain conditions of stuck quick & full scan
3. Improved cloud-heuristic detection for unknown malware - From HF_2
4. Improved prevalence algorithms for priorization of new malware - From HF_2
5. Fix of problems scanning certain files in system directories - From HF_1
6. Fix for loss of connectivity after malware disinfection involving LSP - From HF_1
7. Improved cloud-heuristic detection - From HF_1

Kép
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2310 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 21:53

Talán valakinek hasznára lesz a személyes véleményem:

évekkel ezelőtt kezdő internetezőként Kaspersky-t használtam víruskergetőnek, ás Kerio-t tűzfalnak, szerintem tették a dolgukat rendesen. Amikor Win2000-ről átálltam XP-re, akkor gondoltam kipróbálok más vírusirtót is. Először a NOD jött képbe, majd az AVG ingyenes verziója, ezt használom azóta is. Amiért kitartottam mellette, csupán az, hogy a NOD a Kaspersky után talált vírust, az AVG pedig még a NOD után is.
Miután a Kerio-t (KPF) átvette a Sunbelt, akkor visszatértem egy régebbi Keriohoz (2.x.y). Az újabb verziókkal olyan problémám volt, hogy gyakorta összeakadt a Media Player Classic-kal. Hogy miért, arról fogalmam sincs, a kettes verzió megoldotta a gondot.
Kerioról utána az XP majd a Vista beépített tűzfalára váltottam át. Nálam bevált. Nincs, vagy nagyon minimális az erőforrás-igénye, és nem kérdezősködik minden program indításakor (arra ott az UAC :) ).
(Rövid ideig használtam Comodo-t is, az okra nem emlékszem, de nem vált be.)
Mivel a napokban újratelepítettem a rendszert, kipróbáltam a Rising AV-t, mert máshol ajánlották. Nekem nem jött be. Látványosan visszafogta a gépet, és nagyon egyszerű volt elveszni a beállításaiban (bár lehet, hogy az én képességeim bizonyultak kevésnek); számomra kényelmetlen és bonyolult is. A captcha viszont remek ötlet benne!

Amiket én használok:
- egyrészt router mögött vagyok;
- Win újratelepítésekor a biztonsági központ beállításai úgy, hogy "zöld" legyen, vagyis saját tűzfal aktív, frissítések automatikusan letöltésre kerülnek.
- víruskeresőnek AVG9, rendszeresen frissítve, telepítéskor víruskeresés, egyébként csak alkalmanként.
- Böngészés FF alól, itt aktív az AVG linkscannerje, valamint van egy 600kb hosszú hosts file. :)
- Időnként (kb fél évente) futtatok egy HijackThist és SpyBotot, de évek óta nem találnak semmit.

Következő újratelepítésnél kipróbálom az MS Security Essentialst is.
(Off: csodálom, hogy a tűzfal integrálása miatt még nem perelték be az MS-t. https://forum.hwsw.h...tyle_emoticons/default/redface.gif)

Szerkesztette: John Black 2010. 03. 12. 21:58 -kor

#2311 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 03:20

A KIS 2010 mellett néha lefuttatom a Malwarebytes' Anti-Malware progit is. Többen ajánlották egy másik fórumban, nem tudom ti ismeritek vagy használjátok e. Több évvel ezelőtt amikor még az Ad-Aware volt nagyon népszerű, akkoriban az AVG Free mellett futtatva mindig talált törölni valót, de manapság sosem talál semmit. Nem mintha hiányozna, csak olyan fura, hogy csupán a Chrome szokott blokkolni honlapokat és néha a KIS szól, hogy blokkolt valamit a honlapon. Hova lettek a vírusos fájlok és trójai programok amiket floppyn meg CD-n észleltünk régebben?

#2312 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 09:10

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGyesz - Dátum: 2010. 03. 13. 03:20

A KIS 2010 mellett néha lefuttatom a Malwarebytes' Anti-Malware progit is. Többen ajánlották egy másik fórumban, nem tudom ti ismeritek vagy használjátok e. Több évvel ezelőtt amikor még az Ad-Aware volt nagyon népszerű, akkoriban az AVG Free mellett futtatva mindig talált törölni valót, de manapság sosem talál semmit. Nem mintha hiányozna, csak olyan fura, hogy csupán a Chrome szokott blokkolni honlapokat és néha a KIS szól, hogy blokkolt valamit a honlapon. Hova lettek a vírusos fájlok és trójai programok amiket floppyn meg CD-n észleltünk régebben?

Már nem a hagyományos vírusokban van az üzlet, hanem a hálózaton terjedő férgekben, belépési név/jelszó lopásban, meg a rootkitekben...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2313 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 12:42

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGyesz - Dátum: 2010. 03. 13. 03:20

Hova lettek a vírusos fájlok és trójai programok amiket floppyn meg CD-n észleltünk régebben?

Most weboldalakról jönnek, de előtte engedélyt kérnek a telepítéshez. :D

#2314 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 13. 17:41

Ez is hasznos, nem tudom, ki ismeri.siteadvisor

#2315 Felhasználó inaktív   boxingcat 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 14:23

Ki lehet kapcsolni mind a startup welcome ablakot, mind a feljövő reklámokat is registry vagy program szinten. Úgy nagyon jól használható. Ezen kívül van a MS uj ingyenes keresője, az se rossz.

Üzenet megtekintéseIdézet: esztyopa - Dátum: 2010. 03. 11. 20:33

#2316 Felhasználó inaktív   boxingcat 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 14:26

Hu, ez a matousec elég jól lehuzta az Eset-et. Pedig azt hittem hogy valóban jók. Lehet hogy csak az önmarketingben jók. :)

Üzenet megtekintéseIdézet: BoGyesz - Dátum: 2010. 03. 10. 11:07

#2317 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 14:53

Hi

A comodo tűzfal még mindig jónak számít?
Mert nálam pl. firefox úgy böngészik, hogy nincs is rajta az engedélyezett programok listáján. :blink:

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2318 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2010. 03. 17. 14:53

Hi

A comodo tűzfal még mindig jónak számít?
Mert nálam pl. firefox úgy böngészik, hogy nincs is rajta az engedélyezett programok listáján. :blink:

Üdv
szabi

Minden jó valamire... ha másra nem, elrettentő példának. :)

(Én inkább ezeket ajánlanám:

Kép csak 32 bit

Kép 32-64 bit

de tudod, szabad madár.... :))

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2319 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 16:17

Leszedtem, megnézem. Köszi. :cool2:

Kép

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2320 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 20:17

Ingyenes tűzfalnak ajánlom az Agnitum Outpost Firewall Free-t.
Kép

Szerkesztette: Gubek 2010. 03. 17. 20:18 -kor

------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.