Melyik vírusírtót illetve tűzfalat?
Elküldve: 2010. 03. 28. 21:18
Szomszéd megint szólt, hogy nem jó a gépe, nézzem már meg. Hát csak néztem. Asztalon lévö program ikonokra kattintva látszólag elindul, homokóra megjelenik, majd fél perc múlva leáll. Virusirtót futtatom, gond nélkül lemegy. Megnézem a virusirtót, január 25 óta nincs frissités.
Elinditom a frissitést, közli, hogy nem éri el a szervert, ellenörizzem az internet kapcsolatot. (miközben webes kapcsolat müködik.) MEgnézem tüzfal bejegyzéseket, két hónapja semmi.
Nézem alul a gyorsindiótánál a beálitásokat, hát a tüzfal pici szürkére változott, nem lehet se aktiválni, se törölni.
Persze újratelepitésre nincs lehetöség, mert vasárnap délután - most már este - van.
Ha nod-ot telepitek egy napra, az nem akad össze a commodoval?
Esetleg valami féregröl lehet szó? Azt nem értem, miért a tüzfalat blokkolja, miért nem a virusirtót?
Elküldve: 2010. 03. 29. 08:35
Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. 03. 28. 21:18
Szomszéd megint szólt, hogy nem jó a gépe, nézzem már meg. Hát csak néztem. Asztalon lévö program ikonokra kattintva látszólag elindul, homokóra megjelenik, majd fél perc múlva leáll. Virusirtót futtatom, gond nélkül lemegy. Megnézem a virusirtót, január 25 óta nincs frissités.
Elinditom a frissitést, közli, hogy nem éri el a szervert, ellenörizzem az internet kapcsolatot. (miközben webes kapcsolat müködik.) MEgnézem tüzfal bejegyzéseket, két hónapja semmi.
Nézem alul a gyorsindiótánál a beálitásokat, hát a tüzfal pici szürkére változott, nem lehet se aktiválni, se törölni.
Persze újratelepitésre nincs lehetöség, mert vasárnap délután - most már este - van.
Ha nod-ot telepitek egy napra, az nem akad össze a commodoval?
Esetleg valami féregröl lehet szó? Azt nem értem, miért a tüzfalat blokkolja, miért nem a virusirtót?
Mert lehet, hogy beírta magát image file execution options alá, vagy az akármi. Fertőzött gépre meg sosem telepítünk víruskeresőt, mert jó eséllyel semmi értelme, offline kell leszedni ilyen vackot, ha nem értesz hozzá mélyebben, windows pe+valami parancsoros víruskergető (SAVCLI), aztán meglátjuk.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 03. 29. 08:59
offline vírusírtók
Itt is érdemes szemezgetni. Különösen a Panda ingyenes dolgai között.
Segítség vírusirtáshoz
Panda ingyenes gyűjteménye
Valami csak segít!.
A mai kártevők bizony képesek kiiktatni a telepített víruskergetőket! Érdemes figyelni a tálcaikont, mit mutat a vírusirtó program. Na meg tizszer is meggondolni, mire is kattintok? Mit engedek települni/elindukni? STB!
Szerkesztette: RaidX 2010. 03. 29. 09:00 -kor
Elküldve: 2010. 03. 29. 22:09
Idézet: RaidX - Dátum: 2010. 03. 29. 09:59
Korábban irtam, ez egy "érdekes" család, a fiatalok webes, flashes meg cd/dvd játékőrültek, óránként próbálnak ki új játékokat, tehát mindenre kattintanak, ami villog a képernyőn és inygenes letöltést kinál. Az "öreg" pedig csak pasziánszozik, utálja az angol szöveget, a comodo pedig csak angolul tud. Ezért akár narancs, akár piros ablak jelenik meg, az OK-ra kattint, mert "akkor többet nem jelenik meg" a felugró ablak, íg nem idegesíti tovább.
Pár hetente szólnak, hogy nézzem meg a gépet, mert ... (ide a legkülönfélébb jelenségeket lehet irni.)
Elküldve: 2010. 03. 29. 22:11
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 29. 09:35
F8-as játék nem müködik?
Elküldve: 2010. 03. 30. 08:01
Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. 03. 29. 22:11
Ha az van, amit írtam, annál sajnos pont nem. De a regeditet nevezd át akármi.exére és úgy indítsd el és keress rá erre a bejegyzésre-bár ezen kívül rengeteg minden lehet, olyan is, amire a csökkentett mód hatástalan.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2010. 03. 30. 08:34
Panda Cloud letöltés.
Elküldve: 2010. 03. 30. 11:42
Idézet: RaidX - Dátum: 2010. 03. 30. 08:34
Panda Cloud letöltés.
No jó, de ezzel pontosan ugyanaz a gond, mint a többivel: Fertőzött gépen ez sem képes elindulni ésvagy megfelelően működni.
Elküldve: 2010. 03. 30. 16:30
Ja a takarításhoz ami kell: PandaSafecd ez egy ISO fájl. Ha USB-re akarod kell még az unetbootin-windows.exe
Itt minden megvan!
UnetBoot
Deepfreeze ismertető 1.
Ismertető 2.
Elküldve: 2010. 03. 30. 23:31
Idézet: didyman - Dátum: 2010. 03. 30. 12:42
Nyyyaaaa, győztem !!!

Letöltöttem a kaspersky próbaverziót, telepités után közölte, hogy a comodo az akadály neki, így kigyilkoltam, újrainditás, telepités, stb. kaspersky telepités közben állandóan win hibaüzenet, hogy nem talál valami gro... fájlt, legyintettem, kaspersky webes frissités eltartott vagy hat percig, utána viszont a teljes gép átvizsgálás 11 perc alatt megvolt, eredmény:
windows/system32/dllcache/ccdecode.sys volt fertőzve rootkit.win32.agent.aago virussal,
valamint
documents and settings/... alatt sisyd32.exe volt egy trojan-downloaders.win32.piker.azc.
Nya, most megyek alunni, egy hónapig hazsnálhatják a kasperskyt, az magyar és szép szines grafikonos jelentélst is csinál nekik, utána vagy megveszik, vagy visszaállnak ángliusra.

Elküldve: 2010. 03. 30. 23:36
Idézet: RaidX - Dátum: 2010. 03. 30. 09:34
Hát, majd megnézem, nekem gyanús, mintha egy-két éve a pandával lett volna kapcsolatom és nagyon gyorsan megszabadultam volna töle, mert rossz fejlesztés volt és emiatt lassitotta a gépet.
Elküldve: 2010. 03. 30. 23:41
Elküldve: 2010. 03. 31. 06:49
Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. 03. 30. 23:31

Letöltöttem a kaspersky próbaverziót, telepités után közölte, hogy a comodo az akadály neki, így kigyilkoltam, újrainditás, telepités, stb. kaspersky telepités közben állandóan win hibaüzenet, hogy nem talál valami gro... fájlt, legyintettem, kaspersky webes frissités eltartott vagy hat percig, utána viszont a teljes gép átvizsgálás 11 perc alatt megvolt, eredmény:
windows/system32/dllcache/ccdecode.sys volt fertőzve rootkit.win32.agent.aago virussal,
valamint
documents and settings/... alatt sisyd32.exe volt egy trojan-downloaders.win32.piker.azc.
Nya, most megyek alunni, egy hónapig hazsnálhatják a kasperskyt, az magyar és szép szines grafikonos jelentélst is csinál nekik, utána vagy megveszik, vagy visszaállnak ángliusra.

A DLLcache-ben lévő rootkit felvet egy kérdést: Hogy magától került-e oda, vagy a Windows másolta-e már a használt képet. Utóbbi esetben nem oldottál meg mindent, a rootkit még él és aktív, dolgát helyesen teszi, elrejtve víruskeresőtől, rendszertől és lehet, hogy a comodo sem véletlenül vackol.
A sisyd32 egy elég közismert vacak, abból ennyi elég is

Elküldve: 2010. 03. 31. 07:46
Idézet: tanulgat - Dátum: 2010. 03. 31. 00:31

Hát, lehet, hogy "győztél"... csak nem tudni mit.
a DLLCache nem aktív könyvtár, odagyűjti a rendszer azokat a fájlokat, amelyek egy korábbi állapot vissazállítása/driverek újrahasználatba vétele esetén szükségesek lehetnek számára. Ha csak ott találta meg a vírusteszter, akkor az "eredeti" él(het) és virul(hat)...
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2010. 03. 31. 08:23
Nekem egy 1.3 Gigás MiniITX gépen van és sem memória sem processzorterhelés alapján nem veszem észre. Csak akkor jelentkezik ha kapás van.
Ha aktív windows alól akarsz vírust írtani: kapcsold ki a rendszervisszaállítást, inditsd a rendszert csökkentett módban és olyan vírusirtó kell ami ekkor is működik.
Ilyenkor a rendszer csak minimális dolgokat tölt be ezért a víruskergető hozzáfér szinte mindenhez. A legjobb megoldás, vagy a bootlemezes vírusirtás, vagy átrakni egy tiszta gépbe a HDD-t és ott elvégezni az írtást.
A panda oldalon találni rootkit eltávolítót is! De szinte minden vírusirtó cégnek van olyan.
Elküldve: 2010. 03. 31. 09:01
Idézet: RaidX - Dátum: 2010. 03. 31. 08:23
Nekem egy 1.3 Gigás MiniITX gépen van és sem memória sem processzorterhelés alapján nem veszem észre. Csak akkor jelentkezik ha kapás van.
Ha aktív windows alól akarsz vírust írtani: kapcsold ki a rendszervisszaállítást, inditsd a rendszert csökkentett módban és olyan vírusirtó kell ami ekkor is működik.
Ilyenkor a rendszer csak minimális dolgokat tölt be ezért a víruskergető hozzáfér szinte mindenhez. A legjobb megoldás, vagy a bootlemezes vírusirtás, vagy átrakni egy tiszta gépbe a HDD-t és ott elvégezni az írtást.
A panda oldalon találni rootkit eltávolítót is! De szinte minden vírusirtó cégnek van olyan.
Az teljesen lényegtelen, hogy hol végzi a víruskeresést (halkan megkérdezem: Szerinted az összes fájlt, amit vizsgál, feltölti a felhőbe?), a rootkit helyi szinten rejtőzködik, nem látható rendszer számára sem, így a panda felhő hiába akarja megvizsgálni. Az aktív windows alóli irtást egyszerűen felejtsd el. Rendszervisszaállító nélkül, csökkentett módban nagyon sok féreg képes elindulni és működni, totál balga dolog ebben hinni, hogy csökkentettben víruskergetni hatékony lesz és megbízható. Jellemzően a könnyű eseteknél hatásos lehet (de ezalól rögtön kivétel az emlegetett image file execution kulcs alá bemászó akármi, mert annak mindegy, hogy hol indul, ha a hive betöltésre kerül, akárhol tud indulni, dolgozni), de egy rootkit-nél már nem feltétlenül. A rendszervisszaállítónál sem a szolgáltatás a lényeg, hanem a csak "system" számára olvasható könyvtár, ami a kikapcsolást követően megmarad.
Elküldve: 2010. 03. 31. 14:41
A Panda Cloud első indításakor valami ellenörző összeget vagy hasonlót készít a gépen található fájlokról, azt összeveti a szerverén tárolt sokmillió felhasználótól származó adatbázissal és ha valami gyanúsat lát küldi fel ellenőrzésre a fájlt. A pontos működést valószínüleg üzleti okokból nem hozzák nyilvánosságra de nézz el az oldalra, hátha többet megtudsz mint tőlem.
Cloud