HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat? Értékeld a témát: -----

#581 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 26. 09:56

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 19:24

Van egy felettébb idegesítő bug az outpostban. Mikor él az internet kapcsolat, és olyan teljes képernyős programot (mondjuk játékot) indítok, amire eddig még semmilyen szabály nem lett létrehozva az Outpost tűzfalban, ugye rákérdez, hogy aktiválom e az entertainment mode-ot. Igent választva, az Outpost firewall minden figyelmeztetés nélkül beteszi a szóban forgó programot a "trusted" alkalmazások közé. Az entertainment mode alapértelmezett policyje a block most mode (én egyébként is így használom) ezért is furcsa amit tesz az Outpost. Hibát jeleztem, remélem kijavítják.

Ezt én is észrevettem, eléggé meg is lepődtem, block mode esetén mit keres a játék a trusted listán.  :(
Ezt az options -> policy -> advanced és mindent kikapcsolni dolgot kiprobálom.
Remélem nem gond, hogy az anti-leak és a component control kikapcsolásra kerül background módban.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#582 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 11:20

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 6:51

hát tudom, tudok angolul, nem 1 éve tanulok angolt de akkor is, én szeretem, ha belesimul a nyelvezete az anyanyelvembe  :rolleyes:

Az évek alatt elég sok rossz tapasztalatom gyűlt össze a magyar verziókkal. Bármilyen területről is legyen szó, nem csak védelmi szoftverekről, nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a magyar nyelvű verziók sok esetben nem működnek olyan megbízhatóan mint az eredeti angol. Pl ékes példája ennek az Outpost firewall sajna, mindig elcsesznek benne valamit a honosításnál. Szóval nem értem hogy minek sok esetben ez a "követeljük a magyar verziót" mentalítás. Aki csak egy picit is foglalkozik/ott számítástechnikával, arra ragad annyi angol, hogy ne jelentsen neki problémát eligazodni a programokban. Pár napja a HWSW főoldalán volt egy buzz blog link, aminek szerzője azt kérte számon, hogy az MS hogy teheti meg azt, hogy még mindig nem adta ki a WM Player 11 magyar változatát. Ráadásul egy angolul jól tudó emberkéről van szó. Miközben olvastam az írását, jókat röhögtem, másrészt rohadtul nem értem, hogyha ernnyire tud angolul, hogy még arra is volt ideje, hogy egy házilag összeütött magyarítást adjon ki, akkor miért nem mindegy neki kurvára hogy van e magyar verzió vagy nincs.  :omg: Én örülök, hogy tudok angolul és nem azért tanultam meg, hogy ne használjam, ahol csak tehetem használom inkább.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#583 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:42

Nem mindenki foglalkozott számtek-kel.

Sztem meg igeni szükség van a biztonsági programok honosításáramert ott nem igazán jó  ha csak úgy találgat az ember hogy mi van kiirva.

#584 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 14:14

Idézet: McElroy - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 11:20

Az évek alatt elég sok rossz tapasztalatom gyűlt össze a magyar verziókkal. Bármilyen területről is legyen szó, nem csak védelmi szoftverekről, nagyon sokszor tapasztaltam, hogy a magyar nyelvű verziók sok esetben nem működnek olyan megbízhatóan mint az eredeti angol. Pl ékes példája ennek az Outpost firewall sajna, mindig elcsesznek benne valamit a honosításnál. Szóval nem értem hogy minek sok esetben ez a "követeljük a magyar verziót" mentalítás. Aki csak egy picit is foglalkozik/ott számítástechnikával, arra ragad annyi angol, hogy ne jelentsen neki problémát eligazodni a programokban. Pár napja a HWSW főoldalán volt egy buzz blog link, aminek szerzője azt kérte számon, hogy az MS hogy teheti meg azt, hogy még mindig nem adta ki a WM Player 11 magyar változatát. Ráadásul egy angolul jól tudó emberkéről van szó. Miközben olvastam az írását, jókat röhögtem, másrészt rohadtul nem értem, hogyha ernnyire tud angolul, hogy még arra is volt ideje, hogy egy házilag összeütött magyarítást adjon ki, akkor miért nem mindegy neki kurvára hogy van e magyar verzió vagy nincs.  :omg: Én örülök, hogy tudok angolul és nem azért tanultam meg, hogy ne használjam, ahol csak tehetem használom inkább.

Hmm lehet, hogy igazadvan...

#585 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:01

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 8:59

Szerinted megéri kipróbálni?  Az ingyenesükbe állítólag nincs memória figyelés ez nem gáz? (avast!-is ingyenes de abba pl van) Nod32-t nincs kedvem ujra rakosgatni havonta.

Az hogy eshetett meg hogy itt nem a nod32 a legjobb? :D  :D

1, Amiben nincs rezidens védelem, ne próbálgasd, csak scanre.
2, Lehet, hogy zárt licit volt  :Đ

#586 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:05

Idézet: szabi - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 10:56

Ezt én is észrevettem, eléggé meg is lepődtem, block mode esetén mit keres a játék a trusted listán.  :(
Ezt az options -> policy -> advanced és mindent kikapcsolni dolgot kiprobálom.
Remélem nem gond, hogy az anti-leak és a component control kikapcsolásra kerül background módban.

Üdv
szabi

Semmi vész, ez a lehetőség választék a ló túlsó oldala. Ha annyira biztosra akarsz meni, a játék idejére tiltasz minden forgalmat. Ez minden tűzfal esetén igaz.

#587 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 20:12

Mielőtt elharapnátok egymás torkát, a magyarításokkal a védelmi szoftvereknél az alábbi fő gond merül fel:
Mivel a rendszerfile-kbe vannak bedrótozva az üzenetek, a fordításnál sokszor megváltozik néhány jellemző, amely bizonyos körülmények között mint bug jelentkezik. Hiába küldesz reportot a fejlesztőknek, csak vakarják a fejüket, hiszen a saját verziójukkal semmi gond. Tipikus példa az Outpost 4.0 első verziója, melyben az új, az önvédelmet ellátó sandbox.sys file összeakadt a magyar ékezetes billentyűkkel. Marha sokat szenvedtek, mire rájöttek, pedig csak egy karakterkészlet felismerést kellett hozzárakni.

#588 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 00:16

Kerio tűzfal rendelkezik olyan funkcióval ami a portvizsgálatot, Dos támadás és a hibás formátumú DNS-kérést megakadályozza?

Ezeket tudja a kerio: Link1, Link2, Link3?

1.5 évig a próbaidős Kerio 4-et használtam de nem emlékszem ilyen üzenetekre. PC World-ös Agnitum szabályalkotásaival akkorákat szenvedek, hogy valószínüleg megveszem a keriot. A Kerióval nagyon egyszerű volt az életem, de kérdés, hogy ez az egyszerűség nem megy a biztonság rovására.
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#589 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 09:37

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 1:16

Kerio tűzfal rendelkezik olyan funkcióval ami a portvizsgálatot, Dos támadás és a hibás formátumú DNS-kérést megakadályozza?

1.5 évig a próbaidős Kerio 4-et használtam de nem emlékszem ilyen üzenetekre. PC World-ös Agnitum szabályalkotásaival akkorákat szenvedek, hogy valószínüleg megveszem a keriot. A Kerióval nagyon egyszerű volt az életem, de kérdés, hogy ez az egyszerűség nem megy a biztonság rovására.

1, Minden normális tűzfal rendelkezik vele. Alapfeltétel.
2, Olyat használj, amit be tudsz állítani, vagy hagyd automatán, az is megfelelően véd.

#590 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 11:36

Idézet: FHD - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 20:12

Tipikus példa az Outpost 4.0 első verziója, melyben az új, az önvédelmet ellátó sandbox.sys file összeakadt a magyar ékezetes billentyűkkel. Marha sokat szenvedtek, mire rájöttek, pedig csak egy karakterkészlet felismerést kellett hozzárakni.

Mostmár ezt is tudom, hogy miért okozott a sandbox.sys kékhalált néhányszor. Ez új info, köszi. :)
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#591 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 12:48

Az miért van hogy az ingyenes ZoneAlarm-nak kétszer akkorsa a telepítője minta többinek (kivéve Internet Security Suite)? Elméletileg sokkal kevesebbet tud azoknál.

#592 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 27. 21:30

Idézet: mzso - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 13:48

Az miért van hogy az ingyenes ZoneAlarm-nak kétszer akkorsa a telepítője minta többinek (kivéve Internet Security Suite)? Elméletileg sokkal kevesebbet tud azoknál.

Mert a fizetős csak az alapmodult rakja fel, és a kifizetett verziótól függően a többit online.

#593 Felhasználó inaktív   marosi50 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:28

Idézet: Airbus A380 - Dátum: 2007. jan. 26., péntek - 7:59

Szerinted megéri kipróbálni?  Az ingyenesükbe állítólag nincs memória figyelés ez nem gáz? (avast!-is ingyenes de abba pl van) Nod32-t nincs kedvem ujra rakosgatni havonta.

Az hogy eshetett meg hogy itt nem a nod32 a legjobb? :D  :D

http://www.biztonsagportal.hu/modules.php?...rticle&sid=2533

#594 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 17:57

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:16

:D  :D  :D Ez érdekes mert én is full laikus vagyok mégis elvagyok az agnitum-al-

Agnitum vs Kerio: másik fórumon a szakember finom kis célzásokat szokott tenni az Agnitum irányába  :D  :D

Szerintem is sokkal jobb félévig én is kerio-ztam az agnitum sztem biztonságosabb.  én sem tapasztaltam a kerio-ba olyaanokat mint amiket belinkeltél.

Én semmi pénzér nem cserélném ki az Agnitumot kerio-ra. :rolleyes:

#595 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 19:51

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2007. jan. 27., szombat - 0:16

Megvettem a Sunbelt Kerio-t és eddig (kopp-kopp) nincs semmi gondom vele.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#596 Felhasználó inaktív   Airbus A380 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 07:38

Kipróbáltál mást is? Mert mondjuk at Agnitum-ba vanak olyan dolgok amiről a Kerio csak álmodozhat.. :D

#597 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 10:22

Volt már Sygate, Z.A. free, Comodo, Outpost tűzfalam is. Utóbbival nem tudtam üzemletetni a LimeWire P2P progit, ezért váltottam a KERIO-ra.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#598 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 10:28

Nekem most otthon is, Mh. is a legújabb (még csak angol van) NOD32, a megújult ingyenes ZoneAlarm tűzfal, és a Windows Defender (genuine windowsok) figyel. Szerintem nyerő hármas! Nekem nagyon bejönnek, a gépen nem éreztem beüzemelésük után teljesítmény csökkenést, vírusom, kémem nincs.  :up:
MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#599 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 10:32

Idézet: akaido - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 10:22

Volt már Sygate, Z.A. free, Comodo, Outpost tűzfalam is. Utóbbival nem tudtam üzemletetni a LimeWire P2P progit, ezért váltottam a KERIO-ra.

Én is nagyon sokáig outpostot használtam, már a négyeset is, elég sokáig. De nagyon sok dologba belepofázott, meg az én konfigemen sokszor 100% prociterhelést hozott létre, különönsen a négyes. Így száműztem. Eddig minden jó és szép nélküle is...  :D 

Szerkesztette: vidéki srác 2007. 01. 29. 10:32 -kor

MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#600 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 20:02

Idézet: vidéki srác - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 11:28

Nekem most otthon is, Mh. is a legújabb (még csak angol van) NOD32, a megújult ingyenes ZoneAlarm tűzfal, és a Windows Defender (genuine windowsok) figyel. Szerintem nyerő hármas! Nekem nagyon bejönnek, a gépen nem éreztem beüzemelésük után teljesítmény csökkenést, vírusom, kémem nincs.  :up:

Csak egy akkora adware-d mint az országház  :Đ
:offtopic:
Nem részletezem, mert kapok mint a Comodoért

Téma megosztása:

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32