Windows Vista IV avagy Longhorn
Elküldve: 2006. 12. 11. 20:44
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2006. 12. 11. 20:56
Idézet: Hippo - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 20:37
Majd márciusban lesz magyar.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2006. 12. 12. 03:07
Természetesen csak a saját szemszögemből.
Nem hiszem, hogy megéri amiatt az 1-2 általam is jónak ítélt dolog miatt váltani egy egész rendszert.
Ráadásul csúnyán összejátszanak a hw gyártókkal.
Elég durva, hogy alapból több giga memóriával tud normális sebességgel futni és kapásból 10 gigát leszed a hd-ből az alap rendszer.
Ha ezt lehetne konfigurálni akkor derülátóbb lennék.
Valahogy nekem ez rohadt soknak tűnik és szeretem én felhasználni az értékes gigáimat.
Remélem, hogy még sok idő eltelik amíg kikényszerítik a tömeges váltást.
Előre várom már azokat a progikat, játákokat amiket az MS pénzel és csak vistán fognak elindulni
Nem is beszélve azokról a hw gyártókról akik majd szintén a buxa újratöméséből kifolyólag nem fognak vista drivert írni
Szerkesztette: smyle 2006. 12. 12. 03:10 -kor
Elküldve: 2006. 12. 12. 06:52
Idézet: smyle - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 3:07
Nem hiszem, hogy megéri amiatt az 1-2 általam is jónak ítélt dolog miatt váltani egy egész rendszert.
Elég durva, hogy alapból több giga memóriával tud normális sebességgel futni és kapásból 10 gigát leszed a hd-ből az alap rendszer.
Valahogy nekem ez rohadt soknak tűnik és szeretem én felhasználni az értékes gigáimat.
Előre várom már azokat a progikat, játákokat amiket az MS pénzel és csak vistán fognak elindulni
Nem is beszélve azokról a hw gyártókról akik majd szintén a buxa újratöméséből kifolyólag nem fognak vista drivert írni
Az XP memóriaigénye, lemezigénye is döbbenetes volt a W98-hoz képest és abban is sokan "csak egy-két eltérést" véltek felfedezni a GUI és a kezelhetőség tekintetében.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 12. 12. 08:30
Idézet: smyle - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 3:07
Rosszul látod a dolgokat.
Váltani senkinek sem kötelező. Az XP és a Vista között pedig nem csak 1-2 jónak tartott különbség van hanem sokkal több. A Vista esetében nem csak a csicsa micsa GUI felületet kell nézni hanem azt is ami mögötte van. Ami pedig mögötte van az teljesen átírt kernel, az alkalmazások jogosultsági szintkezelésének tökéletesítése, hálózat kezelési újdonságok és javítások, virtualizáció mely az XP-ben ismeretlen fogalom, lokális házirend tökéletesítése, és még számos egyéb olyan mely növeli az op. rendszer stabilitását és biztonságát.
A memória és merevlemez igény pedig nem számottevő figyelembe véve azt, hogy 2006-ban, 2007-ben Vista ready gépbe már minimum 512MB RAM és min. 80GB rendszer HDD van.
És hát valljuk be őszintén a Vista nem PIII, P4 Celeron kategóriás gépekre van kitalálva (persze elfut azokon is).
Idézet
Ezt, hogy érted? Kikényszeríteni senki sem fogja. Egy átlag felhasználó XP-ről váltani általában akkor fog ha új PC-t vesz vagy ha a meglévő PC-je technikailag megfelel a Vista teljes értékű futtatásához és szüksége van a Vista által nyújtott többlet szolgáltatásra. Nem hiszem, hogy csak azért mert megjelenik a Vista mindenki rohan és vásárol magának függetlenül attól, hogy szüksége van-e rá vagy sem.
Céges felhasználás esetén pedig a váltást meg kell, hogy előzze egy teljes körű elemzés mely alapján eldönthető, hogy az adott hálózati környezetben az adott gépparkkal és az adott alkalmazásokkal 100%-ban kompatibilis e a Vista. Céges környezetben nem fog egyik IT vezető sem azonnal rohanni és lecseréltetni a munkaállomásokon az op. rendszert azért mert megjelent a Vista. Egy ilyen váltás előtt igen komoly előkészületek vannak még akkor is ha géppark csere miatt történik az átállás hiszen a csere előtt meg kell bizonyosodni (tesztekkel), hogy a Vista-s munkaállomások hogyan integrálhatóak a meglévő hálózati környezetbe (tartomány, házirend, stb.) valamint, hogy a használt alkalmazások mennyire kompatibilisek az új rendszerrel. Aztán ha ez megvan akkor auditálás és ha ott is átmegy akkor lehet csak élesben beüzemelni.
Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 12. 08:31 -kor
Elküldve: 2006. 12. 12. 11:57
Elküldve: 2006. 12. 12. 12:11
Jó lenne, ha jönnének már azok a programok, amikkel át lehet szabni a pistát.
Csatolt fájl:
-
Capture.JPG (0byte)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2006. 12. 12. 12:31
Nem tudjátok, hogy milyen kodekeket kell feltenni ahhoz, hogy a filmeket meg tudjam nézni? Kodek csomagot nem akarok feltenni, mert azokról már sok rosszat hallottam.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy Vista alól hogyan tudok hozzáférni az XP-s partíción lévő Documents and Settings-ben lévő dolgaimhoz?
Elküldve: 2006. 12. 12. 13:17
Idézet: mitabrev - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:31
Nem tudjátok, hogy milyen kodekeket kell feltenni ahhoz, hogy a filmeket meg tudjam nézni? Kodek csomagot nem akarok feltenni, mert azokról már sok rosszat hallottam.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy Vista alól hogyan tudok hozzáférni az XP-s partíción lévő Documents and Settings-ben lévő dolgaimhoz?
Hogyhogy milyen kodeket? DivX-et például, meg az AC3 Filtert.
Az XP-s mappákat meg sajátítsd ki, vagy adjál jogokat magadnak rájuk.
Elküldve: 2006. 12. 12. 13:25
Idézet: mitabrev - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:31
Olyan codec-et kell feltenni amilyenben a megnézendő film készült
Ha ugyanazzal az account-al (felhasználói név) használod a Vista-t mint amivel az XP-t akkor elérhetsz mindent amit az XP-n is hiszen a felhasználói neved azaz a login neved ugyanaz mint az XP-n ami azt eredményezi, hogy amit az XP-n meg tudtál nyitni azt Vista alatt is eléred. Ha viszont más felhasználói név alatt használód akkor az XP-s HDD elérésére jogot kell adnod (ha az egész HDD-re jogot adsz és örökölteted akkor az összes könyvtárhoz kapsz jogot ha csak egy mappához akkor csak ahhoz lesz jogod).
Elküldve: 2006. 12. 12. 13:34
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 13:17
Ha saját tulajdonba veszi akkor ha XP-t indít akkor meg onnan nem fogja elérni mert nem lesz hozzá joga hiszen kizárólagosan a Vista-s account-hoz rendelte a jogokat
Akkor inkább adja hozzá a Vista alatti account-t a meglévő jogokhoz. De a legjobb ha ugyanazon account alatt használja a Vista-t mint amilyenen az XP-t azaz ha pld. Gipsz Jakab az account az XP-n akkor a Vistában is legyen Gipsz Jakab és akkor mindent elér amit az XP alatt is elért és nincs görcsölés.
Szerk:
Vagy legyen rendszergazda joga a Vistán és akkor szintén mindent elér az XP-s HDD-n (kivéve azt amiből a rendszergazda ki van zárva)
Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 12. 13:37 -kor
Elküldve: 2006. 12. 12. 13:41
Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 22:35
pctcp?
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2006. 12. 12. 14:23
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 13:34
Ez nem olyan jó megoldás, mert az egyedi azonosítót nézi a Vista is. Inkább adjon magának is jogot arra a könyvtárra kisajátítás helyett, és meg van oldva. Tudom, nem éppen biztonságos, de én az Everyone-nak adtam teljes hozzáférést...
Elküldve: 2006. 12. 12. 15:00
Idézet: Mykee - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 14:23
Már megbocsáss de ezt most nem értem
A user acount azaz a felhasználói név az ami alapján van a jogosultság. A példámban említett Gipsz Jakab account ha az XP-n is és a Vistán is egyaránt jelen van és persze a jogosultsági szintjük is megegyezik és a Vista alatt Gipsz Jakab néven jelentkezel be akkor azon a HDD-n melyen az XP-t szintén Gipsz Jakab névvel használod minden olyan mappát el fogsz érni amihez XP alatt Gipsz Jakabnak joga van. (ebben az esetben az XP-s HDD-n azért nem kell jogosultsági szintet állítani mert a Gipsz Jakab account-hoz mindkét rendszerben ugyanaz a jogosultsági szint tartozik).
Elküldve: 2006. 12. 12. 15:10
Elküldve: 2006. 12. 12. 15:22
Elküldve: 2006. 12. 12. 15:27
Idézet: mitabrev - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 15:22
A jogolsultsági szint is ugyanaz?
Elküldve: 2006. 12. 12. 15:55
Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 7:52
Rendben, akkor inkább úgy fogalmazok, hogy az újdonságoknak szerintem nem teljesen jogosan drasztikus hw erőforrásbeli plusz költsége van.
Van egy olyan gyanúm, hogy meglehetett volna ezt csinálni úgy is, hogy ne így legyen, de rákell kényszeríteni valamivel az embereket, hogy ismét nagy pénzeket invesztáljanak a gépükre.
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 9:30
Váltani senkinek sem kötelező. Az XP és a Vista között pedig nem csak 1-2 jónak tartott különbség van hanem sokkal több. A Vista esetében nem csak a csicsa micsa GUI felületet kell nézni hanem azt is ami mögötte van. Ami pedig mögötte van az teljesen átírt kernel, az alkalmazások jogosultsági szintkezelésének tökéletesítése, hálózat kezelési újdonságok és javítások, virtualizáció mely az XP-ben ismeretlen fogalom, lokális házirend tökéletesítése, és még számos egyéb olyan mely növeli az op. rendszer stabilitását és biztonságát.
A memória és merevlemez igény pedig nem számottevő figyelembe véve azt, hogy 2006-ban, 2007-ben Vista ready gépbe már minimum 512MB RAM és min. 80GB rendszer HDD van.
És hát valljuk be őszintén a Vista nem PIII, P4 Celeron kategóriás gépekre van kitalálva (persze elfut azokon is).
Nem kötelező váltani, de szépen lassan felfognak hagyni az xp támogatásával, és várhatóan elkezdenek majd jönni a csak vistán működő programok is.
A tendencia biztos, hogy ezirányú lesz.
Persze, vannak benne nagyszerű dolgok, de milyen áron...
Én egyelőre úgy látom, hogy pl a több giga memória jelenleg a top kategóriás konfigurációk sajátja és csak ennél a tényezőnél ez több tízezer pluszt jelent árban.
Mindez csak azért, hogy a kiszolgáló op. rendszer normális sebességgel tudjon dolgozni
Nehezen indokolható ennek az igénynek a jogossága és ezért számomra súlyos pénzbeli megvágásnak tűnik.
Arról nem is beszélve, hogy nem fog normális sebességet biztosítani egy olyan gépen ami csak a hozzá való minimum követelményeknek felel meg, de előbb-utóbb muszáj lesz váltani.
Kicsit régebbi hardware-ek terén is biztos, hogy sok szívás lesz a driver-ek hiánya miatt amiről persze nem az MS tehet, de ő idézi elő, és ez attól még ugyanúgy húsbavágó lesz.
Elküldve: 2006. 12. 12. 16:06
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 16:27
Azt hol lehet megnézni/átállítani?

Súgó
A téma zárva.