HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#1121 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 09:22

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. dec. 10., vasárnap - 0:56

Azért SP2 512MB alatt elég necces. Ugyanez a helyzet SP1 esetén 256MB alatt.

Csak SP2-ről beszéltem. Itt, a suliban a régebbi gépeken 57M körül indul a memóriafogyasztás és ebben van XP-s felhasználói felület már. Itt ugyan van 256M memória, ECDL+netezni bőven sok ez is.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1122 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 11. 11:58

Ezt a kérdést még mindíg nem sikerült megoldanom :(
97.34-es driverrel is próbálkoztam, 4-5-6-7 es power DVD-vel. Szelektál, van amit elindít valamit nem. A hangot lejátsza de kisvártatva a kép is előmászitk aztán ha full screan re teszek ilyen csíkos lesz a kép de a hang megy tovább. Nem tudom hogy mennyiben számít de a divx és xvid-es filmek mennek csont nélkül Ace megacodeck pack figyel fent. A dvd lejátszás az istennek sem akar menni. 6000 RTM van fent be és kikapcsolt aero-val ugyanez a helyzet. vagy a 7950 GT-vel nem lenne kibékülve? már ne tudom hogy mit csináljak vele... És mégegy dolog beállítottam elviekben hogy ne állítsa le a winyókat ha nincsenek használatban, ám ő mégis megteszi... mi ennek az oka? Bár az előző probléma lenne égetőbb....

Előre is köszi...

Csatolt fájl:

"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#1123 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 11. 12:46

Idézet: Gabberzon - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 11:58

Nem tudom hogy mennyiben számít de a divx és xvid-es filmek mennek csont nélkül Ace megacodeck pack figyel fent.

Itt a pont!  :Đ Kodekpakkot felejtsd el!!!!  :reklamacio:
Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1124 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 13:00

Lassan ki lehetne emelni a topikot szerintem :)

Szerkesztette: Gaspy 2006. 12. 11. 13:00 -kor

Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#1125 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 11. 15:56

Na akkor :)

Idézet

Ballmer szerint a probléma az volt, hogy a Microsoft túl sokat akart újítani, de az ötletek túlnyomó többsége a kukában végezte. Ezért kellett újraindítani az egész projektet 2004-ben. A végeredmény viszont egy olyan operációs rendszer lett, ami nem különbözik számottevően a Windows XP-től.

Az Inquirer szerint bár a Microsoftnál bőven van tartalék, nehéz elképzelni, hogy a cég újra ekkora fába vágná a fejszéjét. Főleg, hogy az elmúlt években megváltozott a piac. A Linux megerősödött, és alapvetően megváltoztatta a szoftverkészítés mikéntjét. Megjelent a Google, és a keresőcég rengeteg olyan szolgáltatást kínál ingyen, amelyen a Microsoft programozói hosszasan dolgoztak, dollármilliókat dobva ki a már létező funkciók újraalkotására. Aztán ott az Apple: a cég sikerre vitte az internettel és az iPoddal szoros barátságot ápoló iTunes zenelejátszót, így a Vista egyes szoftverei késve érkeztek, vagy feleslegesek: van már helyettük más, akár jobb.

Kettő kell neki
Az Inquirer azért letesztelte a Vista nevű dinoszauruszt, hogy kiderítse, mennyi memória kell neki. Kipróbálták az operációs rendszert 800 megahertzes, 512 megabájtos modullal, aztán 1, 2 és 4 gigabájtnyi, immár 1066 megahertzes rammal.

Mint az várható volt, 512 megabájt memória kevés a Vistának, az operációs rendszer is többet akar, és akkor még nem indítottunk el egyetlen szoftvert sem. Egy gigabájt memóriával már annyival jobb a helyzet, hogy a puszta számok alapján a Vistának nem is kell több: a legtöbb játékban 1 százaléknyi sebességkülönbség sem jött össze a négy gigabájtos géphez képest.

Munka közben azért már érezhető a különbség, a tesztelő szerint az egy gigabájtos gép nagyon sokat tölt, nem elég gördülékeny a munka. A cikk szerzője szerint két gigabájt memória az optimális a Vistának, ezzel már elég gyors, sosem kell várakozni, négy gigabájt meg csak azoknak kell, akik szeretik az egész életüket a memóriában tartani.

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 12. 11. 15:58 -kor

#1126 Felhasználó inaktív   Newfronter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 16:31

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 16:56

Na akkor :)

Ez az Inquirer valami láma társaság lehet, mert amilyen hülyeségeket írtak...
256 MB memóriával is futtatható a Vista és annak csak a felét eszi meg. Na erre mit böknek? :)
Játékok? Az a baj, hogy még nem jelent meg 1 driver sem Vistára, miről beszélünk egyáltalán?
A most beta drivereknek meg semmi közük sincs a majd későbbi FINAL driverekhez, mert ezek összedobott driverek, hogy mégis legyen valami, de nem sok különbség van a sima natív driver közt, játékra meg eleve nem való.

Volt aki felrakta az egyik XP-s drivert sikerrel és sebességnövekedést tapasztalt nem is akármilyet...
Szóval ennyit erről az Inquirer-ről.

Szerkesztette: Newfronter 2006. 12. 11. 16:33 -kor

#1127 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 11. 16:55

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. dec. 9., szombat - 13:43

Nem 3 hét, hanem 7. :)

Miért, nem január 1-én jelenik meg?  :eek:

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#1128 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 11. 18:06

Idézet: Charles - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 16:55

Üdv!

Nem, január 30-án jön ki.
Apropó, a gépelési problémát azóta senki nem tapasztalta? Most úgy néz ki, hogy Firefox alatt nem jön elő nekem, viszont Internet Explorer 7 alatt vagy plugin vagy valami más zavarhat be...  :think:

#1129 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 19:14

Idézet: Charles - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 16:55

Üdv!

Jan. 30.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1130 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 20:37

De jan. 30-án még nem a magyar igaz?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1131 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 20:44

Angol.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1132 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 11. 20:56

Idézet: Hippo - Dátum: 2006. dec. 11., hétfő - 20:37

De jan. 30-án még nem a magyar igaz?

Majd márciusban lesz magyar.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1133 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 03:07

Hát igen, kár, hogy a vista is csak egy újabb bőr az MS buxájának megtömésére.
Természetesen csak a saját szemszögemből.
Nem hiszem, hogy megéri amiatt az 1-2 általam is jónak ítélt dolog miatt váltani egy egész rendszert.
Ráadásul csúnyán összejátszanak a hw gyártókkal.
Elég durva, hogy alapból több giga memóriával tud normális sebességgel futni és kapásból 10 gigát leszed a hd-ből az alap rendszer.
Ha ezt lehetne konfigurálni akkor derülátóbb lennék.
Valahogy nekem ez rohadt soknak tűnik és szeretem én felhasználni az értékes gigáimat.
Remélem, hogy még sok idő eltelik amíg kikényszerítik a tömeges váltást.
Előre várom már azokat a progikat, játákokat amiket az MS pénzel és csak vistán fognak elindulni  :mad:
Nem is beszélve azokról a hw gyártókról akik majd szintén a buxa újratöméséből kifolyólag nem fognak vista drivert írni  :down:

Szerkesztette: smyle 2006. 12. 12. 03:10 -kor

#1134 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 06:52

Idézet: smyle - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 3:07

Nem hiszem, hogy megéri amiatt az 1-2 általam is jónak ítélt dolog miatt váltani egy egész rendszert.
Elég durva, hogy alapból több giga memóriával tud normális sebességgel futni és kapásból 10 gigát leszed a hd-ből az alap rendszer.
Valahogy nekem ez rohadt soknak tűnik és szeretem én felhasználni az értékes gigáimat.
Előre várom már azokat a progikat, játákokat amiket az MS pénzel és csak vistán fognak elindulni  :mad:
Nem is beszélve azokról a hw gyártókról akik majd szintén a buxa újratöméséből kifolyólag nem fognak vista drivert írni  :down:

Az XP memóriaigénye, lemezigénye is döbbenetes volt a W98-hoz képest és abban is sokan "csak egy-két eltérést" véltek felfedezni a GUI és a kezelhetőség tekintetében.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1135 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 08:30

Idézet: smyle - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 3:07

Rosszul látod a dolgokat.
Váltani senkinek sem kötelező. Az XP és a Vista között pedig nem csak 1-2 jónak tartott különbség van hanem sokkal több. A Vista esetében nem csak a csicsa micsa GUI felületet kell nézni hanem azt is ami mögötte van. Ami pedig mögötte van az teljesen átírt kernel, az alkalmazások jogosultsági szintkezelésének tökéletesítése, hálózat kezelési újdonságok és javítások, virtualizáció mely az XP-ben ismeretlen fogalom, lokális házirend tökéletesítése, és még számos egyéb olyan mely növeli az op. rendszer stabilitását és biztonságát.
A memória és merevlemez igény pedig nem számottevő figyelembe véve azt, hogy 2006-ban, 2007-ben Vista ready gépbe már minimum 512MB RAM és min. 80GB rendszer HDD van.
És hát valljuk be őszintén a Vista nem PIII, P4 Celeron kategóriás gépekre van kitalálva (persze elfut azokon is).

Idézet

Ezt, hogy érted? Kikényszeríteni senki sem fogja. Egy átlag felhasználó XP-ről váltani általában akkor fog ha új PC-t vesz vagy ha a meglévő PC-je technikailag megfelel a Vista teljes értékű futtatásához és szüksége van a Vista által nyújtott többlet szolgáltatásra. Nem hiszem, hogy csak azért mert megjelenik a Vista mindenki rohan és vásárol magának függetlenül attól, hogy szüksége van-e rá vagy sem.
Céges felhasználás esetén pedig a váltást meg kell, hogy előzze egy teljes körű elemzés mely alapján eldönthető, hogy az adott hálózati környezetben az adott gépparkkal és az adott alkalmazásokkal 100%-ban kompatibilis e a Vista. Céges környezetben nem fog egyik IT vezető sem azonnal rohanni és lecseréltetni a munkaállomásokon az op. rendszert azért mert megjelent a Vista. Egy ilyen váltás előtt igen komoly előkészületek vannak még akkor is ha géppark csere miatt történik az átállás hiszen a csere előtt meg kell bizonyosodni (tesztekkel), hogy a Vista-s munkaállomások hogyan integrálhatóak a meglévő hálózati környezetbe (tartomány, házirend, stb.) valamint, hogy a használt alkalmazások mennyire kompatibilisek az új rendszerrel. Aztán ha ez megvan akkor auditálás és ha ott is átmegy akkor lehet csak élesben beüzemelni.

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 12. 08:31 -kor

#1136 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 11:57

Mindenesetre én azt javasolnám azoknak, akiknek kényelmetlen a pista, hogy ha két merevlemezük van, akkor mindenképpen helyezzék át a lapozófájlt arra a merevlemezre, amin nem a rendszer van.

#1137 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:11

Eltüntettem mindent a start menüről, abban reménykedve, hogy akkor talán eltűnik a jobboldali fekete sáv, de a kutyaúristenit neki :) Ott maradt. Ezt a kicseszést.
Jó lenne, ha jönnének már azok a programok, amikkel át lehet szabni a pistát.

Csatolt fájl:

#1138 Felhasználó inaktív   mitabrev 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 12. 12:31

Én is rávettem magam, hogy felrakjam a Vista-t, és első ránézésre nagyon tetszik. Néhány kérdésem viszont lenne.

Nem tudjátok, hogy milyen kodekeket kell feltenni ahhoz, hogy a filmeket meg tudjam nézni? Kodek csomagot nem akarok feltenni, mert azokról már sok rosszat hallottam.

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy Vista alól hogyan tudok hozzáférni az XP-s partíción lévő Documents and Settings-ben lévő dolgaimhoz?

#1139 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:17

Idézet: mitabrev - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:31

Én is rávettem magam, hogy felrakjam a Vista-t, és első ránézésre nagyon tetszik. Néhány kérdésem viszont lenne.

Nem tudjátok, hogy milyen kodekeket kell feltenni ahhoz, hogy a filmeket meg tudjam nézni? Kodek csomagot nem akarok feltenni, mert azokról már sok rosszat hallottam.

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy Vista alól hogyan tudok hozzáférni az XP-s partíción lévő Documents and Settings-ben lévő dolgaimhoz?

Hogyhogy milyen kodeket? DivX-et például, meg az AC3 Filtert. ;)
Az XP-s mappákat meg sajátítsd ki, vagy adjál jogokat magadnak rájuk.

#1140 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 12. 13:25

Idézet: mitabrev - Dátum: 2006. dec. 12., kedd - 12:31

Olyan codec-et kell feltenni amilyenben a megnézendő film készült  :)

Ha ugyanazzal az account-al (felhasználói név) használod a Vista-t mint amivel az XP-t akkor elérhetsz mindent amit az XP-n is hiszen a felhasználói neved azaz a login neved ugyanaz mint az XP-n ami azt eredményezi, hogy amit az XP-n meg tudtál nyitni azt Vista alatt is eléred. Ha viszont más felhasználói név alatt használód akkor az XP-s HDD elérésére jogot kell adnod (ha az egész HDD-re jogot adsz és örökölteted akkor az összes könyvtárhoz kapsz jogot ha csak egy mappához akkor csak ahhoz lesz jogod).

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.