HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#1441 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 29. 19:47

[quote name='FlowM@N' date='2006. dec. 29., péntek - 18:29'] Dilettánsok? Érdekes fogalmakat használasz, na mind1. Elismerten bugot tartalmaz? És ez lesz az első olyan? Mennyit tudsz te a szoftver- és rendszerfejlesztés menetéről? Látom megint nekem kell megmagyaráznom. Amikor RTM lesz egy rendszer, nem jelenti azt hogy nem tartalmaz hibát bugot stb. Azt jelenti, hogy az előre meghatározott tűrésen belül van. Több ezer, mondom több ezer bug van még a Vista-ban, az XP RTM-ben meg volt tízezer is szerintem amikor 2001-ben elkészült. Ha egyszer egy darab apró 50-60 modulos alkalmazást elkészítesz mondjuk rendszerterv alapján, talán rájössz miről beszélek. Hello world-ön kívül nem sok programot lehet hibamentesen megírni. [/quote]
Na, akkor részletesebben. Nem arról van szó, hogy egy oprendszer nem tartalmazhat bugot, mert minden szoftver tartalmaz. Ha csak az MS Szoftvereket nézzük vegyünk egy sokak által még mindig közkedvelt és már nem támogatott oprendszerüket a Windows 98-at. Azért ezt ,mert még az XP debütálása idején is sokan használták, persze nem támogatott már az MS által, amikor kijött is volt benne rengeteg bug, meg most is van benne . Hasonló példa a Windows NT, némelyik vállalat még mindig ezt használja, sőt 2002-ben amikor még a Discimus Üzleti Akadémiára jártam akkor ott is ezek futottak. Azért mondtam fentebb amit eddig mondtam, mert ha vissza emlékszel azokra az operációsrendszerekre, akkor tudhatod, hogy a megjelenése előtt nem volt nyilvános teszt, a win 98-ból Beta2 az MS belső köreiben volt legálisan elérhető. A kész terméket csak a boltból lehetett eleinte megszerezni, így most van előszőr rá precedens, hogy már a boltba kerülés előtt nyílvánosságra kerüljön egy rés beszámolója. Tehát mégegyszer, akkor is köztudott volt, hogy van benne hiba, itt most a hangsúly azon volt, hogy a boltba kerülés előtt erről cikkeznek az online magazinok. Az további negatívum, hogy most felróhatják a kevésbé hozzáértők a Microsoftnak, hogy több millióan tesztelték a CPP-ben és mégis ilyen fordul elő. Hozzáteszem, hogy ezt első sorban, a kevésbé hozzáértők róják fel, mert akik mélyen foglalkoznak a programozással, és a szoftverfejlesztéssel, azok tudják, hogy nincs különösebb jelentősége. A Microsoft főbevételi forrása valószínűleg jobban a magánember mint a vállalatok. Legalábbis tippre, több bejön nekik. Az átlag ember pedig nem szoftverfejlesztő még csak nem is programozó, és fenn áll a lehetősége, hogy azt mondja, hogy már hibás ami a dobozban van, akkor ezt nem is veszi meg. A közmorál szerint az Win verziók megítélése nagyban romlott, nem olyan régen volt ezzel kapcsolatosan az egyik magazinban szavazás, hogy ki mikor tér át Vistara, az emberek jó része, "majd ha kijön az SP1" azután lehetőséget választotta.

Egyébként az a tippem, hogy ez a Vista csak egy hiány pótló oprendszer, nem teljes értékű, ha a DX 10-et elérhetővé tennék 64 bites XP-re, és 2 éven belül itt lenne a most még Vienna kódnév alatt futó új oprendszer azt javasolnám, hogy inkább várják meg azt. Ebből a nagy beharangozásokat kifelejtették, mint pl a WinFS. Khmm... nem kifelejtették, nem lettek vele készen, szóval az egésznek olyan feelingje van, hogy 2001-től 2004-ig amit csináltak azt kukába dobták, majd gyorsan előlről elkezdtek valamit, amiből lett egy ilyen  átmenet az XP meg a Vienna között, aztán adjuk már ki gyorsan, mert határidők, meg már Steve örjöng ,mert még több pénzt akar, és különbenis a google még beelőzi az MS-t amit mindeki lát, hogy a google-től rettegnek :)

Ja és még valami a Vistara való átállást a Gartner sem javasolja:

[url="http://computerworld.hu/hirek_hir.php?id=39948"]http://computerworld.hu/hirek_hir.php?id=39948[/url]

[quote name='http://computerworld.hu/hirek_hir.php?id=39948']A jelentés "Tíz ok, amiért érdemes vagy nem érdemes Vista kliensre váltani" címmel látott napvilágot. Fő irányelve az, hogy egy jól felépített, jelenlegi Windows operációs rendszereken alapuló vállalati hálózatot nem érdemes csak az új rendszer feltelepítése miatt feleslegesen megbolygatni. Az elemzés szerint a Vista legfontosabb fejlesztéseit a különböző biztonsági funkciók jelentik, ezek azonban régebbi kliensekre, például XP-re is folyamatosan elérhetők különböző foltok és frissítések formájában, így tehát ezek használatával szinte a Vistával egyenértékű biztonságot érhetünk el.

A másik újdonság, a Vista "beépített" böngészője, az Internet Explorer 7 sem jelent majd igazán nagy kísértést a váltásra. Ugyan a böngésző hamarabb napvilágot lát majd mint a Vista, biztonsági funkcióinak egy része csak a következő generációs oprendszerrel együtt igazán hatásos. Igaz az is, hogy a Vista tűzfal- és kémprogramszűrő rendszere jóval hatékonyabb lesz mint az XP hasonló funkciói, a felhasználók azonban már manapság is inkább egyéb tűzfalakat és biztonsági termékeket használnak (ilyen például a népszerű és egyszerűen konfigurálható ZoneAlarm, a spyware-irtó Spybot és AdAware - ezeknek mind létezik ingyenes változata). Így a hetes Explorer és a Vista Tűzfal sem jelent akkora újdonságot, amiért érdemes lenne váltani.

A végső döfést talán a kereső funkciók lekicsinylése jelentheti a Microsoft számára. Az XP keresési képességei elég limitáltak és lassúak a Gartner szerint, és mire a Vista (melyben új alapokra helyezik a keresést) megérkezik, az igényesebb felhasználók jó része már olyan nem-Microsoft alkalmazásokat fog használni ilyen célokra, mint a Google desktop-keresője. Mint tudjuk, a Google neve egyébként is vörös posztóként lebeg a redmondi vállalat előtt...[/quote]
hát ez is egy érdekes cikk:
[url="http://computerworld.hu/hirek_hir.php?id=39726"]http://computerworld.hu/hirek_hir.php?id=39726[/url]

[quote name='http://computerworld.hu/hirek_hir.php?id=39726']Paul Thurrott, a közismert és népszerű winsupersite.com alapítójának megbízható forrásai szerint Allchin 2004 nyarán kért személyes "kihallgatást" Gatestől, hogy aztán elmondja neki: a Vista fejlesztése olyan szinten van elmaradva a tervektől, hogy lehetetlen lesz befejezni. Érveit az azóta a Wall Street Journalban is megjelent mondattal zárta: "Szimplán nem fog működni!".

A vezető szerint a Vista projekt fő problémája az volt, hogy már túl bonyolult azokhoz a sok-sok éve használt Microsoftos módszerekhez, amikkel az új Windows fejlesztésébe is belekezdtek. Az akkor még Longhorn néven futó operációs rendszernek először 2003-as megjelenési dátumot terveztek. Maga Gates is nagyon nehezen adta áldását arra, hogy mindent előről kezdjenek el: első utasításai még arról szóltak, mindenki mentse ami menthető, csak azokat a fejlesztéseket vessék el amik tényleg használhatatlanok. De végül nem volt mit tenni, az alapoktól indult újra a Vista elkészítése.
[/quote]

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 12. 29. 19:53 -kor

#1442 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 29. 22:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 19:47

Azért mondtam fentebb amit eddig mondtam, mert ha vissza emlékszel azokra az operációsrendszerekre, akkor tudhatod, hogy a megjelenése előtt nem volt nyilvános teszt, a win 98-ból Beta2 az MS belső köreiben volt legálisan elérhető. A kész terméket csak a boltból lehetett eleinte megszerezni, így most van előszőr rá precedens, hogy már a boltba kerülés előtt nyílvánosságra kerüljön egy rés beszámolója. Tehát mégegyszer, akkor is köztudott volt, hogy van benne hiba, itt most a hangsúly azon volt, hogy a boltba kerülés előtt erről cikkeznek az online magazinok. Az további negatívum, hogy most felróhatják a kevésbé hozzáértők a Microsoftnak, hogy több millióan tesztelték a CPP-ben és mégis ilyen fordul elő.

Az ilyen méretekben végzett teszteknek, ráadásul félig publikusan végzett teszteknek sok előnye és hátránya van. Óriási előnye, hogy rengeteg bugot megtaláltak és így sikerült egész időben befejezni. Ha nem lett volna ennyi tesztelő, még 2010-ben sem jelent volna meg, ezt a Microsoft-nak muszáj volt bevállalni. Hátránya vagy éppen előnye pont amit te is írsz, hogy sokkal a megjelenés előtt már komoly tapasztalatok vannak a működéséről, előnyeiről, hátrányairól, képességeiről, hibáiról is. Régebben ilyenre nem lehetett példa, hiszen még az XP esetében sem végeztek ilyen fajta béta programot, korábban meg pláne nem. Nem is tudták volna terjeszteni a csomagokat, mert 2000-ben az a pár ember aki netezett is modemen tette. Most tényleg egy már elég jól ismert rendszert vesz meg, aki Vista-ra akar váltani, nem zsákbamacska a dolog. Annyi termékük jelent meg egyszerre, és olyan régóta nem jelent meg semmi igazán új, hogy most hirtelen rájuk szakadt az ég. Ők megpróbálják reklámozni, népszerűsíteni a terméket, a neten a pistikék próbálják feltörni, közben szidják, hogy nem megy mert a cégeknek nincsen kedvük drivereket írni. Szerintem ha az XP is ekkora nyilvánosságot kap a megjelenés előtt, ugyanez lett volna a helyzet. Ott is mindenki csak azt szajkózta egész nap, hogy nem megy az XY program meg szar az egész. Azért nem irigylem azokat az átlag felhasználókat, akiknek most kell dönteni. :D Microsoft-ot sem irigylem, mert vannak hibák bőven, a cégek nem fognak váltani rögtön, mert nincsen LH Server, a Vista ára meg olyan magas az EU-nak köszönhetően, hogy szinte elérhetetlen. Meglátjuk március környékén az eladási adatokat...

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 12. 29. 22:24 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1443 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 00:54

Idézet

Az egy dolog, hogy a szomszédod elég láma ahhoz hogy ez megtörténjen vele, de ugye azzal tisztában vagy, hogy te meg egy utolsó gerinctelen alak vagy, akárhogy is nézzük, ezt amit te csinálsz, úgy hívják hogy lopás. Én kurvára nem lennék büszke erre a te helyedben. Örülj hogy még valaki nem nyomott fel emiatt. Itt az emberek legtöbbje súlyos ezreket vagy még többet fizet havonta az internetért te meg benyögöd itt, hogy neked ingyen van a szomszédtól? Hát b@zdmeg...  icon_reclamao.gif  mad_2.gif

Tee mivan veled?Talán észbekaptáll mért lassul a neted otthon :Đ ?!Amugy kb20 jelet találok itt és ebböl 4 van lekodolva!Lámák hozzá az emberek ez van!Na jo azt is elmesélem neked hogy régebben tényleg loptam a netet de mostmár megbeszélve szedem az embertöl! Megnyugodhatsz mintapolgár barátom! :)
Ki érti ezt?

#1444 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 19:40

Ha valakinek szüksége lenne rá, ATi Catalyst 7.1 Beta:  .com.exe]link

na a linkelés nem sikerült: http://194.71.11.70/...ista32_64_V833-[Guru3D].com.exe

Szerkesztette: bon 2006. 12. 30. 19:41 -kor

A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1445 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 22:49

Idézet: bon - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 19:40

Ha valakinek szüksége lenne rá, ATi Catalyst 7.1 Beta:  .com.exe]link

na a linkelés nem sikerült: http://194.71.11.70/...ista32_64_V833-[Guru3D].com.exe

Most se` sikerult.  :D

Meg nekem se..

Na meg egyszer:

Inkabb igy: http://194.71.11.70/.../PC/guru3d/ati/

Szerkesztette: bepe_79 2006. 12. 30. 22:53 -kor

#1446 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 23:42

Idézet: 128bit - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 23:54

Tee mivan veled?Talán észbekaptáll mért lassul a neted otthon :Đ ?!Amugy kb20 jelet találok itt és ebböl 4 van lekodolva!Lámák hozzá az emberek ez van!Na jo azt is elmesélem neked hogy régebben tényleg loptam a netet de mostmár megbeszélve szedem az embertöl! Megnyugodhatsz mintapolgár barátom! :)

Éppen ez a baj a társadalom jelenlegi állapotában, hogy ami nincs elzárva/lebetonozva/fegyveres őrrel védve, azt lopják. Régen az autókon pl. zár se volt, most meg...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1447 Felhasználó inaktív   Ndrew 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 00:57

Idézet: VKP - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 23:42

Éppen ez a baj a társadalom jelenlegi állapotában, hogy ami nincs elzárva/lebetonozva/fegyveres őrrel védve, azt lopják. Régen az autókon pl. zár se volt, most meg...

Szvsz ez mindig is így volt és így is marad. :) Ez van.

#1448 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 01:16

Sziasztok. Van némi problémám a Vistával - azaz a telepítéssel.
XP alól, DVD-ről indítva egyaránt a "Windows is unable to find a system volume that meets its criteria for installation" üzenettel áll le a lemezválasztásnál.

Kép
(a kép nem az én gépemen készült, itt találtam a fórumon)

A konfigom a következő: Abit KN9 (nforce4 ultra), Athlon64 X2, Primary Master egy 60 GB-os Seagate, Secondary egy 250-es Samsung. SATA drive nincs a gépben.

A partíciók helyzete:
   PM
    |
    ---C: (20 GB) Windows XP
    |
    ---D: (40 GB) Adat - Erre jönne a Vista

SM
    |
    ---H: (230 GB) Adat
    |
    ---P: (20 GB) Swap (Photoshop)

Semmilyen kombinációban nem hajlandó települni.

Leírom eddigi próbálkozásaimat:
1. XP alól, formázás / partíciótörlés nélkül
2. DVD-ről, formázás / partíciótörlés nélkül
3. XP alól, partíció törlésével
4. DVD-ről, partíció törlésével
5. SM-t lehúzva, XP alól
6. SM-t lehúzva, DVD-ről
7. PM-t lehúzva, DVD-ről, a SM-re, a P: partíció törlésével

Van megoldás?

#1449 Felhasználó inaktív   Thoty 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 01:52

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 1:16

Van megoldás?

Tedd aktívvá azt a partíciót, ahova telepíteni akarod. Én is jártam így, ez volt a megodás.
+

#1450 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 02:03

Idézet: Thoty - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 1:52

Tedd aktívvá azt a partíciót, ahova telepíteni akarod. Én is jártam így, ez volt a megodás.

De akkor az XP partíciója nem lesz aktív... nem? :think:
Működni fog ez így, dual boot-rendszerben?

Szerkesztette: Zoch 2006. 12. 31. 02:04 -kor

#1451 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 02:18

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 1:16

Sziasztok. Van némi problémám a Vistával - azaz a telepítéssel.
XP alól, DVD-ről indítva egyaránt a "Windows is unable to find a system volume that meets its criteria for installation" üzenettel áll le a lemezválasztásnál.

Nem lehet két aktiv partíciód. Ha az XP partíciója aktív a másik pedig egy kiterjesztettben van akkor mennie kell.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1452 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:26

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 28., csütörtök - 22:52

Az acer.co.uk-n ezt talaltam, tehat en az itt vett UK-s Acer laptophoz tartozo Vistat upgradelhetnem um Windows Vista Home Premium Edition-re. 5 perce regisztraltam is magam az acer oldalan az acer serial number-emmel, mint Acer customer. Megkoszontek, mondtak, hogy rogzitettek a dolgot, es adtak egy Customer ID-t, amit e-mailben is visszaigazoltak.

Versions of Express Upgrade to Windows Vista™

To determine which Express Upgrade to Windows Vista™ versions are available to you, please refer to the table below:

Your current Windows® OS    Express Upgrade to Windows Vista™ Acer offers
Windows® XP Media Center Edition    Windows Vista™ Home Premium Edition
Windows® XP Professional Edition    Windows Vista™ Business Edition
Windows® XP Tablet PC Edition    Windows Vista™ Business Edition
Windows® XP Professional x64 Edition    Windows Vista™ Business x64 Edition
Windows® XP Home Edition    Windows Vista™ Home Basic Edition
Windows® XP Home Edition    Windows Vista™ Home Premium Edition

Mar csak az a kerdes, hogy az Acer Customer ID-val es a Win serial + osszes pereputtyaval hova kell bemennem, hogy a Vista upgrademet intezhessem..
Merthogy az acer.com-on is, es az acer.co.uk-n is le van halva 3 napja (de lehet hogy meg regebb ota) az a link, ami ebben segitene:

http://upgradeweb.mo....com/vista/Acer

Se IE7.0-aval, se Firefox 2.0.0.1-el nem elerheto nekem.

nekem bejön ez az oldal...
Per Aspera Ad Astra

#1453 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:56

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 22:49

Most se` sikerult.  :D

Meg nekem se..

Na meg egyszer:

Inkabb igy: http://194.71.11.70/.../PC/guru3d/ati/

nekem ez nemigazán működik.. felinstallálás után reboot, és utána valami "could not load the dependencies", vagy hasonló rizsát lök...
Per Aspera Ad Astra

#1454 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 12:50

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 2:18

Nem lehet két aktiv partíciód. Ha az XP partíciója aktív a másik pedig egy kiterjesztettben van akkor mennie kell.

Nem megy :(

Csatolt fájl:

#1455 Felhasználó inaktív   poklacsek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 13:02

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 13:50

Nem megy :(

És ha primary lenne az a partíció is?

#1456 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 13:12

Ebbe a hibába én is belefutottam. Sajna valóban csak primary partícióra hajlandó települni.

#1457 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 13:19

Primaryként sem ment, az extended már egy új próbálkozás volt :(

#1458 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:21

Na ez így már érdekesebb, akkor ezen gondolkodnom kell.  :D

#1459 Felhasználó inaktív   Zoch 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:28

Találtam egy ilyet:
You cannot select or format a hard disk partition when you try to install Windows Vista

Kérdés: Ha aktívvá teszem a D: partíciót, a C:-n lévő XP fog tudni bootolni az esetlegesen sikeres Vista-install után? :confused:

#1460 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 14:34

Idézet: Zoch - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 14:28

Találtam egy ilyet:
You cannot select or format a hard disk partition when you try to install Windows Vista

Kérdés: Ha aktívvá teszem a D: partíciót, a C:-n lévő XP fog tudni bootolni az esetlegesen sikeres Vista-install után? :confused:

Ha a D lesz az aktív akkor oda kerül a boot menü meg egyebek, de ha minden igaz simán elindítja az XP-t amennyiben a Vista telepítő felismeri. Egyébként tényleg csak aktív partícióra lehet telepíteni elvileg, azonban nekem az XP mellé simán felment egy kiterjesztettre is. Van pár érdekes dolog ebben a telepítő scriptben az biztos. Sajnos ez már nem az első ilyen hiba benne.

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.