Idézet: debaj - Dátum: 2006. nov. 16., csütörtök - 8:45
Miért lenne? Ő megkapja azt az árat, amit kér a termékéért, akkor is ennyit kapna, ha 51 ezerért kínálná a kereskedő a Vistát. Ha kijön a végleges verzió, és az utolsó sarki zugboltban is meg lehet majd venni, szerintem az majd lejjebb nyomja az árakat. Nem hiszem, hogy sok bolt foglalkozna jelenleg a Vistával (gondolom, előrendeléses alapon csinálják), most még kérhetnek akkora árat, amekkorát még éppen nem szégyellnek, a sok hülye, akinek mindig a legújabb kell mindenből, meg megy előrendelni, nehogy a szomszédnak előbb legyen. :Đ
Nem jobban, mint a többi iparágat.

Csak ez jobban szem előtt van.
Mi, ti, én meg a sok régi itteni fórumozó, megvesszük a szoftvereket de sokan nem.
A lényeg amire ráakartam térni, hogy persze az MS megkapja a példányonkénti pénzét, a dolog onnantól lő vissza a kereskedő kapzsisága miatt, és itt kikell számítaniuk, hogy megveszik e annyian a jóval magasabb áron, hogy az kompenzálja, és esetleg még plussz profitot is hozzon azokkal az elmaradt bevételi tételekkel szemben, akik csakis az 50 000 Ft-os árat tudják vagy hajlandóak megfizetni, és nem az uzsora kamatos árat. Mdeert hát ez egy jó 50%-os áremelésnek tekinthető.
Egyszerűbben:
ha 50 000 Ft os áron megveszi 100 ember = 50 000 00
de 75 000 Ft-os áron csak 30 = 30x75000 = 22 500 00 ember veszi meg akkor nem biztos, hogy jó üzlet
és innentől rossz az MS nek is mert ő nem 100 egységet kap, hanem csak harmincat.
Persze lehet, hogy úgy gondolkoznak, hogy nekik (mármint a boltnak) lesz meg elsőként az országban jó pár napig, addig ha ketten veszik is meg csak plussz, aztán hamár mindehol kapható, akkor beárazzák rendesen.
A másik meg az, hogy ahogy megjelenik az MS igyekszik mindehova eljuttatni majd, mert neki nem elég egy országban egy bolt, mert az csak kis rés, neki az kell, hogy minden ország minden pontján minél többen azonnal megtudják venni.
Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 16. 08:44 -kor