HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#1021 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 02. 23:10

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 22:23

Ez a hiba biztosan a kodek miatt van. :)

Nem tudnál esetleg valamit javasolni erre? Feltettem egy ffdshow nevű cuccot, állítólag ász dolog, de nekem semmit nem segített. Elég zavaró, hogy mindig kijön ez az üzenet és ha több videót talál, ami nem tetszik neki, akkor annyiszor dobja ki, ahány olyan van... aztán okézhatok reggelig :D Most kikapcsoltam a thumbnail képeket, csak ikonokat mutat helyette... de csak jobb lenne megoldani, mert a képek helyett is csak ikonokat mutat így, nem csak a videókra érvényes. És a képnézegetőre? Esetleg valami olyan képnézőprogi, ami a Vista alatt is megy rendesen?

#1022 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 23:56

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 22:22

Bcdedit /create {legacy} /d “Description”
Bcdedit /set {legacy} device boot
Bcdedit /set {legacy} path \ntldr
Bcdedit /displayorder {legacy} /addlast

Igen, azokat mar vegigprobaltam, de nem mukodik...
Beszolt, hogy mar letezik {legacy} bejegyzes.

Kozben VistaBootPro-val is futottam egy kort, az legalabb letrehozta a masodik menupontot a menuben, de amint kivalasztom az XP-t, abban a pillanatban ujraindul a gep.

Gondolom az a baja, hogy nem egy vinyon van a ket oprendszer:
Elso SATA:
primary: WinXP
extended: adat
Masodik SATA:
primary: Vista

Egyelore csak ugy tudom elocsalni az XP-t, ha BIOS-ban atallitom a boot sorrendet :(

Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 02. 23:58 -kor

#1023 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 00:09

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 23:56

Igen, azokat mar vegigprobaltam, de nem mukodik...
Beszolt, hogy mar letezik {legacy} bejegyzes.

Kozben VistaBootPro-val is futottam egy kort, az legalabb letrehozta a masodik menupontot a menuben, de amint kivalasztom az XP-t, abban a pillanatban ujraindul a gep.

Gondolom az a baja, hogy nem egy vinyon van a ket oprendszer:
Elso SATA:
primary: WinXP
Masodik SATA:
primary: Vista

Egyelore csak ugy tudom elocsalni az XP-t, ha BIOS-ban atallitom a boot sorrendet :(

Pillanat, már én se értem. :D

Szerkesztette: FlowM@N 2006. 12. 03. 00:14 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1024 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 00:27

Nálam még valamelyik nem végleges Vista csinált hasonló kavarodást. Van egy SATA meg egy PATA winyóm. A SATA winyóról bootol a gép, azon volt egy XP a Vista telepítésekor. A Vistát a PATA winyóra tettem fel. A következő lett a végeredmény: bootolok rendesen a SATA winyóról és csak a Vista volt indítható. Biosból bootolok a PATA winyóról, aminek köze nincs az XPhez és előjön az XP boot menüje és a SATA winyón lévő XP beindult. Próbáltam helyre állítani, nem sikerült, az lett a vége, hogy raktam ez új XPt, a Vistát meg leszedtem. Az Ultimate már rendesen megoldotta a bootolást. Csinált egy Vistás boot menüt, ahonnan indítható mindkét Win rendesen.

#1025 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 01:07

Na megvan.

bcdedit /copy {ntldr} /d "Masolat"
bcdedit /set {azonosító} device partition=X:
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#1026 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 18:18

Tegnap töltöttem le a Vmware Workstation 5.5.1-et a hivatalos oldalról. A vista kompatibilitási listán (Link) az 5.5.3 szerepel, mint ami fut a vistán. Ezt honnan lehet letölteni? (torrenten láttam, de jó lenne hivatalos helyről.)

Win XP-n csökkentett módban végigengedtem a NOD32-t és a Vista particiójában találta ezt: link. Két helyen is. Adware.Whenu.Savenow.
XP futása közben is fertőződhet a Vista particiója, vagy ez a VISTA futása közben történhetett?

Szerkesztette: VINIKOR 2006. 12. 03. 18:36 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#1027 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 19:24

Nekem volna egy olyan bajom nem tudom hátha találkozott vele más is... ha DVD-t szeretnék nézni és elindul a power DVD olyan szinten becsikozódik minden a monitoron hogy nem lehet semmit sem látni... de ahogy érzem az oprendszer nem fagy le mert a film megy folyamatosan... csak szartse látok belőle.... 96.85-ös force van fent... mi lehet a bibi?

Ötlet esetleg?

Szerkesztette: Gabberzon 2006. 12. 03. 19:29 -kor

"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#1028 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:06

Idézet: Gabberzon - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 19:24

Nekem volna egy olyan bajom nem tudom hátha találkozott vele más is... ha DVD-t szeretnék nézni és elindul a power DVD olyan szinten becsikozódik minden a monitoron hogy nem lehet semmit sem látni... de ahogy érzem az oprendszer nem fagy le mert a film megy folyamatosan... csak szartse látok belőle.... 96.85-ös force van fent... mi lehet a bibi?

Ötlet esetleg?

Aero-t kikapcsolja előtte?

#1029 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:39

Üdv!

Address Space Layout Randomizer - Ez a biztonsági feature csak a 64 bites Vistákba lesz beéptve, 32 bitesen nem elérhető?
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#1030 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 20:42

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 20:39

Üdv!

Address Space Layout Randomizer - Ez a biztonsági feature csak a 64 bites Vistákba lesz beéptve, 32 bitesen nem elérhető?

Alapszolgáltatás minden Vista-ban.

#1031 Felhasználó inaktív   Rainy Daze 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 23:23

Hello!

Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy miután a Vistát feltettem és egyszer újrainditottam, utána kéri az aktivációs kódot, és azt amit a telepités előtt beirtam nem fogadja el. Azt mondja hogy kell az ultimates kód, vagy tegyem ujra a windowst... Olvastam hogyha RC1es kódot kérsz akkor az jó lesz... De azzal se müködik!

Van valami ötletetek?

üdv
EPOX EP K-HAL4+ , AMD Athlon XP K-7 2200+/1800Mhz , 1,3 giga DDR-RAM , Gainward Geforce 4 MX440 64 MB, Samsung syncmaster 913N, Logitech Cordless Desktop LX700 , Pioneer DVD-RW DVR-108

#1032 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 23:31

Idézet: Rainy Daze - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 23:23

Hello!

Azzal a problémával fordulok hozzátok, hogy miután a Vistát feltettem és egyszer újrainditottam, utána kéri az aktivációs kódot, és azt amit a telepités előtt beirtam nem fogadja el. Azt mondja hogy kell az ultimates kód, vagy tegyem ujra a windowst... Olvastam hogyha RC1es kódot kérsz akkor az jó lesz... De azzal se müködik!

Van valami ötletetek?

üdv

Van hozzá crack, biztos megtalálod, ahonnan a Win-t is szerezted. Amikor a kódot kéri a restart után, lehet kérni parancssort. A parancssorból kell a crackben lévő fájlokat a megadott helyre bemásolni (lecserélni a meglévőt) és utána el fogja fogadni a MS-tól ingyenesen igényelhető kódot.

#1033 Felhasználó inaktív   PPeter 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 01:27

A warezt kéretik hanyagolni nagyon gyorsan. Köszönjük.

#1034 Felhasználó inaktív   Brett Shaw 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 01:28

Idézet: Gabberzon - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 19:24

Ötlet esetleg?

Nekem nincs gond a PowerDVD-vel (igaz nekem radeonom van). Viszont a MediaPlayer 11 nem hajlandó dvd-t lejátszani. Nem értem miért.  :think:  :down:
NE ESS PÁNIKBA! ...és mindig legyen nálad törülköző!
ASUS M4A785T-M|AMD Phenom II X2 550 BE@3500MHz|AC Freezer 64Pro|4x1 GB GEIL VALUE PC3-10660 CL9|PowerColor HD3870|OPTIARC AD-7243S|KINGSTON SKC300 60GB SSD+WD 500 GB SATAII|GENIUS SW-HF 5000 5.1|CHIEFTEC A80 450W|HP LP2275W 22" TFT|Windows 7 Ultimate 64 bit

#1035 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 01:29

Valahogy éreztem, hogy nem kellett volna leírnom... ki lehet törölni?

#1036 Felhasználó inaktív   128bit 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 02:26

Ah!Szar ez a szar! :reklamacio:  :rolleyes:

Szerkesztette: 128bit 2006. 12. 04. 02:30 -kor

Ki érti ezt?

#1037 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 06:25

Néhány progi induását leállítottam az msconfig-ban (Deamon Tools, office 2007 One Note). Az értesítési területen minden indulásnál megjelenik ez:

Kép

Mit kell még itt elfogadtatni?

Riva Tuner szerint a legmagasabb órajelen megy a 6600GT-m: link. Nem veszi vissza 300 MHz-re. Erre még nincs megoldás? ForceWare Vista 97.34 RTM van fenn: link. és RTM op. rendszer.

Szerkesztette: JOINT72 2006. 12. 04. 06:31 -kor

#1038 Felhasználó inaktív   Gabberzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 07:20

FlowM@N :Aero-t kikapcsolja előtte?

Nem... abban a pillanatban hogy elindítanám full keresztcsíkos lesz az egész kijelző...
Azóta már feltettem a fegfrissebb Force-ot de nincs változás....
"A nyúl egy igazi jellem, ott ül a fűben de mégsem szívja"

MacBook Pro 15.4"

#1039 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 11:47

Idézet: 128bit - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 17:58

A szitu a következö, fentvan a vista 1 hete és benyaltam 4 virust !pedig a neten 3 oldalt nyitottam meg ösz visz és mind biztonságos volt!Alig használtam a vistát pár percre mert az xp-m szarakodott azzal voltam elfoglalva!

Talan nem kellett volna kikapcsolni a gyari tuzfalat :rolleyes:

Erdekes modon nekem sem sikerult elkapni semilyen nyavajat az elmult ket hetben, pedig semmi virusirto nem volt a gepemen, csak a gyari Defender+Firewall.

Masreszt siman benyalhattad XP alatt is oket, mivel azt irtad, hogy szarakodott.
(Bar nekem XP SP2 tuzfalaval sem sikerult osszehoznom virust az elmult 2 evben... Elotte Blaster megvolt :( )

Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 04. 11:49 -kor

#1040 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 04. 11:54

Ebben a b*zi UAC-ban hogyan lehet engedelyezni _veglegesen_ bizonyos programokat?

Tegnap este visszakapcsoltam az UACot (lehet, hogy nem kellett volna...)
Azota el sem akart indulni a DScaler.
Jo, parancsikonjan jobb klikk/properties/shortcut/advanced alatt run as admin bepipa, ugy mar indulna, de hulye UAC allandoan beszol, hogy "An unidentified program wants access to your computer", blabla, cancel vagy allow?
Gondolna az ember, hogy az allow-ra kattintva felveszi a megbizhato progik koze, de nem...

(DScaler alacsony szinten nyul a TVtunerhez...)

Szerkesztette: nyunyu 2006. 12. 04. 12:00 -kor

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.