HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#1081 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 06. 15:48

Ja, látom, azt sem szereted, ha megértik, mit akarsz mondani.

#1082 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 15:52

Idézet: tikva - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 14:43

Bővebben nem elérhető mert lekolátozta a JOGOKAT az ms.  :D
Ezért a 2003 server.
A design része meg nem szolgál ki (KISZOLGÁLÓ VISTA?)
Egyébként nem tegnap regeltem.És azért olvasgatok írás helyett mert nem szeretem ha lámák rugdalnak. :Đ

Minek kevered ide a 2003 server-t? A Vista nem server op. rendszer hanem az XP utáni következő generációs rendszer mely egyedi és hálózati PC-kre van. Ha server kell akkor ott a most még beta Longhorn mely majd valamikor 2007 végén fog megjelenni (a tervek szerint).
A jogok korlátozását meg nem igazán értem mert a Vista-ban ugyanolyan jogokat lehet beállítani mint az XP-ben. Pontosabban többet mivel itt már a lokális házirend sokkal többet ad (lehet user szintű házirendet is készíteni úgy mint tartomány esetén).
Szóval tulajdonképpen mi is a bajod a Vista-val?

Szerk:
Attól, hogy egy op. rendszer tartalmaz web/ftp kiszolgálót még nem tekinthető szervernek. Az XP-ben is benne van alapból a web és ftp valamint telnet mégsem hasonlítja senki sem se a 2000 server-hez se pedig a 2003 server-hez.
File server-t, tartományvezérlőt, web server-t és egyéb nyalánkságot pedig Server op. rendszerrel szokás megoldani.  :D

Idézet

Ablakpörgetés? Mér van mögötte is valami?

Tudod a nem server op. rendszeren több ablak egyidejűleg is nyitva szokott lenni mivel az ember használja a gépet (nem mint a file server meg a tartományvezérlő esetében). No ekkor jön jól az a fajta taskváltás ami a Vistában van.  :D

Szerkesztette: wpepi 2006. 12. 06. 16:17 -kor

#1083 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 17:11

Köszönöm értelmes és félig jogos válaszodat.
De a taskváltáshoz ez túl nagy ÁR.
Azonkivül a fél totyik az Enterprise verziót élteti meg a vállalati licenszről hangos az MS
,hogy nem adunk,adunk mennyiségi kulcsot stb...

Lassan túl a 7millió Win telepitésen túl(mert a linux kernelre alergiás vagyok), még mindig inkább az XP sp2 szerintem (az átlag Dosról és könyvtárstrukturáról mit sem tudó) vékonypénzű felhasználó
alternatívája.Mert ugyi xp home 20k körüli pénz.

De ez csak 1 vélemény és bocs ,hogy beletiportam néhány felhasználó lelkivilágába.

De szerintem a Vista egy Lámaorientált RENCCCCER.. :reklamacio: 
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1084 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 18:05

Idézet: tikva - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 17:11

Mint ahogy az otthoni felhasználók 99%-a sem informatikus. Ez így van rendjén, nem?

#1085 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 18:10

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 18:05

Mint ahogy az otthoni felhasználók 99%-a sem informatikus. Ez így van rendjén, nem?

Ne vitatkozz, hát hol vagy Te a 7milliomodik renccccertelepítéshez...hmmmm...???

:nevet2:

szerk.: a renccccer csak négy cö :Đ

Szerkesztette: bigsee 2006. 12. 06. 18:10 -kor

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#1086 Felhasználó inaktív   vidéki srác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 18:29

Idézet: debaj - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 18:05

Pontosan.  :respect: Én pl. használni szeretem a gépet, nem telepítgetni vettem.
Egyébként nekem tetszik a Vista, csak hogy ne legyek off.  :up:

Szerkesztette: vidéki srác 2006. 12. 06. 18:33 -kor

MSI K8N SLI Diamond | AMD Athlon64 3000+ | 1024 Kingston | Asus Silent 7300GT | Creative Audigy ZS2 Platinum | SATAII Samsung 160Gb

#1087 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 18:47

Idézet: tikva - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 17:11

Köszönöm értelmes és félig jogos válaszodat.
De a taskváltáshoz ez túl nagy ÁR.
Azonkivül a fél totyik az Enterprise verziót élteti meg a vállalati licenszről hangos az MS
,hogy nem adunk,adunk mennyiségi kulcsot stb...

Lassan túl a 7millió Win telepitésen túl(mert a linux kernelre alergiás vagyok), még mindig inkább az XP sp2 szerintem (az átlag Dosról és könyvtárstrukturáról mit sem tudó) vékonypénzű felhasználó
alternatívája.Mert ugyi xp home 20k körüli pénz.

De ez csak 1 vélemény és bocs ,hogy beletiportam néhány felhasználó lelkivilágába.

Ha egy kicsit is jobban belemélyedsz a Vista lelkivilágába akkor látni fogod, hogy itt nem csak a csicsamicsa taskváltásról van szó. Amiről szó van az az, hogy végre igencsak átírták a kernelt, továbbfejlesztették az alkalmazások jogosultsági szintkezelését, átírták a hálózatkezelést mely számos újdonságot is jelent, stb. stb.
Javaslom neked a Microsoft Technet szemináriumait (feltéve, hogy informatikai szakember vagy mert az ott elhangzottakat az informatikai tudás nélküli user nem igazán érti meg). Ha letöltöd az előző Technet anyagát mely pont a Vista-val foglalkozik igencsak behatóan (MS hálózati rendszergazdai gyakorlat nem árt mert különben nem igazán sokat fogsz érteni az előadásokból).

Idézet

Mert ugyi xp home 20k körüli pénz.

Persze, csak éppen az XP Home-ot a hajadra kenheted ha tartományban szeretnéd használni azt a gépet amin Home van (tartományban csak XP prof. használható).

Idézet

De szerintem a Vista egy Lámaorientált RENCCCCER..

Amennyiben te is hasonló szakember vagy mint én és páran itt a topicban akkor rá fogsz jönni, hogy a Vista miben más mint az XP (de a hozzászólásodból szerintem az jön le, hogy te csak egy mezei user vagy akinek semmi köze az informatikához csak éppen már telepített pár XP-t).

#1088 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 21:38

Köszi a kedvességet.

Mindnesetre a bankszámlaszámomat se irom ide.
De sok sikert kívánok ehez az oprendszerhez ami 500 mega rammal startol 8Giga helyen terpeszkedik.
Én eddig kizárólagosan MS alkalmazásokkal foglalkoztam,de ha így folytatódik és tényleg zsebbe kell majd nyúlni akkor inkább a MacOs felé fogok orientálódni.Szakmai kérdésekben pedig a fikázást hagyjuk mert maradok anonim.
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1089 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 06. 21:41

Sajnos ez van, az XP gépigénye is borzasztóan nagy volt mondjuk a '98 után, de a Win95 is sokat zabált a DOS-hoz képest.

#1090 Felhasználó inaktív   Gabortm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 00:14

Azt lehet tudni hogy ha nekem most egy 32bites gépem van és veszek rá vistát, akkor később ha 64bitre váltok akkor külön meg kell venni megint, vagy az nem kerül pénzbe?
Áldás, békesség, túró rudi mindenkinek.

Core 2 Duo E6400, Asrock 775Dual-VSTA, 2x512Mb ddr2-667 Kingmax-Mars, Leadtek A7800gs 256Mb AGP + Zalman vf700cu, Pinnacle PCTV Pro, Viewsonic va1912w.

Acer Aspire 5710Z

Kép

GPU-Z

#1091 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 00:52

Idézet: tikva - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 21:38

zsebbe kell majd nyúlni akkor inkább a MacOs felé fogok orientálódni.

Kiváncsi lennék az érveidre, konkrétan miért inkább Mac?

#1092 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 00:53

Idézet: Gabortm - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 0:14

Azt lehet tudni hogy ha nekem most egy 32bites gépem van és veszek rá vistát, akkor később ha 64bitre váltok akkor külön meg kell venni megint, vagy az nem kerül pénzbe?

Elvileg megkapod mindkettőt.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1093 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 06:49

Idézet: tikva - Dátum: 2006. dec. 6., szerda - 21:38

Köszi a kedvességet.

Mindnesetre a bankszámlaszámomat se irom ide.
De sok sikert kívánok ehez az oprendszerhez ami 500 mega rammal startol 8Giga helyen terpeszkedik.
Én eddig kizárólagosan MS alkalmazásokkal foglalkoztam,de ha így folytatódik és tényleg zsebbe kell majd nyúlni akkor inkább a MacOs felé fogok orientálódni.Szakmai kérdésekben pedig a fikázást hagyjuk mert maradok anonim.

Nem igazán értelek?
Miért zavar a Vista mérete meg memória igénye? XP SP2 esetében is kell 512MB RAM különben tetű lassú lesz a gép. A telepített méret meg szerintem nem mérvadó mert 80-160GB HDD-k mellett nem hiszem, hogy gondot okoz.
Ha pedig eddig is MS rendszerekkel foglalkoztál akkor pedig tisztában kell lenned azzal, hogy a következő generációs operációs rendszer használatához mindig nagyobb, modernebb hardware-re van szükség (pld. egy 128MB RAM-al rendelkező PIII-ra melyen Win98 futott sem tettünk bővítés nélkül anno XP-t mert a 128MB RAM édeskevés. Akkor is bővíteni kellett)
De az általad említett Windows 2003 Server esetében is így van hiszen ezt az op. rendszert se igazán tudod használható változatban feltenni egy olyan server-ere mely Windows 2000-re van méretezve vagy netán NT-re. A 2003 Server-nek is meg van az optimális használathoz a maga hardware igénye.
Ezt a MAC felé orientálódást sem igazán értem mivel ott is ugyanez a helyzet, MAC esetében is a következő generációs rendszerhez erősebb hardware szükséges. Ráadásul MAC esetében az op. rendszerhez még a gép árát is ki kell pengetni ami ugyebár árban igencsak húzós. Szóval azért mert a Vista-nak magasabb hardware igénye van mint egy XP-nek vagy egy Win2000-nek még nem jelenti azt, hogy a MAC-el jobban fogsz járni hiszen ott is fejlesztened kell ha újabb rendszert szeretnél.

Fikázni pedig nem volt célom és nem is tettem. Arról van szó, hogy a hozzászólásodból azt lehet kiolvasni, hogy vagy még soha nem láttál működő Vista-t vagy igencsak hiányos ismeretekkel rendelkező user vagy mivel ha valóban értenél az MS rendszerekhez akkor fel is hoznál igazi, kézzel fogható érveket. Az nem érv, hogy nagyobb memória meg több hely kell neki.
Javaslom nézd meg és próbáld ki a Vista-t ill. ha járatos vagy az informatikában akkor látogass el az MS Technet rendezvényeire is akkor mélyebben is megismerheted ezt az op. rendszert.

#1094 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 08:47

:oops:  Sajnálom ,hogy a soraim között próbálsz nézelődni.  :oops:
De szerintem ez most szarva közt a tőgyét.... (Ugyanis az MS nem ismeretlen számomra.)
De szerencsére ahogyan te állitod szakmai körökben mi9ndenki elégedett.. :Đ

:lama:  :lama:

#1095 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 08:53

Jó lenne, ha a szmájlik meg személyeskedés helyett előhozakodnál végre egy épkézláb érvvel, ami jogossá tenné egy olyan valaki lelámázását, aki már többször bizonyította a hozzáértését a topicban és a fórumon. Ezzel a hozzáállással nem a megbecsülésedet, hanem legfeljebb a kirúgatásodat intézed el.

#1096 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 09:33

Sebaj Debaj.

Úgyis megjelenik hamarosan az Invision Power Board 2.2.

Majd telepitek valahová eggyet.És ott kipostolgatom magam.. :Đ

#1097 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 10:51

bocsánat. 2 órája megjelent.

#1098 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 11:22

Idézet: tikva - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 9:33

Sebaj Debaj.

Úgyis megjelenik hamarosan az Invision Power Board 2.2.

Majd telepitek valahová eggyet.És ott kipostolgatom magam.. :Đ

Inkább ott, mint itt.  :Đ
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1099 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 15:14

Idézet: tikva - Dátum: 2006. dec. 7., csütörtök - 8:47

:oops:  Sajnálom ,hogy a soraim között próbálsz nézelődni.  :oops:
De szerintem ez most szarva közt a tőgyét.... (Ugyanis az MS nem ismeretlen számomra.)
De szerencsére ahogyan te állitod szakmai körökben mi9ndenki elégedett.. :Đ

:lama:  :lama:

Nem kellett még a soraid között sem olvasni.
Eddig még el sem árultad, hogy tulajdonképpen mi is a probléma a Vista-val. Szóval jó lenne ha végre érvelnél is.

#1100 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 07. 17:52

én azért maradtam "előző" OS-nél, mert amire nekem kell, arra az előző OS is tökéletesen kifogástalan NEKEM!  ;)
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.