HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#1681 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:06

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:04

pff

Mert?

#1682 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 01. 14. 18:53

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 18:06

Mert?

Mert nem értek egyet vele :) Magánvélemény, és fenn tartom a jogot a magánvéleményem kultúrált formában való közlésére :)

Meg ez a minden kézre esik szöveg, hát most nem azért de mi az ami XP alatt nem? Az RC1-et megnéztem, aztán nekem annyira szimpi volt, hogy kb az történt vele mint Turbo XP-jével azzal az alapvető különbséggel, hogy 1. csak a kis gépre tettem fel, a fő gépre eleve nem (szerencsére), 2 helyére OpenSuSE került. Nekem az a szimpi, meg az XP, beleértve a 64 bites XP-t is.

Átlag felhasználóknak XP, rendszergazdáknak meg Linux.
Amúgyis 2 év alatt lett összedobva, mert 2001-től 2004-ig, egy olyan oprendszert akartak megalkotni, amit nem sikerült nekik :) Persze lehet azt is Vistának hívták volna, nem azon van a lényeg.

Legfőképp azért unszimpi, mert megint leakarják vele húzni a jónépet anyagilag. Mert az van, hogy átlagfelhasználónak azon felül, hogy ablak felület van, nem jelent semmi plusszt szinte  azon felül,hogy vehet hozzá több RAM-ot. Most meg Fl@wmannek felesleges előjjönnie az MMC-vel, mert átlag felhasználót az nem nagyon érint.

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 01. 14. 18:58 -kor

#1683 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:03

Idézet: AnonyX - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 11:29

Sziasztok!
Ti milyen Vista verziókat használtok? Van aki az x64-eset próbálta már? Én ha áttérek Vista-ra akkor tuti,hogy 64bites Ultimate verzió lesz. Másik verziót semmiképp nem használnék.Tapasztalatok az Ultimatevel kapcsolatban van már? Tehát Dual-Core procikra gondolok, tényleg klassz a támogatása, ja meg a ReadyBoost használható?

Az ilyen felhasználói hozzáállást "rajongom még körül" :) Amikor a legtöbb hozzánemértő azt sem tudja ,hogy felesleges neki olyan verzió amit rendszergazdáknak találtak ki, mivel ő csak filmet akar nézni, meg játszani, de azért neki a legnagyobb verzió kell... A legtöbbnek meg még pnze sincs rá, de azért neki a legnagyobb verzió kellene...

#1684 Felhasználó inaktív   Bal13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 14. 19:15

Idézet: AnonyX - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 11:29

Sziasztok!
Ti milyen Vista verziókat használtok? Van aki az x64-eset próbálta már? Én ha áttérek Vista-ra akkor tuti,hogy 64bites Ultimate verzió lesz. Másik verziót semmiképp nem használnék.Tapasztalatok az Ultimatevel kapcsolatban van már? Tehát Dual-Core procikra gondolok, tényleg klassz a támogatása, ja meg a ReadyBoost használható?

Szerintem is fölösleges föltenni egyenlőre. Én a notebookomra (1,7 CoreDuo, 1,5 giga ram) tettem föl egy Business változatot (MSDNAA keretein belül kaptam licenszet hozzá), tetszik a dolog, de azon túl hogy szép dizájnos, gyorsan lehet keresni ami nagyon kényelmes és biztonságosabbnak tűnik nem sokat látok belőle mint átlag-júzer... ja de: az össz memóriám 46%-t folyamatosan eszi (ennél se több se kevesebb nem szokott lenni, de nem is játszok, meg photoshoppolok meg ilyesmi). Arról nem is beszélve hogy egy Ultimate-nek horroára van...
Asztali gépemet (P4 3GHz, 1 giga ram) használom játékra, arra tuti nem teszem még fel jó ideig a Vistát... mer minek, a játékok csak lassabbak alatta. Persze a DX10 valószínűleg megváltoztatja az erőviszonyokat, de addigra remélem erősebb lesz az a gép is :)
Egyszóval azoknak akiket nem hajt a kíváncsiság, és nincs semmi olyan a Vistában ami elengedhetetlen lenne azoknak nem ajánlom hogy tegyék fel. Persze ha megvan alá a "vas" akkor miért ne, én is így voltam és nem bántam meg :) Kicsit elsietettnek érzem a dolgot, olyan mintha miután rájöttek hogy a Longhorn nem fog menni 2 év alatt megpróbáltak mindent beledobálni amit lehetett ebbe, szóval elkapkodták. Hogy hogy sikerült azt még korai szerintem most megitélni :)

#1685 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 21:21

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 11:01

cleartypeot nem lehet valahogy kikapcsolni? nagyon idegesít.

milyen monitorod van, es milyen felbontasban hasznalod?

#1686 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 14. 23:54

Van egy érdekes cikk, megint a Vistaról az indexen :p

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 01. 14. 23:55 -kor

#1687 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 00:01

Érdekes, nekem fentvan amióta megvan, most éppen megy vmi. 200 órája és semmi gondom vele...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1688 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 00:11

Idézet: VKP - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 0:01

Érdekes, nekem fentvan amióta megvan, most éppen megy vmi. 200 órája és semmi gondom vele...

Elolvastad a cikket ugye ?:)

#1689 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 00:17

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:11

Elolvastad a cikket ugye ?:)

El.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#1690 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 00:20

Következőnek azt mondja, hogy az Ubuntu Linux ismertetését, és összehasonlítását veszik tervbe a Vistaval. Vajon milyen lesz az eredmény ?:)

#1691 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 02:45

Én most kicsit szidni fogok, szoval aki imádja a Vistát, inkabb ne olvassa el :)

Nem tudom a Microsoft mit erőlteti ennyire, szerintem egy kidolgozatlan sz*r az egész. Épp ezért, 1 évig biztos nem fogom felrakni, ráadásul a hatalmas gépigénye miatt hülye leszek pazarolni rá erőforrást. Ez itt csak marketing  :rolleyes:

Rengeteg az inkompatibilitás a hardverekkel, rengeteg a hiba, egy instabil hányás az egész.

Olvastam rola a teszteket, viszonylag tájékozódtam is, de annyira túlbonyolították, hogy már szánalmas. Aero felület. :down:

Szerintem érdemesebb lett volna az XP-t foltozni amíg csak lehet, én maradok egy jodarabig az SP3-asnál.

Szerkesztette: Dextrose 2007. 01. 15. 02:48 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1692 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 02:59

Felraktam a Home Premium verziót, elsőre sikerült is megborítanom a razer copperhead driverével :down:
Nagy nehezen kiirtottam, de a control panelben még ott az ikonja. Erre valami megoldás?

ui.: az Aero viszont működik és tetszik :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1693 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 06:41

Idézet: Dextrose - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 2:45

Én most kicsit szidni fogok, szoval aki imádja a Vistát, inkabb ne olvassa el :)

Nem tudom a Microsoft mit erőlteti ennyire, szerintem egy kidolgozatlan sz*r az egész. Épp ezért, 1 évig biztos nem fogom felrakni, ráadásul a hatalmas gépigénye miatt hülye leszek pazarolni rá erőforrást. Ez itt csak marketing  :rolleyes:

Rengeteg az inkompatibilitás a hardverekkel, rengeteg a hiba, egy instabil hányás az egész.

Olvastam rola a teszteket, viszonylag tájékozódtam is, de annyira túlbonyolították, hogy már szánalmas. Aero felület. :down:

Szerintem érdemesebb lett volna az XP-t foltozni amíg csak lehet, én maradok egy jodarabig az SP3-asnál.

nézd vissza lehet butítani. az én hasfájásom inkább az, hogy mi lesz azokkal akik vettek egy csilivili ulw 1GHz-es procis nenyomjmegerősenmertdatabokratoörökdenagyontrendicooldrágavagyok notit mostanában :D

magánvélemény, de szvasz a start menüt sikerült még ahsználhatatlanná tenni, föleg az átlagmagyar esetére, akinek van 500+ betelepített shareware bizbasz itten.

nembaj. a zikszpét is megszoktam valahogy, pistát is megfogom :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1694 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 06:44

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 6:41

nézd vissza lehet butítani. az én hasfájásom inkább az, hogy mi lesz azokkal akik vettek egy csilivili ulw 1GHz-es procis nenyomjmegerősenmertdatabokratoörökdenagyontrendicooldrágavagyok notit mostanában :D

magánvélemény, de szvasz a start menüt sikerült még ahsználhatatlanná tenni, föleg az átlagmagyar esetére, akinek van 500+ betelepített shareware bizbasz itten.

nembaj. a zikszpét is megszoktam valahogy, pistát is megfogom :D

Felesleges használni, okos ember linuxot vagy XP-t használ, mint fentebb is írta a kolléga, lesz XP-ből SP3 is :p

#1695 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 06:47

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 14., vasárnap - 23:54

Van egy érdekes cikk, megint a Vistaról az indexen :p

Én inkább vicces cikknek nevezném mintsem érdekesnek..

Az indexről is azért megvan a véleményem, őket sem kell félteni :)

1ébként a cikkhez csak anyit tudnék hozzáfűzni hogy ott bizony user error is közbejászott.
Nekem eddig 1 teljesen bad sectoros (lassú) HDD-n volt (azóta kidobtam, és cseréltem..) a vista, és még így sem szarta soha össze magát. Pedig aztán 1 tonna xp-s driver ráerőltettem, etc... (ar RTM-ről beszélünk természetesen)
Annyit viszont nem árt észzbentartani hogy 1 csomó új szolgáltatást ki kell kapcsolni ahhoz hogy 1 használható, és gyors oprendszert kapjunk :)

Én nem akarom védeni a Microsoftot, Isten ments. Közel sem lett tökéletes (még) a Vista, nade fele annyira sem szar a helyzet mint ahogy a "szagértő" index azt beállítja :)

A másik meg:
Idézet a cikkből:

Idézet

.........azt is mindenképpen tudni kell, hogy amikor a kipróbáláshoz használt számítógépet októberben leszállították, a Windows XP alatt hasonló hibákat produkált: állandóan fagyott........

Én kérek elnézést :)

#1696 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 06:50

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 6:44

Felesleges használni, okos ember linuxot vagy XP-t használ, mint fentebb is írta a kolléga, lesz XP-ből SP3 is :p

Próbáltad te a a Vistát? Használtad minimum 2-3 napig? Láttad egyáltalán működés közben?

#1697 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:05

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 6:50

Próbáltad te a a Vistát? Használtad minimum 2-3 napig? Láttad egyáltalán működés közben?

RC1-idején, 2-3 napig ? 2-3 nap oprendszer tesztelésre szokott juttni, ez meg nem érte el azt a szintet, szóval úgy mondanám, hogy a kisebbik tesztelésre szánt gépen két linux disztrib kipróbálása között kapott egy lehetőséget, de nem érdemelte meg :)

Hiányzott a WinFS, meg a beígért nyalánkságok, így nem tekintendő nem hogy forradalmi újdonságnak, de még igazából szimplán újdonságnak sem nagyon, olyan mint elcseszett feltúrbozott XP :) A Startmenü vacakságáról, meg verseket is lehetne alkotni :)

írd már le, hogy mi az benne, ami téged megszédített? Mi az amivel többet nyújt neked mint átlagfelhasználónak az XP-nél ?

Szerkesztette: GoodSpeed 2007. 01. 15. 07:11 -kor

#1698 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:16

Az RC1-nél az Rc2 már sokkal használhatóbb, gyorsabb volt. Az RTM pedig ugyanilyen mértékben javult az RC2-höz képest. :)
Természetesen azt most is fentartom hogy közel sem tökéletes..
Csak amit már 1esek művelnek (ami már sok esetben csak divafikázás. Természetesen akinek nem inge) az már baromira szánalmas.

#1699 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:21

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:05

írd már le, hogy mi az benne, ami téged megszédített? Mi az amivel többet nyújt neked mint átlagfelhasználónak az XP-nél ?

Én nem modntam hogy ANNYIRA megtetszett 1 szóval sem. Mindössze annyit írtam hogy nekem a kezelhetősége kézenfekvőbb. Sokal átgondoltabb. és rendezettebb az egész. (SZERINTEM)
Másrészt pedig az előzetes riogatások után, kellemeset csalódtam benne.
Amit viszont szánalmasnak tartok az a memóriaigénye..  Azért hogy 1 oprendszer felzabáljon majd 600mb ramot.. hát had ne mondjam  :rolleyes:

ps: Ha már a fikázásnál tartunk, és is had szúrkálódjak picit :)
A minap ezen baromi jót röhögtem :)
Micsoda újdonság mi? :) Nembaj hogy xp alatt is majdnem videolejátszóval ezt meg lehet csinálni :)

Szerkesztette: M@Xtreme 2007. 01. 15. 07:22 -kor

#1700 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 15. 07:22

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. jan. 15., hétfő - 7:16

Az RC1-nél az Rc2 már sokkal használhatóbb, gyorsabb volt. Az RTM pedig ugyanilyen mértékben javult az RC2-höz képest. :)
Természetesen azt most is fentartom hogy közel sem tökéletes..
Csak amit már 1esek művelnek (ami már sok esetben csak divafikázás. Természetesen akinek nem inge) az már baromira szánalmas.

Divafikázni a lamerek szoktak... az XP-t ha megfigyeled nem fikázom, sőt a 64 bites XP-vel meg is vagyok elégedve, még úgyis, hogy hogy a 32 bites XP-t a Tescoban Philips íróval adták 12990 Ft-ért 2003-ban, a 64 bites XP-t meg 40 000 Ft+ DVD-ROM áron vettük meg. Mivel a 64 bites XP win server 2003-ra épül, csak annyit még megtehetett volna az MS, hogy a 64 bites XP-ből adhatott volna ki dobozos verziót is, mert az OEM-nél csak akkor lehet áttrérni új alaplapra, ha műszaki problémás a lap. Szvsz, jobban megéri egy dobozos 64 bites XP az árát mint a Vist@ szerintem.

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.