HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#2901 Felhasználó inaktív   NYCBoy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 19. 14:06

nForce 2 tulajoknak:
Frl lehet rá rakni a vistát, rendesen megy is, nekem is ez van. Ha jól emlékszem az SM Bus drivert nem rakja fel alapból, de jó hozzá az 5.1-es verzió. A hang is megy, ráadásul sorround-ot is elő lehet csalni, csak nem az nVidia driverrel, hanem a kegújabb Realtekkel.
Mindenhol jó, de mindig elzavarnak...

#2902 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 19. 14:32

Idézet: VSI.Lenin - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 15:20

Üdv!
Lenne egy problémám. Nem tudom telepíteni a vistát. Nagyjából leírom a körülményeket, hátha tud valaki segíteni.

Ha jol ertem az xp-s vinyod PATA a masik pedig SATA-s ?Nem kene baj legyen de altalaba az szokot lenni probald meg ugy hogy csak a SATA vinyot ozd el ahogy akarod part magic 8 ,aztan a c: re ved az xp-t aktivnak allitva a D:-re pedig a vistat.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#2903 Felhasználó inaktív   sz.attila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 14:46

Idézet: Dchris - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 9:40

Sziasztok!

Feltelepítettem én is a Vistát, néhány apró, bosszantó problémám lenne vele:
- hogyan lehet kikapcsolni, hogy minden programnál engedélyt kérjen? Ha kikapcsolom a felhasználói fiókok felügyeletét, akkor állandóan jajong a biztonsági központ... Van más lehetőség ezen kívül?
AM2-es 4200+ -os Athlon 64-em van, érdemes e felteleíptenem a 64 bites Vistát futnak e majd a 32 bites alkalmazások?

Köszönöm a segítségeteket!

Nemtudom mijen a deszkad nekem nforce4 a procim szinten atlon 64 rengeteg problemam volt a 64 bites driverekel ,enszerintem a 32 os egyelore kiforottabnak latszik, szerintem a 64-es meg eretlen es egyszere valtoztatni op rendszert es uj 64es drivert kicsit soknak tunik igy startbol aztan nemigen van olyan hatalmas elonye sem amiert erdemes lenne kinlodni,de ez attol fug.
1.GA-MA790X-UD4 Phenom II X3 720, 4 GB A-Data,Sapphire HD 4670 512Mb/GDDR4, Samsung HD 501LJ, Recom RC-450.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB

#2904 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 15:11

Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 10:38

Ha tuti 64 bites a proci probald a bioszt kicserelni nekem is volt egy esetem amikor 939 es procit 747 esnek latta persze ebol josok kalamajka let de a biosz csereje utan hejrealt.

Everest szerint:

CPU tulajdonságai: 
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core Duo T2500, 2000 MHz (12 x 167) 
CPU alias Yonah 
CPU stepping C0 
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3 
Eredeti órajel [ TRIAL VERSION ] 
Min / Max CPU szorzó 6x / 12x 
Engineering Sample Nem 
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core 
L1 adat gyorsítótár [ TRIAL VERSION ] 
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ATC, Full-Speed) 

Multi CPU: 
CPU #0 IntelGenuine Intel® CPU T2500 @ 2.00GHz, 1994 MHz 
CPU #1 IntelGenuine Intel® CPU T2500 @ 2.00GHz, 1995 MHz 

CPU fizikai információk: 
Tokozás típusa 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA 
Tranzisztorok száma [ TRIAL VERSION ] millió 
Gyártási technológia 65 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si 
Processzormag mérete [ TRIAL VERSION ] mm2 
Magfeszültség 0.950 - 1.262 V 
I/O feszültség 0.950 - 1.262 V 

CPU gyártó: 
Cégnév Intel Corporation 
Termék információ http://www.intel.com...ducts/processor 

CPU kihasználtság: 
1. CPU / 1. mag 6 % 
1. CPU / 2. mag 3 %

A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#2905 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 15:32

A yonah 32-bites.

#2906 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 17:30

HY

Amikor videót tartalmazó mappákat böngészek állandóan a "A Windows gazdafolyamat (rundll32) működése leállít" hibaüzenetet kapom.... :confused:
Ha meg olyan mappában vagyok amiben csak DivX van akkor meg a "COM Surrogate működése leállt" (alkalmazásnév: dllhost.exe) és az értesítési területen megjelenik a divx-es kis mappa. Na ez mi? DivX6.5.1 van fenn

Üdv
Mcsjunior

#2907 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 18:05

Hali!

Lassan elérhető lesz a Vista magyarul. A notimra már felkerült, legalizálás képpen vennék hozzá egy OEM Vista Home business szoftvert, amint megjelenik magyarul. 22k-t szerintem megér.
Ez csak az adott gépre lesz jó, vagy netán át tudom rakni másik notira?
(kb 1-2 havont cserélgetem a notijaimat)

Nem csípném, ha csak erre a gépre rakhatnám fel, mert ez már jogtiszta XP-vel van gyárilag.
Addig raknám fel amíg használom, aztán költözne az utódra.

Megy ez, vagy így már nem legális? (Ha nem legális, akkor meg sem veszem, minek dobjam ki az ablakon a pénzt.... A dobozos az 65 nettó, annyit nem adok érte (főleg ha azt sem hurcolászhatom notiról notira)).

65e nettó helyett veszek egy olyan notit amin már gyárilag ott figyel... Abba már senki sem tud belekötni...

Másik kérdés: notit elaltattam. Visszajön a sleepből. Erre ott figyel a képernyő közepén : A számítógép zárolása...

Mit tegyek? Restartolni nem akarok.
Ha sleepeltetem, akkor ismét elalszik, majd szépen vissza is jön ha akarom....

#2908 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 18:07

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:05

Hali!

Lassan elérhető lesz a Vista magyarul. A notimra már felkerült, legalizálás képpen vennék hozzá egy OEM Vista Home business szoftvert, amint megjelenik magyarul. 22k-t szerintem megér.
Ez csak az adott gépre lesz jó, vagy netán át tudom rakni másik notira?
(kb 1-2 havont cserélgetem a notijaimat)

Nem csípném, ha csak erre a gépre rakhatnám fel, mert ez már jogtiszta XP-vel van gyárilag.
Addig raknám fel amíg használom, aztán költözne az utódra.

Megy ez, vagy így már nem legális? (Ha nem legális, akkor meg sem veszem, minek dobjam ki az ablakon a pénzt.... A dobozos az 65 nettó, annyit nem adok érte (főleg ha azt sem hurcolászhatom notiról notira)).

65e nettó helyett veszek egy olyan notit amin már gyárilag ott figyel... Abba már senki sem tud belekötni...

Másik kérdés: notit elaltattam. Visszajön a sleepből. Erre ott figyel a képernyő közepén : A számítógép zárolása...

Mit tegyek? Restartolni nem akarok.
Ha sleepeltetem, akkor ismét elalszik, majd szépen vissza is jön ha akarom....

csak az adott gépre jó, hiszen éppen ezért oem.  (és ez már xp-nél is így volt.. tehát ha így használtad az xpt, akkor az nem volt legális:()

ez a sleepes dolog nem teljesen világos:S

Szerkesztette: Sumi 2007. 02. 19. 18:09 -kor

Per Aspera Ad Astra

#2909 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 18:19

Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:07

csak az adott gépre jó, hiszen éppen ezért oem.  (és ez már xp-nél is így volt.. tehát ha így használtad az xpt, akkor az nem volt legális:()

ez a sleepes dolog nem teljesen világos:S

Minden notimon legális xp volt, hiszen azzal vettem.
Én csak IBM-et használok évek óta, az meg nem sok oprendszer nélküli gépet ad el.

A sleepbe elmegy, de felébredés után azt irja ki hogy a számítógép zárolása.
Semmilyen billentyűre vagy az ujjlenyomat olvasóra nem vált. Nem tudok beloginolni.
Viszont ismét el lehet küldeni sleepbe. Meg ugyanide vissza is jön...

Fura.

Nyilván nem veszek egy vista-t az XP tetejére hogy még egy matricát ragasszak szegény kis 1.4kg-os notira. Inkább vezsek egy gyárilag Vista-s verziót amint megjelenik...

Arról meg majd migrálok az újabbra...

Sleep gond megoldva. Alvás után a security chipre azt mondta, hogy megváltozott vagy kicserélték....
Szép kis firma...

Szerkesztette: FőDudu 2007. 02. 19. 18:31 -kor

#2910 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 18:29

Nos: száműzzük az XP-t, max Vmware-ben lesz jelen).
Ehhez viszont a második partícióra rakott Vista-t kellene bottolhatóvá tenni első particióként.

Megoldható, vagy reinstall lesz a vége?
XP esetén elég volt a mounteddevices variálása, itt gondolom már nem elég.

Eleve: lehet a Vista boot managerét valami értelmes progival szerkeszteni azon a parancssoros retteneten kívül, amit gyárilag alá raktak?

Max kap egy 10 megás dos partíciót, aztán marad a Vista a második partición.

Várom az ötleteket....

#2911 Felhasználó inaktív   Sumi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 18:37

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:19

Én csak IBM-et használok évek óta, az meg nem sok oprendszer nélküli gépet ad el.

Semmilyen billentyűre vagy az ujjlenyomat olvasóra nem vált. Nem tudok beloginolni.

Fura.

Nyilván nem veszek egy vista-t az XP tetejére hogy még egy matricát ragasszak szegény kis 1.4kg-os notira. Inkább vezsek egy gyárilag Vista-s verziót amint megjelenik...

Sleep gond megoldva. Alvás után a security chipre azt mondta, hogy megváltozott vagy kicserélték....
Szép kis firma...

ez világos..

de az nem legál, hogy egyszer megveszed az oemet, és minden újabb laptopra feltelepíted, amit veszel..

vagy meg kell venni laptoponként, vagy eleve vistás laptopokat venni
Per Aspera Ad Astra

#2912 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 18:48

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:19

Fura.

Szép kis firma...

Dobozos Vista-t cipelheted notiról notira, semmilyen más verziót nem.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2913 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 20:03

Letöltöttem az Office 2007 Trialt (60 nap), de nincs benne Outlook. Az lehet vagy én baltáztam el valamit? Valaki próbálta már?

#2914 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 20:03

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:48

Dobozos Vista-t cipelheted notiról notira, semmilyen más verziót nem.

Na akkor ezért veszek majd egy Vista-s IBM notit.

Az azon lévő Vista-t minden utána következőre fel tudom majd másolni, ugyanis az IBM eddig is VLK-s oprendszereket adott a gépeihez. Nem hiszem hogy ezután mindnek egyedi azonosítója lesz.

Az alján meg ugyanúgy ott figyel majd a Vista matrica (tehát jogtiszta lesz, csak nem az a product key lesz benne)(ahogy az XP-ben sem az a product key van ami a noti alján van) (ez minden előre telepített gépnél így van szerintem).

#2915 Felhasználó inaktív   Zsotee 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 20:07

Hali

Lenne egy kis gondom a Vistával.Lehet volt róla már szó,de sajna nem találtam sehol.A probléma az lenne,hogy nem tudok adsl-es kapcsolatot létesíteni.Eszközkezelőben a hálókártya telepítve van,bekonfigurálom a netet majd csatlakoznék,de semmi........Nem tud csatlakozni.Lent a hálókártya ikonjánál ott van egy kis sárga felkiáltó jel is,hogy nem azonosított hálózat.Tud valaki erre valami megoldást??Előre is köszi
Asrock H67M-GE, Intel Core i5-2400 3,1Ghz, 4GB Kingston DDR3 1333Mhz, Integrált VGA ,SB X-Fi, Western Digital Caviar SE16 250GB Hdd, Western Digital Green 1TB hdd, Sony Optiarc DVD-RW, Chieftec 550W (GPS-550AB-A)

#2916 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 21:13

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 20:03

Na akkor ezért veszek majd egy Vista-s IBM notit.

Az azon lévő Vista-t minden utána következőre fel tudom majd másolni, ugyanis az IBM eddig is VLK-s oprendszereket adott a gépeihez. Nem hiszem hogy ezután mindnek egyedi azonosítója lesz.

Az alján meg ugyanúgy ott figyel majd a Vista matrica (tehát jogtiszta lesz, csak nem az a product key lesz benne)(ahogy az XP-ben sem az a product key van ami a noti alján van) (ez minden előre telepített gépnél így van szerintem).

VLK-t hogyan adhatott a gépeihez, amikor ahhoz jogalap kell? Egyébként pedig VLK-ban csak Business van semmi más.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2917 Felhasználó inaktív   firewall 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:02

Sziasztok lehet nem a megfelelő topicba írók, de nézzétek el nekem. Vista-val kapcsolatban van olyan kérdésem, hogy soundmax driverbe sikerült valakinek a line-in-t vagy a mic-in-t telepíteni? Ki akartam próbálni a mikrofonos irányítást, de egyenlőre semmi mert először nem volt hajlandó az analóg hang menni aztán találtam itt linket driverről, de az meg nem teljesen az ami nekem kell az asus-hoz de legalább már kimeneti hangom van. Szal ha valaki tud valamit akkor minden ötletet szívesen várok. Üdv.:Á.I.

u.i.: Esetleg ha valaki rendszergazdaként találkozott már a Csatár nevü család támogatási programmal és sikerült felszabadítani Vista alá annak az ötleteit is szívesen várom.

#2918 Felhasználó inaktív   frisco 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:04

Idézet: auster - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 20:03

Letöltöttem az Office 2007 Trialt (60 nap), de nincs benne Outlook. Az lehet vagy én baltáztam el valamit? Valaki próbálta már?

Az eredetit használom, a trialt nem próbáltam. Szerintem Te is inkább arra "keress" rá, az üdvözítőbb megoldás.

#2919 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 23:34

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 22:13

VLK-t hogyan adhatott a gépeihez, amikor ahhoz jogalap kell? Egyébként pedig VLK-ban csak Business van semmi más.

Persze hogy nem mennyiségi licensz, egyszerű OEM. A recovery cd/partíció egy ilyen előtelepített (aktivált) OEM cuccot tartalmaz. Sokakat megtéveszt hogy a gép seggén levő marticán szereplő cd-key nem egyezik meg az előtelepítettel, valamint hogy az azonos vas miatt nem kell aktiválni, és ebből a fentiekhez hasonló hibás következtetéseket vonnak le...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2920 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 23:44

Idézet: auster - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 21:03

A Home and Student változat nem tartalmaz Outlook-ot, valszeg ilyet telepítettél.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.