Windows Vista IV avagy Longhorn
Elküldve: 2007. 02. 19. 14:06
Frl lehet rá rakni a vistát, rendesen megy is, nekem is ez van. Ha jól emlékszem az SM Bus drivert nem rakja fel alapból, de jó hozzá az 5.1-es verzió. A hang is megy, ráadásul sorround-ot is elő lehet csalni, csak nem az nVidia driverrel, hanem a kegújabb Realtekkel.
Elküldve: 2007. 02. 19. 14:32
Idézet: VSI.Lenin - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 15:20
Lenne egy problémám. Nem tudom telepíteni a vistát. Nagyjából leírom a körülményeket, hátha tud valaki segíteni.
Ha jol ertem az xp-s vinyod PATA a masik pedig SATA-s ?Nem kene baj legyen de altalaba az szokot lenni probald meg ugy hogy csak a SATA vinyot ozd el ahogy akarod part magic 8 ,aztan a c: re ved az xp-t aktivnak allitva a D:-re pedig a vistat.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB
Elküldve: 2007. 02. 19. 14:46
Idézet: Dchris - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 9:40
Feltelepítettem én is a Vistát, néhány apró, bosszantó problémám lenne vele:
- hogyan lehet kikapcsolni, hogy minden programnál engedélyt kérjen? Ha kikapcsolom a felhasználói fiókok felügyeletét, akkor állandóan jajong a biztonsági központ... Van más lehetőség ezen kívül?
AM2-es 4200+ -os Athlon 64-em van, érdemes e felteleíptenem a 64 bites Vistát futnak e majd a 32 bites alkalmazások?
Köszönöm a segítségeteket!
Nemtudom mijen a deszkad nekem nforce4 a procim szinten atlon 64 rengeteg problemam volt a 64 bites driverekel ,enszerintem a 32 os egyelore kiforottabnak latszik, szerintem a 64-es meg eretlen es egyszere valtoztatni op rendszert es uj 64es drivert kicsit soknak tunik igy startbol aztan nemigen van olyan hatalmas elonye sem amiert erdemes lenne kinlodni,de ez attol fug.
2.P55-GD80 I3 530, Kingmax 2GB/1600,Sapphire HD 4670 512MB
Elküldve: 2007. 02. 19. 15:11
Idézet: szabo attila oli - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 10:38
Everest szerint:
CPU tulajdonságai:
CPU típusa Mobile DualCore Intel Core Duo T2500, 2000 MHz (12 x 167)
CPU alias Yonah
CPU stepping C0
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2, SSE3
Eredeti órajel [ TRIAL VERSION ]
Min / Max CPU szorzó 6x / 12x
Engineering Sample Nem
L1 kód gyorsítótár 32 KB per core
L1 adat gyorsítótár [ TRIAL VERSION ]
L2 gyorsítótár 2 MB (On-Die, ATC, Full-Speed)
Multi CPU:
CPU #0 IntelGenuine Intel® CPU T2500 @ 2.00GHz, 1994 MHz
CPU #1 IntelGenuine Intel® CPU T2500 @ 2.00GHz, 1995 MHz
CPU fizikai információk:
Tokozás típusa 479 Ball uFCBGA / 478 Pin uFCPGA
Tranzisztorok száma [ TRIAL VERSION ] millió
Gyártási technológia 65 nm, CMOS, Cu, Low-K Inter-Layer, High-K Gate, Strained Si
Processzormag mérete [ TRIAL VERSION ] mm2
Magfeszültség 0.950 - 1.262 V
I/O feszültség 0.950 - 1.262 V
CPU gyártó:
Cégnév Intel Corporation
Termék információ http://www.intel.com...ducts/processor
CPU kihasználtság:
1. CPU / 1. mag 6 %
1. CPU / 2. mag 3 %
Elküldve: 2007. 02. 19. 17:30
Amikor videót tartalmazó mappákat böngészek állandóan a "A Windows gazdafolyamat (rundll32) működése leállít" hibaüzenetet kapom.... :confused:
Ha meg olyan mappában vagyok amiben csak DivX van akkor meg a "COM Surrogate működése leállt" (alkalmazásnév: dllhost.exe) és az értesítési területen megjelenik a divx-es kis mappa. Na ez mi? DivX6.5.1 van fenn
Üdv
Mcsjunior
Elküldve: 2007. 02. 19. 18:05
Lassan elérhető lesz a Vista magyarul. A notimra már felkerült, legalizálás képpen vennék hozzá egy OEM Vista Home business szoftvert, amint megjelenik magyarul. 22k-t szerintem megér.
Ez csak az adott gépre lesz jó, vagy netán át tudom rakni másik notira?
(kb 1-2 havont cserélgetem a notijaimat)
Nem csípném, ha csak erre a gépre rakhatnám fel, mert ez már jogtiszta XP-vel van gyárilag.
Addig raknám fel amíg használom, aztán költözne az utódra.
Megy ez, vagy így már nem legális? (Ha nem legális, akkor meg sem veszem, minek dobjam ki az ablakon a pénzt.... A dobozos az 65 nettó, annyit nem adok érte (főleg ha azt sem hurcolászhatom notiról notira)).
65e nettó helyett veszek egy olyan notit amin már gyárilag ott figyel... Abba már senki sem tud belekötni...
Másik kérdés: notit elaltattam. Visszajön a sleepből. Erre ott figyel a képernyő közepén : A számítógép zárolása...
Mit tegyek? Restartolni nem akarok.
Ha sleepeltetem, akkor ismét elalszik, majd szépen vissza is jön ha akarom....
Elküldve: 2007. 02. 19. 18:07
Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:05
Lassan elérhető lesz a Vista magyarul. A notimra már felkerült, legalizálás képpen vennék hozzá egy OEM Vista Home business szoftvert, amint megjelenik magyarul. 22k-t szerintem megér.
Ez csak az adott gépre lesz jó, vagy netán át tudom rakni másik notira?
(kb 1-2 havont cserélgetem a notijaimat)
Nem csípném, ha csak erre a gépre rakhatnám fel, mert ez már jogtiszta XP-vel van gyárilag.
Addig raknám fel amíg használom, aztán költözne az utódra.
Megy ez, vagy így már nem legális? (Ha nem legális, akkor meg sem veszem, minek dobjam ki az ablakon a pénzt.... A dobozos az 65 nettó, annyit nem adok érte (főleg ha azt sem hurcolászhatom notiról notira)).
65e nettó helyett veszek egy olyan notit amin már gyárilag ott figyel... Abba már senki sem tud belekötni...
Másik kérdés: notit elaltattam. Visszajön a sleepből. Erre ott figyel a képernyő közepén : A számítógép zárolása...
Mit tegyek? Restartolni nem akarok.
Ha sleepeltetem, akkor ismét elalszik, majd szépen vissza is jön ha akarom....
csak az adott gépre jó, hiszen éppen ezért oem. (és ez már xp-nél is így volt.. tehát ha így használtad az xpt, akkor az nem volt legális:()
ez a sleepes dolog nem teljesen világos:S
Szerkesztette: Sumi 2007. 02. 19. 18:09 -kor
Elküldve: 2007. 02. 19. 18:19
Idézet: Sumi - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:07
ez a sleepes dolog nem teljesen világos:S
Minden notimon legális xp volt, hiszen azzal vettem.
Én csak IBM-et használok évek óta, az meg nem sok oprendszer nélküli gépet ad el.
A sleepbe elmegy, de felébredés után azt irja ki hogy a számítógép zárolása.
Semmilyen billentyűre vagy az ujjlenyomat olvasóra nem vált. Nem tudok beloginolni.
Viszont ismét el lehet küldeni sleepbe. Meg ugyanide vissza is jön...
Fura.
Nyilván nem veszek egy vista-t az XP tetejére hogy még egy matricát ragasszak szegény kis 1.4kg-os notira. Inkább vezsek egy gyárilag Vista-s verziót amint megjelenik...
Arról meg majd migrálok az újabbra...
Sleep gond megoldva. Alvás után a security chipre azt mondta, hogy megváltozott vagy kicserélték....
Szép kis firma...
Szerkesztette: FőDudu 2007. 02. 19. 18:31 -kor
Elküldve: 2007. 02. 19. 18:29
Ehhez viszont a második partícióra rakott Vista-t kellene bottolhatóvá tenni első particióként.
Megoldható, vagy reinstall lesz a vége?
XP esetén elég volt a mounteddevices variálása, itt gondolom már nem elég.
Eleve: lehet a Vista boot managerét valami értelmes progival szerkeszteni azon a parancssoros retteneten kívül, amit gyárilag alá raktak?
Max kap egy 10 megás dos partíciót, aztán marad a Vista a második partición.
Várom az ötleteket....
Elküldve: 2007. 02. 19. 18:37
Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:19
Én csak IBM-et használok évek óta, az meg nem sok oprendszer nélküli gépet ad el.
Semmilyen billentyűre vagy az ujjlenyomat olvasóra nem vált. Nem tudok beloginolni.
Fura.
Nyilván nem veszek egy vista-t az XP tetejére hogy még egy matricát ragasszak szegény kis 1.4kg-os notira. Inkább vezsek egy gyárilag Vista-s verziót amint megjelenik...
Sleep gond megoldva. Alvás után a security chipre azt mondta, hogy megváltozott vagy kicserélték....
Szép kis firma...
ez világos..
de az nem legál, hogy egyszer megveszed az oemet, és minden újabb laptopra feltelepíted, amit veszel..
vagy meg kell venni laptoponként, vagy eleve vistás laptopokat venni
Elküldve: 2007. 02. 19. 18:48
Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:19
Fura.
Szép kis firma...
Dobozos Vista-t cipelheted notiról notira, semmilyen más verziót nem.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 02. 19. 20:03
Elküldve: 2007. 02. 19. 20:03
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 18:48
Na akkor ezért veszek majd egy Vista-s IBM notit.
Az azon lévő Vista-t minden utána következőre fel tudom majd másolni, ugyanis az IBM eddig is VLK-s oprendszereket adott a gépeihez. Nem hiszem hogy ezután mindnek egyedi azonosítója lesz.
Az alján meg ugyanúgy ott figyel majd a Vista matrica (tehát jogtiszta lesz, csak nem az a product key lesz benne)(ahogy az XP-ben sem az a product key van ami a noti alján van) (ez minden előre telepített gépnél így van szerintem).
Elküldve: 2007. 02. 19. 20:07
Lenne egy kis gondom a Vistával.Lehet volt róla már szó,de sajna nem találtam sehol.A probléma az lenne,hogy nem tudok adsl-es kapcsolatot létesíteni.Eszközkezelőben a hálókártya telepítve van,bekonfigurálom a netet majd csatlakoznék,de semmi........Nem tud csatlakozni.Lent a hálókártya ikonjánál ott van egy kis sárga felkiáltó jel is,hogy nem azonosított hálózat.Tud valaki erre valami megoldást??Előre is köszi
Elküldve: 2007. 02. 19. 21:13
Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 20:03
Az azon lévő Vista-t minden utána következőre fel tudom majd másolni, ugyanis az IBM eddig is VLK-s oprendszereket adott a gépeihez. Nem hiszem hogy ezután mindnek egyedi azonosítója lesz.
Az alján meg ugyanúgy ott figyel majd a Vista matrica (tehát jogtiszta lesz, csak nem az a product key lesz benne)(ahogy az XP-ben sem az a product key van ami a noti alján van) (ez minden előre telepített gépnél így van szerintem).
VLK-t hogyan adhatott a gépeihez, amikor ahhoz jogalap kell? Egyébként pedig VLK-ban csak Business van semmi más.
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2007. 02. 19. 22:02
u.i.: Esetleg ha valaki rendszergazdaként találkozott már a Csatár nevü család támogatási programmal és sikerült felszabadítani Vista alá annak az ötleteit is szívesen várom.
Elküldve: 2007. 02. 19. 22:04
Idézet: auster - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 20:03
Az eredetit használom, a trialt nem próbáltam. Szerintem Te is inkább arra "keress" rá, az üdvözítőbb megoldás.
Elküldve: 2007. 02. 19. 23:34
Idézet: FlowM@N - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 22:13
Persze hogy nem mennyiségi licensz, egyszerű OEM. A recovery cd/partíció egy ilyen előtelepített (aktivált) OEM cuccot tartalmaz. Sokakat megtéveszt hogy a gép seggén levő marticán szereplő cd-key nem egyezik meg az előtelepítettel, valamint hogy az azonos vas miatt nem kell aktiválni, és ebből a fentiekhez hasonló hibás következtetéseket vonnak le...
Elküldve: 2007. 02. 19. 23:44
Idézet: auster - Dátum: 2007. febr. 19., hétfő - 21:03
A Home and Student változat nem tartalmaz Outlook-ot, valszeg ilyet telepítettél.

Súgó
A téma zárva.