HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista IV - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista IV avagy Longhorn

#2941 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 11:28

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 11:19

Van itt egy noti amelyiken az első partíción xp a másodikon egy vista van, jól lecsapom az xp-t az elejéről a vista partíciót meg kihúzom az elejéig, végül a vista tlelpítő dvdvel megpróbálom javítani, és rábírni a bootolásra. Megírom mire jutottam... :)

Köszönöm!

Így nem nyírom ki a notimat feleslegesen.

:respect:

#2942 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 12:40

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 12:28

Köszönöm!

Így nem nyírom ki a notimat feleslegesen.

:respect:

Azért én is csináltam backupot az XP-ről... :)
Minden símán ment, XP az első (aktív), Vista a második primary partíción volt.

XP-t legyalultam, a Vista partícióját megnöveltem és csak ő maradt a lemezen.
Első indításkor hiányzó BOOTMGR üzenetet kaptam. Vista DVD-ről bootolva először automatikusan korrigált valamit majd újraindult, viszont ugyanezt a hibaüzenetet kaptam. Mégegyszer DVD-vel indulva az indítás javítását választva helyrepakolta a BOOTMGR-t, újraindulva minden gond nélkül fut.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2943 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 12:47

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 12:40

Azért én is csináltam backupot az XP-ről... :)
Minden símán ment, XP az első (aktív), Vista a második primary partíción volt.

XP-t legyalultam, a Vista partícióját megnöveltem és csak ő maradt a lemezen.
Első indításkor hiányzó BOOTMGR üzenetet kaptam. Vista DVD-ről bootolva először automatikusan korrigált valamit majd újraindult, viszont ugyanezt a hibaüzenetet kaptam. Mégegyszer DVD-vel indulva az indítás javítását választva helyrepakolta a BOOTMGR-t, újraindulva minden gond nélkül fut.

Köszi!

De azért én is mindent lementek...

#2944 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 12:57

Itt van néhány screenshot, amikor volt kedvem lőttem egyet... :)
01
02
03
04
05
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2945 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:05

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 12:57

Itt van néhány screenshot, amikor volt kedvem lőttem egyet... :)
01
02
03
04
05

Mit csináltál, hogy 5gb körüli a felinstalált vista?
Vlite bejátszott?

Nálam 12gb felrakva, igaz ebben 2x2gb swap és hibernálási file van.

#2946 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:07

Sziasztok!

Pár napja telepítettem fel az angol nyelvű Vistat-t. Azóta azon dolgozom, hogy mindent kellő képpen beállítsak rajta. Van jó pár driver kompatibilitási problémám és egyéb gondjaim is. Remélem ti majd tudtok nekem segíteni.

1. Első kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet közölni a Vista-val, hogy egyes Startup programból induló programjaimat induláskor ne blokkolja? Két ilyen programot (Speedfan, Stealthdisk) rendszeresen blokkol, utólag manuálisan tudom csak elindítani. (Azzal már próbálkoztam, hogy rendszergazdaként futtatom, de ez nem segített.)

2. Windows Mail programot le lehet védeni külön jelszóval amit a program az indítását követően kér el - úgy mint elődjénél az Outlook Express-nél volt?

3. Legtöbbször Opera böngészőt használok. Szeretném, hogy ez legyen az alapértelmezett program. Az Internet Explorer azonban mindig visszaállítja önmagát alapértelmezettre. Hiába kapcsoltam ki a beállításainál, hogy szóljon, ha nem ő az alapértelmezett, nem segít. Valamint próbálkoztam az Alapértelmezett Programok Vista opcióknál is beállítani mást az IE helyett a böngészéshez, de nem jártam sikerrel.

4. Van egy Stealthdisk nevű védelmi programom. Ez a program saját maga által létrehozott titkosított image file-okat mountol virtuális meghajtóként megjelenítve annak belső tartalmát. A program úgy tűnik mintha rendben működne, az egyes volume file-okat hozzárendeli valamelyik drive betűjéhez. A Vista bongészőjén - vagy például a Total Commander-ben - azonban nem jelennek meg az új drive meghajtók betűi. Hiába hivatkzom rá, a Vista szerint elérhetetlenek. Felettébb érdekes viszont, hogy már két olyan programot is találtam (Auto Power-On & Shut Down és Virtual Drive Creator) melyek látják az új meghajtókat és böngészni is tudják. Ezt mindkét program olyankor teszi, amikor neki egyébként egy file-t vagy könyvtárat kell valamilyen célból megmutatni. Az Auto Power-On & Shut Down programban pédául amikor meg kell adni (elérési utat), hogy melyik programot zárja be autómatikusan, akkor a Browse ablakban simán böngészhetek a StealtDisk által létrehozott új meghajtón is.

Ezt a programot egyébként már nagyon sokféleképpen installáltam és futtattam. Gondolok most a különböző kompatibilitási módon való futtatásokra. Úgy gondolom, hogy magán a Vista-n belül van valami levédve ami nem engedi az új mountolt meghajtók megjelenítését.

5. Vista compatiblitási driver gondjaimat is megemlítem. Bár úgy gondolom, hogy ezeket csak a jövőben kiadott frissebb driverek orvosolhatják. Az alábbi hardverekhez nem tudtam működő driver-t telepíteni: AOpen AK79D-400VN nForce2 alaplap, ATI 9600XT, A4Tech RP-680 optikai egér. Bluetooth.

Egyenlőre ennyi.

Bocs, hogy túl hosszúra sikeredett a segélykérésem. És előre is elnézést, ha már előzetesen a topikban tárgyalt témára kédeztem rá. Valójában még nem olavstam bele ebbe a fórumba. Viszont már három napja folyamatosan keresem az általam felvetett problémámimra az orvosságot.

Előre is köszi a segítséget!

Euro

#2947 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:09

Idézet: FőDudu - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 14:05

Mit csináltál, hogy 5gb körüli a felinstalált vista?
Vlite bejátszott?

Nálam 12gb felrakva, igaz ebben 2x2gb swap és hibernálási file van.

Szinte teljesen csupasz install volt nagyobb programok, hibernációs file, system restore nélkül.

#2948 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:19

Ezt nem hiszem el: A Vista nem ismer fel egy Hama RM 100-as sima optikai EGERET! Azért ez nem semmi!

#2949 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:31

Én egyszer vettem egy Hama egeret, azt még az XP sem ismerte fel. :)

#2950 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:33

Idézet: debaj - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 14:31

Én egyszer vettem egy Hama egeret, azt még az XP sem ismerte fel. :)

De ezt az XP mindig észlelte. Most szégyenszemre le kellett töltenem a Hama honlapjáról a drivert, és megy.  :cool:

#2951 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:39

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 10:42

.
.
.
.
A másig pedig a boot-olással kapcsolatos. Jelenleg 2 oprendszer van fent nálam. Az 1ik HDD-n xp, a másikon vista.
A Vista saját bootmenüjében így jelenik meg a 2 kíndóz':
Windows vista
A windows korábbi változata. <--------- Nos ezt hol tudnám átnevezni xp-re ? :)

Előre is köszi  :respect:

up  :D

#2952 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:43

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 13:39

Vistabootpro.
De ezt már órákkal ezelőtt is megirtam...

Csak nem figyelsz...

#2953 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:45

ja oké sorry, csak kb 20 félén jár az agyam meg a kezem  :D
thx:)

#2954 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 13:50

Idézet: M@Xtreme - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 14:39

Anno én is EZZEL próbálkoztam, működött...

Szerkesztette: Szabcsi 2007. 02. 20. 13:51 -kor

#2955 Felhasználó inaktív   -STALKY- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 15:15

Magyar Vista-n hogy lehet full control-t adni? Még angolul megvolt, de itt nekem baromira zavaros a cucc!

Köszi a helpet előre is, Stalky! :respect:

#2956 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 15:17

Létezika  Vista sidebarhoz valamilyen eszköz, program amivel testre lehet szabni? értem itt ezalatt, a kedven oldalaimat odarakni, vagy MSN/IRC kliens rárakni, gyakran használt mappák linkjét egyebeket belerakni?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2957 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 15:20

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 15:17

Létezika  Vista sidebarhoz valamilyen eszköz, program amivel testre lehet szabni? értem itt ezalatt, a kedven oldalaimat odarakni, vagy MSN/IRC kliens rárakni, gyakran használt mappák linkjét egyebeket belerakni?

Csak gadget-eket tehetsz rá.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2958 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 15:21

:reklamacio:  :rolleyes:  :omg:
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2959 Felhasználó inaktív   kane 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 15:34

Magyar Vista frissen telepítve. ADSL nem megy. Csatlakozik a szolgáltatóhoz, de nem hajlandó az explorerben oldalt megynyitni, a NOD32 szerint nem tud socketet nyitni. Tud valaki megoldást? Már állítgattam security meg egyéb opciókat, nem müxik. Kipróbáltam a javításokat, amit a Vista ajánl, nem működik. Leszedtem az IPV6-ot, nem működik. Lehet, hogy az ADSL modem drivere a gond? De az meg a Vista szerint jó és müxik. Mi a rák ez?

#2960 Felhasználó inaktív   -STALKY- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 16:43

Idézet: -STALKY- - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 16:15

Magyar Vista-n hogy lehet full control-t adni? Még angolul megvolt, de itt nekem baromira zavaros a cucc!

Köszi a helpet előre is, Stalky! :respect:

Nah valaki plz!

Angolnál megtudtam oldani, mert segítettek itt, de most a magyarnál mindegy össze-vissza van!  :think:

Téma megosztása:

• (192 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • 150
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.